Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

αυτο ισχει και για το 350?γιατι καπου διαβασα σε σχολια στο amazon,οτι δεν μπορουσαν να λειτουργησουν συγχρονως.εκτος και εαν δεν το ειχε σεταρει σωστα.

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Εχει κουμπί Devices και κουμπί Activities.
Όταν επιλέγεις Devices διαλέγεις ποιας συσκευής το remote θέλεις να προσομοιώσεις και γίνεται το τηλεκοντρόλ της συσκευής που επέλεξες.
Όταν επιλέξεις Activities διαλέγεις ποια σειρά συσκευών θέλεις να χειριστείς. Αυτές τις συσκευές τις έχεις επιλέξει στο σεταρισμα που κανεις την πρώτη φορά στον υπολογιστη σου και του δίνεις μια ονομασία.
Π.χ.
Θέλεις να δεις DVD στην τηλεόραση και ο ήχος να βγαίνει απο τα ηχεία που έχεις συνδέσει στον ενισχυτή σου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά το σεταρισμα της συγκεκριμένης λειτουργίας θα σε ρωτήσει ο οδηγός εγκατάστασης απο ποια συσκευή θα αναπαράγεις το DVD, που θα το προβάλεις, απο που θα βγαίνει ο ήχος και τι ονομασία θα δώσεις π.χ. DVD-HC.
Όταν εσυ μετά πατάς Activities και μετά DVD-HC και θα ανοίξουν όλες αυτές οι συσκευές. Όταν πατάς το πλήκτρο play θα στέλνει εντολή στο DVD, όταν πατάς Volume + θα στέλνει εντολή στον ενυσχιτή, όταν πατάς το κουμπί off θα κλείνουν όλες αυτές οι συσκευές εκτός και αν του έχεις ορίσει οτι πχ τον ενυσχιτή δεν τον κλείνεις ποτέ.
Αυτά...
Έχω δοκιμάσει 2-3 remote και μόνο αυτό μπορούσε να μου λειτουργήσει ένα προενυσχιτη και ένα cdplayer της Advance Acoustics.

Sent from my iPhone using Tapatalk

για το 350 ισχυουν αυτα ή το κανουν μονο τα ακριβοτερα μοντελα?
σορι για την επιμονη μου,αλλα επειδη ο σκοπος αγορας ειναι αυτος το ψαχνω καλυτερα..
δηλαδη να δουλευω συγχρονως 3-4 συσκευες χωρις αλλαγη πηγης καθε φορα.
βλεπω ομως αναφορες στο amazon απο χρηστες που ή τα μπερδευουν ή κατι δεν κανει καλα το 350..
επισης πολλοι αναφερουν οτι ειναι δυσκολο να ανοιχτει το καπακι των μπαταριων..!!
εχει κανεις το συγκεκριμενο να μας τα πει καλυτερα?

Last edited:
θελει λιγο δουλιτσα στο σεταρισμα,αλλα το κακο ειναι οτι πανω στο σεταρισμα,σε πολλες περιπτωσεις χανει το κοντρολ.
ισως λογω windows 10.
καμια λυση?

ο συνδυασμος(watchtv) να δουλευουν οι συσκευες μαζι ειναι βολικο.
ομως ειναι πολλες οι περιπτωσεις που θελω να δουλεψω στγμιαια μια αλλα συσκευη εκτος watchtv,ή να δουλεψω μια συσκευη που περιλαμβανεται στο watchtv.
π.χ εχω συνδυασμο nova,tv.σε αυτην την περιπτωση,το πληκτρο μενου,δουλευει για τον δεκτη της nova και δεν μπορω να μπω στο μενου της τιβι,παρα μονο εαν την επιλεξω ξεχωριστα σαν πηγη και οχι μεσα στο watchtv.
αντε και παταω ξεχωριστα την συσκευη που θελω,επιλεγω αυτο που ειναι να κανω.
εαν θελω να επανερθω παλι στην λειτουργια watchtv ,παταω το watchtv και αναγκαστικα οι συσκευες που περιλαμβανονται σε αυτο,θα κλεισουν(αφου ειναι ανοιχτες)και θα πρεπει παλι να ανοιξουν για να ξεκινησει το watchtv.
μπορω να το αποφυγω αυτο?μπορω να φτιαξω διαφορετικα πακετα watchtv ή μου δινει μονο ενα?

