Τιμή Κιλοβατώρας

Ένα θα σας πω, έληξε χτες το μπλε τιμολόγιο μου με τη ΔΕΗ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τηλέφωνα έχω δεχτεί εδώ και 3 ημέρες για να ανανεώσω.
Όπως τους είπα όσες φορές με πήραν προσφορά σοβαρή δεν έχει κανένας αυτή τη στιγμή στο ρεύμα. Για 5-10 ευρώ το μήνα δε θα σωθούμε μας λείπουν τα εκατονταπλάσια και βάλε.

Πρώτα ακρίβυναν τα πράσινα για να πάνε όλοι στα μπλε, τώρα ακρίβυναν τα μπλε για να πάνε ξανά όλοι στα πράσινα.

Παιχνίδι να γίνεται...

Ένα θα σας πω, έληξε χτες το μπλε τιμολόγιο μου με τη ΔΕΗ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τηλέφωνα έχω δεχτεί εδώ και 3 ημέρες για να ανανεώσω.
Όπως τους είπα όσες φορές με πήραν προσφορά σοβαρή δεν έχει κανένας αυτή τη στιγμή στο ρεύμα. Για 5-10 ευρώ το μήνα δε θα σωθούμε μας λείπουν τα εκατονταπλάσια και βάλε.
τα ιδια ακριβως συμβαινουν με το συμβολαιο στον χωρο εργασιας μου. Πρεπει να εχω δεχτει 10 τηλεφωνα. Δεν εχει κανενα νοημα να παραμεινω στο μπλε. Αν δεν ανανεωσουμε, παμε αυτοματα σε πρασινο;

Μα ίδιες τιμές δεν έχει και το πράσινο πάνω-κάτω;
Εγώ έχω την enerwave αλλά νομίζω το ίδιο θα κάνουν και οι άλλες εταιρείες.
Παρόλο που έχω μπλε συμβόλαιο, αν βγάλουν πάλι σε μπλε κάποιο πιο οικονομικό πρόγραμμα, μου δίνουν την δυνατότητα να το αλλάξω.
Οπότε μένω στο μπλε, αλλωστε σιγά την διαφορά και την οικονομία

Μα ίδιες τιμές δεν έχει και το πράσινο πάνω-κάτω;
Εγώ έχω την enerwave αλλά νομίζω το ίδιο θα κάνουν και οι άλλες εταιρείες.
Παρόλο που έχω μπλε συμβόλαιο, αν βγάλουν πάλι σε μπλε κάποιο πιο οικονομικό πρόγραμμα, μου δίνουν την δυνατότητα να το αλλάξω.
Οπότε μένω στο μπλε, αλλωστε σιγά την διαφορά και την οικονομία
το μπλε εχει δεσμευση. Επομενως αν ανανεωσεις τωρα και σε 2 μηνες βγει πιο οικονομικο μπλε, εσυ θα συνεχισεις να πληρωνεις τιμη κβω βασει των ορων του συμβολαιου σου. Το πρασινο δεν εχει δεσμευση, επομενως μπορεις, οποια ωρα θελεις, να υπογραψεις συμβολαιο ή να αλλαξεις παροχο.

Για διαίρεσε το νουμερακι κάτω κάτω με τα bold γράμματα, αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσεις με τις kwh να δεις πόσο βγαίνει.
Αυτή είναι η πραγματική τιμή. Δεν με ενδιαφέρει καμιά ανάλυση που πάνε.
Αυτό που πρέπει να πληρώσεις στο λογαριασμό έχει επιπλέον δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΕΡΤ. Αν τα βγάλεις αυτά και διαιρέσεις, θα δεις τη σωστή τιμή

• Like
Reactions: avpap
Αυτό που πρέπει να πληρώσεις στο λογαριασμό έχει επιπλέον δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΕΡΤ. Αν τα βγάλεις αυτά και διαιρέσεις, θα δεις τη σωστή τιμή
οτι και να λεμε, αυτο το πραγμα δεν θα το καταλαβουν ποτε.

• Like
Reactions: athlon6401
οτι και να λεμε, αυτο το πραγμα δεν θα το καταλαβουν ποτε.
αν βγάλεις τις χρεώσεις δήμου κλπ κ αφήσεις μόνο το ρεύμα (κατανάλωση κ διανομή, συν ΥΚΟΙΩ) γύρω στα 20+ λεπτά η kWh βγαίνει. Νομίζω είχα κάνει μια σύγκριση παλαιότερα, όταν αναρρωτιώμουν αν η Αγγλία έχει τη διπλή τιμή από την Ελλάδα (δεν έχει...εκεί χρεώνουν συνολικά το ρεύμα με τη διανομή κ την κατανάλωση)

