Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

H εκδοση PRC_V4.0.7.4., μετα την εγκατασταση, δημιουργει
2 συντομευσεις που ανοιγουν μαλλον το ιδιο προγραμα
1) την IR Programmable Remote Control V4
2) και την USB Programmable Remote Control V4

Οταν ανοιγω το προγραμμα και απο τις δυο συντομευσεις
πεταγεται αμεσως το παραθυρακι του synchronizing.
Οταν ομως συνδεω το USB-300, δεν γινεται τιποτα, και πρεπει να πατησω cancel, για να συνεχισω.

Τι χρησιμευει τελικα η συντομευση ΙR και τι η USB ? Τι διαφορα εχουν?

Last edited:
η εκδοση IR ειναι για τηλεχειρηστηρια που προγραματιζονται μεσω υπερυθρων (με το ματι που εχουν) ενω η εκδοση USB ειναι για τα τηλεχειρηστιρια που προγραματιζονται μεσω USB οπως το USB-300

για να επιλεξουμε ενα τηλεχειριστηριο,
πρεπει να δουμε αν ειναι συμβατο με τις συσκευες μας?
πρεπει να το δουμε στην βαση δεδομενων που γραφουν εδω τα παιδια?

απο φωτιζομενα τι υπαρχουν? ειδα το silvercrest μονο, υπαρχει καποιο αλλο?

απο φωτιζομενα τι υπαρχουν? ειδα το silvercrest μονο, υπαρχει καποιο αλλο?

Αυτό...αλλά ακριβό...:smash:
http://www.oneforall.com/en_UK/product/1/universal-remotes/3/advanced/29/xsight-touch

dfcfea0acf5478d8164164bed008f0b5.jpg

Last edited by a moderator:
Υπαρχουν φωτιζομενα, με οθονη, χωρις κουμπια αλλά με οθονη touch, με φορτιστη αντι την ευκολια της απλης μπαταριας που κραταει κανα δυο χρονια και απλα αλλαζεις και αλλα κουλα.
Ενα παραδειγμα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570271

Οσα εχουν λειτουργια εκμαθησης, learn / learning, ακομα και αν η συσκευη σου δεν ειναι στην βαση δεδομενων τοτε μαθαινεις στο τηλεχειριστηριο τις εντολες του εργοστασιακου τηλεχειριστηριου, αρκει το εργοστασιακο να δουλευει.
Θελει προσοχη μιας και πολλα με δυνατοτητα εκμαθησης εχουν περιορισμο στον αριθμο εντολων που μπορουν να μαθουν ειτε ανα συσκευη ειτε συνολικα ή/και δεν προγραμματιζονται ολα τα κουμπια.
Π.χ σε Silvecrest ή σε CRYPTO URC-601 (που δεν μαθαινει εντολες το κουμπι ΟΚ, δηλαδη τραγικο)

Στο USB-300 προγραμματιζονται ολα τα πληκτρα, σε ολες τις συσκευες και χωρις κανενα περιορισμο.
Συν οτι σωζεις σε αρχειο τις εντολες που του εβαλες να μαθει και ετσι ακομα και να χαλασει το εργοστασιακο αλλά και το Tele τοτε το μονο που μενει ειναι να παρεις αλλο ενα TELE και να περασεις το αρχειο.
Γιατι να χαλασει; Ρωτα το παιδι σου...

Last edited:
Π.χ σε Silvecrest ή σε CRYPTO URC-601 (που δεν μαθαινει εντολες το κουμπι ΟΚ, δηλαδη τραγικο)
Το manual του Crypto URC-601 λέει ότι το OK δεν προγραμματίζεται, αλλά κάποιοι φίλοι εδώ μέσα έχουν πει ότι δεν ισχύει και ότι έχουν προγραμματίσει το ΟΚ. Αλλά με 20 ελεύθερες θέσεις τι να προφτάσεις να προγραμματίσεις; Ο πρώτος δέκτης μου που δεν βρίσκει κωδικό το Crypto είναι ο Lifeview LV6TBOXHD-A1. Θα προσπαθήσω να προγραμματίσω σε ένα δεύτερο καβάντζα που έχω (που είναι πιο φρέσκο από το πρώτο που έχω), και αν δω ότι σταματάει πάλι στις 20 θέσεις, πάω για το TELE USB 300.
Πάντως το Silvercrest νομίζω ότι έχει 150 ελεύθερες θέσεις και δεν έχει περιορισμούς σε ποια πλήκτρα θα προγραμματίσεις. Απλά έχει λιγότερα πλήκτρα συνολικά από το Crypto. Και λιγότερους ενσωματωμένους κωδικούς. Αλλά trend είναι πια το TELE.

