Τηλεόραση πολύ χαμηλού προϋπολογισμού (έως 300 Ευρώ)

AlexΝik

Established Member
9 April 2011
227
Καλησπέρα σε όλους

Βρήκα την ευκαιρία να εξοπλίσω το φοιτητικό μου σπίτι με μια καινούργια τηλεόραση, αλλά δυστυχώς όπως καταλαβαίνετε όλοι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κι έτσι έχω αναγκαστεί να περιορίσω πολύ σημαντικά το budget το οποίο μπορώ να διαθέσω για την αγορά της.

Ξέρω οτι σε αυτά τα χρήματα δεν μπορώ να πάρω πάρα πολλά πράγματα, γι' αυτό και χρειάζομαι τα φώτα σας, ώστε να επιλέξω κάτι το οποίο δεν θα μοιάζει περισσότερο με λάμπα που ανάβει, παρά με τηλεόραση..

Το χειρότερο όλων είναι οτι έχω εμπειρία απο καλές τηλεοράσης και παρακολουθώ στενά την τεχνολογία. Έτσι επειδή έχω εκπαιδευμένο μάτι, απλά το μόνο που θέλω ουσιαστικά είναι να το .. ξεγελάσω..!

Ψάχνω κάτι ανάμεσα σε αυτές..

http://www.skroutz.gr/c/12/televisi...r_Toshiba/f/5372/25-38.html?price_max=300.001

Έβγαλα την Philips απ' έξω, γιατί δεν θεωρώ οτι τα καταφέρνει καλά (απο παλιά). Οι υπόλοιπες βγήκαν για ευνόητους λόγους.. Δεν έχω πρόβλημα πάντως αν έχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο απο άλλους κατασκευαστές, ή ακόμα και απο τους γνωστούς με μια ανοχή 10% περίπου στην τιμή. :)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Cmaniac

Last edited:
Σε αυτα τα λεφτα θα πηγαινες μονο σε συγκεκριμενες 32αρες...
Αναφερθηκε και στο αντιστοιχο θεμα προσφορων, η 37αρα Sony στα 299, που ειναι πιστευω μια πολυ καλη επιλογη για αυτα τα λεφτα:
http://www.public.gr/prod/sound-and...-kdl-37ex402-37"-lcd-tv-full-hd/prod150156pp/

Το θεμα της διαθεσιμοτητας να δεις μονο, κατα τ'αλλα ειναι η καλυτερη επιλογη στα 300 αυτη τη στιγμη.

Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά..

Πήρα τηλέφωνο πριν λίγο και δεν υπάρχει πουθενά η Sony.

Επόμενη λύση μάλλον είναι μια 32άρα ή να περιμένω λίγο μήπως βρεθεί κάποια άλλη καλή προσφορά σαν αυτή.

Έχετε να προτείνετε κάτι στις 32"; Η απόσταση είναι περίπου 2-2μιση μέτρα..

Edit
Αν βάλω όριο τα 330 μπαίνουν και κάποιες LG FullHD στο παιχνίδι, αλλά και μία-δύο Toshiba, πάντα στις 32"..

http://www.skroutz.gr/c/12/televisi...72/25-38.html?order_dir=asc&price_max=330.001

Last edited:
Η Panasonic TX-L32C3E είχε 280, τωρα 'ομως ανέβηκε αρκετα.
Δές κ την LG 32LD420 κοντα στα 300.

ΝΕΟ! Τηλεόραση χαμηλού προϋπολογισμού (έως 400 Ευρώ)

Επειδή όπου πτυχίο μηχανικού και ένας μαθηματικός τύπος απο πίσω (όλα πρέπει να αποδεικνύονται), βρήκα αυτό:

d1f8529e7b700e54e6e7412e26c2690a.png

Απο το εδώ άρθρο, το οποίο λέει περίτρανα το εξής:

Η βέλτιστη απόσταση θέασης σε ίντσες ισούται με την τετραγωνική ρίζα του τετραγώνου του λόγου της μέγιστης οριζόντιας δια την κάθετη ανάλυση της οθόνης συν ένα επί την κάθετη ανάλυση του βίντεο που θέλουμε να αναπαράγουμε επι την εφαπτομένη του 1/60 (το μέγιστο εύρος ικανότητας πλήρους θέασης του ανθρώπινου ματιού, αν κατάλαβα καλά). Το αποτέλεσμα σε ίντσες είναι ουσιαστικά το πότε το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί πλέον να ξεχωρίσει την πληροφορία που του παρέχεται (το μέγιστο που θέλουμε να βάλουμε την τηλεόραση μας δηλαδή, ώστε να μην χάνουμε ούτε πίξελ απο τη δράση :) )

Πρακτικά, αυτό σημαίνει οτι για μια τηλεόραση 32" το μέγιστο σημείο το οποίο μπορεί να παρακολουθηθεί είναι:

720p Video: 74,9", δηλαδή 190.24cm
1080p Video: 49.93", δηλαδή 126.82cm

Για τηλεόραση 37" τα πράγματα έχουν ως εξής:

720p Video: 86.6", δηλαδή 219cm
1080p Video: 57.74", δηλαδή 146.6cm

Όπως και να έχει, με το περιορισμένο budget που έχω, θα πρέπει προφανώς να αποχωριστώ την ιδέα της απόλυτης Full HD εμπειρίας απο τον καναπέ (δεν περίμενα και κάτι καλύτερο εδώ που τα λέμε), αφού για να φτάσω σε τέτοιο σημείο απο τα 2.20μ πρέπει να καταφύγω σε λύση.. 56 ιντσών..

Κάπως έτσι, φλερτάροντας με την λύση των 37" ή 40" αποφάσισα να ανεβάσω τον προυπολογισμό στα 400 ευρώ το μέγιστο (κάπου στα 380 θέλω να δώσω), αφού κάποιες απο τις τηλεοράσεις αυτές έχουν και USB θύρα με δυνατότητα να παίξουν Full HD περιεχόμενο απο flash drive. Έτσι γλυτώνω την αγορά ενός WDTV. Θα 'θελα και ethernet στην TV, αλλά..

Σημ.: Τα παραπάνω με κάθε επιφύλαξη. Δεν ευθύνομαι για τυχόν λάθη.

Last edited:
Κάτι καλύτερο από την LG PT353, με το budget που διαθέτεις δύσκολα θα βρεις. Στα 410 ευρώ και με αρκετά καλό ενσωματωμένο player. :a0210:

Plasma σε αυτά τα λεφτά δεν είναι άσχημη ιδέα.

Όμως διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις. Ανάλυση 1024x768 (φορμά 4:3) σε κάδρο 16:9 σε ένα τυπικό LCD/CRT σημαίνει παραμόρφωση. Στις πλάσμα δεν έχω καταλάβει, όμως τι ακριβώς σημαίνει τελικά.

Προσοχή: Δεν είμαι επιφυλακτικός απέναντι στην τεχνολογία Plasma το αντίθετο την θεωρώ ικανή να ανταγωνιστεί τις LCD. Απλά η χαμηλότερη εγγενής ανάλυση μου δημιουργεί ερωτήματα, όπως αν θα έχει μεγάλο Dot pitch. Ξέρω ότι θα έχω λίγη μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, γύρω στα 200W+..

Η Panasonic 42C3E που εχω για δευτερη τηλεοραση εχει καταναλωση μετρημενη στα 69 εως 84 watt....

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42c3b-tx-p42c3-201103211056.htm

Τα 200 watt δεν αντιστοιχουν ουτε σε πλασμα 50" πλεον.

Οσο για την C3 παροτι 1024x768 η εικονα ειναι πολυ καλυτερη με οποιοδηποτε υλικο (ακομη και 1080p) απο την FullHD Sony 46W4000 που αντικατεστησε. Πολυ απλα γιατι η αναλυση δεν παιζει τοσο σημαντικο ρολο οσο παιζει η αντιθεση , η κινηση και τα χρωματα.

ΥΓ. Για συγκριση η LG 42LE8900 (τεχνολογιας "LED" υποτειθεται) ειχε μετρηθει απο το ιδιο site στα 104 watt....

http://www.hdtvtest.co.uk/news/lg-42le5900-37le5900-32le5900-20101219960.htm

Last edited:
..εννοειται Cmaniac οτι εγκαταλείπεις τη χρήση μόνιτορ <1μ σε τέτοιες διαστάσεις και ανάλυση, εκτός αν άνεβεις λίγο ακόμη στο προυπολογισμό και πάρεις τη 42αρα πλάσμα και ένα 23αρι μόνιτορ.

Για τον φίλο που διευκρίνισε οτι δεν είναι κατάλληλες για χρήση μόνιτορ τέτοια πάνελ, απαντώ πως δεν έχω σκοπό να κάνω τέτοιου είδους χρήση..

Έφτιαξα ένα λογιστικό φύλλο που συγκεντρώνει κάποιες πληροφορίες που με ενδιαφέρουν κυρίως.

Δεν έχω τελειώσει ακόμα με την συλλογή στοιχείων, βέβαια, αλλά όποιος μπορεί και ξέρει να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος να το κάνει. Με ενδιαφέρει κυρίως η στήλη "Player Mkv & Subs Support", για ευνόητους λόγους.. :)

Yperion, η C3E/U30 μπορεί να παίξει MKV ταινία με υπότιτλους απο την SD; Γενικά πώς τα πάει ο Player των Viera; Έχω αδυναμία στα προϊόντα της Panasonic, αν και ένα κλικ τσιμπημένα.. Επίσης, η U30 είναι πολύ καλύτερη της C3, ελέω Full HD;

Προκύπτει οτι η τηλεόραση θα εγκατασταθεί στο πατρικό μου σπίτι μετά το φοιτητικό μου «καθήκον». Αν και σίγουρα όταν θα γίνει αυτό θα είναι πολύ πιο μπροστά η τεχνολογία και μπορεί να συζητάμε για άλλα πράγματα και άλλες αναλύσεις, αλλά αν πάρω κάτι αξιόλογο τώρα, ίσως να μπορεί να αντισταθεί λίγο περισσότερο στο πέρασμα του χρόνου.

Πάντως, αν αποφασίσω για αγορά με τόσο μεγάλο κόστος, τότε ίσως καθυστερήσω λίγο το.. πέρασμα απο το ταμείο.

Yperion, η C3E/U30 μπορεί να παίξει MKV ταινία με υπότιτλους απο την SD; Γενικά πώς τα πάει ο Player των Viera; Έχω αδυναμία στα προϊόντα της Panasonic, αν και ένα κλικ τσιμπημένα.. Επίσης, η U30 είναι πολύ καλύτερη της C3, ελέω Full HD;

Δεν εχουν καν media player.

Με υλικο 1080p η U30 ειναι καλυτερη. Με 720p και κατω δεν παιζει κανενα ρολο η αυξημενη αναλυση , ισα ισα με χαμηλης αναλυσης σημα καποιοι προτιμουν την εικονα των HD Ready.

Aν η τιμη ειναι παρομοια για ψυχολογικους κυριως λογους εννοειται οτι πας για την U30.

Κρίμα.. Για να είμαι ειλικρινής, το περίμενα. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση πάντως.

Για την ακρίβεια, λανθασμένα θεώρησα οτι ο "Image Viewer" των Viera είναι και movie player γενικά. Απ'οτι είδα παίζει AVCHD πάντως, αλλά η μόνη πηγή AVCHD που μπορώ να σκεφτώ είναι η TM700 ενός φίλου... :P

Όπως περιέγραψα, θέλω να έχει και player η TV, αλλιώς θα πρέπει να προμηθευτώ εξωτερικό, κάτι που.. δεν με παίρνει. Θέλω, δηλαδή, «πακέτο» στα 400 περίπου Ευρώ.

Έχω πάρα πολύ σοβαρά στο μυαλό μου την PT353 που πρότεινε ο Michalis3. Την είδα απο κοντά σήμερα, αλλά στον Κωτσόβολο εδώ δεν σκέφτηκαν οτι ένας πελάτης ίσως θέλει να την δει αναμμένη κιόλας και την έχουν σε χώρο που είναι όλες οι τηλεοράσεις σβηστές και χωρίς καλώδια. Έξυπνο.

Αν θέλεις οπωσδήποτε και player στη TV η PT353 είναι μονόδρομος σ'αυτό το budget.
Αλήθεια τί έγινε με τη Sony του public?
Κάποιος χριστιανός που την πήρε από εκεί θα επιβεβαιώσει πως δεν ήταν μπαρούφα η προσφορά?
Εκτός κι αν ήταν τελικά.
Φίλε το ότι είναι σβηστή η TV στον Κωτσόβολο δε σημαίνει πως δε μπορείς να ζητήσεις να τη δεις αναμμένη.
Είναι υποχρεωμένοι να τη συνδέσουν.

Όταν αγοράζουμε τηλεόραση (και δη "πολύ χαμηλού προϋπολογισμού"), αγοράζουμε πάνω από όλα ΕΙΚΟΝΑ. Άσε λοιπόν τους ανάπηρους ενσωματωμένους "players" και κοίτα να πάρεις το καλύτερο δυνατό μέγεθος και ποιότητα εικόνας στο budget σου. Με 70 παίρνεις player πολύ καλύτερο απ'τον ενσωματωμένο, κάποια στιγμή θα τα μαζέψεις.
Φιλικά.

Re: Απάντηση: Τηλεόραση πολύ χαμηλού προϋπολογισμού (έως 300 Ευρώ)

Όταν αγοράζουμε τηλεόραση (και δη "πολύ χαμηλού προϋπολογισμού"), αγοράζουμε πάνω από όλα ΕΙΚΟΝΑ. Άσε λοιπόν τους ανάπηρους ενσωματωμένους "players" και κοίτα να πάρεις το καλύτερο δυνατό μέγεθος και ποιότητα εικόνας στο budget σου. Με 70 παίρνεις player πολύ καλύτερο απ'τον ενσωματωμένο, κάποια στιγμή θα τα μαζέψεις.
Φιλικά.

:worshippy:Συμφωνώ και επαυξάνω.
Απλά αν δε πάρει player(οποιονδήποτε) δύσκολα να πειστεί ο φίλος!
Το λέω γιατί κι εγώ ενσωματωμένο έψαχνα πριν πάρω τον e-great(να φανταστείς).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεόραση πολύ χαμηλού προϋπολογισμού (έως 300 Ευρώ)

:worshippy:Συμφωνώ και επαυξάνω.
Απλά αν δε πάρει player(οποιονδήποτε) δύσκολα να πειστεί ο φίλος!
Το λέω γιατί κι εγώ ενσωματωμένο έψαχνα πριν πάρω τον e-great(να φανταστείς).

Μα, ούτως ή άλλως, πλην Samsung, όοολοι οι υπόλοιποι είναι α-ν-ά-π-η-ρ-ο-ι. Την μια δεν θα έχει ήχο, την άλλη υπότιτλους, και θα σιχτιρίζει συνεχώς, μπροστά σε μια τηλεόραση που επέλεξε για κάτι που ΔΕΝ κάνει. Ειδικά σε τόσο σφιχτό budget, γιατί να περιορίζεις τις (ηδη λίγες) επιλογές σου?

Συμφωνώ με τον φίλο που λέει για την εικόνα.

Γι αυτό πάω προς τις πλάσμα. Ξέρω για το μάυρο τους, για την χρωματική τους απόκριση και απ' οσα καταλαβαίνω σε αυτά τα λεφτά θα είναι καλύτερες από οποιαδήποτε LCD, σε ΕΙΚΟΝΑ :)

Άλλωστε, γι'αυτό μπήκα στον κόπο να ρωτήσω. Για να ρωτήσω και να μάθω τι εμπειρίες/γνώσεις έχετε απο τις τηλεοράσεις και τους players τους, τι πρέπει να προσέξω περαιτέρω απο τα γνωστά δηλαδή, γιατί το πιστεύω και το κατανοώ οτι είναι δύσκολη η κατηγορία και τα λεφτά της. Το καλύτερο ψάχνουμε όλοι, άλλωστε, έτσι δεν είναι; :)

Στο δια ταύτα, ο μοναδικός σωστός player είναι των samsung, απ' οτι λέτε. Πράγμα το οποίο περίμενα.

Με λίγα λόγια, έχουμε για λίγο απ'όλα την LG, την Samsung λίγο πιο ακριβή, αλλά σαφώς καλύτερη και την Panasonic να έχει την κυριαρχία στην εικόνα.

Στα του Κωτσόβολου, η αλήθεια είναι οτι δεν είχα πολύ χρόνο εκείνη την ώρα, αλλά θα πάω πολύ σύντομα και θα ζητήσω να την δω αναμμένη.

Και να είστε σίγουροι, οτι αν πάρω οτιδήποτε με ενσωματωμένο player θα πάω πρώτα να τσεκάρω με φλασάκι ανα χείρας. Στοιχειώδη πραγματάκια για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο ;)

ΥΓ. Παίζει όλες οι τηλεοράσεις στο μαγαζί πανάκριβες και μη (FullHD, 3D κλπ), να έδειχναν βίντεο χειρότερης ποιότητας και απο youtube 240p. Κόντεψαν να πάθουν τα μάτια μου εκεί μέσα. Πραγματικά αν είχαν χέρια οι ανοιχτές, θα έριχναν πολλά χαστούκια..

Αδελφε σημερα το βραδακι τσιμπησα την 42u30 απο το public στην τιμη των 399
παρε κ ενα media player 40-50 γιουρια κ εισαι αρχοντας
εντυπωσεις για την παννυ προσεχως....
εχει κ την 42c3e στα 319 αν σε ενδιαφερει
κ εγω παιδι του λαου ειμαι κ καταλαβαινω οτι καθε ευροπουλο μετραει