atillas24
Senior Member
6,40 το usb-300 στο e-shop! Δε ξερω βεβαια μηπως πρεπει να ειναι καποιος μελος για να του βγαλει την ειδικη τιμη! Παντως πολυ δελεαστικη ειναι. Σκεφτομαι να χτυπησω ενα κι ας μη το χρειαζομαι!
Κοιτα, το εχω το αρχειο. Τον ειχα περασει παλιοτερα, αλλα δεν εχω ιδεα πως μπορω να στο στειλω!!
6,40 το usb-300 στο e-shop! Δε ξερω βεβαια μηπως πρεπει να ειναι καποιος μελος για να του βγαλει την ειδικη τιμη! Παντως πολυ δελεαστικη ειναι. Σκεφτομαι να χτυπησω ενα κι ας μη το χρειαζομαι!
Με την δυνατότητα του USB-300 να σώζουμε αρχεία IR με τους κωδικούς των σημάτων του κάθε πλήκτρου που προγραμματίσαμε, έχουμε και την δυνατότητα να θέσουμε στα πλήκτρα κωδικούς που δεν υπάρχουν στο τηλεχειριστήριο και να ψάξουμε για τυχόν εντολές που δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτό.
Είναι πολύ χρήσιμο και στις περιπτώσεις που δοκιμάζουμε firmware άλλου δέκτη, όμως το τηλεχειριστήριό μας έχει μόνο μερικές από τις εντολές αυτού του firmware και πρέπει εμείς να ανακαλύψουμε τις υπόλοιπες.
Δεν είναι δύσκολο να βρούμε τους κωδικούς των υπόλοιπων εντολών.
Π.χ. ο BOXHD έχει κωδικούς της μορφής «0051 0 FF xx»
όπου «xx» είναι αριθμοί του δεκαεξαδικού αριθμητικού συστήματος και όχι του δεκαδικού που είμαστε συνηθισμένοι να χρησιμοποιούμε. Δηλαδή από 00 ως FF.
Δοκιμάζοντας όλους τους αριθμούς του δεκαεξαδικού, μπορούμε να ελέγξουμε όλους τους δυνατούς κωδικούς-εντολές.
Η διαδικασία είναι πιο απλή απ' όσο φαίνεται. Στο αρχείο IR που έχουμε ήδη φτιάξει, αντικαθιστούμε τους κωδικούς που έχει με εκείνους που θέλουμε να δοκιμάσουμε.
Μετά προγραμματίζουμε το USB-300 με αυτό και ξεκινάμε να δοκιμάζουμε τα πλήκτρα.
Μόλις βρούμε κάποια λειτουργία, κοιτάμε την εντολή στο αρχείο IR και την σημειώνουμε για να φτιάξουμε στο τέλος ένα νέο αρχείο IR με όλες τις εντολές του τηλεχειριστηρίου.
Αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να βρούμε και κάποια νέα λειτουργία ή μενού.
Επειδή δεν είναι όλοι εξοικειωμένοι με το δεκαεξαδικό σύστημα, έφτιαξα ένα αρχείο excel με το οποίο μπορεί κάποιος να έχει πολύ εύκολα το κείμενο με τους προς δοκιμή κωδικούς που πρέπει να βάλει στο δικό του αρχείο IR.
Πρέπει να βάλει στην στήλη «ΚΕΙΜΕΝΟ IR» τις εντολές του δικού του IR αρχείου και στην στήλη «ΚΩΔΙΚΟΣ» τις τιμές των στηλών «ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ» που θέλει να δοκιμάσει. Τότε, στη «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ» είναι έτοιμες οι εντολές που πρέπει να αντιγραφούν στο αρχείο IR που θα προγραμματισθεί το USB-300.
Το αρχείο excel και ένα IR για δοκιμές.
Δείτε τι βρήκα στον BOXHD:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...corder?p=1056528715&viewfull=1#post1056528715
Κοιτα, το εχω το αρχειο. Τον ειχα περασει παλιοτερα, αλλα δεν εχω ιδεα πως μπορω να στο στειλω!!
...Ωραίο μηχανηματάκι btw...
