Τιμή Κιλοβατώρας

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Τσιμπησε το πραοσινο της ΔΕΗ... δεν ξερω αν ευθυνεται ο κακος μας ο καιρος η οτι περασα τις 200 κιλοβατωρες που μεχρι πριν λιγο και τα τελευταια 200 χρονια ηταν 500 το οριο, αν θυμαμαι καλα....

ιουλιος αυγουσοτς.png αυγουσοτς σεπτεμβριος.png

προχτές γύρισα στο 0.115.
Σε κάποιους που έρχονται απο άλλες εταιρείες δεν τους το δίνουν.

Τους λένε και καλά ότι έγινε αναγγελία του μέτρου, αλλά δεν είναι διαθέσιμο.
Εγώ το έκανα μέσω της πλατφόρμας

όχι, το έλεγξε και άλλος που είχε το ίδιο
οχι power off
standby
Bad design ή τρέχει κάτι στο stand-by που δεν σκεφτόμαστε/συνηθίζεται.

Ακόμα και ενισχυτής AB με trigger & LED & οθόνη και Wi-Fi module δεν υπερβαίνει τα 15W @ "stand-by".

Bad design ή τρέχει κάτι στο stand-by που δεν σκεφτόμαστε/συνηθίζεται.
δεν μπορώ να σε βοηθήσω στο σκεπτικό σου
Δυο άτομα με το ίδιο παρατηρήσαμε το ίδιο.
Ετσι θυμάμαι.
Και δεν μιλάμε για 9ράκια

3W standby μετράω στο 24αρι Daikin μου.
2W το μικρό του δωματίου (που είναι πιο κοντά σε access point και πιο εκτεθιμένο το WiFi module του, οπότε έχει και μικρότερη ισχύ εκπομπής).

(standby μιλάμε έτσι; όχι "ρελαντί" επίτευξης στόχου ψύξης/θέρμανσης)

Εγω σε 12αρι Daikin πενταετιας, κατεβάζω την ασφάλεια (έχει δική του ασφάλεια) και ο μετρητής ο Geyer μου δείχνει το ίδιο σύνολο . Με άλλα λόγια λόγια είναι τόσο ελάχιστη που δεν μπορεί να την μετρήσει.
80watt standby σε air-condition, ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ας είναι και 24αρι. Πάρε και ρώτα την αντιπροσωπεία από περιέργεια.

Αν ηταν μονο το δικο μου θα το εψαχνα. Αλλα το είχαμε δυο, το ειχαμε συζητησει εδω και το ειχα ψαξει στο ίντερνετ και υπήρχε γενικη αντίληψη για τετοια φαινομενα.
Μπορεί η τοτε τεχνολογια να ηταν πιο ενεργοβορα.
Μιλαμε για hitachi αγοράς 2011 ή 12. Αρα μοντελο 10 11.

Δεν είναι τόσο παλιά. Μεταξύ άλλων έχω 2 daikin του 1998 , 21000btu έκαστο, ούτε καν inverter, που δουλεύουν μια χαρά. Με έβαλες σε περιέργεια τώρα. Δυστυχώς δεν μπορώ να τα μετρήσω γιατί είναι ενσωματωμένο το καλώδιο ρεύματος (δεν υπάρχει μπρίζα) και πάει κατευθείαν το καλώδιο σε δική τους ασφάλεια στον πίνακα. Λες να καίνε τίποτα περίεργα watt στο standby; Δεν νομίζω . Θα φαινόταν στους λογαριασμούς ξεκάθαρα.

80 Watt standby είναι πολύ μεγάλο νούμερο, τόσο, που αξίζει τον κόπο να ψαχτεί η αιτία. Είναι σαν να έχεις ένα ψυγείο επιπλέον στο σπίτι. Δεν ξέρω αν είναι όντως αυτή η αιτία που βρήκα εδώ, καλό είναι να ερωτηθεί ένας ψυκτικός.

The crankcase heater is a small heating element that can draw up to 50 watts. It is used to keep the refrigerant from condensing into a liquid in the compressor and mixing with the crankcase oil, making it ‘watery’ and an ineffective lubricant.

The heater runs all the time when the unit is off, unless the ambient temperature exceeds a particular setpoint. In warmer climates, the heater may not run most of the time, but in colder climates it may run even during the warmer months. In the worst cases it may add more thatn 1kWh of daily energy consumption to your air conditioner’s energy use–something that should be factored in when comparing costs.

When buying an air conditioner, it is worth finding out whether the proposed unit uses a crankcase heater and, if so, how often it is likely to run–you may have to contact the manufacturer for this information.

If your unit does use a crankcase heater then you can shut off power to the unit when not in use, provided that you turn the power back on at least 24 hours before you start the unit, to give the heater time to do its job and separate the refrigerant from the crankcase oil. Failure to allow adequate time for the heater to work results in damaged compressor bearings, resulting in reduced compressor life or even a burned out compressor.

