Τηλεοπτικά δικαιώματα κυπέλλου Ελλάδας 2013-2016

Εμένα το θέμα είναι ότι από τη μία εγώ τρώω πρόστιμα και τόκους λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών σε τράπεζες και εφορία.

Από την άλλη σε αυτή εδώ την περίπτωση βλέπω έλληνες (ΕΠΟ) και ξένους (ΟΤΕ) να κατακλέβουν το ελληνικό δημόσιο!!! Και μας κάνουν επίσημες και πανηγυρικές ανακοινώσεις γι' αυτό και μας το διαφημίζουν κιόλας!!!

Απάντηση: Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα κυπέλλου Ελλάδας 2013-2016

Καταλαβαίνεις ότι στην χώρα της premier και στις σημαντικές αγορές δεν υπάρχουν μεσάζοντες, έτσι;
Όταν μέσα στο ΗΒ μπει μεσάζοντας, να συζητήσουμε και εδώ πόσο "πίσω" είναι ο νόμος που δεν επιτρέπει μεσάζοντες.

Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία δεν είναι σημαντικές αγορές;

Α, ωραία! Αφού στις σημαντικές αγορές πέφτει κλέψιμο και απάτη, τότε επιβεβαιωμένα είναι και η ελληνική μια σημαντική αγορά!

Κοίτα, το να με βάζεις να ψάχνω εγώ δεν είναι ακριβώς αναφορά, είναι "νομίζω ότι γίνεται κάτι αλλά δεν ξέρω κιόλας".
Αν ξέρεις κάτι, βάλε μας ένα λινκ. Εγώ βλέπω ότι στην premier league αγοράζουν τα κανάλια, και δεν βλέπω αναφορές σε μεσάζοντες.
http://www.bbc.co.uk/news/business-18430036
http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...r-League-sell-TV-rights-3-billion-BT-Sky.html

To έχω ανεβάσει το link σε προηγούμενο post μου.
Και το ανέβασε και ο ant21 .

Ειδικά αν έβλεπες την συγκεκριμένη σελίδα πριν από 2 μήνες, θα έβλεπες μεσάζοντες στο 90% των χωρών. Τώρα έχουν γίνει αρκετές μεταπωλήσεις.

Last edited:
Στο κύριο ερώτημα κανένας δεν απαντάει! Η Νοβα έχασε τα δικαιώματα γιατί 1ον είχε χαμηλοτερη προσφορά και 2ον ΔΕΝ κατέθεσε εγγυητική! Αν τα είχε κάνει τοτε θα είχε τα δικαιώματα! Αλλά όπως λέει και η παροιμία "της στραβής ψ....ς της φταινε οι τρίχες!!!!!

Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία δεν είναι σημαντικές αγορές;

Για το βρετανικό πρωτάθλημα; Όχι. Χώρια που οι 2 είναι με μνημόνιο, και έχουν και τα δικά τους πρωταθλήματα να ασχοληθούν.
Γενικά, το σημαντικό είναι τι θα δείξεις στην χώρα σου. Το αν θα έχεις μεσάζοντες εκεί που είναι τα κύρια έσοδά σου. Όχι στα έσοδα από το Τιμπουκτού.
Και μέσα στην Βρετανία, δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Γιατί;

Το γερμανικό πρωτάθλημα πουλιέται στην Γερμανία με μεσάζοντες; Το ισπανικό στην Ισπανία; Το ιταλικό στην Ιταλία;
Γιατί πρέπει να έχουμε μεσάζοντες εδώ, και είμαστε και οπισθοδρομικοί που δεν το κάνουμε;

Στο κύριο ερώτημα κανένας δεν απαντάει! Η Νοβα έχασε τα δικαιώματα γιατί 1ον είχε χαμηλοτερη προσφορά και 2ον ΔΕΝ κατέθεσε εγγυητική! Αν τα είχε κάνει τοτε θα είχε τα δικαιώματα! Αλλά όπως λέει και η παροιμία "της στραβής ψ....ς της φταινε οι τρίχες!!!!!

Έχει απαντηθεί πολλές φορές. Ο διαγωνισμός δεν είχε καμιά έγκυρη συμμετοχή.

Last edited by a moderator:
Α, ωραία! Αφού στις σημαντικές αγορές πέφτει κλέψιμο και απάτη, τότε επιβεβαιωμένα είναι και η ελληνική μια σημαντική αγορά!

