Τιμή Κιλοβατώρας

Ορίστε. 94 ευρώ ρεύμα (με το πάγιο), 88,5 κερατιάτικα χωρίς Δ.Τ./ΕΡΤ. Συνέχεια με τέτοια αναλογία έρχεται σε οποιαδήποτε εταιρεία κι αν είμαι.

Attachments

• Screenshot_20260803_130329_myEnerwave.jpg
    Screenshot_20260803_130329_myEnerwave.jpg
    132.5 KB · Views: 37
Ορίστε. 94 ευρώ ρεύμα (με το πάγιο), 88,5 κερατιάτικα χωρίς Δ.Τ./ΕΡΤ. Συνέχεια με τέτοια αναλογία έρχεται σε οποιαδήποτε εταιρεία κι αν είμαι.
Βαλε αναλυτικα το λογαριασμο οπως εβαλα πιο πισω που να φαινονται ολα ωστε να δουμε αναλυτικα ποσο σε βγαινει στο τελος η kw και αν σε συμφερει καποιο αλλο προγραμμα.

Μόνη λύση να καταναλώνεις λιγότερο ρεύμα όπως είναι τα δεδομένα σήμερα. Το έψαξα πολύ αυτές τις ημέρες προσφορά σοβαρή δεν υπάρχει δυστυχώς σε κανένα πρόγραμμα και σε καμία εταιρεία.

Μόνη λύση να καταναλώνεις λιγότερο ρεύμα όπως είναι τα δεδομένα σήμερα. Το έψαξα πολύ αυτές τις ημέρες προσφορά σοβαρή δεν υπάρχει δυστυχώς σε κανένα πρόγραμμα και σε καμία εταιρεία.
Η εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της ενεργειακής αποδοτικότητας είναι το πρώτο βήμα. Πριν συζητήσουμε οτιδήποτε άλλο. Και ενεργειακή αποδοτικότητα δεν σημαίνει σβήνω τα πάντα και βάζω τα μισά πλυντήρια. Εξορισμού είναι η ίδια ή καλύτερη υπηρεσία με χαμηλότερη κατανάλωση.
Η μείωση της σπατάλης πάει κάτω από τον όρο ορθολογική χρήση της ενέργειας.
Αλλά να σας ρωτήσω. Πόσοι ενεργοποιείτε στα πλυντήριά σας τα προγράμματα ECO που τρέχουν 3-4 ώρες και εξοικονομούν σημαντικό ρεύμα και νερό; Κανείς. Όλοι θέλουμε γρήγορο στα 15 λεπτά και φουλ 1 ώρα για τα ρούχα και αντίστοιχα κάτω από 2 ώρες στο πιάτων. Είναι δεδομένο ότι το πρόγραμμα της μιας ώρας καίει και παραπάνω ρεύμα και παραπάνω νερό από το ECO για να καταφέρει το ίδιο περίπου σε πολύ λιγότερο χρόνο.
Πόσοι χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο άνοιξη/καλοκαίρι/φθινόπωρο που άνετα στην Ελλάδα μπορούμε να απλώσουμε ρούχα έξω; Εδώ ξέρω κόσμο που έτρεχε να προλάβει παλιά στεγνωτήρια με αντιστάσεις που είναι πια απαγορευμένα για να μην περιμένουν 3-4 ώρες από τα καινούργια με αντλίες θερμότητας που το κόστος στεγνώματος είναι υποπολλαπλάσιο.

• Like
Reactions: avpap and tiniakos
Το ECO δεν το χρησιμοποιώ γιατί γαριαζει τα ρούχα. Μένουν τόση ώρα μέσα στο νερό ώστε η βρωμιά από τις κάλτσες απλώνει στα ασπρόρουχα.

Ναι έχω αλλά τα μπλε έχουν ίδια τιμή πρωί-βράδυ.
Δε καταλαβαίνω πως με τιμή 0,088 και διζωνικό σου βγήκε 0,20 η KWh για 930 KWh. Μπορείς να στείλεις σε pm αν θες την ανάλυση από το λογαριασμό να την δω; Ή απλώς γράψε πόσες KWh ήταν μέρας και πόσες νύχτας. Δεν έχει σημασία η τιμή KWh στο διζωνικό αλλά να μοιραστούν όσο γίνεται οι ΥΚΩ και στις 2 "ταρίφες"

Δε καταλαβαίνω πως με τιμή 0,088 και διζωνικό σου βγήκε 0,20 η KWh για 930 KWh. Μπορείς να στείλεις σε pm αν θες την ανάλυση από το λογαριασμό να την δω; Ή απλώς γράψε πόσες KWh ήταν μέρας και πόσες νύχτας. Δεν έχει σημασία η τιμή KWh στο διζωνικό αλλά να μοιραστούν όσο γίνεται οι ΥΚΩ και στις 2 "ταρίφες"

