Τιμή Κιλοβατώρας

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Μακάρι να κάνουμε μπάνιο.. για την ώρα δεν μας πηγαίνει πολύ καλά πάντως.. :P
εγω θα ελεγα οτι αυτην τη στιγμη εχουμε στην αθηνα τελειες θερμοκρασιες. 15-25C. Ουτε κρυο, ουτε ζεστη.

• Like
Reactions: anderm
Έχει πέσει στην αντίληψη σας, αν οι καινούργιοι ψηφιακοί μετρητές μετράνε σωστά ;
Μου άλλαξαν μετρητη στις 1/8 και βγήκε ο λογαριασμός από 1/8-10/09 (40 μέρες) με 1839kwh.
O μήνας μου κυμαίνεται από 1000-1300 άρα μπορεί οι 40 μέρες να έκαψα 1800 (τα 200 είναι του home Cinema πάντως).
Μου μπήκε η ιδέα μήπως οι νέοι ψηφιακοί μετρητές κλέβουν, πράγμα το οποίο δεν μπορείς να αποδείξεις ποτέ.

Ευτυχώς που έχω πρόγραμμα με 0,088kwh. Εννοείται ο τελικός λογαριασμός είναι σαν 0,215kwh με όλα μέσα. Περισσότερο από 100%. Που να είχα κάνα πρόγραμμα με 0,15.....

Attachments

• Screenshot_20260928_235357_myEnerwave.jpg
    Screenshot_20260928_235357_myEnerwave.jpg
    196.8 KB · Views: 18
Έχει πέσει στην αντίληψη σας, αν οι καινούργιοι ψηφιακοί μετρητές μετράνε σωστά ;
Μου άλλαξαν μετρητη στις 1/8 και βγήκε ο λογαριασμός από 1/8-10/09 (40 μέρες) με 1839kwh.
O μήνας μου κυμαίνεται από 1000-1300 άρα μπορεί οι 40 μέρες να έκαψα 1800 (τα 200 είναι του home Cinema πάντως).
Μου μπήκε η ιδέα μήπως οι νέοι ψηφιακοί μετρητές κλέβουν, πράγμα το οποίο δεν μπορείς να αποδείξεις ποτέ.

Ευτυχώς που έχω πρόγραμμα με 0,088kwh. Εννοείται ο τελικός λογαριασμός είναι σαν 0,215kwh με όλα μέσα. Περισσότερο από 100%. Που να είχα κάνα πρόγραμμα με 0,15.....
μπορείς εύκολα να το αποδείξεις: 1. κλεινεις όλες τις συσκευές στο σπίτι και βλέπεις αν μετράει-κανονικά θα δείχνει μηδενική κατανάλωση, 2. ανοίγεις μία μόνο συσκευή που γνωρίζεις την ωριαία κατανάλωση της και πρέπει ο μετρητής να γράφει ακριβώς αυτή την κατανάλωση, 3. Τοποθετείς στον πίνακα μια συσκευή μέτρησης κατανάλωσης και συγκρίνεις αυτό που γράφει με αυτό που μετράει ο μετρητής σου... κ.λ.π μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρόποι

Ενημερωτικά ζήτησα στην ΔΕΗ να αλλάξω πρόγραμμα στο online με τα 0,115 και το δέχονται ΧΩΡΙΣ ρήτρα. Υπόψιν το πρόγραμμα μου λήγει τον Μάϊο του 2027.
Απαραίτητη προϋπόθεση η ενεργοποίηση πάγιας εντολής.

• Like
Reactions: Music matters...
Ενημερωτικά ζήτησα στην ΔΕΗ να αλλάξω πρόγραμμα στο online με τα 0,115 και το δέχονται ΧΩΡΙΣ ρήτρα. Υπόψιν το πρόγραμμα μου λήγει τον Μάϊο του 2027.
εγω ξαναεκανα αιτηση και περιμενω...Στα της πονεμενης μου ιστοριας τελικα δεχτηκαν την υπαναχωρηση που εκανα για το online λογο οτι την εκανα πριν τις καινουργιες τιμες του
0.115 και με ξαναπηγαν στο παλιο μου προγραμμα. τωρα ξαναεστειλα αιτηση και περιμενω αν θα δεχτουν την αλλαγη.
Ως προς το αλλο ποστ σου περι μετρητων εχω και εγω το νεο μετρητη και αποτι βλεπω συμβαδιζει λιγο πολυ με την ασφαλεια την κεντρικη του πινακα
μου που μετραει και αυτη kwh , του στυλ στην ασφαλεια λεει εως σημερα 880 kwh και ο μετρητης της δεη λεει 889

Πως το έκανες;
Εγώ έστειλα από την φόρμα επικοινωνίας ένα ερώτημα για την πρόθεσή μου και περιμένω απάντηση...
(Είμαι στο myHome Plan και μου ήρθε τον προηγούμενο μήνα ο εκκαθαριστικός του 6ου μήνα)

Πως το έκανες;
Εγώ έστειλα από την φόρμα επικοινωνίας ένα ερώτημα για την πρόθεσή μου και περιμένω απάντηση...
(Είμαι στο myHome Plan και μου ήρθε τον προηγούμενο μήνα ο εκκαθαριστικός του 6ου μήνα)
Εκανα αίτημα μέσα από το site την περασμένη Τεταρτη και μου απάντησαν σήμερα.