Και εσύ ..."της πίτσας σου τον χαβά", όπως θα έλεγε ο Ψάλτης.Απαντάω στο σημείο που αναφέρει "περί σημαντικών αγορών".Κι εσύ για άλλη μια φορά, γεμίζεις με ανούσια post, για την φοροδιαφυγή.Λες και π.χ τυχόν προσωπικά έξοδα, που τα περνάνε ως εταιρικά, είναι θεμιτό.Και στην τελική, το θέμα μας ποιο είναι.Η φοροδιαφυγή ή τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο 2013-2016;

Για το βρετανικό πρωτάθλημα; Όχι. Χώρια που οι 2 είναι με μνημόνιο, και έχουν και τα δικά τους πρωταθλήματα να ασχοληθούν.
Γενικά, το σημαντικό είναι τι θα δείξεις στην χώρα σου. Το αν θα έχεις μεσάζοντες εκεί που είναι τα κύρια έσοδά σου. Όχι στα έσοδα από το Τιμπουκτού.
Και μέσα στην Βρετανία, δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Γιατί;

Το γερμανικό πρωτάθλημα πουλιέται στην Γερμανία με μεσάζοντες; Το ισπανικό στην Ισπανία; Το ιταλικό στην Ιταλία;
Γιατί πρέπει να έχουμε μεσάζοντες εδώ, και είμαστε και οπισθοδρομικοί που δεν το κάνουμε;
Οι τηλεοπτικοί πάροχοι σε Αγγλία και Γερμανία, δε νομίζω να μπορούν να συγκριθούν με κάποιον μεσάζοντα.Ως υπόσταση, οικονομικά μεγέθη, management κλπ.Εξ ου, κατά την γνώμη μου, αυτή η κατάσταση.Πάντως γενικά, αν θες να αναβαθμίσεις ένα "υποπροϊόν", όπως είναι το Κύπελλο Ελλάδας, δεν κοιτάς μόνο τα λεφτά.Άρα, κατά την γνώμη μου οι μεσάζοντες θα πρέπει να αποφεύγονται.

Και εσύ ..."της πίτσας σου τον χαβά", όπως θα έλεγε ο Ψάλτης.Απαντάω στο σημείο που αναφέρει "περί σημαντικών αγορών".Κι εσύ για άλλη μια φορά, γεμίζεις με ανούσια post, για την φοροδιαφυγή.Λες και π.χ τυχόν προσωπικά έξοδα, που τα περνάνε ως εταιρικά, είναι θεμιτό.Και στην τελική, το θέμα μας ποιο είναι.Η φοροδιαφυγή ή τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας την περίοδο 2013-2016;

Το θέμα μας είναι τα δικαιώματα και η μεγιστοποίηση των εσόδων από αυτό. Και φυσικά, να δούμε την τιμωρία των ενόχων για την παράνομη ανάθεση που έγινε. Κανονικά, το ξήλωμα ολόκληρου του ΔΣ έπρεπε να είναι το 1ο βήμα.

Οι τηλεοπτικοί πάροχοι σε Αγγλία και Γερμανία, δε νομίζω να μπορούν να συγκριθούν με κάποιον μεσάζοντα.Ως υπόσταση, οικονομικά μεγέθη, management κλπ.Εξ ου, κατά την γνώμη μου, αυτή η κατάσταση.Πάντως γενικά, αν θες να αναβαθμίσεις ένα "υποπροϊόν", όπως είναι το Κύπελλο Ελλάδας, δεν κοιτάς μόνο τα λεφτά.Άρα, κατά την γνώμη μου οι μεσάζοντες θα πρέπει να αποφεύγονται.

Συγνώμη, οι μεσάζοντες πρέπει να παραμείνουν παράνομοι, και να απαγορευτούν μάλιστα και παντού. Φτάσαμε να είναι ακριβότερα τα τρόφιμα εδώ από την Γερμανία :tdown:
(Έχω γνωστό που δουλεύει σε μεσάζοντα στην αλυσίδα τροφίμων, και εκνευρίστηκα πάλι. Αν ξέρατε τι ποσοστό του κόστους πηγαίνει σε τσέπες που δεν θα έπρεπε, θα εκνευριζόσασταν και εσείς...)

Ότι ΕΠΟ, ΟΤΕ (MediaGoal δηλαδή) τα έκαναν πλακάκια για να καρπωθούν μίζες και να κλέψουν χρήματα από το Ελληνικό δημόσιο, ίσως εσύ να έχεις την άποψη ότι δεν σχετίζεται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδας. Εγώ όμως, για κάποιο περίεργο λόγο, έτσι νομίζω. Αν έχεις πρόβλημα με αυτό το καταλαβαίνω. Φρόντισε όμως να το εκφράζεις καλύτερα.

