Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Τηλεκοντρολ όπως το Silvercrest είναι πιο δύσκολο στον προγραμματισμό. Αν δεν έχει συγκεκριμένο κωδικό συσκευής και σου έχει χαλάσει το εργοστασιακό, είναι άχρηστο λίγο-πολύ.

Το USB-300 είναι πιο βολικό: μπαίνεις στην βάση δεδομένων, βρίσκεις τη συσκευή και τελείωσε. Αν δεν τη βρεις, αφήνεις μήνυμα εδω και σου τη βρίσκουμε εμείς :)
Το μόνο που του λείπει είναι οι macro εντολες για να εκτελει πολλές λειτουργίες με ένα πάτημα πλήκτρου.

Τι ειναι οι macro εντολες ?..

Μια σειρά εντολών που εκτελούνται με το πάτημα ενός πλήκτρου. Εμένα π.χ. με βολεύει να ανοίγουν τηλεόραση, ενισχυτής και υπολογιστής πατώντας μία φορά το Power. Ή να ανοίγει ο δέκτης, ο ενισχυτής και να γυρνάει η τηλεόραση στην HDMI πάλι με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Last edited by a moderator:
Μερικοί μπορούν αν έχουν τον κατάλληλο δέκτη, εξαρτάται απο το BIOS. Πολλοί όμως τους αφήνουν σε sleep\hibernate οπότε επανέρχονται σε λειτουργία εύκολα.

Re: Apollo AHD-121

ευχαριστω,το περασα στο tele-usb300 το αρχειο ahd-121 αλλα τα περισσοτερα δεν λειτουργουν,κανω κατι λαθος?

Όταν ανοίξεις το αρχείο με το πρόγραμμα, θα πρέπει να σου δείξει ποιά πλήκτρα προγραμματίζει, καθώς και τα ονόματά τους σύμφωνα με το αρχείο txt.
Αν εκεί είναι οκ, τότε κάτι δεν πάει καλά κατά τον προγραμματισμό.

Αφού το προγραμματίσεις, κάνε μια ανάγνωση του τηλεχειριστηρίου πατώντας στο πρόγραμμα το 1ο κουμπί-εικονίδιο, για να δεις αν προγραμματίσθηκαν σωστά τα πλήκτρα.
Αν και εκεί είναι οκ, ίσως έχουν πρόβλημα οι μπαταρίες. Δοκίμασε χωρίς αυτές, έχοντάς το συνδεδεμένο στην USB.

Είναι το αρχείο με τους κωδικούς του τηλεχειριστηρίου του Apollo 121 και του StarTech HD 240 :smile:

Προστέθηκαν στο 1ο μήνυμα του θέματος και τα αρχεία για τους AMTC 290, DigitalWorld 150 και Gemini 4, χάρις στον music_1896. :SFGSFGSF:

Αγορασα σημερα το crypto urc 601.μετα απο αρκετη ωρα καταφερα να αντιγραψω τα κουμπια απο τηλεοραση κ nova.εν το μεταξυ εχω ενα dvd εγγραφης με σκληρο δισκο το dvd-r 3450h.πριν λιγο καιρο χαλασε το αυθεντικο κοντρολ και δε μπορω να το χειριστω.εχετε καποιο κωδικο που να περιλαμβανει αν οχι ολα τα περισσοτερα πληκτρα?βρηκα μερικους κωδικους με χειροκινητη αναζητηση αλλα λειτουργουν μονο τα rec,play κλπ και δεν εχει το κουμπι hdd που ειναι απαραιτητο για να μεταβει στα αρχεια του σκληρου δισκου.αναμενω απαντησεις κ ευχαριστω εκ των προτερων.

Υπάρχει αρχείο για το τηλεχειριστήριο του ΝOVA?
Όλα τα αρχεία είναι στο 1ο μήνυμα του θέματος.

Αγορασα σημερα το crypto urc 601.μετα απο αρκετη ωρα καταφερα να αντιγραψω τα κουμπια απο τηλεοραση κ nova.εν το μεταξυ εχω ενα dvd εγγραφης με σκληρο δισκο το dvd-r 3450h.πριν λιγο καιρο χαλασε το αυθεντικο κοντρολ και δε μπορω να το χειριστω.εχετε καποιο κωδικο που να περιλαμβανει αν οχι ολα τα περισσοτερα πληκτρα?βρηκα μερικους κωδικους με χειροκινητη αναζητηση αλλα λειτουργουν μονο τα rec,play κλπ και δεν εχει το κουμπι hdd που ειναι απαραιτητο για να μεταβει στα αρχεια του σκληρου δισκου.αναμενω απαντησεις κ ευχαριστω εκ των προτερων.
Με το crypto δεν μπορείς παρά να συνεχίσεις να ψάχνεις την βάση δεδομένων του. Με το USB-300 μπορείς πιθανότατα να βρεις όλα τα πλήκτρα αν έχεις έστω ένα, αλλά το ερώτημα είναι πόσο χρόνο διατίθεσαι να αφιερώσεις, καθώς είναι χρονοβόρα διαδικασία (ένα απόγευμα, τουλάχιστον).
Για να βρεις το τρόπο με το USB-300, υπάρχει στο 1ο μήνυμα σύνδεσμος προς άλλο μήνυμα όπου περιγράφεται ο τρόπος.

