Τηλεοράσεις για PC gaming. Καλύτερες από PC monitor.

Νομίζω πως το αρχικό μήνυμα αναφέρεται καθαρά για χρήση gaming. Δεν μιλάμε για επεξεργασία φωτογραφιών και σχεδίου που η υψηλότερη ανάλυση και τα ακριβή χρώματα παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρθηκε η 30άρα Eizo των 5000 , αλλά με λιγότερα χρήματα παίρνεις 50άρα Pioneer την καλιμπράρεις επαγγελματικά, σου μένουν ρέστα, και θα έχεις δεκάδες φορές καλύτερο χρόνο απόκρισης (η Eizo έχει 6ms), δεκάδες φορές καλύτερο μαύρο και αντίθεση (850:1 η Eizo) και παραπλήσια χρώματα αφού και οι δύο θα είναι πάνω στα πρότυπα. Ποια είναι προτιμότερη για gaming ?

Το αρχικό μήνυμα του Δημήτρη αναφερόταν σε οικονομικές 32άρες, έναντι των μόνιτορ που παίζουν στα 500-600 και είναι αρκετά μικρότερου μεγέθους. Θα συμφωνήσω πως μια τηλεόραση είναι πιο value αγορά για αυτή την χρήση.

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις για PC gaming. Καλύτερες από PC monitor.

καλά μα τι λες τωρα? οτι πρέπει να αγοράσουμε μονιτορ 2500 για να μη στραβωθούμε? χαχα,ποιος στα λέει αυτα? εγώ δουλεύω από crt εποχή και hercules και δεν έχω σταβωθεί και θα στραβωθούμε με τα tft?

εχω δει πανακριβά montitor, σε studio φιλμογραφίσεων δούλευα και οχι δεν τρόμαξα... τα EIZO είναι απλά υπερεκτιμημένα ...αυτό που πληρώνεις είναι οι δυνατότητες για καλιμπράρισμα που δεν έχει κανένα mainstream monitor

Ρωτα ενα επαγγελματια γραφιστα να σου πει αν τα Eizo ειναι υπερεκτιμημενα...
Αλλα εχεις δικιο. Ολοι αυτοι οι γραφιστες που αγοραζουν κατι Eizo που
κοστιζουν χιλιαδες ευρω, ειναι ασχετοι.
Και μην κολλαμε μονο στην Eizo. Lacie εχεις δει? Τα ιδια λεφτα εχουν.
Το ιδιο ισχυει και με ορισμενα μονιτορ της NEC.
Και της Lacie ειναι υπερεκτιμημενα? Και της NEC?

Δεν ξερω για σενα, αλλα εγω που ασχολουμαι με τους Η/Υ απο το 1982, εχω χαλασει τα ματια μου με τετοια μονιτορ της πλακας.
Φυσικα, δεν αγορασα το μονιτορ μονο για τα ματια μου. Αλλα και για αυτο.
Το συγκεκριμενο μονιτορ ειναι απο τα ελαχιστα που εχουν την χρωματικη αποδοση των CRT Eizo /SONY των περασμενων ετων.

Δεν ειναι μονο το καλιμπράρισμα φιλε μου. Η Eizo εχει βγαλει
μονιτορ με ΤΝ πανελ (τα οποια ειναι αθλια) και οταν τα εβλεπες
ειχαν χρωματικη αποδοση που πλησιαζε S-PVA. Μονο η Eizo
το εχει καταφερει αυτο.

Αλλα εχουμε βγει τελειως οφ-τοπικ.

Νομίζω πως το αρχικό μήνυμα αναφέρεται καθαρά για χρήση gaming. Δεν μιλάμε για επεξεργασία φωτογραφιών και σχεδίου που η υψηλότερη ανάλυση και τα ακριβή χρώματα παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρθηκε η 30άρα Eizo των 5000 , αλλά με λιγότερα χρήματα παίρνεις 50άρα Pioneer την καλιμπράρεις επαγγελματικά, σου μένουν ρέστα, και θα έχεις δεκάδες φορές καλύτερο χρόνο απόκρισης (η Eizo έχει 6ms), δεκάδες φορές καλύτερο μαύρο και αντίθεση (850:1 η Eizo) και παραπλήσια χρώματα αφού και οι δύο θα είναι πάνω στα πρότυπα. Ποια είναι προτιμότερη για gaming ?

