Τηλεοπτικά δικαιώματα κυπέλλου Ελλάδας 2013-2016

Εγώ έχω μια απορία: ποιος σοβαρός διαγωνισμός διαδραματίζεται από τις 12 Δεκεμβρίου ως τις 7 Ιανουαρίου.
Εμένα αυτό το πολύ μικρό διάστημα, με τις πάμπολες αργίες μέσα (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα) μου φαίνεται ύποπτο. Σαν να έγινε σκόπιμα, επειδή είχαν προ-αποφασίσει τι θα επιλέξουν. Και κατάλαβα και ποιος πιάστηκε απροετοίμαστος... :flipout: (Άρα κατάλαβα και το ποιος είχε προ-αποφασιστεί...)

Επίσης, δεν κατάλαβα γιατί είναι παλαιολιθικός ο νόμος που δεν επιτρέπει μεσάζοντες; Είναι μεσάζοντες κάτι καλό;

Νομίζω ότι το βλέπεις πολύ μονόπλευρα το θέμα.
Θα διαφωνήσω. Δεν είμαι εγώ που βλέπω μονόπλευρα το θέμα. Αν ήταν έτσι θα στεκόμουν στο ότι το μόνο λάθος είναι ότι η NOVA δεν κατέθεσε εγγυητική και ότι κακώς κυνηγάει δικαστικά την υπόθεση.

Το γιατί έδωσε 15.000 παραπάνω και εμένα μου φαίνεται περιέργο. Ίσως να το έκαναν αφού τους επέλεξαν για να μην πουν ότι η Nova έδωσε μεγαλύτερη προσφορά.
Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο. Είναι απλό και κατανοητό το τι συνέβη εδώ και δεν χρειάζεται να είναι κανείς λαμόγιο για να το καταλάβει.

Απλά μερικοί νόμοι στην Ελλάδα είναι ακόμα παλαιολιθικοί και στην ΕΠΟ σιγά μην ξέρουν τους νόμους με ακρίβεια.
Αυτό πράγματι είναι αστείο. Δηλαδή τη σύνταξη των όρων του διαγωνισμού δεν την έκανε η ΕΠΟ; Δεν την διάβασε ο ΟΤΕ; Κι εδώ δεν μιλάμε για μια μικρή λεπτομέρεια, αλλά για κάτι εξόφθαλμο.

Αυτό περί φοροφυγάδων προσωπικά μου φαίνεται αστείο.
Εφόσον τα δικαιώματα περνάνε στα έξοδα, τι φόρους γλιτώνουν? Μόνο το ΦΠΑ?
Και το σημαντικότερο, κάθε εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να αυξήσει το κέρδος της. Και ο ΟΤΕ και η ΕΠΟ. Αν κάνουν κάτι παράνομο, ας τους πάνε δικαστικώς αυτοί που θίγονται, κάτι που έγινε και θα δούμε.
Δεν ξέρω αν είναι αστείο. Και δεν μου φαίνεται παράλογο αυτό που είπε ο malakudi ότι δηλαδή το κάνει για να γλυτώσει φόρους. Αλλιώς γιατί δεν πάει απ' ευθείας στους διαγωνισμούς ο ΟΤΕ και χρησιμοποιεί τρίτη εταιρεία; Τον έπιασαν οι ντροπές;;

Σχετικά με το αν είναι καλοί οι μεσάζοντες ή όχι, θα έλεγα δεν έχει σημασία. Απλά δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Στο εξωτερικό που δεν υπάρχει πουθενά βλάκες είναι? Ας αφήνουν τον καθένα να κάνει την δουλειά του όπως θέλει.

Αν θέλει να πληρώνει ο ΟΤΕ μεσάζοντα, πρόβλημά του η οικονομική επιβάρυνση. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι παράνομο αυτό.

Εγώ λέω ότι η Nova κάνει show για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και ότι η ΕΠΟ παρανόμησε(έστω και διαφωνώ με τον νόμο είναι νόμος). Ούτε η Mediagold φταίει ούτε ο ΟΤΕ που παρανόμησε η ΕΠΟ. Σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, δεν υπήρχε καμία έγκυρη συμμετοχή στον διαγωνισμό, για διαφορετικούς λόγους βέβαια.
ο
Την σύνταξη των όρων την κάνουν οι δικηγόροι της ΕΠΟ. Τα μέλη του Δ.Σ. σιγά μην ήξεραν με ακρίβεια τους όρους.