Εργαλειάκι το Tele Usb 300.
Μόλις η λοιπή οικογένεια έβγαλε τα μάτια στο ήδη υπάρχον SilverCrest και κοιτώ εναλλακτικές λύσεις.

Πάντως ως design αλλά και διάταξη μου αρέσει αρκετά το Philips SRU6008 το οποίο συνδέεται και με usb. Γενικά η Philips έχει κάνει καλή δουλειά με αυτή τη σειρά των τηλεχειριστηρίων της και η ποιότητα αναφέρεται αρκετά καλή και σαφώς πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη των Harmony. Η τιμή βέβαια ξεφεύγει...
Από δυνατότητες αρκετές, προγραμματισμός μέσω usb, 8 συσκευές, αλλαγή ονομασίας συσκευών στο μενού, αποθήκευση μακροεντολών (αυτόματο κλείσιμο όλων κ.α)

philips_sru6008.jpg

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Πήρες το Crypto URC-601 ή το 601A; Δεν πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά, το 601Α είναι ο αντικαταστάτης του 601. Απλά ήθελα να μάθω αν έχει και το 601Α μόνο είκοσι θέσεις προγραμματισμού, όπως έχει το 601.
Όποιο από τα δύο και να έχεις, δεν παίρνει εξωτερικό κωδικό, μόνο αυτούς που έχει ήδη στην μνήμη του. Είναι θέμα τύχης να διαβάζει κάποιος φίλος που να έχει το ίδιο dvd για να σου πει ποιον κωδικό χρησιμοποιεί.
Μπορείς να ψάξεις μόνος σου τους αποθηκευμένους κωδικούς που έχει στην μνήμη του. Με χειροκίνητη αναζήτηση στους κωδικούς που γράφει το βιβλιαράκι οδηγιών του, ή με αυτόματη αναζήτηση όπου το τηλεκοντρόλ σαρώνει μόνο του όλους τους κωδικούς που έχει στην μνήμη του. Ο τρόπος περιγράφεται στο βιβλιαράκι οδηγιών του.
Πάντως δεν είναι σίγουρο ότι θα βρει κωδικό της προκοπής. Βρήκε με μεγάλη επιτυχία κάποιους κωδικούς από κάποιους παλιότερους ψηφιακούς δέκτες που είχα (γιατί στους νεότερους δέκτες μου είχε ξεπεραστεί και δεν τους πρόλαβε το 601 που έχω), αλλά βρήκε πολύ ελλιπείς κωδικούς για την Samsung τηλεόραση των γονιών μου και το Samsung dvd που έχω. Που δεν είναι και πολύ πρόσφατα μοντέλα για να μην τα έχει προλάβει. Ήθελαν εκμάθηση σε αρκετά πλήκτρα. Αφού δεν έχεις το original τηλεκοντρόλ όμως αυτό δεν γίνεται σε εσένα.

Το κοντρολ ειναι το 601α.μπορει να προγραμματισει ολα τα πληκτρα πλην των 6 που ειναι για τις συσκευες και τα learn,all off ενω εχει και δυο πληκτρα macro.επισης μπορει να προγραμματιστει και το πληκτρο οκ παρολο που στο munual γραφει οτι δεν προγραμματιζεται.

Last edited by a moderator:
Ναι, σε αυτά τα πλήκτρα σου επιτρέπει να περάσεις σήματα τηλεχειριστηρίου άλλων συσκευών. Αλλά έχει 6-προφίλ/συσκευές και δεν ξέρουμε αν μπορούμε να τα γεμίζουμε όλα. Το 601 μπορούσε να μάθει μόνο ως 20 πλήκτρα, οπότε τσάμπα υπήρχαν τα προφίλ/συσκευές. Το 601Α, πόσες θέσεις μνήμης για πλήκτρα έχει;

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

ευχαριστω πολυ το περασα στο tele 300 συμφωνα με τις οδηγιες σου και ειναι ενταξει για ahd-121,να σαι καλα.

Πολύ καλο το USB300, έχω πάρει δύο και ένα για τους γονείς μου αλλα μήπως έχει ένα πολύ βασικό πρόβλημα;
Έχω την εντύπωση ότι καταναλώνει τις μπαταρίες με πολύ γρήγορους ρυθμούς ή κάνω κάτι λάθος;