Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

καλησπερα παιδια ,
εχω το teles usb300 και δεν μπορω να βρω τις ακολουθες συσκευες :

1. Dreambox 500s κλωνος
2. Dune HD1 Smart με τον σκληρο δισκο
3. Xoro 7500

καμμια βοηθεια πλζ

Το 1, 3 υπάρχουν στο πρόγραμμα της TELE.

Βάση δεδομένων (ή F5), Βάση Δεδομένων Συστήματος και βάζεις στο Φίλτρο Κατασκευαστή τις μάρκες.

Ρε παιδιά πήρα το tele usb-300 και επειδή έχω ένα παλιό μοντέλο TV που δεν υπάρχει στο database, προσπαθώ να το προγραμματίσω με την λειτουργία εκμάθησης.
Το πλήκτρο όμως στο πρόγραμμα είναι ανενεργό και δεν πατιέται.
ΤΙ φταίει?
Μάλλον αναφέρεσαι στο 7ο πλήκτρο, το «learning mode» που έχει εικονίδιο την κυματομορφή.
Βεβαιώσου ότι αναγνώρισε σωστά το τηλεχειριστήριο. Αν δεν τα κατάφερε, μπορείς να το κάνεις χειροκίνητα από το μενού Configuration->Remote control model set.

Το manual του Crypto URC-601 λέει ότι το OK δεν προγραμματίζεται, αλλά κάποιοι φίλοι εδώ μέσα έχουν πει ότι δεν ισχύει και ότι έχουν προγραμματίσει το ΟΚ. Αλλά με 20 ελεύθερες θέσεις τι να προφτάσεις να προγραμματίσεις; Ο πρώτος δέκτης μου που δεν βρίσκει κωδικό το Crypto είναι ο Lifeview LV6TBOXHD-A1. Θα προσπαθήσω να προγραμματίσω σε ένα δεύτερο καβάντζα που έχω (που είναι πιο φρέσκο από το πρώτο που έχω), και αν δω ότι σταματάει πάλι στις 20 θέσεις, πάω για το TELE USB 300.
Το δοκίμασα με το δεύτερο καβάντζα που έχω. Προγραμμάτισα το τηλεκοντρόλ του Lifeview BOXHDA1 που δεν έχει κωδικό. Τελικά το πλήκτρο ΟΚ προγραμματίζεται κανονικά όπως έλεγε και ένας άλλος φίλος παλιότερα. Αλλά πάλι σταμάτησε στα 20 πλήκτρα. Έλεγα μήπως το πιο καινούριο είχε παραπάνω θέσεις, αλλά δεν έχει. Αν δεν βρει κωδικό οι 20 ελεύθερες θέσεις δεν φτάνουν για τίποτα. Οπότε πάω για άλλο.

Παιδια, οπως εχω γραψει ηδη, αγορασα 2 usb-300, με τα οποια χειριζομαι 8 συσκευες.
Λοιπον με το usb-300 εχω εμφανη βελτιωση στις γωνιες σκοπευσης και στην ευαισθησια σε ολες τις συσκευες.
Το μονο θεμα που εχω ειναι η εκμαθηση και η συνηθεια του πολυχειρηστηριου.
Συνεχιζω προς το παρον να κανω αλλαγες σε μερικα κουμπια βρισκοντας βολικοτερες θεσεις,
πραγμα που δυσκολευει την εκμαθηση , αλλα νομιζω οτι συν τω χρονω θα θα σταθεροποιηθει
το σεταρισμα και θα προσαρμοστω στη χρηση.

καλησπέρα. Υπάρχει περίπτωση να καταφέρω τις εντολές του NEOS 1900 να τις περάσω στο silvercrest ή πρέπει να πάρω τον usb-300? Σημειωτέον ότι το χειριστήριο του neos έχει χαλάσει.

Τι καλώδιο mini USB θέλει το TELE USB 300; Από ότι βλέπω υπάρχουν δύο τύποι mini usb. Το eshop από όπου θέλω να πάρω και το καλώδιο έχει διάφορους τύπους. Mini usb A τύπου, mini usb B τύπου, με 4 pin, με 5 pin...Θέλω να τα παραγγείλω και να τα παραλάβω και τα δύο μαζί, αλλά δεν ξέρω τι καλώδιο να παραγγείλω. Εγώ έχω μόνο micro usb που και αυτό πάλι είναι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα.

Ναι αυτος ειναι ο σωστος τυπος καλωδιου και ο τυποποιημενος για συσκευες USB. Οι αλλοι τυποι δεν ειναι τυποποιημενοι κατα USB αλλά εχουν χρησιμοποιηθει (παλαιοτερα) για συνδεση φωτογραφικων κυριως μηχανων.

Μονο θα συνιστουσα να παρεις καλωδιο μηκους 50 εκατοστων το πολυ. Μιας και επειδη τα mini USB καλωδια ειναι συνηθως λεπτα και θα αντιμετωπισεις προβλημα με αλλες συσκευες, π.χ δισκος, καμερα, αλλη.
Οποτε αφου παιρνεις που παιρνεις παρε κατι πιο κοντο και βεβαια να μην ειναι πολυ λεπτο το καλωδιο.

Ωραία. Ευχαριστώ παιδιά. Μπήκα στο forum σαν επισκέπτης γιατί σαν μέλος αργούν περισσότερο να ανοίξουν οι σελίδες. Αλλά σαν επισκέπτης δεν φαίνονται οι φωτογραφίες. Όντως τώρα που το δείξατε το είδα και εγώ. Ευχαριστώ.

Last edited:
Καλησπέρα. Πήγα σε ένα συνακοικιακό κατ/μα να βρω τηλεχ/ριο για την tv Thompson 42ms11. Μου είπαν πως θα πρέπει να προγραμματίσουμε ένα με κόστος 12 ευρώ. Τι κάνω;

Μηπως δεν ειναι Thomson 42MS11 αλλά 42ML11 ?
Δεν βγαινουν σχετικα αποτελεσμα για 42MS11.

Αν ειναι αυτο το τηλεχειριστηριο σου τοτε υπαρχει στην βαση δεδομενων του USB-300.

Σε καθε περιπτωση 12 ευρω δεν ειναι πολλα. Αρκει να σου κανει το τηλεχειριστηριο σε αισθηση/κουμπια.

καλημερα κ απο μενα
εχω παρει ενα usb 300 κ εγω κ προσπαθω να το προγραμματισω αλλα κολλαει στο can't identified και wait synchronizing.
να πω πως το συνδεω με 2 καλωδια που εχω ενα απο παλια φωτ μηχανη κ το αλλο απο βιντεοκαμερα αλλα ειδα πως εχει μεσα 5 pin
υπαρχει περιπτωση να φταιει το καλωδιο κ αν ναι πως θα ξερω αυτο που θα παρω αν ειναι το σωστο κ οχι σαν κ αυτα που εχω

επισης να πω οτι εχω βρει το κωδικο της tv philips αλλα δε μπορεσα να βρω του opticum T90 αν μπορει καποιος να βοηθησει
ευχαριστω εκ των προτερων

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Ξέρει κανένας κωδικό για το F&U MPF2829S για προγραμματισμό του TELE USB 300?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited by a moderator:
καλησπέρα! Μόλις πήρα το usb-300 αλλά δεν κάνει synchronize. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να περάσω τα αρχεία που θέλω ή πρέπει να το στείλωω πίσω

σ ευχαριστω πολυ τωρα ειναι οκ κατεβασα το παλιο κ για να ξεκινησει απλα θελει το f9