Οταν λέω μας σκίζουν πατόκορφα καθόμαστε μετά και βλέπουμε το ταβάνι. Για δες. Υπόψιν έχω τριφασικό 3 Χ 35Α

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    57.7 KB · Views: 30
Last edited:
Δεν αντέχω άλλο με τα τηλέφωνα.
Βομβαρδισμός από κινητά, σταθερά, μόνο την πόρτα δεν μου έχουν χτυπήσει ακόμη.
"Θείο άνοιξε από τη ΔΕΗ είμαστε"

Οταν λέω μας σκίζουν πατόκορφα καθόμαστε μετά και βλέπουμε το ταβάνι. Για δες. Υπόψιν έχω τριφασικό 3 Χ 35Α
0.169 ευρω / kwh βγαινει.
Το παγιο δεν μπαινει μεσα στον υπολογισμο. επισης, ξεχασες να μας πεις οτι εχεις 35kva το οποιο εχει ακριβοτερες χρεωσεις δικτυου.
Τελος, αν μετεφερες περισσοτερες καταναλωσεις στις ωρες μειωμενης χρεωσης, θα ειχες πολυ χαμηλοτερες ΥΚΩ.
Αλλα ξερω τι θα πεις, "σιγα μην αλλαξω τη ζωη μου για το ρευμα", οποτε η απαντηση ειναι, "ε τοτε πλερωνε!" :)

Ναι συγνώμη που δεν έχω μονοφασικό. Άρα τιμωρούμαι και για αυτό.
Είναι ή δεν ειναι double ο τελικός λογαριασμός; Και μιλάμε για 0,088.
Αν είχα σημερινές τιμές με 0,15 θα πήγαινε 0,30 χαλαρά.
Μου αρέσει που αφαιρείτε τα πάγια , κλπ. Όταν πληρώνετε τον λογαριασμο βγάζεις διαφορετικά ποιυγκια και λες αυτά είναι για το ρεύμα, αυτά για το πάγιο, αυτά για τον Δήμο, αυτά για την ΕΡΤ και έτσι αισθάνεσαι δικαιωμένος ότι δεν σε κλέβουν;

Ένα δίκιο το εχει ο Τάσος, μην τρελαθούμε. Θελω για παράδειγμα να βάλω 2 πλυντηρια-στεγνωτήρα. Θα βάλω ένα σήμερα και ένα αύριο για να προλάβω το μειωμενο; Σήμερα εχω χρόνο, σήμερα θελω να τα βάλω.
Ή ξέχασα να βάλω το πλυντήριο πιάτων. Θα περιμενω την άλλη μερα που θα εχει μειωμένο και θα μείνω χωρίς πιατα;
Και με το timer που λέτε, εγω εκείνη την ώρα θα πρεπει να φύγω. Ποιος θα τα απλωσει τα ρούχα την ώρα που θα τελειώσει το πλυντηριο;
Έχουμε τόσα θεματα με υποχρεώσεις παιδιά, γονείς, παππούδες, θα αποσχολουμαστε και με αυτές τις χαζομαρες; Να εισαι συνταξιούχος να μην εχεις τι να κανεις, κάτσε παιξε τοτε με το μειωμένο.

• Like
Reactions: tiniakos
Το πιο αστείο είναι το "δωρεάν ρεύμα για 2 ώρες" οι οποίες δεν είναι συγκεκριμένες ούτε υπάρχει κάποιο ας πούμε άνω και κάτω άκρο.
Μπορεί μια μέρα να είναι μεσημέρι, μια τα μεσάνυχτα, μια μετά τα μεσάνυχτα, κ.ο.κ.

Θα βάζουμε το αμάξι να πάει μόνο του σπίτι για φόρτιση όταν είναι τζάμπα ή φθηνό το ρεύμα και θα γυρίσει να μας πάρει από την δουλειά/επίσκεψη :D

Το πλυντήριο ρούχων, επίσης τέλειο να μπει στις 2 το βράδυ που έχει φθηνό ρεύμα π.χ.
Θα το απλώσει η Γουλιελμίνα, το ρομπότ που μας κάνει δώρο η πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας έτσι ώστε να μην μείνουν μουσκευμένα στον κάδο όλη νύχτα και μυρίσουν :D

Τον δίωρο βραδυνό δεν φτάνει κν για να τελειώσουν τα περισσότερα προγράμματα στο πλυντήριο πιάτων και τα πιο μεγάλα στα ρούχα.
Αλλά τα χρησιμοποιώ σταθερά. Ούτε τα ρούχα παθαίνουν κάτι αν μείνουν 3 ώρες στο πλυντήριο και τα απλώσω στις 7. Φροντίζω να ξεκινήσουν με την αρχή του μειωμένου ώστε το ζεσταμα του νερού να είναι στο μειωμένο. Το ξεβγαλμα και στυψιμο δεν είναι τόσο ενεργοβορο

• Like
Reactions: avpap