Τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι και προβλήματα

Γιατι οι επιλογες στα voip routers ειναι ελαχιστες και φυσικα δεν σου εγγυωνται οτι θα παιζει καποιo αλλo πιο συγχρονο (πχ fritz ) με την υποδομη τους...

Φίλε με το πρόβλημα στη HOL, γιατί δεν γυρίζεις απλά την τηλεφωνία σε POTS ώστε να κρατήσεις και το [καταπληκτικό] Fritz; :)

Το κερδος με την Χολ ηταν το 2ο νουμερο....
εφοσον δεν μπορω να το εχω, δεν πλεονεκτει σε κατι πια...

Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας
Ευρυζωνικών Συνδέσεων (ΣΑΠΕΣ)

και όχι Φάπες :p :p

πρέπει να κάνεις εγγραφή και μετά
από 3 μετρήσεις έχεις στατιστικά και δικά σου
αλλά και των περιοχών

καλό για σύγκριση να δεις τι "προσφέρουν"
οι άλλοι πάροχοι γύρω σου

από το myphone

Δελτίο Τύπου: Την πιλοτική λειτουργία μίας νέας εφαρμογής Web 2.0, με τίτλο «Σύστημα Αποτίμησης Ποιότητας Ευρυζωνικών Συνδέσεων» (ΣΑΠΕΣ/SPEBS), ξεκινά η ΕΕΤΤ. στις διευθύνσεις http://broadbandtest.eett.gr/ και http://test.broadband.gr/ , και προσκαλεί όλους τους χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων να συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξη του πρώτου χάρτη ποιοτικών χαρακτηριστικών ευρυζωνικών συνδέσεων της χώρας μας. Οι επισκέπτες του νέου δικτυακού τόπου έχουν τη δυνατότητα να μετρούν ποιοτικά χαρακτηριστικά της ευρυζωνικής τους σύνδεσης και να αντλούν από το χάρτη χρήσιμες πληροφορίες.

Οι επισκέπτες που επιθυμούν να συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη του χάρτη έχουν την επιλογή «εγγραφής» στο δικτυακό τόπο. Κατά τη δημιουργία ατομικού λογαριασμού πρόσβασης, ο χρήστης δηλώνει υπεύθυνα τη διεύθυνση (γεωγραφική θέση) της σύνδεσης του στο χάρτη, τον πάροχο της σύνδεσης και τις μέγιστες (θεωρητικές) ταχύτητες του πακέτου σύνδεσης. Κάθε φορά που χρησιμοποιεί το λογαριασμό του και μετρά τη σύνδεση του, τα αποτελέσματα της μέτρησης αποτυπώνονται στο χάρτη και χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό χρήσιμων (ανώνυμων) στατιστικών.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν στη διάθεση τους πρόσθετες δυνατότητες, όπως είναι η μεταφορά στον υπολογιστή τους αρχείου (CSV) με το ιστορικό των μετρήσεων που έχουν πραγματοποιήσει, καθώς και η γραφική απεικόνιση των μετρήσεων τους στον άξονα του χρόνου.

Προκειμένου η εν λόγω εφαρμογή να αποτελέσει βάση για ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων, εργαλείων κι εφαρμογών, οι αναλυτικές προδιαγραφές του συστήματος, οι μεθοδολογίες, καθώς και το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, που αναπτύχθηκαν και χρησιμοποιούνται στο νέο δικτυακό τόπο, δημοσιεύονται στο σύνολο τους από την ΕΕΤΤ στην ιστοσελίδα https://forge.osor.eu/projects/spebs/, καθώς και στην ιστοσελίδα http://broadbandtest.eett.gr/about.

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας, ο νέος δικτυακός τόπος θα ενημερώνεται τακτικά με βελτιώσεις στο λογισμικό, λαμβάνοντας υπόψη τεκμηριωμένες ιδέες και προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου. Για το λόγο αυτό, η ΕΕΤΤ διενεργεί σχετική δημόσια διαβούλευση από τις 25 Ιουλίου 2011 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 13:00. Το κείμενο της Δημόσιας Διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ, στη διεύθυνση:
http://www.eett.gr/opencms/opencms/E...ns/PublicCons/

Η νέα εφαρμογή αποτελεί προϊόν συνεργασίας της ΕΕΤΤ με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών (Ε.Π.Ι.Σ.Ε.Υ.) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επιπλέον, αξιοποιεί το σύστημα μετρήσεων Measurement Lab (M-Lab) του Κόμβου Μετρήσεων Ευρυζωνικών Χαρακτηριστικών (ΚΟ.Μ.Ε.Χ.), που αναπτύχθηκε πιλοτικά και λειτουργεί από το 2009 με τη συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ. Α.Ε.) και των κοινοπραξιών Measurement Lab Partnership και Planet Lab Consortium.

Πολύ ενδιαφέρον! Θα κάνω εγγραφή για να δω τι πληροφορίες έχει!

Στο μαγευτικό νησί της Λέσβου και σε έναν οικισμό του μένουν οι παππούδες μου. Όταν λέμε οικισμός, το "χωριό" έχει 3 [τρία] σπίτια που κατοικούνται και 2 ταβέρνες στην παραλία [τουρισμός υπάρχει, αλλά όχι μόνιμοι κάτοικοι πλην των παππούδων και... άλλων 2].
Στην παραλία λοιπόν η μία ταβέρνα έβαλε Internet [φυσικά ΟΤΕ αφού δεν "παίζει" τίποτα άλλο].
Να αναφέρω πως η κοντινότερη πόλη είναι 10 χλμ. μακριά και συνεχίζω.
Έκτοτε οι παππούδες πότε δεν έχουν τηλέφωνο και πότε ακούγονται... UFO.
Με επανειλλημένες δηλώσεις βλάβης από μένα, και γνωρίζοντας πως για να πιάσει κινητό εκεί πρέπει να περπατήσεις 1 χλμ. για να πας στην παραλία και να κάνεις την δουλειά σου με περιαγωγή [και μόνο], έχει περάσει 3 φορές συνεργείο μέχρι τώρα.
Δεν είμαι εκεί, οπότε έχω... "αντιπρόσωπο" που μου μεταφέρει τα γεγονότα.
Η άποψη του ΟΤΕ εξεφρασμένη από τον τεχνικό του ήταν ότι η περιοχή έχει ασύρματη σύνδεση τηλεφωνίας [δεν κάνω πλάκα και δεν εννοούσε να έχουμε εμείς ασύρματο γιατί μου το είπαν και εμένα σε επικοινωνία με το 121]κι έτσι... υπάρχουν παράσιτα -- και δεν μπορεί να γίνει κάτι.
Επειδή όπως είπαμε, εδώ μπαίνουμε στα χωράφια του καθολικού παρόχου και χωρίς ύπαρξη εναλλακτικής [είτε σταθερής είτε κινητής τηλεφωνίας] και το μόνο που γίνεται είναι ψηφιακός έλεγχος [που καταλήγει στο να δουλεύει για 2 ώρες η γραμμή και μετά UFO], ποιά προτείνετε να είναι η αντιμετώπισή μου;
ΥΓ. Το πρόβλημα μετράει ήδη μια εβδομάδα.
ΥΓ2. Η καλωδίωση του σπιτιού, σύμφωνα με τον ηλεκτρολόγο που την εκτίμησε, είναι "μια χαρά".
ΥΓ3. Πληκτρολογώντας τον αριθμό τηλεφώνου των παππούδων στον έλεγχο διαθεσιμότητας δικτύου ΟΤΕ δίνει ταχύτητες δικτύου 2 και εως 24. Να αναφέρω πως το Α/Κ που αναφέρει είναι μόνο... 15 [ναι, δεκαπέντε] χιλιόμετρα μακριά. Μήπως,λέω μήπως , μας κοροϊδεύει ολίγον; Επίσης ΔΕΝ διατίθεται Conn-x TV [λογικό, αφού ο συγχρονισμός θα είναι 1 mbit όλο κι όλο.....]
Update : Σύμφωνα με το 121, τα συνεργεία έφυγαν και με τον ψηφιακό έλεγχο της γραμμής δεν βρέθηκε τίποτα [δεν το λες και μη αναμενόμενο αυτό...]. Το πρόβλημα θα το κοιτάξουν από Τρίτη αλλά το αστείο είναι πως, για να γίνει αποχρέωση για τις ημέρες που υπάρχει το πρόβλημα [και φαίνεται] πρέπει να πάει ο κάτοχος και να κάνει αίτηση [!!!]. Όπως είπαμε, μένει 15 χλμ. μακριά χωρίς μέσο πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να χρεωθεί και την μεταφορά του.
Εγώ όταν αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στον πάροχό μου γιατί η αποχρέωση έγινε από μόνη της [μου το είπαν πριν καν τους το αναφέρω];
Update II : Τελικά το κοντινότερο κατάστημα του ΟΤΕ είναι μόνο... 2 ώρες με το αυτοκίνητο [χιλιόμετρα δεν ξέρω, αλλά μιλάμε για απόσταση όπως καταλαβαίνετε]...!

Και φυσικά το ... συνεργείο του ΟΤΕ [ο γνωστός ένας που κοιτάει λίγο το καλώδιο και μετά τα... ούζα] κατεβαίνει εδώ και 2 μέρες, η βλάβη "κλείνει", και καταλήγουμε μετά από 2 ώρες το τηλέφωνο να... κοχλάζει.
Για αποχρέωση δεν το συζητάμε, αλλά ούτε το 121 δεν μπορούν να πάρουν [πλέον είναι γενικευμένο πρόβλημα, αλλά οι άλλοι... 2 είναι και κάποιας ηλικίας και... δε βαριέσαι]...
Κλείσαμε βδομάδα και κάτι μου λέει πως μόλις αρχίσαμε...

Δεν παίζει!adsl2+ πάει μέχρι πέντε περίπου χλμ.Μετά πέφτει παρά πολύ η ταχύτητα και υπάρχει πρόβλημα με την σταθερότητα της γραμμής.
Posted via Mobile Device

DSL δε παίζει να παίζει σε τέτοια απόσταση. Dial up και τυχερός θα είσαι, αλλιώς ταχυδρομικό περιστέρι για να πηγαινοφέρνει τα πακέτα. Η βλακεία είναι που δε το λένε και κάθεται ο παπούς και σκάει φράγκα για την υποψία internet (αν και τον παπού τον βλέπω να το έχει σκάσει ψιλοαυθαίρετο το μαγαζάκι πάνω στη θάλασσα :Ρ).

Ελλαδάρα ρε! Είναι σαν το γνωστό coctail bar που δίνει μόνο ούζο!!! :) Πάντως ο παπούς δε λέει ψέματα...wifi έχει, τώρα αν το wifi πίσω πάει μόνο μέχρι την αμμουδιά δε φταίει αυτός. "φταίει ο ΟΤΕ" (για όσους θυμούνται τη διαφήμιση) :)

Να πω και γω ότι είχα οτε isdn 24mbps και κλείδωνα στα 14 με περιπου 5 αποσυνδεσεις την βδομαδα(fastpath).Λογω οικονομικών άλλαξα σε pstn wind 24mbps.Για να πω την πικρή μου αλήθεια, είμαι πιο ευχαριστιμένος με την wind με πολύ λιγότερα χρήματα.1,5 μηνας και καμία αποσύνδεση.Το ρουτερ της (ΖΤΕ) καλό αν και διαβάζω ότι πρόβλημα με το ασύρματο, εγώ δεν βρίσκω καμία.interleave με πήγαν, αλλά ολα είναι όπως πριν και κλειδώνα στα 16 πλέον.:firstprize:

Η isdn ''ρίχνει'' την ταχύτητα έτσι και αλλιώς.Εάν ήσουν σε pstn και fast path (δίνει άλλος εκτός από τον ΟΤΕ;) θα είχες ακόμη υψηλότερη ταχύτητα.

Το έχεις ξαναρωτήσει και σου έχω απαντήσει στο παρελθόν, fast path δίνουν κι άλλοι! Εγώ με ΟΝ Telecoms μπορώ κι αλλάζω ανά πάσα στιγμή μέσω web interface σε ιστοσελίδα της ΟΝ μέσω του λογαριασμού χρήστη (το έχει αυτό ο ΟΤΕ; ) αλλά και στο παρελθόν όλοι μα όλοι έδιναν μόνο fast path, απλά αργότερα άρχισαν να δίνουν όλοι interleaved για να μην υπάρχουν προβλήματα στις υψηλές ταχύτητες.

Ο Fboy αν είχε παραμείνει ΟΤΕ με PSTN και interleaved αντί ISDN και fast path, τα ίδια αποτελέσματα θα είχε δηλαδή 16 Mbps και χωρίς αποσυνδέσεις. Η ISDN τρώει bandwidth!

Και ο ΟΤΕ τρώει λεφτά :) Αφού είσαι happy με τη wind που έβαλες καλά έκανες

Ένα τετράγωνο από το σπίτι μου, σε κεντρικό δρόμο, αυτές τις ημέρες η CYTA περνάει δικά της καλώδια.
Είναι με αυτό το εξκαφικό που είναι σαν τροχός και δεν βγάζει πολλά μπάζα.
Παράλληλα στο σημείο που "σκάβουν", (αν δεν κάνω λάθος την εταιρία) έχει περάσει καλώδια και η HOL.

Λογικό μου ακούγεται. Όλες οι εταιρίες βάζουν οπτικές ίνες προς τα κέντρα του ΟΤΕ για να τροφοδοτήσουν τα DSLAMs τους.