Το αρχικό μήνυμα του Δημήτρη αναφερόταν σε οικονομικές 32άρες, έναντι των μόνιτορ που παίζουν στα 500-600 και είναι αρκετά μικρότερου μεγέθους. Θα συμφωνήσω πως μια τηλεόραση είναι πιο value αγορά για αυτή την χρήση.

Οι τηλεορασεις μπορει να ειναι αρκετα καλες για συνδεση με τις κονσολες, αλλα οχι τοσο καλες για PC Gaming.
Οι οικονομικές 32 που αναφερει ο φιλος δεν ειναι Full High Definition.
Με αυτα τα λεφτα 600-650 μπορεις να αγορασεις την πιο Value for Money
οθονη που υπαρχει στην αγορα (κατα την ταπεινη μου αποψη).

LG W2600HP-BF.

Η μοναδικη 26'' οθονη με πανελ S-IPS. Για να μπορεσεις να παιξεις ομως σε native resolution 1920x1200, χρειαζεσαι SLI. Εγω με 2 8800 GTX, και παλι
δυσκολευομαι. (Το Krysis για παραδειγμα χρειαζεται ... 10πλο SLI).
Η επιλογη δικη σου.

Υ.Γ. Καμια Pioneer δεν φτανει ουτε με καλιμπραρισμα την χρωματικη πιστοτητα της Ειζο που ανεφερα.
Εχω δει Pioneer Kuro (σε μαγαζια), και εχω δει και την Ειζο που ανεφερα.
Στα ματια μου η Ειζο ηταν πολυ καλυτερη. Τωρα αν εσυ εχεις δει κατι διαφορετικο..

Υ.Γ. Καμια Pioneer δεν φτανει ουτε με καλιμπραρισμα την χρωματικη πιστοτητα της Ειζο που ανεφερα.
Εχω δει Pioneer Kuro (σε μαγαζια), και εχω δει και την Ειζο που ανεφερα.
Στα ματια μου η Ειζο ηταν πολυ καλυτερη. Τωρα αν εσυ εχεις δει κατι διαφορετικο..

Σαν συσκευές είναι φτιαγμένες για διαφορετικό σκοπό. Φυσικά και αν είσαι γραφίστας δεν θα πάρεις τηλεόραση. Σε παιχνίδια και video όμως μετράνε και άλλα πράγματα στα οποία κάθε PC monitor συμπεριλαμβανομένων και των Eizo υστερούν από μία κορυφαία τηλεόραση. Χρόνος απόκρισης, ανάλυση που κρατάνε με κίνηση, αντίθεση κλπ.

Επίσης οι ρυθμίσεις των τηλεοράσεων στα μαγαζιά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που μπορούν να δείξουν σωστά ρυθμισμένες. Ειδικά χρωματικά που είναι όλες υπερκορεσμένες και περισσότερο φωτεινές για να "εντυπωσιάζουν". Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/Calibration.htm