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

ο συνδυασμος(watchtv) να δουλευουν οι συσκευες μαζι ειναι βολικο.
ομως ειναι πολλες οι περιπτωσεις που θελω να δουλεψω στγμιαια μια αλλα συσκευη εκτος watchtv,ή να δουλεψω μια συσκευη που περιλαμβανεται στο watchtv.
π.χ εχω συνδυασμο nova,tv.σε αυτην την περιπτωση,το πληκτρο μενου,δουλευει για τον δεκτη της nova και δεν μπορω να μπω στο μενου της τιβι,παρα μονο εαν την επιλεξω ξεχωριστα σαν πηγη και οχι μεσα στο watchtv.
αντε και παταω ξεχωριστα την συσκευη που θελω,επιλεγω αυτο που ειναι να κανω.
εαν θελω να επανερθω παλι στην λειτουργια watchtv ,παταω το watchtv και αναγκαστικα οι συσκευες που περιλαμβανονται σε αυτο,θα κλεισουν(αφου ειναι ανοιχτες)και θα πρεπει παλι να ανοιξουν για να ξεκινησει το watchtv.
μπορω να το αποφυγω αυτο?μπορω να φτιαξω διαφορετικα πακετα watchtv ή μου δινει μονο ενα?

Αν ξαναπατήσεις activities θα σε ξαναπάει στο watchtv χωρίς να κλείσει καμία συσκευή. Επίσης μπορείς με τη λειτουργία learn να περάσεις κι άλλες αντιστοιχίσεις πλήκτρων που θέλεις, όπως το μενού της τηλεόρασεις που θέλεις.

μπα...ειμαι watchtv,παταω μια συσκευη μονη της,ξαναπαταω watchtv και σβηνουν και οι 2 συσκευες.
μαλιστα για να ανοιξουν παλι,ή δεν πιανει καμια,ή μονο το nova.η τηλεοραση μετα απο 5-6 προσπαθειες..

Δικό μου το λάθος.
Δεν έπρεπε να μπω στη συζήτηση αλλά δεν είχα καταλάβει οτι μιλούσατε για άλλο μοντελο.

c24908699c699937b6b1b191ee41625f.jpg

Δικό μου το λάθος.
Δεν έπρεπε να μπω στη συζήτηση αλλά δεν είχα καταλάβει οτι μιλούσατε για άλλο μοντελο.

c24908699c699937b6b1b191ee41625f.jpg

αρα τι κανω στην περιπτωση αυτη που αλλαζω πηγη προσωρινα και μετα θελω παλι watchtv??

Ένας φίλος έχασε τις οδηγίες χρήσης του URC-22B (TZAMBO ) TV κοντρόλ που πουλάει γνωστή εταιρία παιχνιδιών. Επειδή τις βρήκα, έκανα αρχείο pdf και όποιος θέλει να μου στείλει μήνυμα στο Imbox να του τις στείλω.
Μετά από αρκετή καθυστέρηση από μέρους μου, δίνω link προς το εγχειρίδιο για το τηλεχειριστήριο των Jumbo: https://www.mediafire.com/?1zr79d85cobh982

