Tηλεόραση και φωτογράφιση: πόσο αξιόπιστες είναι οι "συγκρίσεις" με αυτόν τον τρόπο;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tηλεόραση και φωτογράφιση: πόσο αξιόπιστες είναι οι "συγκ

Μάλιστα.

Τα ξαναγράφω, λοιπόν, μήπως και δεν εκφράστηκα καλά...

Όταν λέω να παραμετροποιήσεις (ίσως είναι λάθος η έκφραση) εννοώ να διαλέξεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις στη μηχανή που απαιτούνται για τέτοιες φωτογραφίες (έκθεση, διαφράγματα κ.λ.π. εσύ λόγω δουλειάς τα ξέρεις πολύ καλύτερα. Εγώ δηλώνω άσχετος).

Αυτο ειναι το θεμα. Δεν υπαρχουν καταλληλες ρυθμισεις ουτε μπουσουλας στον οποιον μπορεις να βασιστεις.
Μονον αν εχεις συνδεδεμενα εργαστηριακα οργανα στην μηχανη ισως να μπορουσε να γινει. Αλλιως εισαι δεσμιος ενος σκασμων ανεξελεγκτων παραγοντων.

Όσον αφορά το 3...

Είναι τόσο δύσκολο να πειράξεις (μέσα από το επεξεργαστικό πρόγραμμα) φωτεινότητες, χρώματα και κόντραστ ώστε να καταλήξεις σε κάτι που ομοιάζει την ίδια ώρα στο πανί ή την τηλεόρασή σου??

Μα το θεμα δεν ειναι να προσπαθησεις να πλησιασεις αυτο που βλεπεις στο πανι. Γιατι εκει μπαινει και ο παραγοντας οραση !! και η αντιληψη του εγκεφαλου μας .
Το θεμα ηταν να μην παρεμβαινουμε εμεις καθολου . Οσον το δυνατον λιγοτεροι παραγοντες τοσο πιο πιθανον να φτασεις κοντα στην πραγματικοτητα.
Οσο παρεμβαινουν διαφορα τοσο περισσοτερο οδευεις σε υποκειμενικη απεικονιση οποτε κλαφτα χαραλαμπε.

Καποτε ειχα προσπαθησει να το κανω με φιλμ. Μιας και εκει απεφευγα τον παραγοντα ψηφιακη μηχανη που ειναι το σημαντικοτερο προβλημα.
Εβγαλα λοιπον σε manual mode και μετρωντας με φωτομετρο χειρος καποια slides.Αλλα και παλι για να τα συγκρινεις επρεπε να τα σκαναρεις . Ε @@ παλι ενας ψηφιακος παραγοντας μπηκε στην μεση οποτε τζιφος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tηλεόραση και φωτογράφιση: πόσο αξιόπιστες είνα

Μα το θεμα δεν ειναι να προσπαθησεις να πλησιασεις αυτο που βλεπεις στο πανι. Γιατι εκει μπαινει και ο παραγοντας οραση !! και η αντιληψη του εγκεφαλου μας .
Το θεμα ηταν να μην παρεμβαινουμε εμεις καθολου . Οσον το δυνατον λιγοτεροι παραγοντες τοσο πιο πιθανον να φτασεις κοντα στην πραγματικοτητα.

Γιατί τα πρότυπα, πως έχουν βγει? Έτσι αυτόματα? Τι θα πει να μην μπαίνει ο παράγοντας όραση στη μέση? Όλοι μας από αυτό δεν κρίνουμε και γράφουμε? Δηλαδή, μαζεύονται 100 άνθρωποι και βλέπουν ένα προβολικό να παίζει και θα πούμε ότι έβλεπαν άλλ' αντί άλλων επειδή έκριναν με τα μάτια τους και τον εγκέφαλό τους? Αδυνατώ να εννοήσω τι εννοείς....