το έκανα και εγώ. Φαίνεται από τις καλυτερες αν όχι η καλύτερη επιλογη αυτη τη χρονικη περίοδο

εντάξει, ας χαρούμε για 12 μήνες με 0.115

του χρόνου θα μας το πουλήσουν 0.24
Δυστυχώς έτσι είναι, χαιρόμαστε για το 0,115 που είναι 28% πάνω από το περυσινό 0,09 που είχα εγώ - άλλοι είχαν και 0,088.

Και οι άλλοι πάροχοι δε προσπαθούν καν να δώσουν μια κοντινή τιμή. Με πήρε η Ζενίθ που έλαβε το αίτημα αλλαγής και μου έδωσε 0,125 και 9,9 πάγιο με 40 ευρώ έκπτωση που ισοφαρίζει το πάγιο της ΔΕΗ για τους 6 μόνο μήνες. Μα τους λέω πάλι ακριβότεροι είστε, γιατί να μείνω σε σας; Και μου λέει επιπλέον σας προσφέρουμε και ένα ταξίδι ... δε τον άφησα καν να ολοκληρώσει τι ταξίδι και για που, του είπα πες στα αφεντικά σου να ματσάρουν την τιμή αλλιώς κλείστε το το μαγαζάκι σας. Πέρυσι που μου δώσατε 0,09 ήρθα σε σας, αν δε μπορείτε να δώσετε ανταγωνιστική τιμή τι παίρνετε τηλέφωνο;

εντάξει, ας χαρούμε για 12 μήνες με 0.115

του χρόνου θα μας το πουλήσουν 0.24
εγω είμαι σε μπλε τιμολόγιο από όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία εδώ και 4; χρόνια. Περίπου τόσα πλήρωνα πάντα. Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Ανεξάρτητα εταιρείας κάθε μήνα πληρώνω κατά μέσο όρο 70 ευρώ. Άλλες έχουν λίγο φτηνότερη κιλοβατώρα αλλά ακριβό πάγιο και το αντίθετο. Η ΔΕΗ με αυτό το σταθερό έχει και χαμηλή τιμή κιλοβατωρας και χαμηλό πάγιο

εγω είμαι σε μπλε τιμολόγιο από όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία εδώ και 4; χρόνια. Περίπου τόσα πλήρωνα πάντα. Δεν έχει αλλάξει τίποτε. Ανεξάρτητα εταιρείας κάθε μήνα πληρώνω κατά μέσο όρο 70 ευρώ. Άλλες έχουν λίγο φτηνότερη κιλοβατώρα αλλά ακριβό πάγιο και το αντίθετο. Η ΔΕΗ με αυτό το σταθερό έχει και χαμηλή τιμή κιλοβατωρας και χαμηλό πάγιο
Με τέτοιους λογαριασμούς κακώς χάνεις τον χρόνο σου.

Εδω και 4 χρόνια δεν υπηρχε πολεμος στον κόλπο. Του χρόνου αν παει ο.24 ή 0.34 παλι 70 θα πληρωνεις απλως με σβηστά φωτα

• Like
Reactions: billpeppas
Εδω και 4 χρόνια δεν υπηρχε πολεμος στον κόλπο. Του χρόνου αν παει ο.24 ή 0.34 παλι 70 θα πληρωνεις απλως με σβηστά φωτα
δεν κατάλαβες. Η κατανάλωσή μου έως τώρα είναι σταθερή, από 270-300KWh/μήνα. Όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε έως τώρα που μιλάμε, ισχύει αυτό που έγραψα. Το τι θα γινει στο μέλλον θα το δούμε.

Δυστυχώς έτσι είναι, χαιρόμαστε για το 0,115 που είναι 28% πάνω από το περυσινό 0,09 που είχα εγώ - άλλοι είχαν και 0,088.

Και οι άλλοι πάροχοι δε προσπαθούν καν να δώσουν μια κοντινή τιμή. Με πήρε η Ζενίθ που έλαβε το αίτημα αλλαγής και μου έδωσε 0,125 και 9,9 πάγιο με 40 ευρώ έκπτωση που ισοφαρίζει το πάγιο της ΔΕΗ για τους 6 μόνο μήνες. Μα τους λέω πάλι ακριβότεροι είστε, γιατί να μείνω σε σας; Και μου λέει επιπλέον σας προσφέρουμε και ένα ταξίδι ... δε τον άφησα καν να ολοκληρώσει τι ταξίδι και για που, του είπα πες στα αφεντικά σου να ματσάρουν την τιμή αλλιώς κλείστε το το μαγαζάκι σας. Πέρυσι που μου δώσατε 0,09 ήρθα σε σας, αν δε μπορείτε να δώσετε ανταγωνιστική τιμή τι παίρνετε τηλέφωνο;

Γι αυτό πιστευ ότι έχει πέσει πολιτικός δάκτυλος στη ΔΕΗ λόγω εκλογών.
Έτσι και περάσουν οι εκλογές, ο σωσων εαυτόν σωθητω. Το έχουμε δει το έργο άπειρες φορές.

• Like
Reactions: billpeppas
δεν κατάλαβες. Η κατανάλωσή μου έως τώρα είναι σταθερή, από 270-300KWh/μήνα. Όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε έως τώρα που μιλάμε, ισχύει αυτό που έγραψα. Το τι θα γινει στο μέλλον θα το δούμε.
Εγω μια χαρά καταλαβα.
Εσυ δεν καταλαβες... 😉

Και γω κατω απο 200 ξοδευω.

Εγραψα πιο πανω τι εγινε με το σταθερο στο αεριο απο 0.042 σε 0.052 και παγιο απο 7 15.
Σε λιγο λεω τα 70 θα τα δίνουμε χωρις να αναψουμε ούτε μια λαμπα.