To μονιτορ που εχω (Eizo 24'' ColorEdge) κοστιζει 2500 ευρω.
Το δικο σου κοστιζει 250-300. Ειναι σαν να συγκρινεις Φερραρι με Λαντα.
Βαζει κατω ΟΠΟΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΕΛΕΙΣ. Εχεις στην κατοχη σου τετοιο
μονιτορ? Αν δεν εχεις ας μην το συνεχισουμε.
Τα χρωματα μιας Eizo/Lasie δεν συγκρινονται με αυτα μιας τηλεορασης.
Και μην μου παρουσιαζεις Λινκς, οπου λενε το μακρυ τους και το κοντο τους.
Εγω μιλαω εμπειρικα. Αν δεν δουν τα ματακια μου κατι...
Εχεις δει Eizo 30'' 5000 ευρω? Λεω πως οχι. Εγω ομως εχω δει.
Και εγω πιστευα οτι οι πλασμα εχουν καλυτερα χρωματα, αλλα οταν
ειδα ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΝΙΤΟΡ ΤΡΟΜΑΞΑ.
Και μονο το γεγονος που θεωρεις καλο μονιτορ την Sansung 226 BW
που κοστιζει τοσο λιγα (χωρις παρεξηγηση), καταλαβαινει κανεις οτι
ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΕΙΖΟ COLOREDGE Η ΕΣΤΩ ΜΙΑ LASIE.
(απο αυτες που υποστηριζουν Hardware Calibration, για γραφιστες).
Εγω την αγορασα για μην στραβωθω. Γιατι με μονιτορ σαν το δικο σου ζοριζεις τα ματια σου.
Ακομα και απλα μονιτορ σαν την Samsung 275 27'' (S-PVA) κοστιζει 1000+.
Yπαρχει 22'' μονιτορ της Eizo που κοστιζει 4500. Βαζει κατω απο χρωματα καθε πλασμα, κουρο ξεκουρο. Μιλαμε για μονιτορ που κοστιζουν οσο ...ενα αυτοκινητο.
Αν η ειζο πουλαγε μονιτορ 50'' και πανω, θα κοστιζε οσο ενα καινουργιο διαμερισμα.
Αν δεν εχεις δουλεψει με μονιτορ σαν το δικο μου, τοτε δεν εχει νοημα η συζητηση.

Χωρις παρεξηγηση...

Το ατομο θυμιζει trendy freak της τεχνολογιας νομιζωντας οτι ξοδευοντας μια περιουσια σε αχρηστα πραγματα οτι ειναι και τα καλυτερα

Η μυωπια ειναι κληρονομικη μετα απο καποια ηλικια παρεμενει σταθερη η και μειωνεται ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ απο εξωγενεις παραγοντες ρωτα οφθαλομιατρο να σου πει

Τι δουλεια κανεις εσυ που να θες ενα μονιτορ των 6000 :BDGBGDB55:?
Σιγα τα λαχανα και με μονιτορ των 300 μια χαρα γινεται η δουλεια του γραφιστα , δεν παιζει ρολο το μονιτορ αλλα δημιουργικη φαντασια του γραφιστα σε αυτο που κανει

Η αδερφη μου ειναι γραφιστας και καταξιωμενη στο χωρο με 2 εκθεσεις και αναφορες σε περιοδικα και δεν αποχωριζεται ποτε το crt της μονιτορ 6 χρονια ποτε δεν στραβωθηκε

Θα σου δωσω μια φιλικη συμβουλη μην πεις πουθενα εξω αυτα που λες εδω το λιγοτερο ειναι οτι θα φας λεμονοκουπες

Το ακουσαμε και αυτο χειροτερη υλοποιηση της lcd τεχνολογιας οπως ειναι τα monitor βγηκανε καλλιτερα απο πλασμα :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::

Ριξε μια ματια να μορφωθεις Free ειναι http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/contrast/, http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/response/ , http://www.plasma-lcd-facts.eu/myths/viewing-angle/ σε λιγο θα μας πει το ατομο να παρουμε ειζο αντι για βιντεοπροβολεα για να βλεπουμε ταινιες στην 22 με καλυτερη ποιοτητα :BDGBGDB55:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις για PC gaming. Καλύτερες από PC monitor.

http://www.shopping.com/xPO-Eizo-EIZO-ColorEdge-CE240W-WS-Widescreen-Color-24-LCD-Monitor

παντως εδω κυμαινονται πολυ χαμηλοτερα οι τιμες τους...φανταζομαι και το κοστος τους θα ειναι πολυ πιο χαμηλο.