Ο ΟΤΕ όλα τα πρωταθλήματα που κέρδισε σε διαγωνισμούς από την Nova, τα κέρδισε μέσω μεσάζοντα. Αυτή είναι η τακτική του.
Κοίτα την σελίδα της premier league εδώ να δεις http://www.premierleague.com/en-gb/news/features/latest-premier-league-broadcast-rights-deals.html
Τα περισσότερα δικαιώματα τα έχουν πάρει εταιρείες που τα πουλάνε μετά στα κανάλια.

Με το συμπάθειο, ίσως φταίω εγώ, αλλά δεν κατάλαβα τίποτε. Κι επειδή βλέπω ότι συνεχίζετε να μπερδεύεστε με τα νούμερα και τα γεγονότα, θα χρησιμοποιήσω τα πραγματικά.

Η MediaGold κέρδισε το διαγωνισμό γιατί πρόσφερε 7.015.000, ενώ η NOVA πρόσφερε 7.000.000.
Ο ΟΤΕ είναι σαφές ότι βρίσκεται πίσω από τη MediaGold. Πέρα από διάφορα που φαίνονται παράξενα, όπως:

- αφού γνώριζαν ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει την συμμετοχή/πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε εταιρείες που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, γιατί έστειλαν από τον ΟΤΕ τη MediaGold και δεν πήγαν κατ' ευθείαν οι ίδιοι;
- έκαναν προσφορά 7.015.000;;; 7.015;;; Την ώρα που η NOVA έδινε 7.000.000;; Σοβαρά;;; Δηλαδή, εκεί που κάθοταν οι μάνατζερς στον ΟΤΕ και ετοίμαζαν την προσφορά, αποφάσισαν να την φτάσουν στα 7.000.000 και την τελευταία στιγμή πετάχτηκε ο διευθυντής τους και είπε "κάντε το 7.015.000 για να είναι στρογγυλό το ποσό";;;;;

Δεν είμαι έμπειρος και γνώστης και γι' αυτό ζήτησα βοήθεια μήπως μπορέσω να διαφωτιστώ για το πως λειτουργούν αυτές οι απατεωνιές.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι χαζός και δεν μπορώ να καταλάβω ότι εδώ σαφέστατα υπάρχει ΑΠΑΤΗ, γιατί:

1. ΟΤΕ και ΕΠΟ ήδη συνεργάζονται και γνωρίζουν για το τι λέει ο νόμος (σωστά ή λάθος, λέει ένα πράγμα). Κι όμως γράφουν τον νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια και προχωράνε παρά το γεγονός ότι η MediaGold είναι άσχετη εταιρεία με την τηλεόραση.
2. Ότι o OTE (μέσω της MediaGold) έκανε προσφορά μόλις 15.000 ευρώ παραπάνω από την προσφορά της NOVA, για μένα σημαίνει ότι από την ΕΠΟ είπαν στον ΟΤΕ το ύψος της προσφοράς της NOVA και έτσι έφτιαξαν τη δική τους στα 7.015.000 ώστε να φαίνονται πλειοδότες.
3. Ότι ο ΟΤΕ δεν κατέβηκε απ' ευθείας ο ίδιος στο διαγωνισμό, αλλά χρησιμοποίησε μια άλλη εταιρεία για να γλυτώσει φόρους (συνεχίζω να μην καταλαβαίνω πως γίνεται αυτή η διαδικασία και αυτό ήταν το αρχικό μου ερώτημα), τότε ο ΟΤΕ και η ΕΠΟ είναι φοροφυγάδες. Δηλαδή αν κέρδιζε το διαγωνισμό η NOVA θα πλήρωνε κανονικά φόρους στο ελληνικό δημόσιο, ενώ τώρα που κέρδισε το διαγωνισμό ο ΟΤΕ το ελληνικό δημόσιο δεν θα πάρει τίποτε. Δηλαδή οι Γερμανοί του ΟΤΕ είναι φοροφυγάδες την ίδια στιγμή που οι Γερμανοί μας έχουν ξεπατώσει στη φορολογία και συνεχίζουν να μας κατηγορούν ότι όλοι είμαστε φοροφυγάδες.

Αυτή είναι η άποψή μου για το συγκεκριμένο θέμα. Συνεχίζω όμως να μην καταλαβαίνω πως λειτουργεί αυτό το πράγμα με τις off-shore ή όπως αλλιώς τις λένε εταιρείες και καταφέρνουν να μην πληρώνουν φόρους.

Απλό είναι. Με τις off-shore τα χρήματα φεύγουν εκτός χώρας, και φορολογούνται εκεί που είναι η έδρα της εταιρίας. Εδώ ο φόρος είναι (ή ήταν) 20%, εκεί μπορεί να είναι και μηδενικός.