Στο Crypto URC-601 το ΟΚ καθως και κανα δυο αλλο προγραμματιζονται ΜΟΝΟ απο βαση δεδομενων.
Οχι απο εκμαθηση.
Δηλαδη θελεις να προγραμματισεις εναν ενισχυτη ή κατι αλλο που δεν υπαρχει στην βαση δεδομενων και δεν προγραμματιζεται.
Ασε τους λοιπους περιορισμους.

Το Silvercrest δεν εχει μονο ενα μοντελο, εκτος και αν μονο εγω ειμαι ο καντεμης. Εχει και ενα πλατυ τηλεχεριστηριο που για πλακα σου βγαζει memory full. Νομιζω πως εχει 40 μνημες για εκμαθηση.
Συν οτι δεν προγραμματιζεται μεσω εκμαθησης το exit καθως και κανα δυο αλλα, νομιζω και το menu.

Και δεν εχει καλη εμβελεια. Της πλακας.

Στο ενα το ΟΚ, στο αλλο το exit...

Το Tele USB-300 προγραμματιζεται μεσω εκμαθησης σε ολα τα κουμπια, χωρις περιορισμο.
Εχει και βαση δεδομενων που μαλιστα ανανεωνεται.
Εχει και IR αρχεια για ανταλλαγη και για μελλοντικη χρηση σε περιπτωση που χαλασει τοσο το εργοστασιακο οσο και το ιδιο (βλεπε παιδια).
Καλα κουμπια.
Εχει shift. Χρησιμο σε ενισχυτες που το ιδιο κουμπι κανει δευτερη λειτουργια. Επισης χρησιμο οταν δεν σε φτανουν τα κουμπια που εχει, και εχει πολλα. Π.χ ο Yamaha μου εχει με shift (στο εργοστασιακο) ολα τα αριθμητικα για την αλλαγη DSP. Δηλαδη πολλα κουμπια. Το καλο ειναι οτι με το Tele τον λειτουργω σαν να ειχα το εργοστασιακο. Δεν χρειαζεται να θυμαμαι νεα αντιστοιχιση, περιεργη και με λιγοτερα κουμπια μιας και αυτα τα 10 εξτρα δεν χωρανε σε ενα αλλο τηλεχειριστηριο που δεν εχει shift.

Δεν ειναι trend. Ειναι το μονο που σε σωζει απο αυτες τις απιθανες καταστασεις που εχουν τα αλλα.

Ειναι απλο. Αυτος που εφτιαξε το Tele σκεφτηκε πριν φτιαξει.

Last edited:
Στο Crypto URC-601 το ΟΚ καθως και κανα δυο αλλο προγραμματιζονται ΜΟΝΟ απο βαση δεδομενων.
Οχι απο εκμαθηση.
Δηλαδη θελεις να προγραμματισεις εναν ενισχυτη ή κατι αλλο που δεν υπαρχει στην βαση δεδομενων και δεν προγραμματιζεται.
Ασε τους λοιπους περιορισμους.

Το Silvercrest δεν εχει μονο ενα μοντελο, εκτος και αν μονο εγω ειμαι ο καντεμης. Εχει και ενα πλατυ τηλεχεριστηριο που για πλακα σου βγαζει memory full. Νομιζω πως εχει 40 μνημες για εκμαθηση.
Συν οτι δεν προγραμματιζεται μεσω εκμαθησης το exit καθως και κανα δυο αλλα, νομιζω και το menu.

Και δεν εχει καλη εμβελεια. Της πλακας.

Στο ενα το ΟΚ, στο αλλο το exit...
Την ίδια ερώτηση είχα κάνει και εγώ στον φίλο που έλεγε ότι είχε προγραμματίσει το ΟΚ. Αν δηλαδή είχε βάλει κωδικό που είχε το ΟΚ και απλά είχε προγραμματίσει άλλα πλήκτρα, ή αν είχε προγραμματίσει απευθείας το ΟΚ. Είχε πει ότι το προγραμμάτισε απευθείας. Εγώ μέχρι σήμερα δεν το έχω δοκιμάσει. Αλλά θα το δοκιμάσω γιατί ο Lifeview BOXHD-A1 μου δεν έχει κωδικό. Γιαυτό θα προγραμματίσω για να δω πόσα πλήκτρα τελικά θα δεχτεί, και αν προγραμματίζεται το ΟΚ. Προς το παρόν επιστρατεύτηκε το παλιό μου One For All URC 7950 που σίγουρα έχει πάνω από 20 θέσεις. Αλλά έχει αρχίσει να τα φτύνει, οπότε πάω για TELE USB-300 αν το Crypto έχει τελικά πάλι μόνο 20 ελεύθερες θέσεις.
Το Silvercrest που έχει τώρα το LIDL νομίζω είναι κατοπινό. Νομίζω ότι δεν έχει πια οθόνη. Πάντως είχα ρωτήσει πόσες θέσεις έχει το τελευταίο Silvercrest και μου απάντησαν ότι το manual του γράφει 150 θέσεις.

