Τηλεοπτικά δικαιώματα Premier League 2013-2016

Που ακριβώς υπάρχει αναφορά ή ανάλυση περί της διαδικασίας απόκτησης των δικαιωμάτων της Premier League στο συγκεκριμένο άρθρο; Το μόνο που κάνει μπαμ από την αρχή είναι μια εμπάθεια προς το συγκεκριμένο άτομο και τη σχέση με του με τον δ.σ. του ΟΤΕ, πολλή αφήγηση αλλά λίγη ουσία. Ας μείνουμε σε μια σχετική "σύνδεση" με το θέμα μας. Δεν συζητάμε για τις αμαρτίες του ΟΤΕ και της Nova εδώ. Αντίστοιχα πράγματα έχουν γραφτεί και για την άλλη πλευρά και τις σχέσεις της με το πολιτικό και όχι μόνο σύστημα και σαφώς παίζεται ένας πόλεμος εντυπωσιασμού και από τους δύο ο οποίος προσωπικά σαν πελάτη με αφήνει αδιάφορο καθώς σήμερα μπορεί να αναγνωρίζω την ανωτερότητα του προιόντος του ΟΤΕ αλλά αύριο (αν αλλάξουν τα δεδομένα) της nova. Τόσο απλά.

Νομίζω ότι έχεις δίκιο. Η συζήτηση ξέφυγε από τη στιγμή που αρχίσαμε να μιλάμε για διαπλεκόμενα...

Έχω απορία γιατί δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι.
Μήπως δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως λένε οι φήμες.

Last edited by a moderator:
Χωρις να ξερω κατι περισσοτερο , νομιζω οτι η ανακοινωση θα γινει με την ληξη του φετινου πρωταθληματος αφου μεχρι τοτε τα δικαιωματα ανηκουν στην Nova. Απο εκει και περα καποια μελη εχουν αναφερει οτι πλεον σε επικοινωνια με την Nova το παραδεχονται και οι ιδιοι , οποτε....

Δεν νομίζω οτι ο ΟΤΕ είχε κανένα πρόβλημα για να εκπεμψει. Όταν αποφάσισε να το κάνει το έκανε.

Τα ελεύθερα κανάλια είχαν μια αποκλειστική σύμβαση από την οποία είχαν κάποιο όφελος. Όταν τελείωσε η σύμβαση απλά δεν την ανανέωσαν ως αποκλειστική (όπως ήταν πριν) και έτσι έκαναν σύμβαση και με τον ΟΤΕ.

Όσο για τα παραδείγματα του γιατί χρεωκόπησε η χώρα εγώ έχω δύο:
1. η Nova είναι ο μοναδικός τηλεοπτικός πάροχος που εξοφλεί τις οφειλές προς το ελληνικό κράτος (και στην ώρα τους και σε όλο το ποσό)
2. στο άρθρο αυτό υπάρχει μια λεπτομερής ανάλυση για το πως λειτουργεί η διαφθορά (και πως λειτούργησε στην προκειμένη περίπτωση για την απόκτηση των δικαιωμάτων της Premier League από τον ΟΤΕ).

Η Nova δηλαδή έχασε τα δικαιώματα της Premier League λόγω του ότι ο ΟΤΕ έβαλε άλλη εταιρία μεσάζοντα στην κατάθεση προσφορών?
Πλάκα μας κάνεις?
Ναι ο μεσάζοντας προφανώς μπαίνει για να βγάλει κάτι, αλλά αυτό τι σχέση έχει? Ας έδινε τα ίδια λεφτά η NOVA(ή έστω να τα πλησίαζε) για να πάρει αυτή τα δικαιώματα.

Και σχετικά με το πρώτο που είπες, ότι εξοφλεί έγκαιρα όλες τις οφειλές στο κράτος, ναι σαν ΠΟΛΙΤΗΣ το βλέπω ως κάτι θετικό, αλλά σαν ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ της(πρώην στο τέλος του μήνα) δεν μπορώ να το θεωρήσω σημαντικό μπροστά στην εξαπάτηση και την κοροιδία που επιδεικνύει.

Μιλώ για την ιστοσελίδα του πακέτου.

Πάντως μετά από τέτοιο απόκτημα κ μάλιστα σε συνδυασμό με το ότι πλέον έχει ΟΛΗ την αφρόκρεμα των ευρωπαικών πρωταθλημάτων πρέπει να βγάλει διαφημισάρες...

Ο οτε πήρε το πακετάκι.
τέλος του μήνα αντίο και απο μενα.

Υπάρχει κάπου επίσημα,εάν έχουν δοθεί τα δικαιώματα για τα επόμενα τρία χρόνια;

Το ενδιαφέρον μου είναι φιλολογικό,διότι έχω και τα δύο δοριφορικά πακέτα.

o υπογραφων το αρθρο που ουσιαστικα καμμια σχεση δεν εχει με το θεμα μας ειναι γνωστος ηθοποιος και οχι δημοσιογραφος(οχι και πως αυτους τους εχω σε εκτιμησει).πρεπει να φιλτραρουμε τι διαβαζουμε μεσα στο νετ γιατι ο καθενας λεει το μακρυ του και το κοντο του και αντε μετα να ανακαλυψεις την αληθεια

Ακούγοντας σήμερα κατά τις 7 sentrafm, ο Μπραουδάκης (πρώην σχολιαστής ΝΟΒΑ), σε απάντηση μηνύματος είπε ότι τα δικαιώματα τα έχασε η ΝΟΒΑ και απλά απομένει να δούμε ποιος τα πήρε (μάλλον ο ΟΤΕ όπως είπε). Τόνισε πάντως ότι η ΝΟΒΑ τα έχασε οριστικά για πρώτη φορά μετά το 1994.

Σε σημαντική ενίσχυση της συνδρομητικής τηλεόρασής του προχωρά ο ΟΤΕ ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, υπερίσχυσε της Nova στην «μάχη» για την διεκδίκηση των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος.

Επισήμως βεβαίως οι ανακοινώσεις αναμένονται από την Premier League, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά του ΟΤΕ ήταν υψηλότερη έναντι της προσφοράς που κατέθεσε η Forthnet – Nova.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, η προσφορά του ΟΤΕ για την απόκτηση των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος ήταν της τάξης των περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ για το διάστημα 2013-2016.

Με την προσθήκη των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος ο ΟΤΕ ενδυναμώνει σημαντικά το αθλητικό περιεχόμενό της συνδρομητικής τηλεόρασής του καθώς μεταδίδει ήδη τους αγώνες του Ισπανικού, του Γερμανικού και του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Από την πλευρά της ανταγωνίστριας Nova, η οποία μεταδίδει εως τώρα τους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος, εκείνο που επισημαίνεται είναι ότι η εταιρεία επιλέγει να επενδύει σε κορυφαία πρωταθλήματα που έχουν ελληνική συμμετοχή και ενδιαφέρον.

Όπως σημειώνεται σχετικά, η επένδυση της Nova στο πρωτάθλημα της Superleague, αποτελεί την ραχοκοκαλιά της στρατηγικής της στο αθλητικό περιεχόμενο ενώ μαζί με την επένδυση στο Champions League και το Europa League, αλλά και την Euroleague επιτρέπουν στην Nova παρέχει όλες της μέρες της εβδομάδας ποιοτικό αθλητικό περιεχόμενο με ελληνικό χρώμα και ενδιαφέρον, αλλά και ανταποδοτικότητα προς τις ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά.

Aπό την πλευρά του Οργανισμού, η κίνησή του να προχωρήσει σε περαιτέρω ενδυνάμωση του αθλητικού περιεχομένου του δεν αποκλείεται να αποτελεί και αλλαγή στρατηγικής στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Τσαμάζ τόνιζε με έμφαση πως, παρότι το ποδόσφαιρο αποτελεί βασικό κριτήριο επιβολής καναλιού, ο ίδιος δεν θα ήθελε ο ΟΤΕ να μπλέξει σε «ποδοσφαιρικό καυγά» καθώς, μεταξύ άλλων, πρόκειται για ένα υπερτιμημένο προϊόν.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/755910/Article.aspx

Μιλησα εχθες με το τηλ κεντρο του ΟΤΕ και μου ειπαν πως ειναι σε β'γυρο διαπραγματευσεων. Τι να πω δεν ξέρω. Περιμενουμε....

Μιλησα εχθες με το τηλ κεντρο του ΟΤΕ και μου ειπαν πως ειναι σε β'γυρο διαπραγματευσεων. Τι να πω δεν ξέρω. Περιμενουμε....

Άσχετα με το αν τα πήρε ή δεν τα πήρε τελικά, πραγματικά περιμένει κανείς να ενημερωθεί γενικά για οποιαδήποτε εξέλιξη και πληροφορία πέραν του πόσα χρωστάει στο λογαριασμό του από τηλ. κέντρο οποιασδήποτε εταιρίας; Με 10 άτομα να μιλήσεις 10 διαφορετικά πράγματα θα σου πούνε, πιο πολλά ξέρει ο περιπτεράς της γειτονιάς σου...

Aπο τι εχω καταλαβει μαλλον προκυρηχθηκε β γυρος και απλα προκριθηκαν οι προτασεις του Οτε και μηπως καποιας αλλης εταιριας διαχειρησης που εκπροσωπει και αυτην τον Οτε...οποτε αφου σιγουρα δεν περασε η νοβα θα το παρει ο Οτε...αυτο μπορω να καταλαβω εγω γιατι δεν ανακοινωνεται ακομα...μπορει επισης να μην εχει κατοχυρωθει ποιο πακετο πηρε ο Οτε οποτε περιμενουν...

Παντως για να κανουμε και λιγη πλακιτσα
και φαντασητε λεει
μετα απο τοσο ντορο να παρει ξανα
η νοβα... χαχα.
παντως οπως εχω και γω ξαναπει η premier league ηταν αυτη που ζητουσα...καλη η ισπανια με την barca & real.. και το γερμανικο & το ιταλικο
αλλα σαν την αγγλια...δεν υπαρχει...ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ..ΧΑΧΑ