Η αμφιβολία μου εκφράστηκε γιατί διάβασα το τελευταίο τεστ του Μανώλη της G30 όπου το ANSI μετρηθηκε 2750:1, και υπέθεσα οτι το αντίστοιχο 2 χρονια παλιότερο μοντελο θα είχε κατι τις μικρότερο.
Σε υλικό ταινίας και στη συγκεκριμένη σκηνη το λευκότερο λευκό - πιο μαυρο μαυρο αντε να αφορά ενα 5% του κάδρου (που αμφιβάλλω) το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό είναι μέσα στο οριο του 1000:1 και πολύ λέω.
Βέβαια οι δυο TV εχουν εμφανή διαφορά φωτεινότητας σε όλους τους τονους που σημαίνει οτι το συνδιασμένο δυναμικό εύρος των 2 TV είναι αυξημένο.
Ισως να κανω λάθος αλλα αυτό που διάβασα στα ποστ είναι η άποψη οτι γενικά οι αισθητήρες δεν επαρκούν. Και το οτι η μηχανή ήταν κομπακτ και το ISO ανεβασμένο τώρα το διαβάζω.
Εγώ δεν έχω raw από το 1ο συγκριτικό. Ήταν compact η μηχανή.
.
Και μιας και τόφερε η κουβέντα το ISO είναι ρύθμιση .....
Στα μεσαία IRE είναι σαν ουράνιο τόξο!!!![]()
Και που να δεις το grayscale της 9705. Που κοστίζει όσο 3 U20.........![]()
Σου κάνει αυτή;
Αυτό το pattern έχω για grayscale.....
Όλες οι τιμές όλων των γκρίζων, είναι μόνο 256. Αυτές αν τις απλώσω σε ένα full HD πάνελ, θα μου δώσει 1 τιμή ανά 7.5 πίξελ (1920/25). 7/8 πίξελ είναι ένα σεβαστό και παρατηρήσιμο κομμάτι της οθόνης από κοντά, οπότε ένα grayscale δεν θα έπρεπε να έχει ρίγες ανά 7/8 πίξελ;
Aν η κάρτα με το grayscale ramp είναι φτιαγμένη με τον τρόπο που περιγράφεις, σε ένα πάνελ που μπορεί να δείξει βάθος τουλάχιστον 8bit, θα πρέπει να δεις τις ρίγες ανά 7-8 pixel αν πλησιάσεις αρκετά, σε ένα πάνελ που δεν μπορεί να δείξει βάθος 8bit, θα δεις πιο φαρδιές ρίγες ή banding/contouring...
Υ.Γ.: Ακόμα περιμένω σχολιασμό για αυτή τη φωτό...![]()
Α, αυτό δεν το πρόσεξα... (ένας mod να φτιάξει το προηγούμενό μου πόστ στο τέλος...)
Αφού θες σχόλιο, πάρε ένα: όταν βάζουμε το λαπτοπ μας μπροστά από μια πλάσμα, δεν φωτογραφίζουμε με μια σόνυ DSC-W15 του 2005 με φωτομέτρηση 1 σημείου, πάνω στην οθόνη του λάπτοπ, και πετάμε την μισή δυναμική περιοχή του αισθητήρα, υποεκθέντοντας την φωτογραφία. Την αφήνουμε στο αυτόματο... :firstprize:
Το αλεπουδάκι κακώς νομίζει ότι είναι 11 χρονών...
Βέβαια, μπορώ να συνεχίζω να το παίζω χαζός, και να σου πω ότι κακώς πήρε τόσο τεράστια πλάσμα, αφού δεν μένει στην Μεγαλόπολη, και έχει προκαλέσει τέτοια πτώση τάσης στην μισή πόλη...
Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά η μηχανή σου πάλιωσε. Μοντέλο του 2005...
