Νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσετε λίγο για τις δυναμικές περιοχές των αισθητήρων. Για την 450D που έχω εγώ (που δεν είναι και καμιά ακριβή μηχανή), τα χαρακτηριστικά του αισθητήρα είναι 35 ζώνες, με μια δυναμική περιοχή EV 1.0 - 20 EV (at 23°C, ISO 100, 50 mm F1.4).
Αυτή είναι μια δυναμική περιοχή ικανοποιητικότατη.
Δεν με καλύπτει ότι πας να το ρίξεις ότι τάχα επηρεάστηκε η πλάσμα από τον συγκλονιστικό φωτισμό που ερχόταν από τον κάτω όροφο, και δεν αναλογίζεσαι την απλούστερη περίπτωση ότι η SPVA LCD είχε απλά καλύτερο μαύρο...![]()
Γιατί δεν βλέπω 2 καλιμπραρισμένες τηλεοράσεις, ούτε καν ιδίου μεγέθους. Η πλάσμα πίσω δεν είναι τηλεόραση, είναι καντιλάκι...
Τι ξέρεις για τις 2 τηλεοράσεις;
Πολύ απλοϊκή προσέγγιση. Ξεχνάει ότι υπάρχει ολοκλήρωση στην μονάδα χρόνου, και ότι κάθε "κουβάς" βλέπει κομμάτι του φωτός, λόγω φίλτρου.
Όταν ρώτησα πως την μετράμε, περίμενα μια απάντηση του στυλ:
Βάζουμε ένα grayscale στην πλάσμα μας, ρυθμίζουμε το 100% λευκό στο 255 της μηχανής, και βλέπουμε τι τιμή γράφει το 1%. Αν δεν είναι στο 0, φτάνει και περισσεύει η δυναμική περιοχή της μηχανής.
Πρακτικά πράματα δηλαδή...
Αν αυτό ήταν και η πραγματική δυναμική περιοχή που ισχύει στην πράξη, πολύ παραπάνω από ικανοποιητικότατη θα ήταν...![]()
Κι εμένα δε με καλύπτει η αξιολόγηση του native μαύρου τηλεοράσεων, από φωτογραφία που τραβήχτηκε σε φώτεινο περιβάλλον...
Αν εσένα σε καλύπτει, μπορείς να πετάξεις τον αισθητήρα σου και να συνεχίσεις με την SLR, φωτογραφίζοντας τηλεοράσεις σε καταστήματα. :aetsch:
Το ότι η Toshiba με το local dimming ενεργό έχει βαθύτερο μαύρο από την Panasonic, φυσικά και δεν αποτελεί αντικείμενο αμφισβήτησης.
Yπεκφυγές... Λες και όλες οι φωτογραφίες που έχουν τεθεί υπό σχολιασμό κατά καιρούς, προέρχονταν από καλιμπραρισμένες τηλεοράσεις... Δεν κοιτάς που είναι και τα δύο πάνελ στην ίδια φωτό...![]()
Τί θέλεις να μάθεις;
Υπάρχουν γι' αυτό το σκοπό ειδικές πρότυπες καρτέλες που τις φωτογραφίζεις σε δεδομένες συνθήκες φωτισμού.
Αυτό με το grayscale αποτελεί ένα καλό πείραμα. Βάλε το στην 9705, με το φως ανοιχτό και πες μας πώς τα πάνε τα "19 f-stop" της 450...
Όχι τίποτα άλλο, αν πιάνει όντως 19 f-stop, να πάω να χτυπήσω κι εγώ μία... :rofl:
Τα παράπονα στην Canon, που ψεύδεται...![]()
Το έχω ξαναπεί: το local dimming ήταν κλειστό.
Όσο για το φως, σιγά το φως, που το έκανες και φως καταστήματος. Ούτε καν φως σαλονιού δεν ήταν...
Ναι, αλλά το συνδέεις με φωτογραφίες που δείχνουν καλιμπραρισμένες τηλεοράσεις. Δεν είμαστε στο νήμα πόσο καλά παίζει τηλεοπτικό η τηλεόρασή σας...
Τα πάντα. Ξεκινάμε ότι γιατί παίζει τόσο ασθενικά η πλάσμα, και πόσο flickering έχει τόσο μεγάλη τηλεόραση.
Έχουν βελτιωθεί οι μηχανές από τότε...
Εγώ δηλαδή να μην πιστέψω την canon που μιλάει για δυναμική περιοχή από 1-20 EV (19 "εφ-στοπ"); :chinscratch:
Οι λόγοι αντιθέσεων των συγκεκριμένων τηλεοράσεων σε σκοτεινό περιβάλλον ξεπερνάνε τα 1024:1 και 2048:1 των 10 και 11 στοπ, πόσω δε μάλλον τα 128:1 και 256:1 των 7 και 8...