αλλα συμφωνω οτι για για το κατι παραπανω οπως παντα,πληρωνουμε πολυ περισοτερα

contrast ratio 1000
10 bit και 8 ms

κατα τα αλλα συγκρινονται
με τα 24 Bit της κουρο τo 000,1 ms και 30000 contrast

Απλα λολλλλλλλλλλλ

Last edited:
Και για να επανέλθουμε στο θέμα του νήματός μας:
Προσωπικά θα επέλεγα μια τηλεόραση για gaming εάν είχε χαμηλό input lag και καλό response time (με τη χρήση ίσως και κάποιου καλού συστήματος "100Hz"). Ειδικά εάν έπαιζα FPS. Και σίγουρα σε όσες περισσότερες ίντσες επέτρεπε ο χώρος μου. Δε θα έπαιρνα πλάσμα για το φόβο του burn in εφόσον γενικά επέλεγα να παίζω πάνω από 2-3 ώρες τη φορά. Ανάλυση πάντως σίγουρα 1920Χ1080 (αναλόγως και το σετάπ στο πισι, γιατί για ps3 δεν το συζητώ).

μη ψαρώνετε όλοι με τα 1080p

στο PS3 ελάχιστα παιχνίδια είναι πραγματικά 1080p. Τα 100hz δεν βοηθούν στο response time και απ' ότι έχω διαβάσει δεν κάνουν για παιχνίδια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις για PC gaming. Καλύτερες από PC mon

contrast ratio 1000
10 bit και 8 ms

κατα τα αλλα συγκρινονται
με τα 24 Bit της κουρο τo 000,1 ms και 30000 contrast

Απλα λολλλλλλλλλλλ

δεν λεω αυτο το πραγμα.

αλλο lg και αλλο eizo,οπως επισης,αλλο panny και αλλο kuro.

και στις δυο περιπτωσεις την διαφορα δεν την κανουν απο μονα τους τα πανελ.

στο θεμα μας τωρα.
προσωπικα για gaming θα επαιρνα τηλεοραση και εγω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις για PC gaming. Καλύτερες από PC

στο θεμα μας τωρα.
προσωπικα για gaming θα επαιρνα τηλεοραση και εγω.

32άρα ομορφούλα που ξεκινάει από Phi και τελειώνει σε lips ?

Γεια σου Κώστα -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις για PC gaming. Καλύτε

32άρα ομορφούλα που ξεκινάει από Phi και τελειώνει σε lips ?

Γεια σου Κώστα -bye-

μονο που εγω δεν την θελω για παιχνιδια και εδω αρχιζουν τα δυσκολα γιατι θα εκτελει χρεη monitor για pc (γενικης χρησεως)και ειναι δυσκολο να δω οποιαδηποτε τηλεοραση σε display, ποσο μαλλον με pc.

ενα αλλο ειναι οτι οι τηλεορασεις δεν τεσταστορονται οπως τα monitor στα διαφορα review's και ετσι ειναι λιγο ρισκο η αγορα τους για την χρηση που την θελω.

θα δω τι θα κανω

Επίσης (και δεν το διάβασα πουθενά ) οι τηλεοπτικοι scalers δινουν μεγαλύτερο Lag στην απεικόνιση, οι EIZO εχουν σκοπό ζωής να δωσουν αισθηση "χαρτου" στις φωτογραφίες, εχουν μεγαλύτερο color space, υποτηρίζουν Calibration με φωτόμετρο (Τα φωτόμετρα τα "παιζουν" με το σύνηθες κοντραστ των TFT) και φορτώνουν ICM προφιλ για αντιστάθμιση, και κάθε πράγμα εχει την δουλειά του.

Διάβασα τόσα ποστ για τα EIZO που κρίνω απαραιτητο να αναφέρω οτι η συγκριση του ΕΙΖΟ με τηλεοράσει ειναι σαν να συγκρίνουμε επιβατηγά και να ερχεται κάποιος και να λέει οτι ενα TIR εχει περισσότερα αλογα, άρα εναι καλύτερο.

