Τιμή Κιλοβατώρας

Σε οποιαδήποτε χώρα δεν βλέπει τους πολίτες της σαν έσοδα θα έπρεπε να γίνεται αυτό.
Όταν λοιπόν βλέπεις μία μονοπωλιακή εταιρία να έχει τόσα κέρδη κάτι κάνεις ΠΟΛΥ λάθος.
Αλλά αυτό απαιτεί και κάποια ψύχουλα εξυπνάδας.
Εδώ αφήνουν την αισχροκέρδια σε μη κυβερνητικά (πλην ΦΠΑ) έσοδα... στα σουπερ μαρκετ.
Στις περισσότερες χώρες που έχω πάει το 70% των προϊόντων στα ράφια είναι πιο χαμηλά σε τιμές από τα ίδια προϊόντα σε εμάς...
Αν δε κάνεις και σύγκριση της ανόδου τιμών που έχουν τα προίόντα εδώ θα καραφλιάσεις (κρίμα που το ιστορικό του ΑΒ δεν κρατάει πάνω από χρόνο)

Δείτε αυτό για να κλάψουμε όλοι μαζι. Λογαριασμός ρεύματος στο Λονδίνο στην κόρη. Τόσο κάνει η kwh , τόσες khw ξοδέψατε , ένας απλος πολλαπλασιασμός, συν ΦΠΑ 5% ευχαριστούμε γεια σας.

Και μην πει κανένας ότι είναι ακριβά ή kwh. ΤΣΑΜΠΑ ειναι για Αγγλία.
Είναι όσο έρχεται σε εμάς με τα κερατιάτικα! Να μην σας πω τον κατώτατο μισθό στην Αγγλία.

Είπαμε : βρίσκουν και τα κάνουν.

Attachments

• Screenshot_20260402_125648_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20260402_125648_Adobe Acrobat.jpg
    266.1 KB · Views: 26
Δείτε αυτό για να κλάψουμε όλοι μαζι. Λογαριασμός ρεύματος στο Λονδίνο στην κόρη. Τόσο κάνει η kwh , τόσες khw ξοδέψατε , ένας απλος πολλαπλασιασμός, συν ΦΠΑ 5% ευχαριστούμε γεια σας.

Είναι όσο έρχεται σε εμάς με τα κερατιάτικα! Να μην σας πω τον κατώτατο μισθό στην Αγγλία.

Επειδή οι Δήμοι (ΤΑΠ) και το κράτος (ΕΡΤ) δεν βρίσκουν άλλο τρόπο για να μην φεσωθούν από τους πολίτες, τα χώνουν όλα μέσα στο λογαριασμό του ηλεκτρισμού.
Πάντως και το UK είναι πολύ προχωρημένη αγορά και έχει όλες τις ξεχωριστές χρεώσεις για τα 4 κομμάτια της απελευθερωμένης αγοράς:
- Παραγωγή
- Μετάδοση υψηλής τάσης
- Διανομή
- Πωλήσεις
Όπως έχουμε εμείς τα μπλε τιμολόγια έτσι και ο λογαριασμός αφορά έναν τέτοιου τύπου τιμολόγιο όπου ο πελάτης παίρνει μια τελική τιμή για απλοποίηση. Τον Άγγλο δεν τον νοιάζει που πάνε τα λεφτά του, τον νοιάζει τι βγαίνει από την τσέπη και σε αυτό το επίπεδο ο λογαριασμός είναι μια χαρά.
Στην Ελλάδα που όλοι σκέφτονται "τι μας κρύβουν" θέλησε ο νομοθέτης να είναι διάφανος στο που πάνε τα λεφτά και έτσι έχεις την πλήρη ανάλυση. Σωστό / λάθος δεν ξέρω...αλλά ίσως η καλύτερη λύση για την χώρα μας θα ήταν μια πρώτη σελίδα λογαριασμού σαν της Αγγλία και με ψιλά γράμματα πίσω όλη την ανάλυση που πάνε τα λεφτά.