αλλα δε μπορω να βρω το κωδικο απο τον opticum t90

εχω δοκιμασει ολα τα hd αλλα τπτ

η tv δουλευει κανονικα

Μήπως μπορει κάποιος να μου στείλει σε αρχείο txt τις εντολές του xoro 7520 για το τηλεχειριστήριο tele usb 300 γιατί αυτό που υπάρχει στην βάση δεδομένων δεν έχει όλες τις εντολές και το original χειριστήριο έχει χαλάσει , μου λείπουν οι εντολές SUB-T , LANG , REPEAT , FAV .
Ευχαριστώ

αλλα δε μπορω να βρω το κωδικο απο τον opticum t90

Παρακαλω.
Κοιταξε ξανα το προηγουμενο μηνυμα μου. Εχει λινκ για τα IR αρχεια για τον Opticum STB HD N1 / T90
Και βασικα εχει οχι ενα αρχειο αλλά τρια. Με διαφορετικη ταξινομηση απο τρια διαφορτικα μελλη. Δες ποιο σε βολευει και αν θες το τροποποιεις κιολας. Στο πρωτο αρχειο εχω βαλει την Samsung να ανοιγει απο το "power", την ενταση φωνης στα "vol+/-" και το source στο "picture". Οποτε αφου εχεις Philips αλλαξε τα με τους κωδικους της δικιας σου τηλεορασης. Πιστεω εχει την πιο κοντινη ταξινομηση με το κανονικο τηλεχειριστηριο αν και λειπουν κανα δυο κουμπια που δεν χρησιμοποιω καθολου.

Σημειωση, σε οποιοδηποτε αρχειο μπορεις να κανεις τροποποιησεις. Το περνας στο τηλεχειριστηριο και μετα κανεις εκμαθηση μονο τα κουμπια που θελεις να αλλαξεις. Αλλά μπορεις ακομα και μεσω notepad να ανοιξεις το IR αρχειο και να αντιγραψεις απο αλλο μια εντολη, να την μετακινησεις, κοκ.
Με νεοτερη εκδοση προγραμματος για το TELE μπορεις να το κανεις μεσα απο το προγραμμα. Για καποιο λογο ομως δεν μου εκανε η συγκεκριμενη εκδοση, δεν θυμαμαι γιατι τελικα επελεξα να μην την χρησιμοποιω.

Μήπως μπορει κάποιος να μου στείλει σε αρχείο txt τις εντολές του xoro 7520 για το τηλεχειριστήριο tele usb 300 γιατί αυτό που υπάρχει στην βάση δεδομένων δεν έχει όλες τις εντολές και το original χειριστήριο έχει χαλάσει , μου λείπουν οι εντολές SUB-T , LANG , REPEAT , FAV .
Ευχαριστώ

Μπορεις να πειραματιστεις αν τυχον δεν βρεις τους κωδικους. Απλα ανοιγεις μεσω notepad το αρχειο σου και αλλαζεις τα νουμερα, συνηθως τα τελευταια, καποια στιγμη θα πετυχεις καποια λειτουργια.

Αλλά μπορεις ακομα και μεσω notepad να ανοιξεις το IR αρχειο και να αντιγραψεις απο αλλο μια εντολη, να την μετακινησεις, κοκ.
Με νεοτερη εκδοση προγραμματος για το TELE μπορεις να το κανεις μεσα απο το προγραμμα. Για καποιο λογο ομως δεν μου εκανε η συγκεκριμενη εκδοση, δεν θυμαμαι γιατι τελικα επελεξα να μην την χρησιμοποιω.

Σωστα. Οι δυο τελευταιες εκδοσεις, αγγλικη και ελληνικη, υποστηριζουν
copy-past απ'ευθειας μεσα στο προγραμμα, με τα πληκτρα ctrl-v και ctrl-c.

Επισης, απ' οτι ειδα αυτες οι δυο εκδοσεις
συμφωνουν στην αντιστοιχια εντολων μεταξυ τους.

Ομως τα αρχεια IR των καινουργιων εκδοσεων δεν εχουν τις ιδιες αντιστοιχιες
εντολων με τα αρχεια καποιων παλαιοτερων εκδοσεων. (π.χ. V3.1.2.3)