Σαν συσκευές είναι φτιαγμένες για διαφορετικό σκοπό. Φυσικά και αν είσαι γραφίστας δεν θα πάρεις τηλεόραση. Σε παιχνίδια και video όμως μετράνε και άλλα πράγματα στα οποία κάθε PC monitor συμπεριλαμβανομένων και των Eizo υστερούν από μία κορυφαία τηλεόραση. Χρόνος απόκρισης, ανάλυση που κρατάνε με κίνηση, αντίθεση κλπ.

Επίσης οι ρυθμίσεις των τηλεοράσεων στα μαγαζιά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτό που μπορούν να δείξουν σωστά ρυθμισμένες. Ειδικά χρωματικά που είναι όλες υπερκορεσμένες και περισσότερο φωτεινές για να "εντυπωσιάζουν". Ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/Calibration.htm

Σαφως και εχεις δικιο. Εξαλλου τα μονιτορ της ειζο δεν προοριζονται
για PC Gaming. Να μου επιτρεψεις ομως μια παρατηρηση.
Το μεγαλο μειονεκτημα των Pc monitors ειναι οτι δεν διαθετουν ενσωματωμενο scaler οπως οι τηλεορασεις. Αυτο σημαινει οτι οταν
δοκιμαζεις να παιξεις σε αναλυση πλην native resolution βλεπεις μια 'θολουρα'.
Υπαρχουν ομως στην αγορα ορισμενα μονιτορ οπως η DELL Ultrasharp
3008WFP που διαθετει αυτο το χαρακτηριστικο. Ετσι μπορεις να παιξεις
σε ολες τις αναλυσεις οπως ακριβως και στην nαtive resοlution.
Δυστυχως αυτο το χαρακτηριστικο το συναντας στα πολυ ακριβα μοντελα, ιδιαιτερα αυτα των 30''.

Υπαρχει ομως και ενα αλλο 'προβλημα' στις 30''.
Για να μπορεσεις να παιξεις σε native resolution (2560χ1600),
χρειαζεσαι SLI ή Crossfire. Για να μπορεσεις να αξιοποιησεις στο επακρο τις 2 καρτες γραφικων θελεις και ενα αρκετα δυνατο επεξεργαστη.
(Για να μην συναντησεις BottleNeck).
Επειδη ομως οι καρτες ειναι ..απιστευτα ενεργοβορες, χρειαζεσαι και ενα αρκετα δυνατο τροφοδοτικο...Καταλαβαινεις που το παω.
Το κοστος δυστυχως ανεβαινει πολυ.. οσο ανεβαινει και η αναλυση.
:drummer:
Στο διλημμα TV η Monitor πρεπει να αναφερουμε και το ποσο συχνα ειμαστε
διατεθειμενοι να αναβαθμιζουμε το Συστημα μας λογω της υψηλοτερης αναλυσης.
Στην περιπτωση που αγορασουμε ενα τετοιο μονιτορ και θελουμε να παιζουμε τα παιχνιδια μας σε 2560x1600, πρεπει να τα σκαμε χοντρα,
τουλαχιστον σε 2 καρτες γραφικων.
(Αν και πολλοι hard core gamers στο ιντερνετ λενε οτι σε αρκετα παιχνιδια και με ολες τις επιλογες ανεργοποιημενες + φιλτρα (ΑΑ κτλ) χρειαζεται
triple SLI (3 καρτες γραφικων).
Εξαιρουνται τα Krysis, FS για τα οποια δεν φτανει ... oυτε 10πλο SLI.
:D :D :D

Α, ξεχασα και το λογαριασμο που θα καιει το συστημα
moz-screenshot-1.jpg
...

Αν μενετε κοντα σε κολωνα της ΔΕΗ....και σας περισσευει κανενα καλωδιο...
moz-screenshot.jpg

Παιδια δεν ξερω τη λετε εσεις, παντως πριν καμια βδομαδα πηγα στο πλαισιο στη βουλιαγμενης και ειχαν σε display κατι καινουρια 3d monitors για gaming, πλακα ειχαν αλλα δεν νομιζω οτι ειναι για πολλες ωρες.
Παντως και εγω συμφωνω οτι η TV ειναι καλυτερη για gaming ακομα και στα 720p η 52w4000 μου παιζει φανταστικα, στα plus φυσικα ειναι και ο ηχος απο το home cinema που σιγα μην τον παρεις απο τα απλα ηχειακια του pcιου

τι pc...το pc μετά είναι μόνο για mail και avclub :p

Προσωπικη σου γνωμη. Εχεις ασχοληθει με γλωσσες προγραμματισμου C++, Prolog, LISP κτλ? Eχεις χρησιμοποιησει Λειτουργικα οπως Solaris/Unix ?
Με το Η/Υ μπορεις να κανεις παρα πολλα χρησιμα πραγματα.
Μην ξεχνας οτι ο Η/Υ ξεκινησε ως εργαλειο.
Αλλο αν εσυ και οι περισσοτεροι τον εχετε μονο για internet και παιχνιδια.

Το ατομο θυμιζει trendy freak της τεχνολογιας νομιζωντας οτι ξοδευοντας μια περιουσια σε αχρηστα πραγματα οτι ειναι και τα καλυτερα

Η μυωπια ειναι κληρονομικη μετα απο καποια ηλικια παρεμενει σταθερη η και μειωνεται ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ απο εξωγενεις παραγοντες ρωτα οφθαλομιατρο να σου πει

Τι δουλεια κανεις εσυ που να θες ενα μονιτορ των 6000 :BDGBGDB55:?
Σιγα τα λαχανα και με μονιτορ των 300 μια χαρα γινεται η δουλεια του γραφιστα , δεν παιζει ρολο το μονιτορ αλλα δημιουργικη φαντασια του γραφιστα σε αυτο που κανει

Η αδερφη μου ειναι γραφιστας και καταξιωμενη στο χωρο με 2 εκθεσεις και αναφορες σε περιοδικα και δεν αποχωριζεται ποτε το crt της μονιτορ 6 χρονια ποτε δεν στραβωθηκε

Θα σου δωσω μια φιλικη συμβουλη μην πεις πουθενα εξω αυτα που λες εδω το λιγοτερο ειναι οτι θα φας λεμονοκουπες

Το ακουσαμε και αυτο χειροτερη υλοποιηση της lcd τεχνολογιας οπως ειναι τα monitor βγηκανε καλλιτερα απο πλασμα :flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::

Ριξε μια ματια να μορφωθεις Free ειναι http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/contrast/, http://www.plasma-lcd-facts.eu/facts/response/ , http://www.plasma-lcd-facts.eu/myths/viewing-angle/ σε λιγο θα μας πει το ατομο να παρουμε ειζο αντι για βιντεοπροβολεα για να βλεπουμε ταινιες στην 22 με καλυτερη ποιοτητα :BDGBGDB55:

Ειπες
-----

Επειδη ειχα τα λεφτα να παρω ενα τετοιο μονιτορ ειμαι φρικιο? Επειδη λατρευω τα φυσικα χρωματα? Επειδη απεχθανομαι τα
ΤΝ πανελ σαν το δικο σου, ειμαι φρικιο και αγοραζω αχρηστα πραγματα?
Τι να σου πω... Ασχολουμαι 26 χρονια με τους Η/Υ, και πιστεψε με
μονο θυμα δεν ειμαι. Ουτε αγοραζω αχρηστα πραγματα.
Η Ειζο αξιζει τα λεφτα της. Αρκει να τα διαθετεις...

Ειπες
-----

Ελα σπιτι μου να σου δωσω ενα πρασινο μονιτορ του 1982.
Κανε καθημερινη χρηση 5-6 ωρες και μετα απο 4 χρονια τα ξαναλεμε.
Αν τα ματια σου ειναι ενταξει, σημαινει οτι εχεις δικιο.
Προσεχε μονο την ακτινοβολια του συγκεκριμενου μονιτορ
μιας και στο 1 μετρο βαζεις το χερι σου και την 'νιωθεις'.
Θελεις να υποβαλλεις τα ματια σου σε τετοιο τεστ 4ετιας?
Σου κανω δωρο και τον 8088 που την συνοδευε.

Ειπες
-----
Τι δουλεια κανεις εσυ που να θες ενα μονιτορ των 6000 ?

Ειπα εγω πουθενα οτι εχω μονιτορ των 6000 ευρω?
Το μονιτορ μου κοστισε 2400. Σταματα να λες ψεματα.

Ειπες
-----

Γραφιστας με μονιτορ LCD των 250 ευρω? Μαλλον μας κανεις πλακα.
Η οι γραφιστες που γνωριζεις ειναι της πλακας η τα μονιτορ τους ειναι της πλακας η μας κανεις απλα πλακα.

Για να καταλαβεις γιατι μιλαμε...
http://www.eizo.com/products/graphics/index.asp

Που να χτυπιεσαι, αυτα τα μονιτορ καταπινουν απο χρωματικη αποδοση οποια πλασμα θελεις.
Με τις υγειες σου.

Ειπες
-----

Που νομισεις οτι ειδα την Ειζο των 5000 ευρω? Σε Ιντερνετ Καφε?
Σε επαγγελματικο γραφειο την ειδα που εχει ανοιξει φιλος μου.
Το συγκεκριμενο ατομο εχει δουλεψει πολλα χρονια στην Ν.Υ.(ΗΠΑ),
και ειναι αψογος επαγγελματιας.
Εχει μεγαλες απαιτησεις που η αδερφη σου μπορει να μην τις εχει.
Μπορει η αδερφη σου να μην χρειαζεται αναλυση 2560χ1600,
12 Bit Hardware Calibration, μεγαλυτερο Color space,
Uniform Brightness απο γωνια σε γωνια και πολλα πολλα αλλα τα
οποια δεν τα γνωριζεις γιατι δεν εχεις δει ενα τετοιο μονιτορ.
Αλλες απαιτησεις μπορει να εχει η αδερφη σου , και αλλες ο φιλος που ανεφερα.
Γνωριζω και αλλο γραφιστα που κανει την δουλεια του με μια Dell 2407 (κοστιζει 500 e)
Ουτε αυτος εχει μεγαλες απαιτησεις. Δεν ειναι ολοι οι γραφιστες το ιδιο.
Και επιμενεις ...

Ειπες
-----
1. Θα σου δωσω μια φιλικη συμβουλη μην πεις πουθενα εξω αυτα που λες εδω το λιγοτερο ειναι οτι θα φας λεμονοκουπες...
2. Το ατομο θυμιζει trendy freak της τεχνολογιας νομιζωντας οτι ξοδευοντας μια περιουσια σε αχρηστα πραγματα οτι ειναι και τα καλυτερα.
3. Εδω εχω 226 bw samsung υποτειθεται οτι ειναι καλο μονιτορ...

Και μονο το γεγονος οτι θεωρεις αχρηστη την Ειζο των 2500 ε, και καλο μονιτορ το Samsung (με το αθλιο ΤΝ Πανελ) των 250 ε καταλαβαινει κανεις τις γνωσεις σου για το αντικειμενο.
Ειναι σαν να λες οτι το Fiat ειναι καλυτερο απο μια Mercedes.
Ετσι και τα πεις αυτα σε Επαγγελματια ...εκει να δεις λεμονοκουπες...