Προσωπικα εχω 3-4 χρονια κανω τα μπλε της ΔΕΗ με τις προσφορες που δινουν. 2 φορες πηραμε 100 ευρω 50+50 και τωρα εκανα home plan με 100αρικο + efood 60 ευρω που με μια καταναλωση 350kw το μηνα βγαινει η kw 12 λεπτα μαζι με τα παγια μεσα. Ρυθμιζομενες ειναι ιδιες παντου οπως και δημος ερτ οποτε προτιμω σταθερο 12 λεπτα ολο το χρονο απο το να ειμαι μια 11 λεπτα μια 15 λεπτα κτλ. Στην Ελλαδα ειμαστε τα παντα ειναι χειροτερα οσον αφορα συγκριση με υπολοιπη Ευρωπη. Μην το παμε vs Αγγλια η Αγγλια ειναι σοβαρο κρατος εμεις με το κρατος που εχουμε ειμαστε ο αποπατος εδω και πολλα χρονια.

Ναι θέλησε ο νομοθέτης να είναι ξεκάθαρος. Αν πας να μεταφράσεις έναν δικό μας λογαριασμό σε Άγγλο θα σου πει ακριβώς are you bullshiting me?
Τα λεφτά που θα βγουν από την τσέπη μου διά τις kwh και αυτή είναι η τιμή της kwh. Τι υκω και μεταφορές ενέργειας και παπαριές μαντολες θα σου πει.

Προσωπικα εχω 3-4 χρονια κανω τα μπλε της ΔΕΗ με τις προσφορες που δινουν. 2 φορες πηραμε 100 ευρω 50+50 και τωρα εκανα home plan με 100αρικο + efood 60 ευρω που με μια καταναλωση 350kw το μηνα βγαινει η kw 12 λεπτα μαζι με τα παγια μεσα. Ρυθμιζομενες ειναι ιδιες παντου οπως και δημος ερτ οποτε προτιμω σταθερο 12 λεπτα ολο το χρονο απο το να ειμαι μια 11 λεπτα μια 15 λεπτα κτλ. Στην Ελλαδα ειμαστε τα παντα ειναι χειροτερα οσον αφορα συγκριση με υπολοιπη Ευρωπη. Μην το παμε vs Αγγλια η Αγγλια ειναι σοβαρο κρατος εμεις με το κρατος που εχουμε ειμαστε ο αποπατος εδω και πολλα χρονια.

Καλά δεν είναι σοβαρό σε όλα, αλλά ναι στην ενέργεια είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ.

163kwh 64€ σε ισοτιμια; πανάκριβα.

142€ πλήρωσα τώρα για 573kwh με όλα τα κερατιάτικα μέσα.

60% ακριβότερα από Ελλάδα είναι αυτό που δείχνεις.

Ο λογαριασμός που δείχνεις έχει εκτίμηση 1700kwh τον χρόνο . Όσο δηλαδή κάνουν πολλά νοικοκυριά τον μήνα τον χειμώνα στην Ελλάδα...

Ο λογαριασμός που δείχνεις έχει εκτίμηση 1700kwh τον χρόνο . Όσο δηλαδή κάνουν πολλά νοικοκυριά τον μήνα τον χειμώνα στην Ελλάδα...
Τα ιδια ειναι μαζι με μεταφορες κλπ/ Απο τον λογαριασμο του Δημητρη, αθροισα ολα τα υπολοιπα (πλην Δημου, ΕΡΤ) και βγαινει στα 0,22338 η κιλοβατωρα. Προσωπικα πληρωνω 0,214 στο Λονδινο. Ναι, με την ισοτιμια βγαινει λιγο παραπανω (0,214*1,15 = 0,2569) αλλα ειναι μικρη η διαφορα

Τα ιδια ειναι μαζι με μεταφορες κλπ/ Απο τον λογαριασμο του Δημητρη, αθροισα ολα τα υπολοιπα (πλην Δημου, ΕΡΤ) και βγαινει στα 0,22338 η κιλοβατωρα. Προσωπικα πληρωνω 0,214 στο Λονδινο. Ναι, με την ισοτιμια βγαινει λιγο παραπανω (0,214*1,15 = 0,2569) αλλα ειναι μικρη η διαφορα
Πως είναι τα ίδια; Αν εγώ αφαιρέσω από τον λογαριασμό μου Δήμο και ερτ για 573kwh το ποσό είναι 121€ . Δηλαδή 0.21 ενώ στο λογαριασμό που ανέβασε ο Τασος είναι 0.39...
87% ακριβότερα

0,25 πληρώνεις την Kwh. Αυτή είναι η ουσία.
Ξαναλέω τσάμπα είναι οι 0,28 λίρες για αγγλικούς μισθούς.
Για να μην αρχίσω να σας δείχνω προϊόντα από σούπε μάρκετ (όχι τα σαβουροtesco) που έχουμε ίδιες τιμές για να μην πω μερικά είναι και φθηνότερα στην Αγγλία.

Πως είναι τα ίδια; Αν εγώ αφαιρέσω από τον λογαριασμό μου Δήμο και ερτ για 573kwh το ποσό είναι 121€ . Δηλαδή 0.21 ενώ στο λογαριασμό που ανέβασε ο Τασος είναι 0.39...
0,28 λίρες = 0,32 ευρώ.
Και σου ξαναλέω πάλι λάθος είσαι για ποτέ των ποτών δεν πρόκειται να πληρώσεις την ονομαστική τιμή της kwh που διαφημίζουν.

Αν είναι έτσι, κι εγώ βάζω βενζίνη με 1 ευρώ. Ναι 1 ευρώ.
Αλλά ατυχία όταν πάω να πληρώσω μου την υπολογίζουν με 2 ευρώ....

0,28 λίρες = 0,32 ευρώ.
Και σου ξαναλέω πάλι λάθος είσαι για ποτέ των ποτών δεν πρόκειται να πληρώσεις την ονομαστική τιμή της kwh που διαφημίζουν.

Αν είναι έτσι, κι εγώ βάζω βενζίνη με 1 ευρώ. Ναι 1 ευρώ.
Αλλά ατυχία όταν πάω να πληρώσω μου την υπολογίζουν με 2 ευρώ....
Μα δεν είναι η ονομαστική μου το 0.21. Είναι με όλους τους φόρους και τα κερατιατικα μεσα χωρίς Δήμο και ερτ. . Ονομαστικη έχω 0.13.
Πανάκριβα ειναι αυτό που πληρώνει στην Αγγλία.
Δηλαδή Ελλάδα 0.21 Αγγλία 0.32 , ακριβότερα και το λες καλυτερα;
Και λάθος μου . Είδα τις kwh του 2025. Για το 2026 είναι 139!
64€ για 139kwh!!! Δηλαδή 0.46 η kwh! Δηλαδή 120% παραπάνω!!

Last edited:
Συγκρίνεις όλο αυτό το κατεβατό με τις εξισώσεις, με τις 2 γραμμές των Άγγλων;
Όχι, συγκρίνω την πρώτη σελίδα.

Την δεύτερη την διαβάζεις αν έχεις όρεξη (ή περιέργεια ή καχυποψία κτλ κτλ).

142/573 = 0,248.
Ναι εντάξει είναι πανάκριβα στην Αγγλία, ΟΚ.
Μαζί με Δήμο και ερτ . Βγάλε τα 21€ . 121€ για 573kwh σε αντιστοιχία με τα 139kwh 64€!!!! Θα μας τρελανεις;
Αν έκανε στην Αγγλία 573 θα είχε 263€ λογαριασμό....