Re: Tηλεόραση και φωτογράφιση: πόσο αξιόπιστες είναι οι "συγκρίσεις" με αυτόν τον τρό

Η οραση μας πρεπει να ειναι ο τελικος παραγοντας ΚΡΙΣΗΣ στο τελος . Οταν δηλαδη θα εχουμε τα στιγμιοτυπα μπροστα μας .
Οχι να κρινουν ποσο πρεπει να αλλοιωθει η εικονα για να "ερθει". Γιατι αλλιως βλεπει η δικη σου οραση και τα νευρα-εγκεφαλος αλλιως πιθανον τα δικα μου.
Οπως ακριβως δηλαδη θα μας εβαζαν δυο τηλεορασεις live μπροστα μας να τις κρινουμε.
Ελπιζω να στο περιεγραψα σαφεστερα τωρα.

Απάντηση: Re: Tηλεόραση και φωτογράφιση: πόσο αξιόπιστες είναι οι "συγκρίσεις" με αυτ

Η οραση μας πρεπει να ειναι ο τελικος παραγοντας ΚΡΙΣΗΣ στο τελος . Οταν δηλαδη θα εχουμε τα στιγμιοτυπα μπροστα μας .
Οχι να κρινουν ποσο πρεπει να αλλοιωθει η εικονα για να "ερθει". Γιατι αλλιως βλεπει η δικη σου οραση και τα νευρα-εγκεφαλος αλλιως πιθανον τα δικα μου.
Οπως ακριβως δηλαδη θα μας εβαζαν δυο τηλεορασεις live μπροστα μας να τις κρινουμε.
Ελπιζω να στο περιεγραψα σαφεστερα τωρα.

Το ίδιο πράγμα είναι....

Βλέπω δυο εικόνες, μία στο μόνιτορ και μία στο πανί και λέω ότι για να την φέρω (σχετικά πάντα, αυτό ελπίζω να το έχουμε ξεκαθαρίσει. Δεν κάνω λόγο για πρότυπες φωτογραφίες) πρέπει να πειράξω το κόντραστ και τη φωτεινότητα καθώς και τον κορεσμό των χρωμάτων π.χ. Κατόπιν, βλέποντας τη δεύτερη φώτο βλέπω και κρίνω με τα μάτια μου ότι πλησιάζει αρκετά σε αυτό που παίρνω από το πανί. Για κάτι τέτοιο συζητάω....

Re: Tηλεόραση και φωτογράφιση: πόσο αξιόπιστες είναι οι "συγκρίσεις" με αυτόν τον τρό

Θα το δουμε στην πορεια.

Ξεκινηστε το στησιμο μιας μεθοδολογιας (χρησιμοποιω δευτερο πληθυντικο γιατι εγω ειμαι βεβαιος οτι δεν μπορω να συνεισφερω σε επιπεδο γνωσεων παρα μονο με εξοπλισμο αν θελετε) και στην πορεια να το δουμε στην πραξη αν θα λειτουργησει.

Επισης καλο θα ηταν να πει την γνωμη του και ο Καστρουνης που εχει ασχοληθει περισσοτερο απο εμας με εικονες και μετρησεις οθονων.
(Θα την εχει ξαναπει καπου αλλα αντε τωρα να το βρεις...)

Εγώ νομίζω ότι μια εταιρία που κυκλοφορεί μια dSLR στην αγορά, θέλει το προϊόν της να απεικονίζει όσο καλύτερα μπορεί αυτό που τραβάμε. Οπότε η "άποψη" του αισθητήρα δεν έχει σκοπό να μας ξεγελάσει και να μας παραπλανήσει.

Έβγαλα λίγες φωτογραφίες της B8000,δείτε πως μπορεί να παραποιηθεί το αποτέλεσμα...

http://imageshack.us/photo/my-images/13/dsc00955zr.jpg/

Έτσι είναι το μαύρο της tv.Χρησιμοποίησα φωτόμετρο πολλαπλών σημείων,αυτόματο iso (συνήθως ήταν 50-150...).

http://imageshack.us/photo/my-images/197/dsc00972k.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/23/dsc00970xs.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/195/dsc00978od.jpg/
Τελείως μαύρη οθόνη...πέτυχα αλλαγή πλάνου στο ESPHD.

http://imageshack.us/photo/my-images/30/dsc00977gh.jpg/

χμμμ...δεν νομίζω να έβλεπα κάτι τέτοιο

http://imageshack.us/photo/my-images/577/dsc00965g.jpeg/

Είναι χάλια...το ξέρω,χωρίς τρίποδο με zoom.Σε κάποιες επίτηδες άφηνα μικρό περιθόριο ώστε να συγκρίνετε το μαύρο της τηλεόρασης με το πλαίσιο.Τις τράβηξα με compact sony (καινούρια),σε απόλυτο σκοτάδι.

EDIT: Ως attachments δεν τις βγάζει σε πλήρες μέγεθος και ανάλυση...

Last edited:

Εγώ νομίζω ότι μια εταιρία που κυκλοφορεί μια dSLR στην αγορά, θέλει το προϊόν της να απεικονίζει όσο καλύτερα μπορεί αυτό που τραβάμε. Οπότε η "άποψη" του αισθητήρα δεν έχει σκοπό να μας ξεγελάσει και να μας παραπλανήσει.

Αυτο το λες γιατι δεν ξερεις ποσες αποψεις υπαρχουν στις dslr για τον τροπο απεικονισης της πραγματικοτητας και πως αυτη επιτυγχανεται.
Ειναι θεμα τεχνολογιας οχι βουλησης.

Αυτο το λες γιατι δεν ξερεις ποσες αποψεις υπαρχουν στις dslr για τον τροπο απεικονισης της πραγματικοτητας και πως αυτη επιτυγχανεται.
Ειναι θεμα τεχνολογιας οχι βουλησης.

Πόσες υπάρχουν; Περισσότερες από τους 4-5 κατασκευαστές που βγάζουν δημοφιλής dSLR;
(Μου αρέσει που μπορείς να εκτιμήσεις και τις γνώσεις μου πάντως...)

Μπορω τι να κανουμε. Δουλεια μου ειναι .

Αν ειμουν φουρναρης θα μιλουσα για αλευρι και προζυμι.:D

Περισσοτερες "αποψεις" απο τις 4-5 εταιρειες ναι . Πολυ περισσοτερες. Θελω να γραψω διδακτορικο ομως για να στις παρουσιασω.

Μιας και είναι η δουλεία σου, τότε σίγουρα μπορείς να προσφέρεις κάτι περισσότερο από γενικούς αφορισμούς και κρίσεις γνώσεων. Και είμαι σίγουρος ότι υπάρχει τρόπος να παρουσιαστούν συνοπτικά.

Για παράδειγμα, αν δεχτούμε απόκλιση λόγω άποψης της μηχανής, Πώς ποσοτικοποιείται αυτή; Μπορεί να ποσοτικοποιηθεί σε απόκλιση ΔΕ στο CIE;
Αν ναι, τι ΔΕ αναμένεται να έχω μεταξύ μηχανών του ίδιου μοντέλου, μεταξύ μοντέλων της ίδιας εταιρίας, και μεταξύ μοντέλων διαφορετικών εταιριών;

Από την στιγμή που μιλάμε για την σημαντικότητα της άποψης, πρέπει να ποσοτικοποιήσουμε την διαφορά για να δούμε πόσο σημαντική είναι.

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

H δημοσκοπησεις εχουν συγκεκριμενο αποτελεσμα. Οταν μαλιστα το αποτελεσμα ειναι 98%-2% τοτε πρεπει να ειναι καποιος μειωμενης αντιληψης για να μην βλεπει το προφανες.

Και οι φωτογραφίες έχουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα, και μάλιστα ορατό από όλους. Και μάλιστα χωρίς υποκειμενικότητες και προθέσεις.
Γιατί δυσανασχετείς με τις φωτογραφίες, αλλά εμπιστεύεσαι τις δημοσκοπήσεις;

Πιστεύεις γενικά τις δημοσκοπήσεις (π.χ. πολιτικές) ή μόνο κάποιες συγκεκριμένες;

ΥΓ: Μην βρίζεις μέλη του φόρουμ. Δεν μπορείς να απαντήσεις χωρίς να βάζεις κάτι που προκαλεί; :flipout:

Re: Sony HX920 3D LED-LCD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Eγώ φταίω που η συντριπτική πλειονότητα των κατασκευαστών εφαρμόζει σιγμοειδή gamma στους ενσωματωμένους jpeg converters των μηχανών τους; :p

Ε, καλά ένα local dimming θέλουμε να δούμε. Αν ζητήσω από κάποιο κάτοχο να βρει το δισκάκι της πιονερ, δεν θα δω ποτέ μια αντίστοιχη φωτογραφία από άλλη πηγή...

Και οι φωτογραφίες έχουν συγκεκριμένο αποτέλεσμα, και μάλιστα ορατό από όλους.

Το οτι οι φωτογραφιες αποτελουν αποδειξη για κατι μονο εσυ το αναφερεις και το πιστευεις.

Το οτι καποιος φωτογραφισε ενα UFO η το τερας του Loch Ness εμενα δεν μου λεει κατι.:flipout:

Το οτι οι φωτογραφιες αποτελουν αποδειξη για κατι μονο εσυ το αναφερεις και το πιστευεις.

Το οτι καποιος φωτογραφισε ενα UFO η το τερας του Loch Ness εμενα δεν μου λεει κατι.:flipout:

Η φωτογραφία σου αρέσει δεν σου αρέσει είναι μέτρηση.
Ένας αισθητήρας ακριβείας πίσω από έναν φακό.
Αν ξέρει κάποιος από φυσική, μπορεί να κάνει θαύματα.
Αν πάλι δεν γνωρίζει, βλέπει ούφο και αγγέλους της αποκάλυψης.
Εσύ βλέπεις ούφο και τέρατα του Λοχ Νες, ε;

Να υποθέσω ότι σχόλιο γιατί δεν φαίνεται πάτωμα αλλά φαίνεται clouding δεν έχεις, σωστά; Λες να πέρασε κανένα ούφο μπροστά από την τηλεόραση, και αντί για clouding βλέπουμε τα αέρια από την εξάτμιση του ούφο;
Πιθανό...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι σοβαρα?

Και αυτο ποιος το λεει?

Ο Κυρος Γραναζης?:flipout:

Οι χιλιάδες εφαρμογές της φωτογραφίας στην επιστήμη.

Ώρες ώρες με κάνεις να αισθάνομαι ότι είμαι υποψήφιος για νόμπελ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σ

Ώρες ώρες με κάνεις να αισθάνομαι ότι είμαι υποψήφιος για νόμπελ...

Το θεμα αυτο εχει συζητηθει εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79547&page=1

Και οχι ΔΕΝ βγαινει νοημα απο τις φωτογραφιες.

Το αποτελεσμα ΔΕΝ ειναι σταθερο και επαναλλαμβανομενο (κατι βασικο στην μεθοδολογια μετρησεων για οσους ξερουν) γιατι αλλαζει η φωτογραφικη μηχανη (αισθητηρας , ρυθμισεις) ενω παιζουν ρολο οι ικανοτητες του φωτογραφου ακομη και το μεσο (τηλεοραση , μονιτορ) στο οποιο τις βλεπουμε.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Samsung UE D8000 : Reviews - Εντυπώσεις

Το θεμα αυτο εχει συζητηθει εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=79547&page=1

Και οχι ΔΕΝ βγαινει νοημα απο τις φωτογραφιες.

Το αποτελεσμα ΔΕΝ ειναι σταθερο και επαναλλαμβανομενο (κατι βασικο στην μεθοδολογια μετρησεων για οσους ξερουν) γιατι αλλαζει η φωτογραφικη μηχανη (αισθητηρας , ρυθμισεις) ενω παιζουν ρολο οι ικανοτητες του φωτογραφου ακομη και το μεσο (τηλεοραση , μονιτορ) στο οποιο τις βλεπουμε.

Το αποτέλεσμα είναι σταθερό και επαναλαμβανόμενο με ίδιο μοντέλο μηχανής και ίδιες συνθήκες λήψης.
Αν βάλεις μια μηχανή σε τρίποδο, τις βάλεις ότι ρυθμίσεις θες, και φωτογραφίζεις κάτι στατικό, όσες φωτογραφίες και να τραβήξεις, δεν θα μπορείς να διακρίνεις διαφορές.
Αυτό είναι επαναληψιμότητα και σταθερότητα.

Το ότι "ΔΕΝ βγαίνει νόημα από τις φωτογραφίες", είναι δική σου εκτίμηση, όχι συμπέρασμα από το νήμα όπως θες να το παρουσιάσεις.

ΥΓ: Για μια ακόμα φορά ξεκινάς κάτι εκτός θέματος σε άσχετο νήμα, ή είναι η ιδέα μου;