Για παράδειγμα, 26/4 ως 25/5 είχα μόνο 134 KWh οπότε με τα υψηλά πάγια παρόχου και τριφασικού, πλήρωσα 42 ευρώ για 134 KWh ή τιμή 0,313 την KWh
Ενώ από 24/3 ως 26/4 είχα 678 KWh και πλήρωσα 122,35 δηλαδή 0,18 την KWh
Και από 23/2 ως 24/3 είχα 764 KWh και πλήρωσα 134,51 δηλαδή 0,176 την KWh
κτλ κτλ

Προσωπικά θεωρώ λάθος να περιλαμβάνω την πάγια χρέωση του τριφασικού (6,21*25*1,065/12=>13,78 ευρώ το μήνα) στην τιμή της KWh, είναι μια πάγια χρέωση για να έχω σύνδεση με το δίκτυο - είτε καταναλώσω 0 είτε 100.000 17100 KWh (17100 είναι η μέγιστη κατανάλωση που μπορείς να έχεις σε 30 μέρες με 25KVA γραμμή). Αν βγει αυτό το ποσό από τις παραπάνω τιμές η KWh πέφτει κι άλλο: 0,21 - 0,16 και 0,158 αντίστοιχα

Last edited:
  • Like
Ναι ναι εντάξει λυστε εξισώσεις εσείς.
Μακάρι να ήταν τα δημοτικά τέλη το πρόβλημα.

Κι εγώ είμαι χαρούμενος που κοστίζει η βενζίνη 1 ευρώ το λίτρο. Δεν με ενδιαφέρει που καταλήγει στην τσέπη μου 2 ευρώ.

Ναι ναι εντάξει λυστε εξισώσεις εσείς.
Μακάρι να ήταν τα δημοτικά τέλη το πρόβλημα.

Κι εγώ είμαι χαρούμενος που κοστίζει η βενζίνη 1 ευρώ το λίτρο. Δεν με ενδιαφέρει που καταλήγει στην τσέπη μου 2 ευρώ.
Σου έδειξα παραπάνω πόσο κοστίζει η KWh ακόμα και με όλα τα πάγια μέσα. Καμία σχέση με το παράδειγμα της βενζίνης

Τα υψηλά πάγια επηρεάζουν τις χαμηλές καταναλώσεις. Αν έχεις χαμηλές καταναλώσεις πχ ως 150KWh το μήνα, ένα πάγιο 10 ευρώ και τριφασικό μπορεί να φτάνει την KWh στο 0,3 που είπες όπως και έδειξα παραπάνω. Αν έχεις χαμηλές καταναλώσεις πρέπει να έχεις μονοφασικό και πάροχο με χαμηλό πάγιο. 10 ευρώ πάγιο επιβαρύνουν τις 150 KWh με 7 σχεδόν λεπτά. Οπότε ένα κίτρινο με 0 πάγιο είναι φθηνότερο από ένα σταθερό με 10 ευρώ πάγιο ακόμα κι αν το κίτρινο έχει τιμή αυξημένη κατά 5-6 λεπτά.

• Like
Έχω τριφασικό από το 2008 δεν ξέρω γιατί να σας πω την αλήθεια. Να το αλλάξω;
δεν θυμαμαι ποσο παραπανω κοστιζει το παγιο, αλλα αποψη μου να μην το κοψεις.
Καποια στιγμη ισως βαλεις αντλια θερμοτητας ή αγορασεις ηλεκτρικο οχημα. Θα ειναι πολυ χρησιμο και στις δυο περιπτωσεις. Επισης, ακομα και τωρα, εχεις το πλεονεκτημα οτι αν πεσει 1-2 φασεις, εχεις ρευμα σε καποια σημεια του σπιτιου.

• Like
Reactions: tiniakos
το μπλε εχει δεσμευση. Επομενως αν ανανεωσεις τωρα και σε 2 μηνες βγει πιο οικονομικο μπλε, εσυ θα συνεχισεις να πληρωνεις τιμη κβω βασει των ορων του συμβολαιου σου. Το πρασινο δεν εχει δεσμευση, επομενως μπορεις, οποια ωρα θελεις, να υπογραψεις συμβολαιο ή να αλλαξεις παροχο.
Αυτό σου εξηγώ. Ότι αν αλλάξουν τα μπλε πακέτα με πιο οικονομικές τιμές, παίρνω τηλέφωνο και με γυρνάνε πακέτο ασχέτως αν δεν έχει λήξει το συμβόλαιο.
Το να πάω σε άλλη εταιρία δεν το γνωρίζω αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας γιατί δεν υπάρχει σημαντική διαφορά.

Έχω τριφασικό από το 2008 δεν ξέρω γιατί να σας πω την αλήθεια. Να το αλλάξω;
Δεν είναι εύκολη η αλλαγή, θα πληρώσεις ηλεκτρολόγο να κάνει αλλαγές στο πίνακα και νέα ΥΔΕ. Επίσης αν έχεις τριφασικό φορτίο είναι αδύνατο να αλλάξεις - δε θα δουλεύουν μετά.

Η διαφορά από 8KVA μονοφασικό σε 25KVA τριφασικό είναι 17*6,21*1,065=112,43 ευρώ το χρόνο

Παλαιότερα μπορούσες να έχεις και 15KVA τριφασικό, πλέον δε παρέχεται.

Το πιο εκνευριστικό είναι να σε παίρνουν για να αλλάξεις ρεύμα και να προσπαθούν να σε πείσουν ότι αυτό που σου προτείνουν είναι το καλύτερο, εσύ δε ξέρεις, αυτοί στο λένε για το καλό σου. Κάποιος πρέπει να τους εκπαιδεύσει πως όταν βρουν πελάτη που φαίνεται ότι γνωρίζει και δεν είναι άσχετος να σταματήσουν αυτές τις ανοησίες. Ειδικά ένας καραγκιόζης από Protergia που με πήρε 3-4 φορές για το Picasso με την ατάκα "εσείς πληρώνετε ακόμα KWh;" με έβγαλε από τα ρούχα μου. Πακέτο που για 6000 KWh ήθελε 134,9 το μήνα, δηλαδή 0,27 τελική τιμή (με ρυθμιζόμενες). Για κορόιδα έψαχναν

• Like
Reactions: tiniakos
αν βγάλεις τις χρεώσεις δήμου κλπ κ αφήσεις μόνο το ρεύμα (κατανάλωση κ διανομή, συν ΥΚΟΙΩ) γύρω στα 20+ λεπτά η kWh βγαίνει. Νομίζω είχα κάνει μια σύγκριση παλαιότερα, όταν αναρρωτιώμουν αν η Αγγλία έχει τη διπλή τιμή από την Ελλάδα (δεν έχει...εκεί χρεώνουν συνολικά το ρεύμα με τη διανομή κ την κατανάλωση)
Στον τελικό πελάτη δίνουν την μία τελική τιμή και μόνο γιατί έτσι έχει αποφασίσει εκεί η ρυθμιστική αρχή ενέργειάς τους. Προφανώς πίσω από τη μία τιμή του πελάτη υπάρχουν ξεχωριστά κοστολόγια που πάνε σε διαφορετικές εταιρικές οντότητες. Οι ρυθμιστικές αρχές (στη θεωρία τουλάχιστον) πρέπει να αποφασίσουν αν πόση και σε ποια λεπτομέρεια διαφάνεια ή σε ποιο βαθμό θέλουν να διευκολύνουν τον πελάτη.

Το πιο εκνευριστικό είναι να σε παίρνουν για να αλλάξεις ρεύμα και να προσπαθούν να σε πείσουν ότι αυτό που σου προτείνουν είναι το καλύτερο, εσύ δε ξέρεις, αυτοί στο λένε για το καλό σου. Κάποιος πρέπει να τους εκπαιδεύσει πως όταν βρουν πελάτη που φαίνεται ότι γνωρίζει και δεν είναι άσχετος να σταματήσουν αυτές τις ανοησίες. Ειδικά ένας καραγκιόζης από Protergia που με πήρε 3-4 φορές για το Picasso με την ατάκα "εσείς πληρώνετε ακόμα KWh;" με έβγαλε από τα ρούχα μου. Πακέτο που για 6000 KWh ήθελε 134,9 το μήνα, δηλαδή 0,27 τελική τιμή (με ρυθμιζόμενες). Για κορόιδα έψαχναν
Σε όλους λέω ευγενικά "Ευχαριστώ πολύ έχω μπλε τιμολόγιο με 10 μήνες σύμβαση μπροστά" ή "Ευχαριστώ πολύ άλλαξα τηλεπικοινωνιακό πάροχο πριν λίγους μήνες και έχω 10 μήνες ακόμη στο συμβόλαιο που έχω". Είναι οι μόνες ατάκες που σου λένε απευθείας ευχαριστώ γειά σας και περνάνε και κάποιο κωδικό στον υπολογιστή για να μην σε ξαναπρίξουν.
Έγινε βέβαια και το ποιο περίεργο την προηγούμενη εβδομάδα που με ρώτησε να σας καλέσουμε ξανά σε 10 μήνες...

Πριν 10 λεπτά μου άλλαξαν τον μετρητή σε ψηφιακό!
Άρα αυτό σημαίνει ότι μπορώ να διαλέξω πορτοκαλί χρωματάκι που είναι δυναμική η τιμολόγηση και αλλάζει κάθε ώρα. Σωστά;
Έχει κάποιος εμπειρία από τα πορτοκαλί; Αξίζει ή σε δουλειά να βρισκόμαστε ; (one more time)
Έχω μπλε τώρα.