Στη συγκεκριμένη φωτογράφιση βέβαια, δεν είχαμε σκοτάδι, αλλά ούτε και μηχανή που να πιάνει 11 στοπ (τουλάχιστον όσον αφορά τις φωτογραφίες με τις "καμμένες" περιοχές). Συνυπολογίζοντας και το γεγονός πως ο περιβάλλων χώρος ανεβάζει ακόμα περισσότερο την δυναμική περιοχή που πρέπει να καλύψει ο αισθητήρας (το "απόλυτο" μαύρο στην φωτό δεν είναι σταθμισμένο στο πιο σκούρο μαύρο που δίνεται από τις τηλεοράσεις), ό,τι ρυθμίσεις και να γινόταν, τα κλιπαρίσματα θα χρεώνονταν και πάλι στον αισθητήρα...
http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/dynamic-range.htm
Κάτι διαβάζεις λάθος μάλλον. Το DXO (που νομίζω είναι από τα πιο αξιόπιστα site σε ότι αφορά τις μετρήσεις χαρακτηριστικών των φωτογραφικών μηχανών) μετράει την 450D στα 10,8EV
http://www.dxomark.com/index.php/eng/Camera-Sensor/All-tested-sensors/Canon/EOS-450D
![]()
Δημήτρη υπάρχει τρόπος να αποτυπωθεί σε φωτογραφία η χρωματική απόχρωση στην εικόνα ενός panel? Και αν ναι, ποιός είναι αυτός?
Ας υποθέσουμε ότι η φωτογραφική μηχανή είναι μια ΝΕΧ-5, οι συνθήκες φωτογράφισης θα είναι (α) απόλυτο σκοτάδι (β) φωτισμός χαμηλότερος από τον συνήθη οικιακό (γ) φωτισμός συνήθης οικιακός, η εφικτή απόσταση από το πάνελ θα είναι 0,50-2,5μ θα χρησιμοποιηθεί τρίποδο και οποιοιδήποτε άλλοι παράγοντες της εικόνας μας είναι αδιάφοροι (ευκρίνεια, focus κτλ...)
ps. ή όποιος άλλος γνωρίζει καλά, κάτι περί αυτού...
:ernaehrung004:
Aυτο που αναφέρει ο Γιώργος είναι οι δυνατότητες των αισθητήρων-συστήματος φωτομέτρησης. Καμμιά σχέση με τον αισθητήρα που καταγράφει την εικόνα.
Ποιες TV είναι ??. Καλιμπραρισμένες ήταν ??
Σαν πολύ μου φαίνεται το 2000:1 ... ειδικά οταν παίζουν ταινία και όχι καρτες.
Πολύ παρακατιανούς τους θεωρείτε του αισθητήρες των μηχανών, ακόμα και των Dslr !!!
Φωτογραφίες από grayscale:
Το μαύρο ήταν στα 0.0756 cd/m2,
Ορίστε τα RAW που λέγαμε..
Όπως τα βλέπω δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση.. ISO 1600 γαρ..
http://www.4shared.com/file/mhvEaYEx/Panny_vsTosh_RAW.html
Oι τηλεοράσεις είναι οι Panasonic 46G10 και Toshiba 46SV685. H πρώτη, μπορεί να επιτύχει έναν μέγιστο λόγο αντίθεσης on/off που ξεπερνά το 8000:1, η δεύτερη, εφόσον το local dimming είναι ενεργό, ακόμα μεγαλύτερο. Στην προκειμένη περίπτωση, ήταν ρυθμισμένες από τον Μανώλη Καστρουνή. Αν και δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς τιμές φωτεινότητας, αν υποθέσουμε ότι τις ρύθμισε στα 120 nits, μιλάμε πάλι για τιμές on/off της τάξης του 4000:1 και ANSI μεγαλύτερες από 2000:1.
Καθόλου παρακατιανούς, φίλε Ηλία, αλλά να είμαστε και ρεαλιστές... Έχει ξεκινήσει μία βαβούρα, από την ακόλουθη φωτογραφία:
![]()
η οποία έχει τραβηχτεί από compact μηχανή του 2006, σε jpeg και κατά πάσα πιθανότητα σε ISO μεγαλύτερο από 100 και καθόμαστε να αναρωτιόμαστε σοβαρά, αν το κάψιμο του βουνού το έδειχνε η τηλεόραση...
......
Φωτογραφίες από grayscale:
![]()
Και 'γω που νόμιζα ότι ο Benq έχει το χειρότερο grayscale!!! Ουφ, ησύχασα...:silly::silly:
Μην μου κατηγορείς την σούπερ-ντούπερ, εξαιρετικά κορυφαία U20...
(Τι κακό βλέπεις; Καλούτσικο είναι, δεν είναι πολύ κακό...)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.