Επειδή όμως για τις σημαντικές αγορές ξεχώρισες μόνο ένα σημείο από τα post μου (φαντάζομαι ότι θα είχες τους λόγους σου, έτσι δεν είναι;) θα σε βοηθήσω λέγοντας ξανά την άποψή μου. Στην ελληνική αγορά υπάρχει νόμος που απαγορεύει την πώληση σε μεσάζοντες. Άρα, σε σχέση με το θέμα μας, το τι κάνουν σε άλλες αγορές για μένα δεν έχει ουσία.
Αν όμως τα άλλα παιδιά στο φόρουμ θεωρούν ότι έχει ουσία, καλά κάνουν και το συζητάνε. Απλά εγώ είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι οι σημαντικές αγορές δεν καθορίζονται από το αν ο νόμος τους επιτρέπει ή όχι την πώληση σε μεσάζοντες. Γι' αυτό και είπα χαριτολογώντας ότι αυτόματα η πώληση σε μεσάζοντες τοποθετεί και την ελληνική αγορά ως σημαντική.

Όμως ακριβώς όπως είπες και εσύ εδώ μιλάμε για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου Ελλάδας, όπου:
- παρά το γεγονός ότι πρόκειται για "τηλεοπτικά" δικαιώματα και υπάρχει νόμος που απαγορεύει να συμμετέχουν στον διαγωνισμό εταιρείες με άλλο αντικείμενο, η ΕΠΟ δέχτηκε τη συμμετοχή και τα πούλησε σε τέτοια εταιρεία.
- παρά το γεγονός ότι η Nova δεν είχε την απαραίτητη από τον διαγωνισμό εγγυητική, έκανε δεκτή τη συμμετοχή της.

Έχουν περάσει 5 μήνες από το διαγωνισμό. Βλέπεις να έχει παέι κανένας από την ΕΠΟ φυλακή; Όχι βέβαια και ούτε πρόκειται.

Μάλλον δεν έχεις προσέξει ποιος έχει δημοσιεύσει και τι.Δεν δημοσίευσα εγώ τους μεσάζοντες της premier league.Κοίτα επίσης το #147 post μου, τι απαντάω στον "petasis".Γράφω την άποψη μου για τους μεσάζοντες.
Όσον αφορά το "φαντάζομαι ότι θα είχες τους λόγους σου, έτσι δεν είναι", δεν θα απαντήσω, γιατί αν και καλοκαίρι, δεν έχω σκοπό για banιάρισμα.

Επεξεργασία:
Ο Οτέ πάντως συνεχίζει να διαφημίζει πως θα δείχνει το κύπελλο Ελλάδας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Πόλεμος με απρόβλεπτες προεκτάσεις έχει ξεσπάσει μεταξύ Forthnet και ΟΤΕ, είτε με φόντο τα τηλεοπτικά δικαιώματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, είτε γενικότερα στην προσέλκυση συνδρομητών της Nova και του OTE TV.
Ο πόλεμος αυτός, πέραν των αστικών διεκδικήσεων, για τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος της ΕΠΟ, για τη χρονική περίοδο 2013-2016, έχει πάρει πλέον και ποινική διάσταση, αφού η Forthnet με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 23/4/2013, ζητάει τη διερεύνηση της υπόθεσης των δικαιωμάτων του Κυπέλλου για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα της ΕΠΟ κατά τη διαδικασία ανάθεσης των δικαιωμάτων αυτών.
Το αστικό μέρος για την απόφαση της ΕΠΟ περί κατακύρωσης των δικαιωμάτων αυτών εκδικάστηκε ήδη στις 16/5/2013. Νέα όμως δεδομένα πυροδότησαν τη διένεξη Forthnet – ΕΠΟ, αφού στο προσκήνιο πλέον εμφανίστηκαν οι κυπριακή offshore εταιρεία αγνώστων συμφερόντων Media Goal, αλλά και ο ΟΤΕ ΤV(!) ως δικαιούχος των παραπάνω δικαιωμάτων για την προβολή των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος από τη δική του συνδρομητική πλατφόρμα.
Η μεν Media Goal κατέθεσε πρόσθετη παρέμβαση, κατά την δικάσιμο της 16/5/2013 και μέσω δικογράφου γνωστοποίησε στο δικαστήριο και στη Forthnet ότι έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την ΕΠΟ από τις 5/2/2013, κάτι που η ΕΠΟ ουδέποτε μέχρι σήμερα είχε ανακοινώσει, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Ο ΟΤΕ ΤV με τη σειρά του, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, το περασμένο Σάββατο 11/5/2013, με συνεχή σποτ ενημέρωνε τους συνδρομητές του –και όχι μόνο, αφού ο αγώνας μεταδιδόταν και από τον ΑΝΤ1– ότι έχει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος για τα επόμενα τρία χρόνια, προφανώς έχοντας «αγοράσει» τη σύμβαση ΕΠΟ – Media Goal.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 16/5/2013, η πρόσθετη παρέμβαση της Media Goal για αναβολή της υπόθεσης απερρίφθη και η υπόθεση εκδικάστηκε κανονικά. Η Forthnet όμως, που από την αρχή υποστήριζε ότι η ΕΠΟ δεν έχει το δικαίωμα να πουλάει τα τηλεοπτικά της δικαιώματα παρά μόνο σε τηλεοπτικό φορέα, προχώρησε σε επέκταση της μηνυτήριας αναφοράς της κατά της ΕΠΟ, κατονομάζοντας ως συνεργούς στις όποιες ποινικές παραβάσεις διαπιστώσει η Εισαγγελία τόσο τη Media Goal όσο και τον ΟΤΕ ΤV. Μάλιστα, στο δικόγραφό της υποστηρίζει ότι αυτή η «τριγωνική» διαδικασία απόκτησης με παράνομο τρόπο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον ΟΤΕ μέσω offshore εταιρειών δεν γίνεται για πρώτη φορά, αλλά αποτελεί συνήθη πρακτική από τον ΟΤΕ, ο οποίος –σύμφωνα με τη Forthnet– με τον ίδιο τρόπο απέκτησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδος κατά την περασμένη τριετία, μέσω των εταιρειών Sportfive και Promosport, αλλά και του Πρωταθλήματος της Β´ Εθνικής πάλι μέσω της εταιρείας Promosport.
Η υπόθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού εάν η αγωγή της Forthnet γίνει δεκτή από το δικαστήριο, τότε η σύμβαση ΕΠΟ – Media Goal τινάζεται στον αέρα και βεβαίως ο ΟΤΕ ΤV δεν θα έχει τη δυνατότητα προβολής των αγώνων της διοργάνωσης του Κυπέλλου.
Στο ποινικό σκέλος, ήδη κατόπιν επερώτησης της βουλευτού των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για τον εάν αποδόθηκε το 10% στην ΕΛ.ΑΣ., για τη σύμβαση Κυπέλλου της προηγούμενης τριετίας αλλά και για τον τρόπο κτήσεως των ως άνω δικαιωμάτων. Μάλιστα, η Forthnet, στο δικόγραφο της μηνυτήριας αναφοράς, ζητάει τη συνένωση των δύο δικογραφιών, αφού κατά την άποψή της οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν και στις δύο υποθέσεις είναι πανομοιότυπες.
Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, ο ακήρυκτος μέχρι τώρα πόλεμος μεταξύ των δύο συνδρομητικών φορέων κηρύσσεται πλέον επίσημα, αφού και οι δύο παραπάνω φορείς μιλούν πια με διευθύνσεις και ονόματα…
http://www.iapopsi.gr/polemos-forthnet-vs-epo-ote/

Πάντως είναι λυπηρό να πρέπει να κάνει μια ιδιωτική εταιρία (φόρθνετ) την δουλειά που έπρεπε να είχε κάνει εισαγγελέας.

Δεν μπορεί να χάσει και τα πάντα! είπαμε! σήμερα με ενημέρωσε γνωστός που εργάζεται στην νόβα πως και το κύπελλο ελλάδας στο ποδόσφαιρο δεν έχει χαθεί ακόμα και ας το διαφημίζει ο οτε! η νόβα έχει κερδίσει το δικαστήριο!

Δεν έχω ακούσει να έχει κερδίσει ακόμα κάτι. Αν κερδίσει (που μάλλον θα κερδίσει), απλά θα ακυρωθεί η υπάρχουσα ανάθεση, και είναι πιθανό να γίνει νέος διαγωνισμός.
Δεν νομίζω ότι το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει ποιος θα πάρει τα δικαιώματα. Και θα πρέπει να ετοιμάζεται και για εγγυητικές επιστολές...

Και κοίτα πως δένει μερικές φορές το γλυκό... Όχι ότι είναι πρόβλημα να ξέρουν ότι κλέβεις. Το αντίθετο! Όσο πιο πολλά κλέβεις, τόσο λιγότερο πρέπει να φοβάσαι. Δεν είναι άσχετο το άρθρο. Έχει μερικές πληροφορίες για την MediaGoal που "αγόρασε" τα τηλεοπτικά του κυπέλλου Ελλάδος.