Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

αγαπητέ Αντώνη είμαι στον ιδιωτικό τομέα και έχω εταιρεία μελετών, κοινώς παροχή υπηρεσιών.
Αλλά γιά ένα διάστημα έκανα και εμπορική δραστηριότητα σε ενδοκοινοτικές αποκτήσεις. (1996-2002).
Το ιδανικό είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε όλοι οτι με το τίποτα δεν γίνεται επένδυση.
Θέλει να την κάνεις με κεφάλαιο.
Και το κεφάλαιο αυτό δεν θα το αποσβέσεις σε ένα -δυό ή πέντε χρόνια.
Θα το αποσβέσεις σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας.
Η ουσία είναι να έχεις κέρδος και να ζεις με αυτό και όχι να νομίζεις ότι τα χρήματα που επένδυσες θα τα ξαναπάρεις διπλά σε 5 χρόνια. Δυστυχώς πολλοί το πιστεύουν αυτό. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ενασχόλησης του Ελληνα με το χρηματιστήριο. Τα εύκολα χρήματα. "Αφού τα διπλασιάζω σε ένα μήνα στη Σοφοκλέους να το κάνω και στο κατάστημα"
Ετσι δημιουργήθηκαν οι υπεραξίες και οι φούσκες στα πάντα.

Στην επιχείρησή μου, αν εξαργύρωνα τον εξοπλισμό που έχω αγοράσει από τότε που έκανα έναρξη δεν θα χρειαζόταν να δουλέψω μέχρι να βγώ στη σύνταξη.

Δε διαφωνώ κύριε Παναγιωτίδη, το έχω γράψει και νωρίτερα!

Αν επιθυμείς να μείνεις στο χρόνο, μάχεσαι καθημερινά με τις συνθήκες της αγοράς, προσαρμόζεσαι, ελίσσεσαι, ενημερώνεσαι, ψάχνεις, κάθεσαι και πάλι στο θρανίο για να εκπαιδευτείς στις νεότερες εξελίξεις στο αντικείμενο που εμπορεύεσαι, παζαρεύεις με τους οίκους του εξωτερικού και ΟΧΙ με τους πελάτες σου, παρακινείς (όπως έγραψε ο κύριος Πέτρος) τους συνάδελφους για κοινοπραξίες με στόχο τη μείωση του κόστους κλπ.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι πως είμαστε εξίσου καταναλωτές και επιθυμούμε την καλύτερη τιμή για το καλύτερο προϊόν.
Πρέπει να καταλάβουμε επίσης, ότι όπως κάποιοι κάνουν παράπονα για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο που δραστηριοποιούνται, τις ανάλογες δυσκολίες συναντούν και οι υπόλοιποι ;-)

Καποια πραγματα νομιζω οτι δεν τα λετε σωστα. Πρωτα απο ολα να κανουμε εναν διαχωρισμο στις αντιπροσωπειες. Υπαρχουν αντιπροσωπειες τυπου Σαραβελου, Κινοτεχνικης, ΕΤΥΤ, κτλ κτλ οι οποιες δινουν σε εμπορους να προοθησουν τα προιοντα τους και δουλευουν με ενα ποσοστο κερδους (λιανικης) ας πουμε περιπου 60% μεσα στο οποιο κρυβουν το ποσοστο κερδους του εμπορου (χονδρικης) ας πουμε 30%.
Απο την αλλη υπαρχουν εμπορικα καταστηματα τα οποια εχουν και απο 3-4 αντιπροσωπειες και τα οποια στηριζονται στην λιανικη. Σε αυτη τη περιπτωση το 60% κερδος ειναι τουλαχιστον παραλογο.
Γινετε λογος για τα εξοδα που υπαρχουν και κανενας δεν ρωτησε το πολυ απλο. Απο μια πωληση περιμενουν οι εμποροι να βγαλουν τα εξοδα τους και το κερδος?
Και για παραδειγμα σε ενα ηχειο αξιας 20000 ειναι λογικο το ποσοστο κερδους να ειναι 60% (λογω .... εξοδων)?
Καταλαβαινω οτι σε φθηνα αντικειμενα ισως το ποσοστο κερδους θα μπορουσε να ειναι λιγο τσιμπιμενο αλλα σε προιοντα αξιας 5000 και ανω νομιζω οτι ειναι παραλογα τα υψηλα ποσοστα κερδους.

