Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Το προγραμμα το κατεβαζεις απο εδω http://www.clurc.net/soft.aspx . Κατεβασε αυτο--> Click Download Version4.1.0.46
Το κοντρολ που εχω εγω ειναι αυτο
7ux47.jpg

Οδηγιες εδω http://www.remotecontrols.gr/index/index-gre.pdf
Δε θα ελεγα οτι ειναι δυσκολο.. Εχει βιβλιοθηκη, αλλα μπορεις να αντιγραψεις και ενα ενα τα πληκτρα απο το αυθεντικο (αν το εχεις βεβαια).
Αυτο που δεν ξερω αν γινεται, κι αν ξερει καποιος ας μας πει, ειναι αν μπορεις με μια κινηση (η και παραπανω, οχι ομως ενα ενα τα πληκτρα) να φορτωσεις στο προγραμμα το αυθεντικο κοντρολ (εφοσον δεν υπαρχει στην βιβλιοθηκη), και μετα απο εκει να το μεταφερεις στο Tele IR - 100.

Last edited:
Εμείς χρησιμοποιούμε κυρίως το TELE USB-300 που είναι το ίδιο πράγμα, αλλά συνδέεται με καλώδιο USB με τον υπολογιστή και δεν χρειάζεται μάτι υπερύθρων. Το πρόγραμμα δουλεύεται με τον ίδιο τρόπο, και δεν υπάρχει τρόπος να μεταφέρεις αυτόματα το αυθεντικό τηλεκοντρόλ αν δεν υπάρχει στην βιβλιοθήκη. Γίνεται όπως λες ένα ένα κάθε πλήκτρο. Το καλό είναι βέβαια ότι και με τις δύο εκδόσεις του τηλεκοντρόλ ο κωδικός που φτιάχνεις με την αντιγραφή των πλήκτρων αποθηκεύεται στον υπολογιστή και από εκεί και πέρα μία μελλοντική εγκατάσταση του κωδικού, στο ίδιο ή σε επόμενο τηλεκοντρόλ, γίνεται σε δευτερόλεπτα.

Τελικά πήρα το logitech harmony 650. Το βρήκα 39.90 + 10 ευρώ μεταφορικά από το Amazon της Γαλλίας. Παιδιά; απίστευτο χειριστήριο. Δηλαδή μιλάμε για πολύ καλή ποιότητα και εγκατάσταση σε 3 λεπτά. Για πλάκα έκατσα και έβαζα συσκευές στη βάση δεδομένων του για να δω τη υποστήριξη έχει και σας πληροφορώ ότι έχει τα "ΠΆΝΤΑ"!!!!!!!!! Αν θέλεις να αλλάξεις κάποιο κουμπί έχει στο πίσω μέρος μάτι που σημαδεύεις με το παλιό χειριστήριο και το μαθαίνει αμέσως. Σίγουρα η τιμή του είναι πιο τσουχτερή σε σχέση με τα TELE και άλλα παρόμοια αλλά αν κάποιος διαθέτει τα χρήματα άξιζει τον κόπο. Ευχαριστώ για όλες της συμβουλές.

Έχω το Harmony 555. Απελπισία!
Ομορφο βέβαια.
Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα τα πλήκτρα έντασης και αλλαγής καναλιού θέλουν έναν καλογυμνασμένο σφίχτη να τα πατάει. Εννοείται πως η γυναίκα μου δεν μπορεί με τίποτα να τα πατήσει ενώ εγώ τα καταφέρω αλλα μετά πονάει το δάχτυλο μου για ένα μισάωρο.
Πήρα USB-300 μετά από διάβασμα εδώ στο φόρουμ και είμαι πολύ ικανοποιημένος προς το παρών.

Καλησπερα.
Εχω αισιως φτασει πλεον τα 4 χειριστηρια στο σαλονι μου (+1 του air-condition) και νομιζω πως ηρθε η ωρα για ενα Universal.
Διαβασα ενα μεγαλο μερος του thread, αλλα θα ηθελα και τη γνωμη σας.
Εχω τηλεοραση LG, ενισχυτη Marantz, αποκωδικοποιητη ΟΤΕ TV και ενα Logitech Touch.
Ποιο χειριστηριο κατα τη γνωμη σας θα ηταν καλυτερη επιλογη; Καλα λογια διαβασα εδω για το USB-300 της Tele.
Δεν με πειραζει να ανεβει λιγο η τιμη, αλλα τα 80+ του Harmony 650 ειναι πολλα. Αν το εβρισκα στα 50, οπως ο συνφορουμιτης slekkas, θα το σκεφτομουν.
Ευχαριστω.

Δεν έχουμε εμπειρίες από πολλά τηλεχειριστήρια. Πάντως όσοι πήραν το 300 είναι ευχαριστημένοι επειδή βάζεις ότι θέλεις σε κάθε πλήκτρο, κι έτσι μπορείς να ανακατέψεις σε ένα προφίλ (keyboard layout ας πούμε) διαφορετικές συσκευές. Υποστηρίζει 4 προφίλ συσκευών, με δύο προφίλ για την κάθε μία αν υπολογίσεις την 2η λειτουργία που δίνει σε κάθε πλήκτρο το Shift, οπότε μπορείς να φτάσεις τις 8 συσκευές.
Πολύ καλή για τα λεφτά του (6 ) ποιότητα, αλλά μη περιμένεις γυαλιστερά πλαστικά ή πολύ καλή αίσθηση πλήκτρων.
Σίγουρα υπάρχουν καλά ακριβά προγραμματιζόμενα τηλεχ/ρία, αλλά σε πολλαπλάσιο κόστος, με κάποια να έχουν μια μικρή καθυστέρηση ή περιορισμό στις θέσεις μνήμης.

Αν θέλεις απλώς να κάνεις καλά την δουλειά σου, πάρε ένα 300. Στην χειρότερη θα έχεις πετάξει δυο καφέδες έξω, αλλά όλο και κάπου θα χρειαστεί το 300. Αν θέλεις κάτι πιο «λουξ», πρόσεχε πόσες θέσεις μνήμης θα έχουν οι υποψήφιες συσκευές.

Βρισκω το Harmony 300 μεταχειρισμενο μολις 15 ευρω. Αξιζει τον κοπο λετε;
Το Harmony 700 το βρισκω 40 ευρω.

Πάρε το 300 με τα 1000!!!!

θα σου αρέσει.. βουρρρρρρρ.....

:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:
παιδιά καλησπέρα

έχω ένα πρόβλημα και εδώ και μέρες ψάχνω να το λύσω διαβάζοντας και δοκιμάζοντας αλλα μάταια...οπότε εναποθέτω τις ελπίδες μου σε εσάς!

αγόρασα το usb-300 απο e-shop όπως επίσης και ένα μεταχειρισμένο ψηφιακό δέκτη χωρίς χειριστήριο όμως...με την ελπίδα στην βάση δεδομένων του tele να βρεθεί κάτι ίδιο ή παρόμοιο!...αλλα τζίφος

Ο ψηφιακός δέκτης είναι ο sigmatek DVBR-50 HD

έχω δοκιμάσει αρκετά txt απο την βάση δεδομένων αλλα κανένα δεν κάνει..., όπως και το σύστημα trasmitting search...ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..

έχει κανείς απο εσάς κάποιο txt έτοιμο που να κάνει?έστω αν το έχει κάποιος το ίδιο να το κάνει ένα save και να μου το στείλει...θα είμαι ευγνώμον...

Φοβάμαι ότι ίσως έχει πρόβλημα ο δέκτης. Ακόμη κι αν δεν ταιριάζει του 420, θα ταίριαζε ένας από τους άλλους 5 ή έστω ένας από τις χιλιάδες συσκευές που έχει η βάση του TELE.

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

παιδιά καλησπέρα

έχω ένα πρόβλημα και εδώ και μέρες ψάχνω να το λύσω διαβάζοντας και δοκιμάζοντας αλλα μάταια...οπότε εναποθέτω τις ελπίδες μου σε εσάς!