Εδώ είναι πιο φτηνό:idea:6,40 το usb-300 στο e-shop! Δε ξερω βεβαια μηπως πρεπει να ειναι καποιος μελος για να του βγαλει την ειδικη τιμη! Παντως πολυ δελεαστικη ειναι. Σκεφτομαι να χτυπησω ενα κι ας μη το χρειαζομαι!
Το δικό μου είναι ο άνθρωπος των σπηλαίων μπροστά στο δικό σου που είναι ο άνθρωπος αφού έχει κατοικήσει σε άλλο γαλαξία!Ε, στην πορεία κατέληξα να φτιάξω ένα excel book (βασιζόμενος πάνω σε αυτό του Άγγελου) λίγο πιο γενικό και αυτόματο.
Γι' αυτό και προτιμούμε τα 6,40 του e-shop που δεν βάζει 3- 5 έξοδα αποστολής :smile:
Εννοείται ότι η τιμή είναι για παραλαβή από το κατάστημα. Εγώ πάντα πηγαίνω αυτοπροσώπως στα e-shop και πληρώνω, αφού δω και το προϊόν και αποφεύγω έτσι τα επιπλέον έξοδα, εκτός αν η έδρα είναι πολύ μακριά και δε με συμφέρει το κόστος μετακίνησης Ι.Χ, μετρό κλπ.Εδώ είναι πιο φτηνό:idea:
Λόγω κρίσης... και το 1 ευρώ παραπάνω για το ίδιο ακριβώς προϊόν, το υπολογίζουμε....:fahne90:
Το δικό μου είναι ο άνθρωπος των σπηλαίων μπροστά στο δικό σου που είναι ο άνθρωπος αφού έχει κατοικήσει σε άλλο γαλαξία!
Πολύ καλή η ιδέα σου και μπορώ να πω ακόμη καλύτερες οι ικανότητές σου στο excel!
Έμαθα από το αρχείο σου και έφτιαξα μια παραλλαγή του: http://dl.dropbox.com/u/16268379/TELE/TELE code search.xls
Αν σας αρέσει, θα αντικαταστήσω το παλιό αρχείο του 1ου μηνύματος με αυτό.
Καλο το excel αλλά δεν εχουν ολοι εγκατεστημενο.
Εγω ας πουμε εχω το Star Office 8 (συμβατο), κατι σαν το Open Office. Αλλοι δεν εχουν κανενα τετοιο προγραμμα ομως.
Προγραμματίζω και το καινούριο και αφου περασαν δυο εβδομαδες..δεν λειτουργεί πια!!!
Τι έγινε? εχει καποιος αντιμετωπίσει το ίδιο προβλημα? Εχω πέσει στην περίπτωση?
Αγοράσα το USB 300 απο καποιο eshop και το προγραμμάτισα. Μετα απο μια εβδομάδα σταμάτησε να λειτουργει.. Τι μπαταρίες άλλαξα, τι το ξαναπρογραμματισα..μάταια..δεν λειτούργησε ξανα.
Οταν απαυθυνθηκα στο καταστημα, μου το αντικατέστησε δωρεάν χωρίς κάν να στείλω το παλιό πισω...
Προγραμματίζω και το καινούριο και αφου περασαν δυο εβδομαδες..δεν λειτουργεί πια!!!
Τι έγινε? εχει καποιος αντιμετωπίσει το ίδιο προβλημα? Εχω πέσει στην περίπτωση?
Το αναγνωρίζει ως συσκευή το πρόγραμμα;Αγοράσα το USB 300 απο καποιο eshop και το προγραμμάτισα. Μετα απο μια εβδομάδα σταμάτησε να λειτουργει.. Τι μπαταρίες άλλαξα, τι το ξαναπρογραμματισα..μάταια..δεν λειτούργησε ξανα.
Οταν απαυθυνθηκα στο καταστημα, μου το αντικατέστησε δωρεάν χωρίς κάν να στείλω το παλιό πισω...
Δεν πειράζει, όλοι το κάνουμε καμιά φορά :smile:Έχεις δίκιο. Πρώτα ρώτησα και μετά έψαξα. Κλασικός Έλληνας...
Τώρα ήρθα για να αυτομαστιγωθώ βάζοντας το λινκ που έδωσες αλλά με πρόλαβες.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.