Το ότι βλέπουμε την 42άρα U10, είναι εύκολο να το βρω, γιατί ξέρω ποια τηλεόραση έχεις. Όσο για το μοντέλο του laptop, θα μας το πεις εσύ. Αγόρασες edge lit λάπτοπ;
Συστηματική αποφυγή σχολιασμού στο ζητούμενο...![]()
![]()
![]()
Πως σου φαίνεται η φωτογραφία σου με αφαίρεση της περιοχής από 180-255 (που την είχες αφήσει κενή λόγω χαμηλής έκθεσης), και λίγο τόνισμα της κλίμακας του γκρι με γάμμα στο 1.85;
![]()
Τελικα τα εχουμε δει ολα σε αυτο το νημα.![]()
Αφού θες σχόλιο, πάρε ένα: όταν βάζουμε το λαπτοπ μας μπροστά από μια πλάσμα, δεν φωτογραφίζουμε με μια σόνυ DSC-W15 του 2005 με φωτομέτρηση 1 σημείου, πάνω στην οθόνη του λάπτοπ, και πετάμε την μισή δυναμική περιοχή του αισθητήρα, υποεκθέντοντας την φωτογραφία. Την αφήνουμε στο αυτόματο...
Ποιο είναι το ζητούμενο; Ότι έβγαλες μια λάθος φωτογραφία,
μας είπες ότι βλέπουμε τηλεοράσεις, και μας άφησες να φανταζόμαστε τηλεόραση μπροστά από θεόρατη πλάσμα;
Δεν έχω φωτο-σοπ, GIMP έχω...
Δεν τις έκανα τίποτα, απλά έδιωξα την σκοτεινιά, απλώνοντας το "shadow detail"...
Και ξαφνικά εμφανίστηκε πληκτρολόγιο, αστέρια στον ουρανό, ξεχώρισε η LCD από το πλαίσιο, εμφανίστηκε λεπτομέρεια στην πλάσμα...
Όλα εκεί ήταν, συμπιεσμένα να μην φαίνονται...
Εσύ που την τράβηξες και την ανέβασες, τι νομίζεις ότι δείχνει και αξίζει σχολιασμού;
Η ίδια λήψη στο αυτόματο, τι δίνει;
Ότι η πλάσμα σου μπροστά στην LCD του λαπτοπ δεν έχει φως, το ξέραμε...
Λες; Για να δούμε πώς κοντράρονται όταν είναι και τα δύο στο τέρμα (αντίθεση -> 60/60, backlight -> 10/10):
Μήπως, αναλόγως του πώς θα έχει ρυθμιστεί η φωτογραφική μηχανή, είτε από ανθρώπινο χειριστή, είτε από τον επεξεργαστή της, εισάγεται κάθε φορά και ένας παράγοντας προδιάθεσης, που επηρεάζει τα εξαγόμενα συμπεράσματα;
Φυσικά και μπορούμε να την αφήσουμε στο αυτόματο, αν θέλουμε να δούμε την άποψη του επεξεργαστή της φωτογραφικής μηχανής και δεν μας ενδιαφέρει να πάρουμε συγκεκριμένο φωτογραφικό αποτέλεσμα.
Αν όμως ξέρουμε τί θέλουμε να φωτογραφίσουμε και το πώς, τότε χρησιμοποιούμε χειροκίνητες ρυθμίσεις κι εκεί δεν παίζει κανένα ρόλο σε ποιό mode έχει ξεχαστεί η αυτόματη φωτομέτρηση, μιας και δεν θα την χρησιμοποιήσουμε.
Τί σε προβληματίζει σε αυτό; Το 99,9% των φωτογραφιών που έχουν τεθεί προς σχολιασμό, είναι λάθος. Εδώ τουλάχιστον, το "λάθος" είναι επιτηδευμένο και γνωρίζουμε ποιό είναι...
Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις σχηματίσει αυτή την εντύπωση. Ουδέποτε έγραψα ότι απεικονίζονται δύο τηλεοράσεις στην φωτογραφία, αλλά εκτός αυτού, σε μία σωστά ρυθμισμένη οθόνη, το πληκτρολόγιο του λάπτοπ διακρίνεται και χωρίς την ανάγκη επεξεργασίας της φωτογραφίας... :nounder:
Περίμενα κάποιο σχόλιο αυτού του τύπου, για παράδειγμα, ώστε να συνεχίσουμε την συζήτηση πάνω στο τί είδους συμπεράσματα μπορούμε να εξάγουμε από φωτογραφίες, σε σχέση με το πώς δείχνει ένα πάνελ. Αντ' αυτού, εισέπραξα Φουκουσίμες, flickering και αλεπούδες...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.