Με το συμπάθειο, ίσως φταίω εγώ, αλλά δεν κατάλαβα τίποτε. Κι επειδή βλέπω ότι συνεχίζετε να μπερδεύεστε με τα νούμερα και τα γεγονότα, θα χρησιμοποιήσω τα πραγματικά.
Η MediaGold κέρδισε το διαγωνισμό γιατί πρόσφερε 7.015.000, ενώ η NOVA πρόσφερε 7.000.000.
Ο ΟΤΕ είναι σαφές ότι βρίσκεται πίσω από τη MediaGold. Πέρα από διάφορα που φαίνονται παράξενα, όπως:
- αφού γνώριζαν ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει την συμμετοχή/πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε εταιρείες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, γιατί έστειλαν από τον ΟΤΕ τη MediaGold και δεν πήγαν κατ' ευθείαν οι ίδιοι;
- έκαναν προσφορά 7.015.000;;; 7.015;;; Την ώρα που η NOVA έδινε 7.000.000;; Σοβαρά;;; Δηλαδή, εκεί που κάθοταν οι μάνατζερς στον ΟΤΕ και ετοίμαζαν την προσφορά, αποφάσισαν να την φτάσουν στα 7.000.000 και την τελευταία στιγμή πετάχτηκε ο διευθυντής τους και είπε "κάντε το 7.015.000 για να είναι στρογγυλό το ποσό";;;;;
Δεν είμαι έμπειρος και γνώστης και γι' αυτό ζήτησα βοήθεια μήπως μπορέσω να διαφωτιστώ για το πως λειτουργούν αυτές οι απατεωνιές.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι χαζός και δεν μπορώ να καταλάβω ότι εδώ σαφέστατα υπάρχει ΑΠΑΤΗ, γιατί:
1. ΟΤΕ και ΕΠΟ ήδη συνεργάζονται και γνωρίζουν για το τι λέει ο νόμος (σωστά ή λάθος, λέει ένα πράγμα). Κι όμως γράφουν τον νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια και προχωράνε παρά το γεγονός ότι η MediaGold είναι άσχετη εταιρεία με την τηλεόραση.
2. Ότι o OTE (μέσω της MediaGold) έκανε προσφορά μόλις 15.000 ευρώ παραπάνω από την προσφορά της NOVA, για μένα σημαίνει ότι από την ΕΠΟ είπαν στον ΟΤΕ το ύψος της προσφοράς της NOVA και έτσι έφτιαξαν τη δική τους στα 7.015.000 ώστε να φαίνονται πλειοδότες.
3. Ότι ο ΟΤΕ δεν κατέβηκε απ' ευθείας ο ίδιος στο διαγωνισμό, αλλά χρησιμοποίησε μια άλλη εταιρεία για να γλυτώσει φόρους (συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως γίνεται αυτή η διαδικασία και αυτό ήταν το αρχικό μου ερώτημα), τότε ο ΟΤΕ και η ΕΠΟ είναι φοροφυγάδες. Δηλαδή αν κέρδιζε το διαγωνισμό η NOVA θα πλήρωνε κανονικά φόρους στο ελληνικό δημόσιο, ενώ τώρα που κέρδισε το διαγωνισμό ο ΟΤΕ το ελληνικό δημόσιο δεν θα πάρει τίποτε. Δηλαδή οι Γερμανοί του ΟΤΕ είναι φοροφυγάδες την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί μας έχουν ξεπατώσει στη φορολογία και συνεχίζουν να μας κατηγορούν ότι όλοι είμαστε φοροφυγάδες.
Αυτή είναι η άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα. Συνεχίζω όμως να μην καταλαβαίνω πως λειτουργεί αυτό το πράγμα με τις off-shore ή όπως αλλιώς τις λένε εταιρείες και καταφέρνουν να μην πληρώνουν φόρους.