• Like
Reactions: avpap
Αν ηταν μονο το δικο μου θα το εψαχνα. Αλλα το είχαμε δυο, το ειχαμε συζητησει εδω και το ειχα ψαξει στο ίντερνετ και υπήρχε γενικη αντίληψη για τετοια φαινομενα.
Μπορεί η τοτε τεχνολογια να ηταν πιο ενεργοβορα.
Μιλαμε για hitachi αγοράς 2011 ή 12. Αρα μοντελο 10 11.
εχω και εγω ac εκεινης της εποχης, νομιζω παλαιοτερα μαλιστα. 5w standby. Δεν υπαρχει περιπτωση να ειναι 80w. Προσωπικα πιστευω οτι καποιο προβλημα παιζει με τον μετρητη που χρησιμοποιησατε. 80w ειναι τεραστια καταναλωση standby για ενα μηχανημα.

Εχω 7 κλιματιστικά στο σπίτι, τα 3 είναι και 24αρια…ε δε τα έχω μετρήσει αλλά δεν βλέπω τίποτα περίεργους λογαριασμούς. Σε Stand buy όλα δεν καίνε σχεδόν τίποτα. 80w είναι εξωπραγματικό νούμερο ή έχει γίνει λάθος στην μέτρηση ή κάποιο πρόβλημα υπάρχει με την μονάδα και πρέπει να κοιταχτεί. Πάνω από 5-6W και παλιό να είναι το κλιματιστικό δεν παίζει, τα πιο καινουρια δε δύσκολα θα καίνε πάνω από 2-3W σε stand buy.

@supersonic τη στιγμή που όντως το μηχάνημά σου καίει τόσο πολύ σε standby στη θέση σου πιο πολύ θα με απασχολούσε αυτό:

If your unit does use a crankcase heater then you can shut off power to the unit when not in use, provided that you turn the power back on at least 24 hours before you start the unit, to give the heater time to do its job and separate the refrigerant from the crankcase oil. Failure to allow adequate time for the heater to work results in damaged compressor bearings, resulting in reduced compressor life or even a burned out compressor.

Αν ισχύει σημαίνει ότι πρακτικά δεν μπορείς να το μπαζοβγάζεις συχνά από την πρίζα.

Μου έκανε τρελή εντύπωση. Χθες χτυπάει τηλέφωνο, μου λέει ευγενικά ΔΕΗ, είμαι έτοιμος να κλείσω και απλά ήθελε να με ενημερώσει ότι αυτό το μήνα μπορώ να εξαργυρώσω πόντους της Aegean για να πληρώσω το λογαριασμό μου με καλύτερη ισοτιμία. Δύο λεπτά από το χρόνο ενός υπαλλήλου (δεν ήταν ΑΙ) και άλλα τόσα από το δικό μου για να γλυτώσω λίγα ευρώ. Πόσο σημαντικό το θεωρούν. Με πήρε μετά και το αυτοματοποιημένο σύστημα για κριτική της επικοινωνίας. Που έχει φτάσει ο ανταγωνισμός...

• Like
Reactions: bujinkan
Μου έκανε τρελή εντύπωση. Χθες χτυπάει τηλέφωνο, μου λέει ευγενικά ΔΕΗ, είμαι έτοιμος να κλείσω και απλά ήθελε να με ενημερώσει ότι αυτό το μήνα μπορώ να εξαργυρώσω πόντους της Aegean για να πληρώσω το λογαριασμό μου με καλύτερη ισοτιμία. Δύο λεπτά από το χρόνο ενός υπαλλήλου (δεν ήταν ΑΙ) και άλλα τόσα από το δικό μου για να γλυτώσω λίγα ευρώ. Πόσο σημαντικό το θεωρούν. Με πήρε μετά και το αυτοματοποιημένο σύστημα για κριτική της επικοινωνίας. Που έχει φτάσει ο ανταγωνισμός...
me too

δεν αφορά το ρεύμα, αλλά το αέριο, αλλά και πάλι για κιλοβατώρα λέμε.
Μέχρι χτες υπήρχε το σταθερό της ΔΕΗ για αέριο με 7 πάγιο και 0.042 η κιλοβατώρα για 12 μήνες.
Αν και το δικό μου (ίδιο πρόγραμμα) λήγει αρχές Νοέμβρη, δεν μου το δίνανε από τώρα, θέλανε και καλά 30 μέρες πριν την λήξη.
Σήμερα το πρόγραμμα πήγε στα 14.9 πάγιο !! και 0.052 για 18 μήνες.
Συν ότι γυρεύουν από 1/10 εγγύηση 100 ευρώ και πάγια εντολή.

Σφίξαν ταν πράγματα....

• Like
Reactions: furious99
Το αέριο παρασύρει και το ρεύμα:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Θα πέσουν γερές μάσες όπως και με τα καύσιμα...

Γι' αυτό κλειδώστε το 0,115 της ΔΕΗ όσο προλαβαίνετε. Οι εναλλακτικοί είναι αδύνατον να προσφέρουν οτιδήποτε κοντά σε αυτό.

• Like
Reactions: Music matters...
Γι' αυτό κλειδώστε το 0,115 της ΔΕΗ όσο προλαβαίνετε. Οι εναλλακτικοί είναι αδύνατον να προσφέρουν οτιδήποτε κοντά σε αυτό.
Αυτο το κλειδωσαμε. Το αεριο τι γίνεται...