ΥΓ. Μια απορια ακομα. Οι εμποροι αυτοκινητων με τι ποσοστο δουλευουν (ετσι για να κανουμε συγκριση σε προιοντα ισης αξιας περιπου και οχι με νερα και τροφιμα μονο)?

Re: Απάντηση: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

ΥΓ. Μια απορια ακομα. Οι εμποροι αυτοκινητων με τι ποσοστο δουλευουν (ετσι για να κανουμε συγκριση σε προιοντα ισης αξιας περιπου και οχι με νερα και τροφιμα μονο)?

Έχω την εντύπωση, χωρίς όμως να είμαι σίγουρος, ότι η αντιπροσωπεία κερδίζει λίγα από την αγορά ενός αυτοκινήτου αλλά τα περισσότερα έρχονται από τα σέρβις, ανταλλακτικά και εργατικά. Όποιος ξέρει ας πει καλύτερα αλλά νομίζω ότι το νήμα θα πάει αλλού απ'όπου ξεκίνησε.

Πάντως ξέρω αντιπρόσωπο που φέρνει Αμερικάνικα προιόντα ήχου( και
Ευρωπαικά) που οι τιμές του είναι εξαιρετικές!
Μη με πιέσετε, ονόματα δεν λέμε.

υγ.Είναι παχουλός και το όνομά του αρχίζει από Κ και τελειώνει σε Ψ!!:smile::smile:

Απάντηση: Re: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

υγ.Είναι παχουλός και το όνομά του αρχίζει από Κ και τελειώνει σε Ψ!!:smile::smile:

Παχουλοι δεν υπαρχουν. Μονο χαριτωμενα ευσωμοι :BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Η Fiat (με σχετικά μικρής αξίας αυτοκίνητα) δίνει 8% ως κέρδος και 2% για τα έξοδα (μεταφορά από τελωνείο, εργασίες που χρειάζεται να γίνουν στο service κλπ).

Ουδεμία σχέση με παραγωγή,εμπόριο και διακίνηση αυτοκινήτων.Τι συζητάμε τώρα ρε παιδιά;

εκτός από την αναγραφόμενη τιμή σε τιμολόγιο αγοράς υπάρχουν και άλλα έσοδα ??

π.χ.

-συμμετοχή σε διαφημίσεις-φυλλάδια κλπ

-YEB (year end bonus) ανάλογα με τον τζίρο

??

Last edited:
ειδικα το year end bonus σε ελληνικη αντιπροσωπρεια με τα μεγεθη τζιρου που κανουν πρεπει να ειναι μια ωραιοτατη...

mountza%5B1%5D.jpg

πιθανόν

όμως, αυτά (εάν υπάρχουν ή όπου υπάρχουν) αυξάνουν το κέρδος του πωλητή χωρίς να φαίνεται

γεια χαρα
θα ανεβασω εδω 2 λινκ και θα καταλαβετε γιατι πηρα το εν λογω μηχανημα απ εξω¨

εδω οι τιμες εν Ελλαδι http://www.nexusacoustics.gr/JJTESLA/JJ_TESLA_ELECTRONICS.html
και εδω απο αμερικη
http://www.divertech.com/jj.html
να πουμε οτι τα μηχανηματα ειναι απο ευρωπη και ειλικρινα περιμενα χαμηλοτερη τιμη απο αμερικη.
Ηθελα να παρω τον πρε.
εεεε τον πηρα απ εξω και ποτε δεν θα δοσω ουτε ενα ευρο σε Ελληνα εμπορο,να τα εχουν να τα βλεπουν.
Δε τους κατηγορω,καλα κανουν,οπως καλα κανω και εγω,ε?

παντως εγω που ειχα ψαχτει γιαυτον εδω
jj543_glas_vorne.jpg

απο αυτο το αυστριακο καταστημα http://www.tubeprofi.com/high-end/index_e.php
ειχα παρει την εξης απαντηση σε mail
Dear Sir
Thank You for Your interest on this amp.
My offer for You:
JJ543 Glass EUR 1.790
Shipping costs EMS EUR 130,-
=====================
Total EUR 1.920,-
Discount EUR 100,-
==============
Subtotal incl. shipping and VAT EUR 1.820,-

οταν εδω κανει 2000 χωρις τα τζαμια ο απλος.για κοντα 200 ευρω δεν το ρισκαρα να μου παθει και τιποτε και να τρεχω στον εδω μαστορα χωρις εγγυηση

Δικιο εχετε σε αυτά που λέτε
και το μεριδιο αγορας της Ελλάδας σχεδόν μηδαμινό, οπως στα περισσότερα ειδη
Το δικτυο επηρρεάζει καποιες κατηγορίες προϊόντων οπως τα ηλεκτρονικά, τα φορτηγά, τα ανταλλακτικά κ.α.
Οπως πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχε ''Γερμανός'' γιατί δεν υπήρχαν κινητά, ετσι και σημερα με το δικτυο θα βγούνε νέοι, θα χαθούνε παλιοι, δυνατοί μπορούν να γίνουν πιο δυνατοί κτλ.
Ειναι Από ποια οπτική γωνία το δει κανείς

Υπάρχουν Πολωνοί και Σερβοι στο δικτυο που εχουν απίστευτες τιμές, χωρίς η αγορά τους να τους το επιτρέπει.
Η πιπίλα ειναι μικρή η Ελληνική αγορά ειναι η μισή αλήθεια
Εμποδίζει καποιος νόμος Ελληνικά καταστηματα να εξάγουν και να κάνουν μεγάλους τζίρους?
Τα μυαλά των ιδιοκτητών τους τα εμποδίζει
Ακούω το τάδε ιντερνετικό καταστημα στην Ευρώπη με απίστευτες τιμές και στην ουσία ειναι μια τρυπα εξυπνα στημμένη που κάνει το μεσάζοντα...
Δεν ειναι κάποιος ζαπλουτος που εχεις δις και κανει τη πλακα του

Αν τώρα μου πειτε οτι τα Ελληνικά καταστηματα ειναι κατά βάση μικρομεσαίες επιχειρήσεις που με ενα μικρό κεφάλαιο πηραν οι ιδιοκτητες τα ρισκα τους και το παλέυουν...
Ομοίως και για τις Ελληνικές αντιπροσωπίες που οι περισσότερες ειναι one man show
και οι ελάχιστες μεγάλες που υπάρχουν βολευονται με τη κατάσταση...
και ειναι μεγάλες μονο στο ονομα

μην εχουν παράπονο γιατι τα συνορα ανοίγουν

Και στα αυτοκίνητα υπάρχουν διάφορα καθεστώτα:
1. Αν είσαι λιανοπωλητής (όχι εισαγωγέας) και συμμετέχεις στο διαφημιστικό Budget περίπου 4-6%
2. Αν δεν συμμετέχεις στο διαφημιστικό budget περίπου 3-4%
3. Αν είσαι εισαγωγέας με κεντρικό αντιπρόσωπο (που πάιρνει προμήθεια), και εδώ υπάρχουν διάφορα καθεστώτα, περίπου απο 10-14%, αυτό όμως είαι λίγο αυθαίρετο.
Ολα τα παραπάνω είανι μεικτά.

Στα δικά μας:
Καταρχήν αφού αρχίζει και εξειδικεύεται το θέμα και πάμε σε παραδείγματα πρέπει να επισημανθούν και τα παρακάτω:
1. O τομέας του εισαγωγικού εμπορίου συσκευών υψηλής πιστότητας (όχι οι έμποροι καταναλωτικών ηλεκτρονικών και ο τομέας των επαγγελματικών ηλεκτρονικών συσκευών ήχου και εικόνας)), στην Ελλάδα εκτός μερικών εξαιρέσεων, δεν είναι στημένος σύμφωνα με τα κριτήρια της οικονομίας, του μανατζμεντ και του μαρκετινγκ διότι:
α. Δεν έχουν γίνει επενδύσεις κεφαλαίων.
β. Δεν ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο μαρκετινγκ.
γ. Δεν υπάρχουν μελέτες της αγοράς που να βοηθούν τους εμπλεκόμενους,
κυρίως στους επενδυτές, με στοιχεία αν αξίζει να ασχοληθούν ή όχι.
με αποτέλεσμα η αγορά να παρουσιάζει δείγματα ερασιτεχνισμού.
Ο τομέας αυτός έχει πληθώρα μοντέλων σε όλα τα επίπεδα τιμών και φυσικά θα έπρεπε και αναγκών. Όμως γενικά το μάρκετινγκ του τομέα πάσχει σε πολλά σημεία π.χ. ο Κος isovhths έγραψε ένα παράδειγμα για την τιμολόγηση μιας εταιρίας, με αυτή την εταιρία λοιπόν δεν πρέπει να ασχοληθεί κανείς εισαγωγέας γιατί το μάρκετινγκ που αποφάσισε να ακολουθήσει, ελπίζω μετά απο μελέτη, είναι της απευθείας διάθεσης απο τους ίδιους στον καταναλωτή, οπότε τον μεσάζοντα δεν τον είχε καθόλου υπόψη της.
Για να απαιτήσεις εκπτώσεις απο ένα κατασκευαστή πρέπει να του πείς ξέρεις εγώ στην Ελλάδα θα διαθέσω τόσες συσκευές απο το ταδε μοντέλο, τόσες απο το άλλο κλπ, συνολικός τζίρος τόσο, θα μου τα στείλεις έτσι και θα σε πληρώσω έτσι. Για να γίνουν αυτά όμως ο αντιπροσωπος πρέπει να τα ξέρει αυτά τα στοιχεία, να έχει κάνει προυπολογισμούς κλπ., να αξίζει τον κόπο ο κατασκευαστής να ασχοληθεί με την περίπτωση και να προσαρμόσει τα δεδομένα ώστε να είναι και ο αντιπρόσωπος ανταγωνιστικός.
Οταν ένας κατασκευαστής πουλάει και μέσω ιντερνετ τότε δεν μπορεί να τον ανταγωγνιστεί οποιοδήποτε φυσικό μαγαζί. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις μετά ή να φτιάξει ο ίδιος ο κατασκευαστής σημεία πώλησης (εφόσον συμφέρει) ή να δημιουργήσει πάλι δικά του σημεία επίδειξης.
Δεν θέλω να το πλατιάσω, με περισσότερες λεπτομέρειες γιατί και κουραστικό έιναι αλλά είναι και ένας τομέας που δεν είναι οργανωμένος σωστά.
Τα προβλήματα του κλαδου άλλωστε είναι γνωστά σε όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο χόμπυ.

Το...αέρα πατέρα,έχει διπλή ανάγνωση...Πολλοί βολεύονται έτσι.

Η ορθολογική οργάνωση,έχει έννοια κάτω απο προυποθέσεις.

στα αυτοκινητα οι εμποροι του δικτυου κερδιζουν 4-20% αναλογα την εταιρια. πχ στο σμαρτ βγαζουν 2000. οι αναξαρτητοι εμποροι πληρωνονται με το κοματι απο 500 ευρω το φιατ εως 5-6000 για πολυτελη τζιπακια. στις μοτοσυκλετες οι επισημοι δουλευουν με 14%. οι ανεπισημοι με 5-6%. οι εισαγωγεις μεταχειρισμενων με 15% και οπου σε πιασουν. τα ρουχα noname με 300-400%. το νερο μικρο μπουκαλακι το αγοραζουν 0,12 και το πουλανε 0,5. την κοκακολα 0,8 και πουλανε 1,5. τα τυποποιημενα διατροφης 15-30%. τα τσιγαρα 1 πακετο στα 10. οτι αλλη ομαδα εμπορων σας ενδιαφερει πειτε μου. αλλα οι εμποροι συσκευων ηχου δουλευουν με 4-8% στα επωνυμα συν εκπτωση βασει τζιρου που δεν πιανεται ποτε. στην μεταπωληση αλλων με 15-35%. οι εισαγωγεις εμποροι με 40-100%. το καλωδιο του 1 ευρω εχει κερδος 1000%. το καλωδιο των 100 εχει κερδος 35%.
ο καταναλωτης πρεπει να ξεχωριζει τους εμπορους με τις καλυτερες τιμες και αγοραζει απο αυτους. μηχανηματα χιλιαδες στην ελληνικη αγορα. βοηθειστε ολοι τον μικρομεσαιο εμπορο που προσπαθει να επιβιωσει για ενα καλυτερο εισοδημα με χειροτερη βεβαια ποιοτητα ζωης. δεν ειναι οι ελληνες εμποροι hifi πλουσιοι. φαινεται. σταματηστε το παραμυθι με τις αγορες απο το εξωτερικο και συνεργαστειτε με ελληνικα καταστηματα που εχουν συμφερουσες τιμες.
μας συμφερει ολους να καταναλωνουμε στην ελλαδα.

στα αυτοκινητα οι εμποροι του δικτυου κερδιζουν 4-20% αναλογα την εταιρια. πχ στο σμαρτ βγαζουν 2000. οι αναξαρτητοι εμποροι πληρωνονται με το κοματι απο 500 ευρω το φιατ εως 5-6000 για πολυτελη τζιπακια. στις μοτοσυκλετες οι επισημοι δουλευουν με 14%. οι ανεπισημοι με 5-6%. οι εισαγωγεις μεταχειρισμενων με 15% και οπου σε πιασουν. τα ρουχα noname με 300-400%. το νερο μικρο μπουκαλακι το αγοραζουν 0,12 και το πουλανε 0,5. την κοκακολα 0,8 και πουλανε 1,5. τα τυποποιημενα διατροφης 15-30%. τα τσιγαρα 1 πακετο στα 10. οτι αλλη ομαδα εμπορων σας ενδιαφερει πειτε μου. αλλα οι εμποροι συσκευων ηχου δουλευουν με 4-8% στα επωνυμα συν εκπτωση βασει τζιρου που δεν πιανεται ποτε. στην μεταπωληση αλλων με 15-35%. οι εισαγωγεις εμποροι με 40-100%. το καλωδιο του 1 ευρω εχει κερδος 1000%. το καλωδιο των 100 εχει κερδος 35%.
ο καταναλωτης πρεπει να ξεχωριζει τους εμπορους με τις καλυτερες τιμες και αγοραζει απο αυτους. μηχανηματα χιλιαδες στην ελληνικη αγορα. βοηθειστε ολοι τον μικρομεσαιο εμπορο που προσπαθει να επιβιωσει για ενα καλυτερο εισοδημα με χειροτερη βεβαια ποιοτητα ζωης. δεν ειναι οι ελληνες εμποροι hifi πλουσιοι. φαινεται. σταματηστε το παραμυθι με τις αγορες απο το εξωτερικο και συνεργαστειτε με ελληνικα καταστηματα που εχουν συμφερουσες τιμες.
μας συμφερει ολους να καταναλωνουμε στην ελλαδα.

+1000 αλλά ποιος σε ακούει ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :afro:

στα αυτοκίνητα το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους τον έχει ο κλάδος των ανταλλακτικών και του σέρβις .

είναι σαν κάτι εκτυπωτές που τους αγοράζεις 20 ευρώ και τα μελάνια τους μετά κάνουν 50 ....

όμως τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα, τα ρούχα, η ένδυση, τα εστιατόρια, τα μπουζούκια και τα μανάβικα με τα μηχανήματα ήχου ???

ο κάθε κλάδος έχει τους δικούς του κανόνες και πιστεύω οτι τον κακό έμπορο αργά ή γρήγορα θα τον τιμωρήσει ο καταναλωτής (πλέον) και η αγορά ...

και κακός έμπορος δεν είναι κατά ανάγκη ο ακριβός ...

Last edited:

στα αυτοκίνητα το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους τον έχει ο κλάδος των ανταλλακτικών και του σέρβις .

είναι σαν κάτι εκτυπωτές που τους αγοράζεις 20 ευρώ και τα μελάνια τους μετά κάνουν 50 ....

όμως τι σχέση έχουν τα αυτοκίνητα, τα ρούχα, η ένδυση, τα εστιατόρια, τα μπουζούκια και τα μανάβικα με τα μηχανήματα ήχου ???

ο κάθε κλάδος έχει τους δικούς του κανόνες και πιστεύω οτι τον κακό έμπορο αργά ή γρήγορα θα τον τιμωρήσει ο καταναλωτής (πλέον) και η αγορά ...

και κακός έμπορος δεν είναι κατά ανάγκη ο ακριβός ...

Tα αυτοκινητα τα ανεφερα μετα την συγκριση με τα ΚΨΜ και τα νερα που διαβασα. Τουλαχιστον εχει απο αποψη κοστους πιο πολυ σχεση απο οτι το νερο και τα ρουχα. Και μην ξεχναμε οτι και στα αυτοκινητα υπαρχουν ανταλλαγες κτλ (ζημιες τις οποιες διαβασα οτι αντιμετωπιζουν οι εμποροι). Οσο για το κερδος μεσω του σερβις, κανενας δεν επιβαλει που θα το κανεις αρκει να ειναι σε εξουσιοδωτημενο για να μην χασεις την εγγυηση.

Και μια ακομα απορια γιατι το διαβαζω συνεχεια. Απο τις 100αδες αντιπροσωπειες που εχουμε στην Ελλαδα αν εξαιρεσουμε τις μεγαλες (τυπου Σαραβελου) ποιες αλλες αντιπροσωπειες εχουν εξιδηκευμενο σερβις για να σε καλυψουν σε περιπτωση προβληματος? Γιατι συνηθως καταληγουν στα χερια καποιου γνωστου ηλεκτρονικου που κανει αυτη τη δουλεια. Προτιμω λοιπον να το παω στον δικο μου ηλεκτρονικο που του εχω και εμπιστοσινη και να το πληρωσω σε νορμαλ τιμη παρα να χρυσοπληρωσω ενα ανυπαρκτο σεβρις.

Re: Απάντηση: Re: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Tα αυτοκινητα τα ανεφερα μετα την συγκριση με τα ΚΨΜ και τα νερα που διαβασα. Τουλαχιστον εχει απο αποψη κοστους πιο πολυ σχεση απο οτι το νερο και τα ρουχα. Και μην ξεχναμε οτι και στα αυτοκινητα υπαρχουν ανταλλαγες κτλ (ζημιες τις οποιες διαβασα οτι αντιμετωπιζουν οι εμποροι). Οσο για το κερδος μεσω του σερβις, κανενας δεν επιβαλει που θα το κανεις αρκει να ειναι σε εξουσιοδωτημενο για να μην χασεις την εγγυηση.

Και μια ακομα απορια γιατι το διαβαζω συνεχεια. Απο τις 100αδες αντιπροσωπειες που εχουμε στην Ελλαδα αν εξαιρεσουμε τις μεγαλες (τυπου Σαραβελου) ποιες αλλες αντιπροσωπειες εχουν εξιδηκευμενο σερβις για να σε καλυψουν σε περιπτωση προβληματος? Γιατι συνηθως καταληγουν στα χερια καποιου γνωστου ηλεκτρονικου που κανει αυτη τη δουλεια. Προτιμω λοιπον να το παω στον δικο μου ηλεκτρονικο που του εχω και εμπιστοσινη και να το πληρωσω σε νορμαλ τιμη παρα να χρυσοπληρωσω ενα ανυπαρκτο σεβρις.

φυσικά δεν ήταν προσωπική η απάντηση μου στην αναφορά σου για τα αυτοκίνητα , έχω δουλέψει σε πολύ μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία-εισαγωγέα και ξέρω πολύ καλά τα περιθώρια κέρδους ανά δραστηριότητα (για να μην πω ακόμη και ανα μοντέλο) ,

το καλό σέρβις είναι και αυτό συστατικό του καλού εμπόρου

θυμάμαι και ένα τσιτάτο που κυκλοφορούσε τότε

"3 πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα : καλά, φθηνά και γρήγορα"

εάν είναι καλό και γρήγορο δεν θα είναι φθηνό

εάν είναι φθηνό και γρήγορο δεν θα είναι καλό

κ.ο.κ....

Last edited: