Τηλεοπτικό τοπίο και λήψεις στην Κέρκυρα

Τόσο το Nickelodeon όσο και τα MAD & MTV είναι θεματικά κανάλια, ως εκ τούτου θα έπρεπε να αποκλείονται από το διαχωρισμό περιφερειακών/εθνικής εμβέλειας καναλιών και να καθίσταται ελεύθερη η αναμετάδοσή τους σε όλη την επικράτεια.

Εχμ... Το Nickelodeon αγόρασε τον τηλεοπτικό σταθμό "Local TV" το οποίο είχε άδεια ως ενημερωτικός σταθμός, βάση του νόμου Ρουσσόπουλου.. και εν μία νυκτί ξεκίνησε να δείχνει Μπομπ Σφουγγαράκη. Αντιστοίχως το Kontra αγόρασε το "Τηλεφώς" που είχε χαρακτηριστεί ψυχαγωγικός και απαγορευόταν να δείχνει ενημερωτικές εκπομπές. Τα κανάλια κάνουν τέτοιου είδους αγοραπωλησίες γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την ισχύουσα νομοθεσία ανάλογα κατά πως τους εξυπηρετεί. Ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι το nickelodeon αν εξέπεμπε πανελλαδικά ως εξαίρεση λόγω του θεματικού του χαρακτήρα, δεν θα πούλαγε αύριο την άδεια σε άλλον επιχειρηματία και έτσι θα είχαμε ένα (ακόμα) πολυσυλλεκτικό πανελλαδικό κανάλι.. Ήδη έχει γίνει κάτι αντίστοιχο με το ΑΡΤ το οποίο ουδέποτε είχε άδεια ως πανελλαδικο κανάλι... Εξέπεμπε πανελλαδικά ως κομματικός σταθμός όταν το Λαος ήταν στην βουλή και ξαφνικά το ΕΣΡ το έκανε de facto πανελλαδικό με μία αστεία δικαιολογία, ότι βρέθηκε σε λίστα τυχαίας ημερομηνίας ως πανελλαδικός... Γιατί υπήρξε στη λίστα και ποιος τον έκανε πανελλαδικό, δεν μπήκε κανείς στον κόπο να το ψάξει.

Βεβαίως και χρειάζονται θεματικά κανάλια -εφόσον πλέον υπάρχει και χώρος στις ψηφιακές συχνότητες, που δεν υπήρχε στην αναλογική εποχή-. Αλλά αν θέλει το nickelodeon και το mad να εκπέμψουν πανελλαδικά, να πληρώνει και το αντίστοιχο ποσό για την συχνότητα στο κράτος.
Να δούμε με τη νέα κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί διεθνή διαγωνισμό αδειοδότησης όλων των καναλιών από το μηδέν, πρώτον αν η αδειοδότηση θα γίνει επιτέλους και δεύτερον τι ανακατατάξεις θα έχουμε (πόσες άδειες θα δοθούν, πόσα κανάλια που εκπέμπουν τώρα θα αδειοδοτηθούν και πόσα όχι) κλπ.

Δια μαγειας αποφασησε κι εδω να εμφανιστει ενας γαλαζιος ουρανος - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Για να δουμε ποσο θα κρατησει..

Οσο για το bandscan εννοω μια ανιχνευση του φασματος συχνοτητων αναφεροντας χωρια τα αναλογικα ανα συνατοτητα και πομπο τοσο και τις συχνοτητες των ψηφιακων, σε γενικες γραμμες δηλαδη τι βγαζετε σε ποια συχνοτητα και απο ποιον αναμεταδοτη ετσι ωστε να παρουμε μια γευση και μεις οι εκτος νησιου ποσο αλλαξε το τοπιο ληψης αναλογα την τοποθεσια διοτι αλλες οι συνθηκες στη πολη μεσα, αλλες αλλου.

Τα χαιρετισματα μου στη Κερκυρα.

Και τα δικα μας χαιρετισματα...
Καναλι 22: Το πρωτο πακετο των ιδιωτικων καναλιων (καπου απεναντι)
Καναλι 23: Το δευτερο πακετο της Ερτ απο Ακαρνανικα
Καναλι 26: 12 Αλβανικα καναλια
Καναλι 27: Το πρωτο πακετο των ιδιωτικων καναλιων απο Ακαρνανικα
Καναλι 28: Το δευτερο πακετο των ιδιωτικων καναλιων απο Ακαρνανικα
Καναλι 30: Το πρωτο πακετο των ιδιωτικων καναλιων απο Παντοκρατωρα
Καναλι 32: Το δευτερο πακετο της Ερτ απο Ακαρνανικα
Καναλι 34: Το δευτερο πακετο των ιδιωτικων καναλιων απο Παντοκρατωρα
Καναλι 37: Το πρωτο πακετο της Ερτ απο Παντοκρατωρα
Καναλι 46: Το πρωτο πακετο των τοπικων καναλιων απο Ακαρνανικα
Καναλι 51: Το δευτερο πακετο των τοπικων καναλιων απο Ακαρνανικα
Καναλι 53: Το πρωτο πακετο της Ερτ (αγνωστο απο που παιζει)!!!
Καναλι 54: Το πρωτο πακετο των τοπικων καναλιων απο Παντοκρατωρα
Καναλι 56: Το δευτερο πακετο των τοπικων καναλιων απο Παντοκρατωρα

Βεβαια δεν αναφερω και τους Ιταλους, γιατι θα "μλεξουμε" τα καναλια μας... Εχουν ξεπερασει κατα πολυ τα ...300!!!!

Ωραιος. Που ειπαμε βρησκεσαι;
Κερκυρα, στο κεντρο του νησιου...
Να προσθεσω στο καναλι 26: Το δευτερο πακετο των ιδιωτικων καναλιων (καπου απεναντι)

Re: Απάντηση: Τηλεοπτικό τοπίο και λήψεις στην Κέρκυρα

Άρη, έχεις ενισχυτή ή κεραία αξιώσεων; Γιατί με απλή UHF στην πόλη δεν έχω καταφέρει να κατεβάσω Ιταλικά ή Αλβανικά.
Σπυρο για να δεις Ιταλικα, χρειαζεται διαφορετικη κατευθυνση η κεραια Δ,ΒΔ... Ο Αλβανος θελει ΒΑ,Α για να τον δεις. Στην πολη που εισαι ειναι δυσκολο παντως... Η κεραια που χρησιμοποιω ειναι 30 χρονων(!!!) με εναν καλο ενισχυτη και ροτορα. Την εχω απο οταν πρωτοανοιξαν στα Ακαρνανικα τα πρωτα ιδιωτικα καναλια (Αντ1, mega). Ολα ομως, ειναι θεμα τοποθεσιας... Σκεψου, σε μια αποσταση (σε ευθεια) 200 300 μ. απο μενα, πριν μπουν ψηφιακα, καποιοι ανθρωποι δεν μπορουσαν να δουν ουτε τα αναλογικα απο Παντοκρατωρα. Αρα δεν συζηταμε για Ιταλους και Αλβανους.

Όντως, τα Χριστούγεννα που ήμουν στο νησί έκανα περιστροφές στην κεραία ανά 45 μοίρες, αλλά μόνο τα κανάλια από τον Παντοκράτορα και τα Ακαρνανικά μου κατέβαζε. Ειδικά στο βουνό έχω απευθείας ορατότητα χωρίς εμπόδια, οπότε φαντάζομαι θα μου "σκέπαζε" τα άλλα σήματα.

Όντως, τα Χριστούγεννα που ήμουν στο νησί έκανα περιστροφές στην κεραία ανά 45 μοίρες, αλλά μόνο τα κανάλια από τον Παντοκράτορα και τα Ακαρνανικά μου κατέβαζε. Ειδικά στο βουνό έχω απευθείας ορατότητα χωρίς εμπόδια, οπότε φαντάζομαι θα μου "σκέπαζε" τα άλλα σήματα.
Το Χειμωνα δεν μπορουμε να κανουμε ληψη απο Ιταλους, μονο ο Αλβανος "φαινεται"...
"Ειδικά στο βουνό έχω απευθείας ορατότητα χωρίς εμπόδια..." Σε ποια περιοχη εισαι;

Βίλλα Ρόσα, η ταράτσα έχει ανοιχτό ορίζοντα σε Παντοκράτορα.
Υπαρχει περιπτωση, αν γυρισεις κεραια προς Πελεκα να δεις και Ιταλους, οταν καλοκαιριασει βεβαια.
Κανε μια δοκιμη.

Την περίοδο των εκλογών για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια, παρά την περυσινή αλλαγή της κεραίας και του ενισχυτή, είδα καλή εικόνα από την βόρεια Κέρκυρα, στους Αγραφούς. Δεν είχα λόγια από την χαρά μου. Η ψηφιακή μετάβαση θα βοηθήσει και άλλες τεχνολογίες που τόσο έχουμε ανάγκη στην επαρχία, όπως το internet μέσω δικτύου 4G.

Καναλι 53: Το πρωτο πακετο της Ερτ Απο το κέντρο εκπομπής της Ρόδας !

Και "περναει" απο Ροδα τον ορεινο ογκο στην Τρουμπετα και ληψη στη Κεντρικη Κερκυρα;;;
Γιατι το βλεπω και παρα πολυ καλα.

Καλησπέρα σας, μένω στην Αχαράβη στην βόρεια Κέρκυρα και μέχρι στιγμης δεν έχω πιάσει κανενα Ιταλικό ουτε Αλβανικό κανάλι είναι κανεις απο βόρεια Κέρκυρα που να πιανει Κανάλια του εξωτερικου και αν ναι σε ποιές συχνότητες?

Καλησπέρα σας, μένω στην Αχαράβη στην βόρεια Κέρκυρα και μέχρι στιγμης δεν έχω πιάσει κανενα Ιταλικό ουτε Αλβανικό κανάλι είναι κανεις απο βόρεια Κέρκυρα που να πιανει Κανάλια του εξωτερικου και αν ναι σε ποιές συχνότητες?
Αλβανικα δεν νομιζω να δεις... Στο 26 ειναι "κλειδωμενα"... Υπηρχε και στο 54, αλλα τωρα που "παιζει" ο δικος μας δεν μπορω να ξερω αν υπαρχει ακομη... Ιταλους, ειναι αδυνατον να μην βλεπεις. Πρεπει να γυρισεις κεραια ΒΔ, αντιθετα απο Παντοκρατωρα.

oi Italoi ειναι αναλογα και τον καιρο που εχεις το καλοκαιρι μπορει να τους βαζεις και χωρις να στοχευεις προς Ιταλια

oi Italoi ειναι αναλογα και τον καιρο που εχεις το καλοκαιρι μπορει να τους βαζεις και χωρις να στοχευεις προς Ιταλια
Οταν εισαι σε περιοχη που βλεπεις θαλασσα στα Δυτικα, "βγαινει" ολο το χρονο χωρις ιδιαιτερους επηρασμους απο τις καιρικες συνθηκες. Οταν ομως εχει καλο καιρο, γινεται το "ελα να δεις"... Και τα δικα μας πανε "βολτα"!!! 30, 37, 56 ...δεν υπαρχουν!!!! Κατευθυνση η κεραια παντοτε χρειαζεται για καλυτερη δυνατη ληψη.

Aκομα και στο Καναλι στην Πρεβεζα αλλα και ποιο νοτια στον Πυργο Ηλειας οταν εχει διαδωση απο Ιταλια πεφτουν ταπες στα ελληνικα αλλα οταν χαλαει ο καιρος χανονται τα ιταλικα και στην τηλεοραση και στο ραδιοφωνο. Σημερα στο Καναλι μεχρι και σο κινητο επιανα την Vodafone IT

Aκομα και στο Καναλι στην Πρεβεζα αλλα και ποιο νοτια στον Πυργο Ηλειας οταν εχει διαδωση απο Ιταλια πεφτουν ταπες στα ελληνικα αλλα οταν χαλαει ο καιρος χανονται τα ιταλικα και στην τηλεοραση και στο ραδιοφωνο. Σημερα στο Καναλι μεχρι και σο κινητο επιανα την Vodafone IT
Βεβαια "περνανε", αλλα οσο Βορειοτερα εισαι, τοσο καλυτερα ειναι... Αυτη την στιγμη πλησιαζουν τα 300 τα Ιταλικα... Κι αν δεν ηταν και τα δικα μας θα τα ειχαν ξεπερασει κατα πολυ. Μονο στο c21 "παιζουν" ...22 καναλια!!!!