Τηλεόραση 4K 120Hz κυρίως για gaming & ταινίες.

Re: Απάντηση: 4K 120hz

Το ξανά έβαλα και σε προηγούμενο ποστ μου αλλά κανείς δεν απάντησε.
Εδώ που πιστεύω είναι πολύ αξιόπιστο site λέει ότι είναι 50-60hz όχι 100-120hz.

Τα έχουμε γράψει post #29, LCD & LED-LCD TV : 200 Hz, MCI, CMR, XR, PMR ...κ.λ.π. ότι όλες οι 49"-50" Samsung είναι 50/60Hz ,ενώ στις 55" και πάνω από τη σειρά RU8000 και πάνω είναι 100/120Hz ,όπως έχει αναφερθεί και στα πρώτα ποστ στα νήματα κατόχων.

Επίσης για να το διαπιστώσεις μόνος σου ,oι τηλεοράσεις της Samsung που είναι 100/120Hz ,στο μενού της εικόνας,στο ρυθμιστικό Auto Motion ,έχουν δύο ρυθμιστικά:

Μείωση θολότητας και μείωση τρεμοπαίγματος.

Αυτές που είναι 50/60Hz έχουν μόνο το μείωση τρεμοπαίγματος.

42-samsung-q7r-series-2019-qn65q70r.jpg

33461i420088A10C7916F8

Μην εμπιστεύεσαι απόλυτα κανένα site και forum.

Last edited:
Re: Απάντηση: 4K 120hz

Επομένως όσες τηλεοράσεις λένε 60hz δεν είναι 100 ή 120hz?

Τότε γιατί ο sat_guy μου πρότεινε την Samsung Q60R ενώ ξέρει οτι ψάχνω μόνο 100-120hz τηλεοράσεις?

Μπορεί ένα μοντέλο στις 49 να έχει 50hz και στις 55 100.
Άρα προσοχή στα reviews για ποιες ίντσες γίνεται το τεστ
Εκτός από το refresh rate μπορεί να αλλάζει και το είδος του πάνελ όποτε τελικά το review να μην έχει καμία...

Re: 4K 120hz

Μια ερώτηση τότε. Η δικιά μου 55 LG UH 8500 είναι 100/120 Hz σύμφωνα με το rtings.com. Όμως το pc τη βλέπει ως 60 είναι σε 4κ ανάλυση είτε σε χαμηλότερη.

Αυτό γιατί συμβαίνει ξέρει κανεις; Τελικά είναι 100/120 ή μόνο κάτω από συνθήκες;

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh8500

Μια ερώτηση τότε. Η δικιά μου 55 LG UH 8500 είναι 100/120 Hz σύμφωνα με το rtings.com. Όμως το pc τη βλέπει ως 60 είναι σε 4κ ανάλυση είτε σε χαμηλότερη.

Αυτό γιατί συμβαίνει ξέρει κανεις; Τελικά είναι 100/120 ή μόνο κάτω από συνθήκες;

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh8500

Όλες οι τηλεοράσεις 100/120Hz των προηγουμένων ετών, λειτουργούσαν σε αυτές τις συχνότητες μόνο από την εσωτερική τους επεξεργασία. Σήματα εισόδου δέχονταν μόνο μέχρι 60Hz (μόνο τα μοντέλα active 3D μπορούσαν να δεχτούν σήμα 100/120Hz, μόνο από PC και με ειδικό λογισμικό που μετέτρεπε τα 100/120Hz σε σήμα 50/60Hz frame packing 3D). Σχετικά πρόσφατα άρχισε το HFR (High Frame Rate) να αναγνωρίζεται χωρίς αλχημείες και αυτό από περιορισμένα μοντέλα ακόμα και όχι σε όλες τις αναλύσεις...

Απάντηση: 4K 120hz

Αυτό που λέει ο φίλος πιο πάνω το κάνει και στη Sony xf9005 ή Samsung q60r

Hz και νέες μονάδες μέτρησης σε κάθε μάρκα. Πως θα βρούμε λύση σε αυτό το πρόβλημα?

Ψάχνω να αγοράσω μια τηλεόραση 43 - 49 ιντσών που να είναι 100 με 120 hz αλλά εκεί που κολλάω μήνες τώρα είναι πως θα καταλάβω η τηλεόραση που θέλω πόσα hz είναι αφού η κάθε εταιρία δίνει το δικό της νούμερο στη δική της μονάδα μέτρησης π.χ. Samsung(Pqi) Lg(Pmi) κ.τ.λ.

Άντε τώρα εσύ βγάλε άκρη το πόσα hz είναι το κάθε μοντέλο τηλεόρασης στην κάθε μάρκα.
Για να μην αναφέρω τα πραγματικά και εικονικά hz που πραγματοποιούνται με διάφορους αλγόριθμους.

Από το λίγο που έψαξα στο Google δεν βρήκα κάποιο μετατροπέα από π.χ. pqi σε hz για να μπορέσω να δω πόσα hz είναι η κάθε τηλεόραση Samsung.

Re: Hz και νέες μονάδες μέτρησης σε κάθε μάρκα. Πως θα βρούμε λύση σε αυτό το πρόβλημ

Πρέπει να δείς τι panel φοράει.
Πράγμα που σημαίνει ότι εύχεσαι ότι είτε κάποιος reviewer, είτε κάποιος κάτοχος, έχει ανοίξει και δει ποιό panel φοράει και το έχει γράψει/δημοσιεύσει κάπου...

Τελικά ακόμα μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια τηλεόραση 4k 120hz στης 49 ίντσες?
Αν υπάρχει μπορείτε να μου προτείνετε κάποια αξιόπιστα και σχετικά φτηνά μοντέλα?

Στις 49¨ μόνο αυτές είναι στα 100Hz και σε σχετικά χαμηλή τιμή

Sony KD-49XG8396/8377
LG 49SM8500/8600

Πήγα σήμερα στα mediamarkt και ρώτησα για τηλεοράσεις 120hz και μου πρότειναν τις παρακάτω:

Lg 49 sm 8600 pla
Lg 49 sm 9000 pla
Samsung qe49q70ratxxh
Sony kd-49xg8377saep

Εσείς τι λέτε?

Αξίζει η Sony KD55XF9005 στα 749 εν έτει 2020 ενώ είναι του 18;

Καλησπερα και καλο μήνα!

Αξίζει αυτή η τηλεοραση στα 749 εν έτει 2020 ενώ είναι του 18;

Τοποθέτηση σε τοίχο σε δωμάτιο (απόσταση 250cm)

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Αξίζει η Sony 55XF9005 στα 749 ευρώ, εν έτει 2020, ενώ είναι του '18;

Ναι.

Απάντηση: Αξίζει η Sony KD55XF9005 στα 749 εν έτει 2020 ενώ είναι του 18;

Και εγώ αν δεν την είχα , την ίδια θα αγόραζα πάλι . Μπορεί να έχει κάποια κουσουρια λόγο λογισμικού , αλλά η εικόνα είναι πολύ καλή .

Δεν βλέπω κάτι στον ανταγωνισμό στα ίδια χρήματα και νεότερο να υπερτερεί σε κάτι .

Απάντηση: Αξίζει η Sony KD55XF9005 στα 749 εν έτει 2020 ενώ είναι του 18;

Ωραία παιδιά ευχαριστώ.

και μια συγκριτική άποψη σχετικά με τον άμεσο ανταγωνιστή της (Samsung Q70R);

Oled vs Qled τεχνολογίες

Επειδή έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο να προβούμε σε μια από τις δυο τεχνολογίες μπορούμε να ξεκινήσουμε εδώ ένα vs topic για τα θετικά και αρνητικά της κάθε τεχνολογίας και πια είναι καλύτερη για εμάς.

Από μια πολύ πρόχειρη ματιά το πρώτο vs το ξεκινάω εγώ

Τεχνολογία Oled(Lg, Philips, Panasonic και Sony) πιο ακριβή από την τεχνολογία Qled(Samsung).

Θα σας παρακαλέσω να κρατήσουμε το τοπικ σε κόσμια επίπεδα και χωρίς χαρακτηρισμούς κ.τ.λ.

Εγώ προσωπικά ψάχνω μια τηλεόραση 49 άντε με πολύ ζόρι 51 ίντσες.

-----------------------------------

4K 120hz

Last edited by a moderator:
Re: Oled vs Qled τεχνολογίες

Μα...τι σχεση εχει η QLED με την OLED? Το Q πιο πολυ με μαρκετινγκ κολπο μοιαζει, παρα με εξελιξη τεχονολογιας, αφου η QLED ειναι απλα LED τηλεορασεις. Και μονο που οι OLED εχουν 8 εκατομμυρια αυτοφωτα πιξελ στην 4Κ οθονη, ενω οι αλλες αναλογα την εκδοση απο 8 εως 90κατι λεντ λαμπακια σε ταινιες (ειτε στο περιθωριο, ειτε πισω απο την οθονη) κανει μεγαλη διαφορα στην αντιθεση και στο μαυρο.

Το ελλατωμα των OLED ειναι γνωστο και θεμα χρησης: αν μενει ολη μερα ανοιχτη, με εντονη φωτεινοτητα κλπ, μπορει να παρουσιασει burn in, αλλα απο θεμα εικονας δεν νομιζω πως υπαρχει συγκριση

Απάντηση: Oled vs Qled τεχνολογίες

Οπότε εσύ λες ασυζητητί oled.

Αλλά το θέμα είναι ότι αρχικά δεν υπάρχουν τουλάχιστον στην Ελλάδα πολλές επιλογές για oled 4k tv στις 49-51 ίντσες και εκτός αυτού αυτές που υπάρχουν είναι πανάκριβες σε αντίθεση με τις qled.

Αν έπρεπε να πάρεις προσωρινά για μερικούς μήνες μέχρι του χρόνου στη τον ίδιο καιρό μια qled 4k tv πια θα πρότεινες και γιατι?

Re: Απάντηση: Oled vs Qled τεχνολογίες

καλησπέρα Το 49-51 προκύπτει από κάποιο έπιπλο ? Δεν μπορεί να γίνει 55 σε τοίχο ?

Re: Oled vs Qled τεχνολογίες

Το πρόβλημα εδώ είναι ότι το νήμα άνοιξε με λάθος προϋπόθεση..

Δεν υπάρχει τεχνολογία qled, είναι τεράστια επιτυχία της επιστήμης του marketing το ότι έχει καταφέρει να τοποθετήσει το προιόν qled στο μυαλό του καταναλωτή σαν μια νεα τεχνολογία, συγκρίσιμη με την oled!!

Το σωστό ερώτημα είναι imho: “Να αγοράσω μια τηλεόραση νέας τεχνολογίας oled ή να προτιμήσω την τελευταία εκδοχή της παλιότερης δοκιμασμένης lcd που λέγεται qled?”