Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

παντως εγω που ειχα ψαχτει γιαυτον εδω
jj543_glas_vorne.jpg

απο αυτο το αυστριακο καταστημα http://www.tubeprofi.com/high-end/index_e.php
ειχα παρει την εξης απαντηση σε mail
Dear Sir
Thank You for Your interest on this amp.
My offer for You:
JJ543 Glass EUR 1.790
Shipping costs EMS EUR 130,-
=====================
Total EUR 1.920,-
Discount EUR 100,-
==============
Subtotal incl. shipping and VAT EUR 1.820,-

οταν εδω κανει 2000 χωρις τα τζαμια ο απλος.για κοντα 200 ευρω δεν το ρισκαρα να μου παθει και τιποτε και να τρεχω στον εδω μαστορα χωρις εγγυηση

KΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!Δεν αξιζει για 200 ε

Θα σας παραθεσω τρεις τιμες απο αμερικανικα ηχεια που εχω ηδη παραγγειλει απο αντιπροσωπο στην Ελλαδα
1. Τιμη Amazon.com 339 USD (240 eur)
2. Τιμη Amazon.de 224 EUR
3. Τιμη Ελλαδας 250 EUR (δοθηκε και μια μικρη εκπτωση)

Αυτες οι μικροαποκλισεις ειναι λογικοτατες και ετσι θα επρεπε να διαμορφωνονται οι τιμες.
Να ξερεις δηλαδη οτι αγοραζεις κατι πολυ κοντα στην πραγματικη του αξια.

Last edited:
Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, είπαμε ότι υπάρχουν αντιπρόσωποι και αντιπρόσωποι. Κάποιοι πουλάνε παράλογα ακριβά και κάποιοι λογικά.

Παράδειγμα (άσχημο) της τελευταίας εβδομάδας:
Αγορά 2 Γυάλινων οπτικών ινών γνωστής εταιρείας 2 μέτρων έκαστο
- Τιμή από TheCableCo 2 * 89 USD (130 EUR σύνολο) + αποστολή 30 USD (21 EUR) Συνολική αξία 151 EUR παραλαβή μετά από περίπου 10 ημέρες
- Ελληνας αντιπρόσωπος τιμή 2 * 195 = 390 EUR !!!! και δεν υπήρχαν ετοιμοπαράδοτα θα γινόταν παραγγελία

Guess what ... :Banane0:

Απάντηση: Re: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Πάντως ξέρω αντιπρόσωπο που φέρνει Αμερικάνικα προιόντα ήχου( και
Ευρωπαικά) που οι τιμές του είναι εξαιρετικές!
Μη με πιέσετε, ονόματα δεν λέμε.

υγ.Είναι παχουλός και το όνομά του αρχίζει από Κ και τελειώνει σε Ψ!!:smile::smile:

:secruity: λεγε ρε,ποιο ειναι το μεσαιο γραμμα!! :slapface:

Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, είπαμε ότι υπάρχουν αντιπρόσωποι και αντιπρόσωποι. Κάποιοι πουλάνε παράλογα ακριβά και κάποιοι λογικά.

Παράδειγμα (άσχημο) της τελευταίας εβδομάδας:
Αγορά 2 Γυάλινων οπτικών ινών γνωστής εταιρείας 2 μέτρων έκαστο
- Τιμή από TheCableCo 2 * 89 USD (130 EUR σύνολο) + αποστολή 30 USD (21 EUR) Συνολική αξία 151 EUR παραλαβή μετά από περίπου 10 ημέρες
- Ελληνας αντιπρόσωπος τιμή 2 * 195 = 390 EUR !!!! και δεν υπήρχαν ετοιμοπαράδοτα θα γινόταν παραγγελία

Guess what ... :Banane0:

ΜΑΥΡΟ ΚΑΤΡΑΜΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΑΥΤΟΝ.
ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΜΕ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ???

Προσωπικά πιστεύω πως ο κάθε καταναλωτής οφείλει να ψάξει την αγορά και να αγοράσει απ' όπου αισθάνεται καλύτερα, τόσο για την τσέπη του όσο και για την ψυχολογία του. Ορισμένοι θέλουν Έλληνα αντιπρόσωπο για να αισθάνονται ασφαλείς, και ας ξέρουν ότι θα πληρώσουν παραπάνω. Η ασφάλεια που νοιώθουν μπορεί να είναι ή όχι ουσιαστική, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Πρόσφατο παράδειγμα έρευνας αγοράς για το δορυφορικό πιάτο Prodelin 180 offset.
Τιμή ευρωπαϊκού αντιπροσώπου: 550 ευρώ + ΦΠΑ + έξοδα μεταφοράς από Γερμανία. Το κόστος μεταφορικών είναι περίπου 100 ευρώ. Παραγγελία και παράδοση σε 55 μέρες.
Τιμή Έλληνα αντιπροσώπου: 920 ευρώ + ΦΠΑ + έξοδα μεταφοράς από Γερμανία στα γραφεία τους + έξοδα μεταφοράς από τα γραφεία τους στο χώρο μου. Παραγγελία και παράδοση σε 55 μέρες.

Νομίζω είναι προφανές πως ο Έλληνας αντιπρόσωπος θα αγοράσει από εκεί που θα αγοράσω και εγώ. Δεν έχει στοκ, αλλά θέλει να βγάλει 370 ευρώ (και παραπάνω αφού μάλλον θα παίρνει καλύτερη τιμή από μένα) για τη μεσολάβησή του. Δικαίωμά του, και δικαίωμά μου που δεν έχω φόβους να αγοράζω από internet να "κερδίσω" 370 ευρώ στη τσέπη μου.

Ναι, ξέρω, ο αντιπρόσωπος έχει κατάστημα, υπαλλήλους κτλ. Δε με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει η τσέπη μου.

Δε θα το αποκαλούσα κλοπή. Έτσι είναι το εμπόριο. Ο πωλητής προσπαθεί να πουλήσει όσο τον παίρνει και ο αγοραστής να το πάρει όσο χαμηλότερα μπορεί.

Last edited:
Προσωπικά πιστεύω πως ο κάθε καταναλωτής οφείλει να ψάξει την αγορά και να αγοράσει απ' όπου αισθάνεται καλύτερα, τόσο για την τσέπη του όσο και για την ψυχολογία του. Ορισμένοι θέλουν Έλληνα αντιπρόσωπο για να αισθάνονται ασφαλείς, και ας ξέρουν ότι θα πληρώσουν παραπάνω. Η ασφάλεια που νοιώθουν μπορεί να είναι ή όχι ουσιαστική, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Πρόσφατο παράδειγμα έρευνας αγοράς για το δορυφορικό πιάτο Prodelin 180 offset.
Τιμή ευρωπαϊκού αντιπροσώπου: 550 ευρώ + ΦΠΑ + έξοδα μεταφοράς από Γερμανία. Το κόστος μεταφορικών είναι περίπου 100 ευρώ. Παραγγελία και παράδοση σε 55 μέρες.
Τιμή Έλληνα αντιπροσώπου: 920 ευρώ + ΦΠΑ + έξοδα μεταφοράς από Γερμανία στα γραφεία τους + έξοδα μεταφοράς από τα γραφεία τους στο χώρο μου. Παραγγελία και παράδοση σε 55 μέρες.

Νομίζω είναι προφανές πως ο Έλληνας αντιπρόσωπος θα αγοράσει από εκεί που θα αγοράσω και εγώ. Δεν έχει στοκ, αλλά θέλει να βγάλει 370 ευρώ (και παραπάνω αφού μάλλον θα παίρνει καλύτερη τιμή από μένα) για τη μεσολάβησή του. Δικαίωμά του, και δικαίωμά μου που δεν έχω φόβους να αγοράζω από internet να "κερδίσω" 370 ευρώ στη τσέπη μου.

Ναι, ξέρω, ο αντιπρόσωπος έχει κατάστημα, υπαλλήλους κτλ. Δε με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει η τσέπη μου.

Παναγιώτη συμφωνώ μαζί σου ... Αλήθεια, ο ευρωπαίος, θα σου έκανε καλύτερη τιμή αν έπαιρνες 2-3 κομμάτια ? Λογικά τα μεταφορικά θα μειώνονταν (δεν θα ήταν 3x το κόστος του ενός) και όλα τα άλλα θα έμεναν ίδια ...

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο εν Ελλάδι αντιπρόσωπος θα έβγαζε ακόμα περισσότερα απο τα 370 Ευρώπουλα, μιας και το κόστος των μεταφορικών θα ήταν διϋλισμένο στην τελική τιμή !