Σας θυμίζει κάτι; Αν πάρουμε την σειρά κουμπιών που είναι κάτω από τα Vol+/- και Ch+/- και την βάλουμε κάτω από τα μπλε κουμπιά επιλογής, τότε έχουμε το TELE USB-300.
Made for you Web 4:1.
http://www.skroutz.gr/s/7350814/OEM-Made-for-you-Web-4-1.html
Προγραμματιζόμενο μέσω υπολογιστή, smartphone ή tablet. Η σύνδεση γίνεται με καλώδιο ήχου!, που περιλαμβάνεται στην συσκευασία.
Και ένα βίντεο γνωριμίας.
https://www.youtube.com/watch?v=Vvf1rz0iLNI
Ένα βίντεο που δείχνει όλη την διαδικασία προγραμματισμού.
https://www.youtube.com/watch?v=NNJO5oLVvOY
Το πρόγραμμα του βίντεο μάλλον υπάρχει και σαν σελίδα ίντερνετ στην σελίδα της εταιρίας.
http://www.madeforyouweb.it/index.php?Lang=en#main
Αλλά δυστυχώς, το κυριότερο, δεν κατάφερα να βρω αν υπάρχει δυνατότητα προγραμματισμού από άλλο τηλεκοντρόλ, ή αν υπάρχουν μόνο οι έτοιμοι κωδικοί της εταιρίας, που όμως ανανεώνονται συνεχώς και προστίθενται και καινούριοι. Το τελευταίο βίντεο του You Tube που έδειξα παραπάνω, δείχνει στο 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα, ότι υπάρχει και ένα κουμπί modify του κωδικού πριν τον προγραμματίσεις στην θέση του τηλεκοντρόλ, αλλά δεν ξέρω τι κάνει.
Αν έχει μόνο έτοιμους κωδικούς, και σε προγραμματισμένη θέση, τότε χάνει πολλές από τις δυνατότητες του TELE USB-300. Αλλά και πάλι, ίσως να έχει αρκετούς έτοιμους κωδικούς, και να προστίθενται συχνά και καινούριοι. Επίσης είναι και πιο ακριβό από ότι ήταν το TELE USB-300.
Η σελίδα της εταιρίας, όπου υπάρχει και το πρόγραμμα για downloading. Το κουμπί software που υπάρχει από πάνω.
http://www.gbs-elettronica.it/
Επίσης στην σελίδα φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλα τηλεκοντρόλ που προγραμματίζονται με τον ίδιο τρόπο. Πατήστε στο Download στην κορυφή της σελίδας, remote controls στο show, στο MADEFORYOU WEB 4:1 KIT, θα βγει το τηλεκοντρόλ και αριστερά μία λίστα και με τα υπόλοιπα τηλεκοντρόλ της εταιρίας, μαζί και με τα προγραμματιζόμενα με υπολογιστή. Ένα από αυτά το έχει και το e-shop.gr. Αλλά εγώ έδειξα το Web 4:1 λόγω της ομοιότητας με το TELE USB-300, και μήπως κάποιος άλλος πιο σβέλτος από εμένα βρει καμία σύνδεση με το TELE, κανένα κοινό πρόγραμμα, τρόπο λειτουργίας της δυνατότητας εκμάθησης όπως του TELE κτλ.

Last edited:
Το Web 4:1 όντως προγραμματιζεται εύκολα μεσώ της ιστοσελίδας http://www.madeforyouweb.it
μόνο με τους έτοιμους κωδικούς της εκάστοτε συσκευής, δεν παρέχει δυνατότητα αλλαγής η τροποποίησης των κωδίκων, το κουμπί modify είναι μόνο για την αλλαγή κατηγορίας της συσκευής και το πρόγραμμα που παρέχουν για PC είναι για προγραμματισμο μεσώ Infrared προγραμματιστη, με ειδική συσκευή που πωλείται ξεχωριστά, το οποίο επίσης δεν παρέχει δυνατότητα αλλαγής κωδίκων.
Η ποιότητα κατασκευής δεν θυμίζει το USB-300, αν και όντως μοιάζουν πολύ, αυτό δείχνει πολύ καλλίτερο στην αφή, στο πάτημα, γενικά.
Το βρήκα 20Ε μαζί με μεταφορικά και αντικαταβολή.

Εύχομαι να βρεθεί πρόγραμμα για να αλλάζουμε κωδικούς κατά βούληση όπως με το TELE.

Καλησπέρα, πήρα πρόσφατα ένα τηλεχειριστήριο ONE FOR ALL URC 7145(4 συσκευές). Πέρασα μια χαρά το control της τηλεόρασης και της Nova άλλα του ΟΤΕ δεν περνιέται με τίποτα, ούτε με τους κωδικούς που δείνει η εταιρία ούτε χειροκίνητα. Έχει αντιμετοπίσει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα ή απλα δεν αντιγράφεται το control?

Με τι μπορώ να αντικαταστήσω το μη λειτουργικό τηλεχειριστήριο του Crystal Audio Crystal-HD ? Original δε βρίσκω, ούτε το usb 300 του θέματος. καμιά ιδέα?

Ο IQ DVB-T750HD είχε πολλούς κλώνους, οπότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι από αυτούς στο πρόγραμμα του USB-100.

Γιώργο, για τον Crystal-HD, πιστεύω ότι και αυτός θα υπάρχει, αλλά καλύτερα να ρίξεις μια ματιά πρώτα στο πρόγραμμά του.

Ο IQ DVB-T750HD είχε πολλούς κλώνους, οπότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι από αυτούς στο πρόγραμμα του USB-100.

Γιώργο, για τον Crystal-HD, πιστεύω ότι και αυτός θα υπάρχει, αλλά καλύτερα να ρίξεις μια ματιά πρώτα στο πρόγραμμά του.

Οπότε να πάρω ένα Tele USB-100 και βλέπουμε, σωστά;