Ρε παιδια θα μας τρελανει η ΤΕLE !!
Μου αλλαξε το eshop k το πηρα καινουριο αυτο λοιπον εγκαθιστα drivers ola kala αλλα ανοιγω το προγραμμα μαμας το 4.0.7.4 κι βγαζει μηνυμα cant identified!!!!
Καμια ιδεα;;;;

Το πρόβλημα της μη αναγνώρισης των συσκευών που έχουν προγραμματισθεί μέσω αρχείων IR, λύνεται απενεργοποιώντας την επιλογή «Reading ignored keys data» του μενού «Προγραμματισμός->Ρυθμίσεις».

Την ίδια ερώτηση είχα κάνει και εγώ στον φίλο που έλεγε ότι είχε προγραμματίσει το ΟΚ. Αν δηλαδή είχε βάλει κωδικό που είχε το ΟΚ και απλά είχε προγραμματίσει άλλα πλήκτρα, ή αν είχε προγραμματίσει απευθείας το ΟΚ. Είχε πει ότι το προγραμμάτισε απευθείας.

Οχι, το αντιθετο ειχε πει.
Οτι το πληκτρο ΟΚ λειτουργουσε την συσκευη αλλά ειχε περασει κωδικο και απο εκμαθηση ειχε βαλει μονο μερικα πληκτρα.
Το θυμαμαι μιας και εγω ημουν αυτος που το ειχε ανακαλυψει οταν εψαχνα για τηλεχειριστηριο.

Εχοντας ηδη το silvercrest και ξεροντας πως δεν προγραμματιζονται ολα τα πληκτρα αλλά και περι περιορισμου μνημης εψαχνα ενα που να μην εχει τετοια αστεια προβληματα.
Οπως δεν ειχα προβλημα με αυτο: SRM-403E

Απάντηση: Xoro HRT 7520

Με το ON-OFF του USB-300 μπορείς να κοντρολάρεις και το δεκτη και την τηλεόραση;

Απάντηση: Xoro HRT 7520

Όχι, αλλά μπορείς να βάλεις το On/Off της 2ης συσκευής σε όποιο πλήκτρο θέλεις, π.χ. στο AV που είναι ακριβώς δίπλα.

Ρε παιδιά πήρα το tele usb-300 και επειδή έχω ένα παλιό μοντέλο TV που δεν υπάρχει στο database, προσπαθώ να το προγραμματίσω με την λειτουργία εκμάθησης.
Το πλήκτρο όμως στο πρόγραμμα είναι ανενεργό και δεν πατιέται.
ΤΙ φταίει?

Σύνδεσε το USB-300 στο pc, στρέψε το προς την τηλεόραση και μετά στο πρόγραμμα της TELE:

Βάση δεδομένων > Open Code Search > Transmitting Search > Κλικ στο POW > Auto Start.

Όταν κλείσει η συσκευή, βρήκες έναν πιθανό κωδικό. Δοκίμασε όλα τα πλήκτρα και αν δεν υπάρχουν αυτά που χρειάζεσαι, συνέχισε την αναζήτηση.

Ποιο είναι το μοντέλο της τηλεόρασης;

καλησπερα παιδια ,
εχω το teles usb300 και δεν μπορω να βρω τις ακολουθες συσκευες :

1. Dreambox 500s κλωνος
2. Dune HD1 Smart με τον σκληρο δισκο
3. Xoro 7500

καμμια βοηθεια πλζ

Αν εχεις παιδια και το εχουν πεταξει κατω τοτε μαλλον κατι εχει ξεκολησει.
Αν εισαι καλος στο κολλητηρι τοτε ανανεωσε ολες τις κολλησεις πλην του ολοκληρωμενου.
Πριν το επιχειρησεις βεβαιωσου πως εχεις περασμενες εντολες μεσα. Αν δεν εχεις ή ειχες και το εβαλες στο προγραμμα αλλά κατα λαθος τις εσβησες τοτε δεν κανει τιποτα.
Επισης μπορεις να δοκιμασεις να ζουληξεις το κατω τμημα του τηλεχειριστηριου, αν καποια κολληση εχει ξεκολλησει πιθανοτατα να κανει επαφη με αυτον τον τροπο. Ετσι θα βεβαιωθεις για την ζημια.