Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

http://buy.fudzilla.com/a439039.html
http://www.skroutz.gr/s/79179/Pioneer-BDP-320.html?keyphrase=Pioneer+BDP-320 +20%
Kαι οπως ειδατε φιλοι μου μετα απο ψαξιμο 10 λεπτων όχι ωρων και ημερων και ολα δημοφιλοι προιοντα και ευρειας αποδοχης και καταναλωσης.

Εκτός του ότι δεν είναι δικάναλος ήχος, οπότε είσαι σε λάθος κατηγορία,
δεν πρόσεξες και την επισήμανση δίπλα από κάθε προιόν:

Είτε:
Αttention: This product may be intended for the German or Austrian market. Please inform yourself about possible differences (plug, connection value, keyboard layout, etc.)

Είτε:

Αttention: This product may be intended for the UK. Please inform yourself about possible differences (plug, connection value, keyboard layout, etc.)

Και χωρίς φυσικά τον ΦΠΑ της κάθε χώρας...

Καλύτερα να σταματήσεις εδώ..Τα προιόντα που αναφέρεις
δεν αφορούν δικάναλο ήχο..Τα παράπονά σου στις μεγάλες αλυσίδες
consumer electronics.... Kαι αν αφήσεις ξανά υπόνοιες
για την διαχειριστική ομάδα θα υποστείς τις ανάλογες κυρώσεις.

Κυρια διαχειριστα θα ηθελα να μην επιβαλεστε με την απειλη"θα υποστεις τις συνεπειες"αλλα μεσα απο τον γραπτο λογο σας να μας νουθετειτε για τα ατοπηματα μας,παντα φιλικα.Τωρα οσο αφορα τις τιμολογησεις των μηχανηματων στην Ελληνικη αγορα,και εχωντας ενεργη δραση στο χομπυ,απο το 1977,εχω να πω οτι δικαιως καποιοι φιλοι διαμαρτυρωνται.Τα πραγματα την τελευταια δεκαετια ειχαν ξεφυγει αρκετα,αλλα υπηρχαν πολλοι λογοι για αυτο,δεν δικαιολογω τους εμπορους αλλα ειναι μεγαλο θεμα για να ανοιξει τωρα,τα τελευταια δυο χρονια περιπου οι τιμες εχουν ορθολογιστει και σε παρα πολλες περιπτωσεις εχουμε και φθηνοτερες τιμες απο το εξωτερικο.Βεβαια υπαρχουν ακομη οι αλεξιπτωτιστες του χωρου,που εχουν μεινει πισω,οπως και καποιοι που επειδη εχουν μια μαρκα που πουλαει μονη της(εμπορικη)νομιζουν οτι αυτοι θα μεινουν στο απυροβλητο.Και για αυτους ομως εχω να πω πως αναγκαστικα λογω των δυσκολων εποχων που διανυουμε και θα διανυσουμε θα εξωρθολογιστουν.Εχω κανει τεραστια ερευνα απο ολα τα κρατη(παραγωγης και μη)ευρωπαικων χωρων και εκτος αυτης.Θα ελεγα δε οτι μεσα απο αυτου του ειδους συζητησεις ενημερωνονται και οι αντιπροσωποι και διαμορφωνουν και αναλογο τιμοκαταλογο, γιατι ξερουν πλεον οτι και εμεις οι καταναλωτες γνωριζουμε τι γινεται και εξω απο την εγχωρια αγορα πατωντας ενα κουμπι!Εχεται βεβαια υποψιν σας οτι δεν πρεπει να λαμβανεται σαν τιμη ενος προιοντος την τιμη τιμοκαταλογου γιατι επανω σε αυτην γινονται τεραστιες εκπτωσεις(με αρκετη πιεση)πραγμα που δεν ισχυει στο εξωτερικο.Θα σας αναφερω ενδεικτικα οτι σε ερευνα αγορας απο Αμερικη της ταξεως των 30000$(ανευ φπα,φορο,και μεταφορικα) για ηχεια,(επειτα απο μεγαλη πιεση και απολυτου μετρητοις καταφερα και πηρα εκπτωση 20%),τα πηρα απο Ελλαδα πολυ φθηνοτερα απο τον τοπικο μας αντιπροσωπο.Η γνωμη μου λοιπον για να κλεισω ειναι,η σωστη ερευνα αγορας η υπομονη και η σωστη διαπραγματευση με τον εμπορο,ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Last edited:
Κυρια διαχειριστα θα ηθελα να μην επιβαλεστε με την απειλη"θα υποστεις τις συνεπειες"αλλα μεσα απο τον γραπτο λογο σας να μας νουθετειτε για τα ατοπηματα μας,παντα φιλικα.

To να εκτοξεύει κάποιο μέλος υπόνοιες για την διαχειριστική
ομάδα (το εν λόγω πόστ σβήστηκε) είναι τουλάχιστον αγενές και άκομψο.

Επίσης το γεγονός ότι το μέλος thankin αναφερόταν κυρίως
σε προιόντα εικόνας καθιστούσε τα πόστ του εκτός κατηγορίας..

Και φυσικά δεν επρόκειται για ατόπημα, μάλλον για
πρόκληση εντυπώσεων έμοιαζε η όλη επιμονή του μέλους
σε θέματα που έχουν συζητηθεί παραπάνω και έχουν δοθεί απαντήσεις
από τους αντιπροσώπους.

Φυσικά και πρέπει όλοι μας να διαμαρτυρόμαστε για τις τιμές
κάποιων-όποιων αντιπροσώπων δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται
στην χώρα μας και εξακολουθούν μια εκτός τόπου και χρόνου τιμολογιακή
πολιτική...Το είπαμε και παραπάνω..όποιος από τους εμπόρους
δεν βάλει νερό στο κρασί του ας προμηθευτεί μερικά γερά λουκέτα...

Τωρα οσο αφορα τις τιμολογησεις των μηχανηματων στην Ελληνικη αγορα,και εχωντας ενεργη δραση στο χομπυ,απο το 1977,εχω να πω οτι δικαιως καποιοι φιλοι διαμαρτυρωνται.Τα πραγματα την τελευταια δεκαετια ειχαν ξεφυγει αρκετα,αλλα υπηρχαν πολλοι λογοι για αυτο,δεν δικαιολογω τους εμπορους αλλα ειναι μεγαλο θεμα για να ανοιξει τωρα,τα τελευταια δυο χρονια περιπου οι τιμες εχουν ορθολογιστει και σε παρα πολλες περιπτωσεις εχουμε και φθηνοτερες τιμες απο το εξωτερικο.Βεβαια υπαρχουν ακομη οι αλεξιπτωτιστες του χωρου,που εχουν μεινει πισω,οπως και καποιοι που επειδη εχουν μια μαρκα που πουλαει μονη της(εμπορικη)νομιζουν οτι αυτοι θα μεινουν στο απυροβλητο.Και για αυτους ομως εχω να πω πως αναγκαστικα λογω των δυσκολων εποχων που διανυουμε και θα διανυσουμε θα εξωρθολογιστουν.Εχω κανει τεραστια ερευνα απο ολα τα κρατη(παραγωγης και μη)ευρωπαικων χωρων και εκτος αυτης.Θα ελεγα δε οτι μεσα απο αυτου του ειδους συζητησεις ενημερωνονται και οι αντιπροσωποι και διαμορφωνουν και αναλογο τιμοκαταλογο, γιατι ξερουν πλεον οτι και εμεις οι καταναλωτες γνωριζουμε τι γινεται και εξω απο την εγχωρια αγορα πατωντας ενα κουμπι!Εχεται βεβαια υποψιν σας οτι δεν πρεπει να λαμβανεται σαν τιμη ενος προιοντος την τιμη τιμοκαταλογου γιατι επανω σε αυτην γινονται τεραστιες εκπτωσεις(με αρκετη πιεση)πραγμα που δεν ισχυει στο εξωτερικο.Θα σας αναφερω ενδεικτικα οτι σε ερευνα αγορας απο Αμερικη της ταξεως των 30000$(ανευ φπα,φορο,και μεταφορικα) για ηχεια,(επειτα απο μεγαλη πιεση και απολυτου μετρητοις καταφερα και πηρα εκπτωση 20%),τα πηρα απο Ελλαδα πολυ φθηνοτερα απο τον τοπικο μας αντιπροσωπο.Η γνωμη μου λοιπον για να κλεισω ειναι,η σωστη ερευνα αγορας η υπομονη και η σωστη διαπραγματευση με τον εμπορο,ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας.

Παρακαλώ διαβάστε και τις απαντήσεις που έδωσαν οι αντιπρόσωποι
παραπάνω..Η έρευνα αγοράς φυσικά και επιβάλεται..
Αλλοίμονο...Και στο κάτω-κάτω ας ψωνίσει ο καθένας από όπου
βρεί το προιόν που τον ενδιαφέρει, φθηνότερα...

Last edited:
To να εκτοξεύει κάποιο μέλος υπόνοιες για την διαχειριστική
ομάδα (το εν λόγω πόστ σβήστηκε) είναι τουλάχιστον αγενές και άκομψο.

Επίσης το γεγονός ότι το μέλος thankin αναφερόταν κυρίως
σε προιόντα εικόνας καθιστούσε τα πόστ του εκτός κατηγορίας..

Και φυσικά δεν επρόκειται για ατόπημα, μάλλον για
πρόκληση εντυπώσεων έμοιαζε η όλη επιμονή του μέλους
σε θέματα που έχουν συζητηθεί παραπάνω και έχουν δωθεί απαντήσεις
από τους αντιπροσώπους.

Φυσικά και πρέπει όλοι μας να διαμαρτυρόμαστε για τις τιμές
κάποιων-όποιων αντιπροσώπων δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται
στην χώρα μας και εξακολουθούν μια εκτός τόπου και χρόνου τιμολογιακή
πολιτική...Το είπαμε και παραπάνω..όποιος από τους εμπόρους
δεν βάλει νερό στο κρασί του ας προμηθευτεί μερικά γερά λουκέτα...

Παρακαλώ διαβάστε και τις απαντήσεις που έδωσαν οι αντιπρόσωποι
παραπάνω..Η έρευνα αγοράς φυσικά και επιβάλεται..
Αλλοίμονο...Και στο κάτω-κάτω ας ψωνίσει ο καθένας από όπου
βρεί το προιόν που τον ενδιαφέρει, φθηνότερα...
Δεν μπορεσα να διαβασω το εν λογω ποστ,μαλλον λογω της διαγραφης του,για αυτον τον λογω παρεθεσα και ειπα την αποψη αυτη,γιατι αξιολογησα την αντιδραση σας υπερβολικη.Παντως με καλυψατε πληρως και ευχαριστω.Συμφωνω απολυτα με τα υπολοιπα.

Re: Απάντηση: Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Στην κατάσταση που είναι η χώρα κ όλοι μας, προσωπικά αν αγοράσω κάτι θα κοιτάξω να στηρίξω τους Έλληνες !!
Πιστευω και εγω σε αυτην την αποψη και την στηριζω,καλο θα ηταν ομως τις αποψεις των καταναλωτων να μην τις γνωριζουν οι εμποροι γιατι δεν ξερω εαν ειναι σε θεση να τις αναγνωρισουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Πιστευω και εγω σε αυτην την αποψη και την στηριζω,καλο θα ηταν ομως τις αποψεις των καταναλωτων να μην τις γνωριζουν οι εμποροι γιατι δεν ξερω εαν ειναι σε θεση να τις αναγνωρισουν.

Διαφωνώ ως προς το μέρος όπου οι αντιπρόσωποι να μην τις γνωρίζουν...γιατί αν θεωρεί ο οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος ότι θα με εκμεταλευθεί, τότε πολύ απλά δεν θα προτιμήσω το προϊόν του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Διαφωνώ ως προς το μέρος όπου οι αντιπρόσωποι να μην τις γνωρίζουν...γιατί αν θεωρεί ο οποιοσδήποτε αντιπρόσωπος ότι θα με εκμεταλευθεί, τότε πολύ απλά δεν θα προτιμήσω το προϊόν του.
Οταν εχεις κατασταλαξει οτι τελικα το συγκεκριμενο προιον σε καλυπτει και θα ολοκληρωσεις την αγορα σου,και ξερει ο εμπορος η ο αντιπροσωπος οτι θα το αγορασεις, και οτι θα το αγορασεις και σιγουρα απο Ελλαδα τοτε θα εκτιμηθει αλλιως η αποψη σου απο αυτους.Νομιζω!Το λεω αυτο γιατι εχω κανει παρα μα παρα πολλες αγορες και εγχωριες και εξωτερικου.

Oι τιμες στην Ελλαδα ειναι σε καλα επιπεδα σε σχεση με το εξωτερικο.(βεβαια στις διαφορες τιμων,παιζουν και πολυ παραγοντες ρολο...κ.τ.λ.)

Γραφτηκε απο τον φιλο, κ.Wind κατι για τους αμερικανους εμπορους...

Και βεβαια οι "αμερικανοι εμποροι" δεν ειναι παναγιες.(διαφορες περιπτωσεις...)
Οι αμερικανοι εμποροι ομως ειναι Παναγιες! μπροστα στον νομο!
Λιγα πραγματακια για τον τοπο που μενω εγω.Αν και γνωριζω οτι το ιδιο ισχυει σε αυτες τις περιπτωσεις σε ολο το USA(ανεξαρτητως διαφορετικοτητας καποιων νομoν απο περιοχη σε περιοχη)
Καταρχην,εδω μπορεις να βρεις π.χ. το κορυφαιο πικαπ της VPI σε εναν εμπορο η site, στα 8.000$ και στο αλλο να το βρεις στα 12.000$!
Κατι σαν τα τσιγαρα δηλαδη!(απο περιοχη σε περιοχη)(οι διαφορες εδω στις τιμες ειναι τρελες)
Διαλεγετε και παιρνετε!

Ενα αλλο σημαντικο ειναι οτι θα πρεπει ιδιως απο USA,να ξαχνετε και να βρισκετε αξιοπιστα site!
Δηλαδη...διευθυνσεις, τηλεφωνα,πιστοποιηση, online επικοινωνια/καταστημα(τμημα customer...κ.τ.λ)τιμολογιο/αποδειξη)
Αν παιρνετε η βλεπετε χαμηλες τιμες απο ενα μηχανημα σε ενα site που για επικοινωνια εχει ενα mail....ε τοτε συγνωμη...ο καθενας κανει τις επιλογες του.
Εδω μπορεις να αγορασεις ενα μηχανημα/προιον(οπως εχω κανει και εγω παλιοτερα...) και αν αποφασισεις οτι τελικα δεν σου κανει για τον αλφα/βητα λογο και μετα απο χρηση! να το επιστρεψεις και να παρεις η κατι αλλο η τα λεφτα σου πισω.
Αυτο, ειναι ΝΟΜΟΣ που λενε....δεν υπαρχει περιπτωση να αρνηθει/να σε δουλεψει εμπορος να μην παρει π.χ. τον ενισχυτη πισω...."εχει τελειωσει"! (σε εισαγωγικα και μη)(δεν χρειαζεται να αναφερω πολλα περισσοτερα εδω....)(τα λεφτα σου πισω, και συγνωμη κυριε που δεν ικανοποιηθηκατε...και μπλα μπλα....)
Τωρα θα μου πειτε για τις τιμες μιλαμε...Ναι.
Ναι, η υποτιμολογηση μπορει να φτασει μεχρι και το 90%!!!!!!
Δεν "δεχονται" παζαρια
Αυτο δεν το κανουν ομως για καποιο πονηρο σκοπο(απο οσα εχουν πεσει στην αντιληψη μου τουλαχιστον και εχω ρωτησει) υπαρχει και εδω ενας "νομος",οτι δεν πρεπει να μενει τιποτα στο ραφι/αποθηκη.
Ολα πρεπει να πουληθουν!
Για αυτο θα δειτε ιδιως στις μεγαλες αλυσιδες οι τιμες να πεφτουν καθε βδομαδα μεχρι να φτασουν να πεφτουν καθε μερα, πραγματικα σε "εξευτελιστικες" τιμες.
Ενα μικρο παραδειγμα ειναι/ηταν με τις KURO.
Εδω τωρα η 50αρα εχει 4.500$ τιμη επισημη αντιπροσωπειας USA.
Μπορει ομως να πατε(οπως τοτε που βγηκε) σε ενα καταστημα και να την βρειτε στα 2.500$ και συνεχεια να πεφτει!...πραγματικα!...τα κουτια στο πατωμα, στην σειρα...(προσωπικη εμπειρια)
Αντε να την παρεις ομως και στειλε την στην Ελλαδα!!....εδω σε θελω!(η παρτε την απο το site)

Wind....-bye- .. προφανως ο γνωστος να επεσε σε απατη.
Δεν ξερω την περιπτωση,αλλα μου φαινεται κομματακι δυσκολο το FBI να ασχοληθηκε με μεμονωμενη περιπτωση για ενα μηχανημα,εκτος και η περιπτωση αφορουσε και αλλες περιπτωσεις που αφορουσαν σαν συνολο εκατομμυρια$ η καμια "καραβια" μηχανηματα....

Δεν ξερω πως μπορει ενας σοβαρος εμπορας/Dealer που πουλαει μηχανηματα εκατομμυριων να σε δουλεψει στην Ελλαδα.
Μου φαινεται αδιανοητο! αν συμβει....!?
Στον αλλοδαπο εμπορα, απο την Ελλαδα......??...ειπαμε,επιλογες!
Στον εδω, τα ειπαμε...:D

Kαι μην ξεχνατε οτι εδω στις τιμες δεν ειναι ολα τα εξοδα, φοροι/tax (διαφορα απο zip c. σε zip c.)μεταφορικα κ.τ.λ

Π.Χ. ηχεια απο Ν.Υ καταστημα, μεσο του site και οχι αγορα απο καταστημα.

Jamo
R 907 Floor Standing Speaker (Red) τιμη στα $4,999.00

Μονο το Shipping για Αθηνα ειναι $1,042.00 (1) -απο NY σε Washington $210.50 (1)
Βαλτε tax κ.τ.λ

The shipping price is for quantity 1 of item JAR907R . To calculate the total shipping charge for multiple items, please add all items to the shopping cart.

(The total shipping charge for multiple items is calculated by adding a minimal amount, which is based on weight and value).

Ενα μικρο παραδειγμα.

Αυτα τα λιγα απο οσα ξερω εδω,μιας και αναφερθηκε η Αμερικη και η εδω αγορα.
Γενικα τιμες μηχανηματων υπαρχουν καλες/"κακες" και εξω και στην Ελλαδα.
Απλα προσοχη θελει στις επιλογες μας.
Ειμαι υπερ τις αγορας των μηχανηματων απο τον τοπο μας αν η διαφορα δεν ειναι μεγαλη.
Και δεν παιζουν οπως ειναι γνωστο, μονο τα χρηματα ρολο στην αγορα ενος ηχειου π.χ. αλλα η υποστηριξη κ.λ.π.
Πρεπει και οι κατασκευαστες/εμποροι/dealer να ξερουν(που το ξερουν) οτι ο καταναλωτης/πελατης σιγα σιγα "ξυπναει"/ενημερωνετε.

υ.γ εδω εχει πολυ καλες τιμες στα μεταχειρισμενα!

@a_sxizas : αγορά οτιδήποτε εκτός Ευρώπης είναι δύσκολη κ κρύβει πολλές εκπλήξεις, όπως τα έγραψες άλλωστε...μακριά καλύτερα...εκτός πια αν η διαφορά είναι τόση που να αξίζει, ακόμα κ αν πληρώσουμε τελωνείο...

Re: Απάντηση: Τιμές μηχανημάτων εδώ vs έξω...

Στην κατάσταση που είναι η χώρα κ όλοι μας, προσωπικά αν αγοράσω κάτι θα κοιτάξω να στηρίξω τους Έλληνες !!

Μιλάς για αντιπροσώπους? Αν η τιμή είναι παραπλήσια εννοείται!