αγόρασα το usb-300 απο e-shop όπως επίσης και ένα μεταχειρισμένο ψηφιακό δέκτη χωρίς χειριστήριο όμως...με την ελπίδα στην βάση δεδομένων του tele να βρεθεί κάτι ίδιο ή παρόμοιο!...αλλα τζίφος

Ο ψηφιακός δέκτης είναι ο sigmatek DVBR-50 HD

έχω δοκιμάσει αρκετά txt απο την βάση δεδομένων αλλα κανένα δεν κάνει..., όπως και το σύστημα trasmitting search...ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..

έχει κανείς απο εσάς κάποιο txt έτοιμο που να κάνει?έστω αν το έχει κάποιος το ίδιο να το κάνει ένα save και να μου το στείλει...θα είμαι ευγνώμον...

Δοκίμασε αυτό, συμφορουμίτη!

Το πλήκτρο AV δείχνει να είναι από άλλη συσκευή. Είναι σωστό;

Μπορείς να κάνεις μια έκδοσή του που να έχει γραμμένα τα ονόματα των πλήκτρων;

Εχεις δίκιο, το συγκεκριμένο πλήκτρο ανοιγοκλείνει μία τηλεόραση Toshiba. Το ίδιο ισχύει και για τα πλήκτρα αυξομείωσης το ήχου. Επειδή οι συσκευές και το χειριστήριο είναι της μητέρας μου, θα μπορέσω να φτιάξω ένα "καθαρό" το Σ/Κ. Πώς θα βάλω και περιγραφή των πλήκτρων;

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Δοκίμασε αυτό, συμφορουμίτη!

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩΩΩΩ!!!!ΝΑΙΙΙΙΙΙ!!!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣΣΣΣ ΕΧΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΙΒΙ ΜΟΥ!!!
σε ευχαριστώ πάρα πολύ χρηστο!!( Christos_I) αυτό που μου έστειλες λειτούργησε!
ευχαριστώ πολύ επίσης και τον Άγγελος (talos_2002) που με κατεύθυνε και με βοήθησε ανιδιοτελώς..απο την πρώτη στιγμή!

δοκιμάστε να πέρνετε πράγματα απο το stock house του e-shop...με τους κατάλληλους..συνδυασμούς γλυτώνεις αρκετά λεφτά...
εγώ πήρα το usb-300 4,5E και ένα ψηφιακό δέκτη sigmatek που αναφέρω παραπάνω χωρίς χειριστήριο 13Ε
και έχω σετάκι!

Καλησπερα! Πηρα το tele usb 300. Περασα ηδη τους κωδικους απο το home cinema μου και τωρα προσπαθω να το κανω να "μαθει" και το MCE remote που χρησιμοποιω για το htpc μου. To τηλεχειριστηριο μου ειναι αυτο http://www.amazon.de/Hama-MCE-Remote-Control-PC-Fernbedienung/dp/B000X1EL4W/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1386167349&sr=8-1&keywords=hama+mce

Το software του tele κατα τη διαδικασια εκμαθησης βγαζει ενα κοκκινο τσεκακι διπλα στο πληκτρο (αντι για πρασινο που πρεπει κανονικα) και μετα οταν παω να κανω program και να περασω τις ρυθμισεις, μου βγαζει το μηνυμα error - no valid key found.

Καμμια ιδεα;

Δοκίμασε διάφορες αποστάσεις μεταξύ των τηλεχειριστηρίων. Μου το 'χουν κάνει 2-3 και νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα, ώσπου βρήκα το «sweet spot».
Αν έχεις και καινούριες μπαταρίες, βάλε τις για τον προγραμματισμό. Ίσως βοηθήσει και αν αποφύγεις φωτισμό από άλλες πηγές (δοκίμασα και κάτω από το τραπέζι)

Τελικά δεν ήταν θέμα απόστασης. Κατέβασα το software από το διεθνές σάιτ και μετά από μερικές προσπάθειες το προγραμματισα. Τώρα δουλεύει τέλεια! Αν κανείς θέλει το ir file για MCE remote μου λέει.