Τιμή Κιλοβατώρας

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

(τα Α: .. αφορούν προηγούμενο τιμοκατάλογο) οπότε στον λογαριασμό σου εγώ βλέπω :

-1.50€ / 56 kWh = - 0.027€
0.142€ / kWh - 0.027€ = 0.115€ / kWh

-0.36€ / 21 kWh = - 0.017€
0.132 / kWh - 0.017€ = 0.115€ / kWh

Last edited:
Μενει να ξεκαθαριστει
Α. Τι σημαινει το Α
Β. Γιατι πηγαινουν μεσω Καπερναουμ στον προορισμό τους
Γ. Τι σημαίνει και που εφαρμοζεται η επιπλεον εκπτωση που οι ιδιοι γραφουν
Δ. Γιατί καθε φορα πρέπει να υπολογιζεται το ποσο εμμεσα απο την κυμαινομενη τιμη και οχι απο το γινόμενο .115 Χkwh

Μενει να ξεκαθαριστει
Α. Τι σημαινει το Α
Β. Γιατι πηγαινουν μεσω Καπερναουμ στον προορισμό τους
Γ. Τι σημαίνει και που εφαρμοζεται η επιπλεον εκπτωση που οι ιδιοι γραφουν
Δ. Γιατί καθε φορα πρέπει να υπολογιζεται το ποσο εμμεσα απο την κυμαινομενη τιμη και οχι απο το γινόμενο .115 Χkwh
Κανείς δεν ξέρει (εκτός από όσους δουλεύουν εκεί) και δεν μας απασχολεί. Εικάζω ότι είναι για να μας πουν ότι η τιμή η πραγματική είναι πολύ υψηλότερη και η χαμηλή είναι αποτέλεσμα μεγάλης προωθητικής. Υποσυνείδητα καταλαβαίνουμε ότι το πιο πιθανό είναι οι τιμές να αυξηθούν.
Ξεκίνησαν πχ με την προσφορά έγκαιρης πληρωμής δηλαδή με πάγια εντολή πληρωμής και η προσφερόμενη τιμή ενεργοποιούνταν μόνο έτσι.
Ή στα κινητά/σταθερά τηλέφωνα που η τιμή καταλόγου είναι πάντα πολλαπλά υψηλότερη.

Κανείς δεν ξέρει (εκτός από όσους δουλεύουν εκεί) και δεν μας απασχολεί. Εικάζω ότι είναι για να μας πουν ότι η τιμή η πραγματική είναι πολύ υψηλότερη και η χαμηλή είναι αποτέλεσμα μεγάλης προωθητικής. Υποσυνείδητα καταλαβαίνουμε ότι το πιο πιθανό είναι οι τιμές να αυξηθούν.
Ξεκίνησαν πχ με την προσφορά έγκαιρης πληρωμής δηλαδή με πάγια εντολή πληρωμής και η προσφερόμενη τιμή ενεργοποιούνταν μόνο έτσι.
Ή στα κινητά/σταθερά τηλέφωνα που η τιμή καταλόγου είναι πάντα πολλαπλά υψηλότερη.
Προσωπικα με απασχολει ιδιαίτερα να γνωριζω τι πληρώνω ακριβως, πως υπολογιζεται και αν συμβαδιζει ακριβως με αυτο που συμφωνησα. Ειτε προκειται για μισο ευρω ή μισό χιλιάρικο. Δεν τα βγαζουμε μαζι ωστε να τους τα εκχωρω. Και ιδιως αυτα τα μισα ή οι δεκάρες που πολλαπλασιαζονται επι χιλιάδες συμβασεις. Ο χρόνος θα δείξει

Από μήνα σε μήνα, ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει άλλες τιμές (στο Πράσινο) επίσης υπάρχουν και αλλαγές προγραμμάτων που κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Πχ. πήγαμε από Πράσινο σε Μπλέ μέσα στον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει, ότι για να γίνει σωστή "Χρέωση προμήθεις ΔΕΗ" θα πρέπει να τιμολογήσουν σε τμήματα την κατανάλωση. Κάθε τμηματική κατανάλωση πολλαπλασιάζεται με άλλη τιμή τιμοκαταλόγου και εμφανίζεται σε παρενθέσεις. Τo Α σημαίνει ότι αφορά κατανάλωση που χρεώνεται με προηγούμενο τιμοκατάλογο σε σχέση με αυτόν που έχει ενταχθεί ο τρέχον Λογαριασμός πχ Σταθερό-Μπλέ.

Για τον τιμοκατάλογο τώρα του Μπλέ τιμολογίου (Σταθερό), εγω καταλαβαίνω ότι τιμές είναι :

ΣΤΑΘΕΡΕΣ αρχικές τιμές των 0,142 €/kWh στην κανονική ζώνη και 0,132 €/kWh στη μειωμένη ζώνη
επι των οποίων εφαρμόζονται δύο διαφορετικές εκπτώσεις:
ΠεριγραφήΈκπτωση ανά kWh
Ζώνη Κανονικής Χρέωσης0,027 €
Ζώνη Μειωμένης Χρέωσης0,017 €

Μετά την εφαρμογή τους, η τιμή της συγκεκριμένης χρέωσης προμήθειας γίνεται 0,115 €/kWh και στις δύο ζώνες. Πρακτικά, σε όλους τους λογαριασμούς που θα έλθουν στους επόμενους 12 μήνες θα βλέπουμε κανονική χρέωση 0,142 & μειωμένη χρέωση 0,132, και να ακολουθούν οι δυο εκπτώσεις

1791548462485.png

Οπότε ολόκληρη η κατανάλωση σε kWh του Μπλέ τιμολογίου θα μας στοιχίζει 0,115€/kWh πάντα.

Αυτός ο "μέσω καπερναούμ" τρόπος τιμολόγησης πιστεύω ότι γίνεται για λόγους Marketing. ΑΛΛΑ αυτό που φοβάμαι εγώ ότι θα μπορεί να κάνει η ΔΕΗ στους επόμενους μήνες είναι να μας κόψει όποτε θέλει τις δυο αυτές εκπτώσεις χωρίς να θεωρηθεί ότι πείραξε τις σταθερές τιμές του τιμοκαταλόγου ! που θα είναι μεγάλη μπαμπεσιά

Last edited:
με καταναλωση κατα μεσο ωρα 400 κιλοβατωρες το μηνα, ειμαι στο πρασινο ΔΕΗ, αξιζει να ψαχτω ?
Πχ να παω σε μπλε ΔΕΗ ή κατι αλλο ?

ΥΓ...Στο μπλε τιμολογιο της ΔΕΗ η χρεωση ανα κιλοβατωρα, ειναι ανεξαρτητη της καταναλωσης ? (πχ τωρα με το πρασινο, μετα τις 300 πληρωνω μεγαλυτερη τιμη)
Μ ενδιαφερει αυτο κυριως γιατι θερμανση εχω το χειμωνα μεσω air condition και οχι πετρελαιο, αρα μεγαλυτερη καταναλωση, περιπου στις 500 κιλοβατωρες .

Last edited:
Και εγώ ξεχασμένος ήμουν στο πράσινο και πέρασα προ ημερών στο μπλέ. Η τιμή είναι πολύ καλή , ενώ στο πράσινο αυξάνει ανεξέλεγκτα κάθε μήνα. Μετά την καζούρα που πάθαμε με την βενζίνη... είναι να το σκέπτεσαι ? Εγω με 500 kW /μηνα υπολογίζω ότι θα έχω έκπτωση €30 ανά λογαριασμό!!. Και έχω 3 τέτοιες συνδέσεις στο όνομά μου. Δεν τους τα χαρίζω ... θα τα κάνω μπύρες και σουβλάκια κάθε μήνα ! (..τι λέω κάθε μήνα... κάθε εβδομάδα !)

Εαν έχεις λογαριασμό στο myDei .. με ένα click αλλάζεις αμέσως σε μπλέ. Η προσφορά για 0.115€/kWh ισχύει μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Το μπλέ δεν έχει κλιμάκωση τιμής πάνω από τις 200kWh που έχει το πράσινο τιμολόγιο

Last edited:
Ο πεθερός μου είναι στο greenpass . Με καταναλώσεις κοντά στις 200-300kwh το μήνα.
Αξίζει να αλλάξει και να πάει σε αυτό, το online μπλε;
dc79c5de63d2579bf29bff6339bf91f3.jpg

με καταναλωση κατα μεσο ωρα 400 κιλοβατωρες το μηνα, ειμαι στο πρασινο ΔΕΗ, αξιζει να ψαχτω ?
Πχ να παω σε μπλε ΔΕΗ ή κατι αλλο ?

ΥΓ...Στο μπλε τιμολογιο της ΔΕΗ η χρεωση ανα κιλοβατωρα, ειναι ανεξαρτητη της καταναλωσης ? (πχ τωρα με το πρασινο, μετα τις 300 πληρωνω μεγαλυτερη τιμη)
Μ ενδιαφερει αυτο κυριως γιατι θερμανση εχω το χειμωνα μεσω air condition και οχι πετρελαιο, αρα μεγαλυτερη καταναλωση, περιπου στις 500 κιλοβατωρες .

Δεν χάνεις τίποτα να ρίξεις μια αίτηση στο μπλε online. Δες θα δεις τρομερές διαφορές αλλά ΣΙΓΟΥΡΑ το πράσινο σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι 0,115 .
Και με το μπλε κοιμάσαι ήσυχος ότι δεν θα έχεις καμιά έκπληξη αν ξυπνήσει στραβά κάνα πρωί ο Πούτιν ή ο Τραμπ.
Απλα θέλει ενεργοποίηση πάγιας εντολής.

• Like
Reactions: avpap
Ο πεθερός μου είναι στο greenpass . Με καταναλώσεις κοντά στις 200-300kwh το μήνα.
Αξίζει να αλλάξει και να πάει σε αυτό, το online μπλε;
dc79c5de63d2579bf29bff6339bf91f3.jpg
Αστείες καταναλώσεις. Αν νομίζει ότι θα σωθεί με 3 ευρώ τι να σου πω...