Οπότε ο κάθε ΟΤΕ/Νόβα που αγοράζει από μια offshore για 14 εκ π.χ. αυτό που κανονικά θα αγόραζε 7, προκαλεί:
α) 7 εκ περισσότερα έξοδα (φορολογούνται μόνο τα κέρδη, οπότε αυτόματα έχουμε -7 εκ κέρδη, οπότε χάνονται αυτοί οι φόροι από εδώ).
β) Τα 7 εκ φορολογούνται στην έδρα της offshore (με χαμηλότερο συντελεστή από ότι εδώ, και φυσικά οι φόροι πάνε σε άλλο κράτος).
γ) Μένει ο μεσάζοντας με μερικά εκ, χωρίς να κάνει κάτι. Μέρος των οποίων θα μπορούσε (λέμε τώρα, υποθετικό σενάριο - αυτά δεν γίνονται), να τα μοιράσει σε μίζες, σε αυτούς που τον έκαναν μεσάζοντα. Ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

Υπάρχουν μεσάζοντες με γνώση του αντικειμένου που ξέρουν να βρίσκουν πελάτες παλαιούς και νέους,να κάνουν διευκολύνσεις (ταμειακές ,φορολογικές κλπ) και μεσάζοντες που έχουν μόνο μια σφραγίδα.
Τώρα τα σενάρια πολλά και διάφορα. Θα πω και εγώ ένα,ίσως το πιο απλό αλλά εντελώς φανταστικό.
Μια εταιρεία offshore κερδίζει τηλεοπτικά δικαιώματα έναντι 7εκ και τα πουλά σε κανάλι 10εκ προσυμφωνημένα.Το κανάλι από την υπερτιμολόγηση έχει περισσότερα έξοδα,λιγότερα κέρδη και λιγότερους φόρους. Η offshore έχει κέρδη 3εκ αλλά θα πληρώσει ελάχιστους φόρους μείον τα έξοδα,θα μείνουν πχ 2.7εκ. Από αυτά ένα μέρος θα πάρει η offshore, ένα μέρος σε κάποιους παράγοντες, στη περίπτωση που και ο διαγωνισμός είναι στημένος και το μεγαλύτερο μέρος στα μαύρα ταμεία του καναλιού κάπου στο εξωτερικό.

Μαύρα ταμεία γερμανική εταιρεία; απαπα, τι είναι αυτά που λες, δε γίνονται πουθενά ...

http://www.sport-fm.gr/article/675748
Στον «αέρα» το Κύπελλο!
Εκδικάστηκε σήμερα (16/5) η αγωγή της Nova κατά της ΕΠΟ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου την τριετία 2013-16.
Αναμένεται, πλέον, η απόφαση του δικαστηρίου που ενδεχομένως να βγει μετά την έναρξη της νέας σεζόν. Αυτό σημαίνει πως μέχρι την έκδοση της απόφασης ουσιαστικά μπλοκάρει η συμφωνία απόκτησης των δικαιωμάτων απ' τον ΟΤΕ και στους πρώτους αγώνες δεν θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση. Λογικά.
Είχαμε γράψει και παλαιότερα, πάντως, ότι το θέμα θα τραβήξει χρονικά απ' την στιγμή που η Nova ήταν αποφασισμένη να μην το παρατήσει.

Ε ρε μπλέξιμο...

Γιατί στον αέρα; Μέχρι να ακυρωθεί κάτι, ισχύει. Εγώ καταλαβαίνω ότι μέχρι να βγει η απόφαση, τα δικαιώματα τα έχει η mediagold. Άρα, μπορεί να τα μεταπουλήσει σε όποιον θέλει (και τον ΟΤΕ).

Ο ΟΤΕ *δεν* εμπλέκεται πουθενά σε όλα αυτά. Δεν έχει αγοράσει δικαιώματα ο ΟΤΕ από την ΕΠΟ.

Ο ΟΤΕ *δεν* εμπλέκεται πουθενά σε όλα αυτά. Δεν έχει αγοράσει δικαιώματα ο ΟΤΕ από την ΕΠΟ.

Σωστά ! έβαλε την MEDIA GOAL να αγοράσει από την ΕΠΟ και τώρα δεν εμπλέκεται πουθενά …

Γιατί δεν κατέβηκε απ' ευθείας ο ΟΤΕ να πάρει το κύπελλο; Γιατί αγοράζει μέσω μεσαζώντων;

Σωστά ! έβαλε την MEDIA GOAL να αγοράσει από την ΕΠΟ και τώρα δεν εμπλέκεται πουθενά …

Γιατί δεν κατέβηκε απ' ευθείας ο ΟΤΕ να πάρει το κύπελλο; Γιατί αγοράζει μέσω μεσαζώντων;

Οι περισσότεροι στην Ευρώπη έτσι αγοράζουν.

Οι περισσότεροι στην Ευρώπη έτσι αγοράζουν.

Με αυτά που έγραψαν προηγούμενα οι συμφορουμίτες, προσωπικά αυτό που κατάλαβα και το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι εδώ μιλάμε για απάτη!
Ότι έτσι κάνουν οι περισσότεροι στην Ευρώπη (μέσα είμαστε κι εμείς, χωρίς να εξετάζω ποιος κλέβει περισσότερο) επίσης το δέχομαι ότι έτσι θα είναι.

Οι "απάτες" σε αυτό το επίπεδο δεν είναι κάτι σπάνιο(αν και δεν νομίζω ότι είναι σωστός ο όρος, θα προτιμούσα το πελατειακές σχέσεις).

Απλά ήθελα να πω πως δεν είναι κάποια πρακτική που εμπνεύστηκε ο ΟΤΕ. Τα πράγματα έτσι λειτουργούν.

Last edited by a moderator:
Κοίτα λίγο στο site της premier league ποιος έχει πάρει τα δικαιώματα σε όλες τις χώρες(ειδικά στην αρχή ήταν εντυπωσιακό, μετά έγιναν οι μεταπωλήσεις αλλά είναι ακόμα έντονο).

Last edited by a moderator:
Κοίτα, το να με βάζεις να ψάχνω εγώ δεν είναι ακριβώς αναφορά, είναι "νομίζω ότι γίνεται κάτι αλλά δεν ξέρω κιόλας".
Αν ξέρεις κάτι, βάλε μας ένα λινκ. Εγώ βλέπω ότι στην premier league αγοράζουν τα κανάλια, και δεν βλέπω αναφορές σε μεσάζοντες.
http://www.bbc.co.uk/news/business-18430036
http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...r-League-sell-TV-rights-3-billion-BT-Sky.html

Ας κοιταξουν μερικοι να δουνε τι γινεται με τα δικαιωματα της Premier league. Τωρα αν δεν μπορουνε να καταλαβουνε ποιες ειναι οι εταιρειες μεσαζοντων και ποια τα καναλια σε καθε χωρα καλυτερα να μη γραφουνε οτι θελουνε.

Πως ειναι δυνατον να επαναλαμβανονται τα ιδια ονοματα σε καθε χωρα και να ειναι εταιρειες αυτες μεσαζοντων ?

http://www.premierleague.com/en-gb/news/features/latest-premier-league-broadcast-rights-deals.html

Balkans: IMG Media >>

Belgium: Telenet >>

Bulgaria: Nova >>

Brazil: Fox Sports & ESPN >>

Canada: Sportsnet & TSN >>

Caribbean: IMC >>

China and Macau: Super Sports Media Group >>

Czech Republic: AMI >>

Finland: MTV MEDIA >>

France: CANAL+ >>

Germany: Sky >>

Greece: OTE >>

Hong Kong: PCCW >>

Indonesia: MP & Silva >>

Ireland: BSkyB and BT >>

Italy: Pitch International >>

Japan: IMG Media >>

Middle East and North Africa: MP & Silva >>

Mongolia: IMG Media >>

Netherlands: MP & Silva >>

New Zealand: MP & Silva >>

Pacific Islands: MP & Silva >>

Poland: Canal+ Cyfrowy Poland >>

Romania: Multi Media Sports Group >>

Russia: NTV-PLUS >>

Ships and aeroplanes: IMG Media >>

Slovakia: AMI >>

South Africa, Nigeria and Sub-Saharan Africa: SuperSport >>

South and Central America (excluding Brazil): DirecTV PanAmericana and SKY Mexico >>

Spain: Multi Media Sports Group >>

Thailand, Cambodia and Laos: Cable Thai Holdings >>

Turkey: Saran Media >>

Ukraine: MP & Silva >
>

USA: NBC Sports Group >>

UK: BSkyB & BT >>

UK Long-Form Linear broadcast rights: BSkyB >>

UK Near-Live clip rights: News International >>

Vietnam: IMG Media >>

Last edited:
Στην χώρα τους, έχουν μεσάζοντες; Ποιους; Εγώ βλέπω κανάλια...

Καταλαβαίνεις ότι στην χώρα της premier και στις σημαντικές αγορές δεν υπάρχουν μεσάζοντες, έτσι;
Όταν μέσα στο ΗΒ μπει μεσάζοντας, να συζητήσουμε και εδώ πόσο "πίσω" είναι ο νόμος που δεν επιτρέπει μεσάζοντες.