Ειπες
-----
σε λιγο θα μας πει το ατομο να παρουμε ειζο αντι για βιντεοπροβολεα για να βλεπουμε ταινιες στην 22 με καλυτερη ποιοτητα

Ειπα να αγορασεις Ειζο για να δεις ταινιες? Ειπα πουθενα οτι οι Ειζο εχουν καλυτερο Μαυρο κ καλυτερη κινηση? Ειπα πουθενα οτι εχω μονιτορ των 6000 ευρω? Σταματα επιτελους να λες ψεματα! Ειπα απλα οτι εχω δει Ειζο των 5000 ευρω σε γραφειο που ανοιξε ενας φιλος μου. ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΖΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ που εχω δει. Προσπαθεις να αποδειξεις σε καποιον που δουλευει εδω και μηνες Ειζο των 2500 ευρω, και εσυ που δεν εχεις δει τετοιο μονιτορ ΟΥΤΕ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, οτι κανει λαθος.

Ειπες
-----
Το ακουσαμε και αυτο χειροτερη υλοποιηση της lcd τεχνολογιας οπως ειναι τα monitor βγηκανε καλλιτερα απο πλασμα

Καλα εσυ επιμενεις...
Ειπα εγω πουθενα οτι οι LG ειναι καλυτερες απο τις πλασμα?
Ειπα εγω πουθενα οτι οι Daewoo ειναι καλυτερες απο τις πλασμα?
Ειπα εγω πουθενα οτι οι Acer, Iolair,κτλ ειναι καλυτερες απο τις πλασμα?
Εγω ειπα οτι το Ειζο των 5000 ευρω εχει καλυτερα χρωματα απο μια plasma kuro.
Τις αλλες δεν τις βαζω μεσα γιατι θα γελασουμε.
Αυτα ειδα, αυτα λεω. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι επιμενεις με χαζα Λινκς, που δεν εχουν σχεση με το μονιτορ που αναφερω.

Αν εσυ η καποιος αλλος εχει δει κατι καλυτερο σε ΑΠΟΔΟΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ (το ξαναλεω για 1000η φορα), ελληνικα γραφω Τρισαλον και οχι γιαπωνεζικα, ΤΟΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ.
Αλλα να προσπαθεις με Λινκς, να μου αποδειξεις οτι τα ματια μου κανουν λαθος, οχι δεν το δεχομαι. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ SITE.
ΑΜΑ ΔΕΝ ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΙ...

Ειναι σαν να προσπαθεις να πεισεις καποιον που εχει οδηγησει Φερραρι
οτι η Λαμποργκινι ειναι καλυτερη, χωρις ομως ποτε σου να εχεις οδηγησει Φερραρι.

Ακομα ομως δεν μου απαντησες. ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΝΙΤΟΡ? Επειδη η απαντηση ειναι οχι, ας σταματησουμε εδω.

ΥΓ. Τα ακριβα μονιτορ της ειζο χρησιμοποιουνται σε ιατρικες διαγνωσεις (με χαρακτηριστικα οπως το Digital Uniformity Equalizer (DUE)), σε ερευνα και απο γραφιστες (Με Γ κεφαλαιο). Ολοι αυτοι που ξοδευουν χιλιαδες ευρω για τετοια μονιτορ σε ολοκληρο τον κοσμο ειναι χαζοι?
Επαγγελματιες ειναι οι ανθρωποι... Αλλα εσυ επιμενεις... με Λινκς.
Ημαρτον που λεει και ο Γεωργιου.

Προσωπικη σου γνωμη. Εχεις ασχοληθει με γλωσσες προγραμματισμου C++, Prolog, LISP κτλ? Eχεις χρησιμοποιησει Λειτουργικα οπως Solaris/Unix ?
Με το Η/Υ μπορεις να κανεις παρα πολλα χρησιμα πραγματα.
Μην ξεχνας οτι ο Η/Υ ξεκινησε ως εργαλειο.
Αλλο αν εσυ και οι περισσοτεροι τον εχετε μονο για internet και παιχνιδια.

χαχα, όσο δεν μπορείς να φανταστείς από το '89 που ξεκίνησα με ένα παλιο XT 8088 στα 4,77mhz!

έτσι κατέληξα στο παραπάνω ...(για να ακριβολογώ, το μόνο χόμπι που μου έχει μείνει είναι τα μουσικά προγράμματα )

Last edited: