Πάμε λοιπόν . Η πρώτες εντυπώσεις από την Samsung ήταν όπως έγραψα παραπάνω χλιαρές. Μετά από 3 μέρες συμβίωσης μαζί της και προσέχοντας την πιο παρατηρητικά και εξονυχιστικά τα πράγματα άλλαξαν .
Δυστυχώς προς το χειρότερο . Τα χρώματα της μακράν χειρότερα της Sharp και φαντάζομαι και από αρκετές άλλες TV . Το κόκκινο χρώμα δίνη την εντύπωση πως είναι πορτοκαλί ενώ το πορτοκαλί βγάζει μάτι. Το μαύρο της καλό αλλά όχι τέλειο να υπολείπεται επίσης της Sharp .
Μετά από όλα αυτά τα καλά που διάβαζα εδώ μέσα απ τους ευτυχείς κατόχους αυτού του μοντέλου περίμενα να δω την καλύτερη TV στην αγορά και δυστυχώς αντίκρισα μια μετριότητα . Προφανώς δεν υπήρχε μέτρο σύγκρισής μα κάποιες άλλες παρά μόνο στα ράφια των καταστημάτων που παίζουν τσιταρισμένες όλες και με HD υλικό . ¨όταν λοιπόν βλέπεις την Samsung σε κάποιο ράφι δίπλα σε άλλες 5 – 10 σου αφήνει την εντύπωση ότι παίζει πολύ καλύτερα από τις διπλανές της και αυτό χάριν του γυαλιστερού πάνελ της που όμως κρύβει της ατέλειες της κάτι που όταν την πάρεις σπίτι σου και ξέρεις τη να προσέξεις μένεις με την απογοήτευση . Τι άλλο να σας πω για την τρελή ανομοιομορφία του panel , για την μειωμένη ευκρίνεια της σε σχέση πάντα με την Sharp . Βέβαια αυτό το τελευταίο την κάνει να φαντάζει καλύτερη σε τηλεοπτικό σήμα καθώς οι λεπτομέρειες την κακής εικόνας του καναλιού καλύπτονται σε Αρκετό βαθμό και για να τις παρατηρήσεις πρέπει να πλησιάσεις στους 50 πόντους. . Έχει όμως ωραίο design η άτιμή και ας θέλει καθάρισμα απ την σκόνη δυο φορές τη μέρα . Επίσης η ποιότητα των πλαστικών και αυτή υπολείπεται της Sharp που μάλιστα όταν την σβήσεις και αρχίσει να κρυώνει ακούς διάφορους θορύβους απ τις συστολές . Το τηλεκοντρόλ της Samsung κάτι λιγότερο από τυπικό φαντάζει σαν να συνοδεύει μια TV της σειράς ενώ αυτό της Sharp ξεχωρίζει απ το βάρος του , την ποιότητα του πλαστικού , το μεταλλικό περίβλημα , την LCD οθόνη , το καπάκι με τις επιπλέον λειτουργίες , το φωτιζόμενο καντράν και πλήκτρών κάνοντας το ένα Hi – End χειριστήριο . Επίσης το γυαλιστερό panel εξυπηρετεί άψογα και σαν καθρέφτης για καλλωπισμό , μόνο μην έχετε κάνα παράθυρό απέναντι η κάποιο φωτιστικό γιατί θα το βλέπετε παρέα με τη ν Μαρία την άσχημη.
Μα καλά θα μου πείτε , δεν έχει ούτε ένα καλό σε σχέση με την sharp? Θα πάμε ευθείς αμέσως και σε αυτά.. Το σημαντικότερο κομμάτι που υπερτερεί η Samsung είναι το κλείδωμα στα 24p κάτι που στην Sharp δεν γίνονταν με αποτέλεσμα την όχι ομαλή κίνηση στο BR. Βέβαια ακόμα όμως κι εδώ υπάρχει θέμα . Αν απενεργοποιήσεις το φίλτρο που έχει στα 100hz για την ομαλή κίνηση παρόλο που κλειδώνει στα 24p έχει πρόβλημα. Με μικρά μεν αλλά εμφανή σκαλώματα .
Τώρα αν με ρωτούσατε αν μετάνιωσα για την αγορά μου θα σας πω πως ΟΧΙ αφού η Sharp που αποχωρίστηκα πριν από λίγο δεν μου είχε κάτσει απ την αρχή καλά μ εκείνο το πρασίνισμα στις δύσκολες σκοτεινές σκηνές μειωμένης ευκρίνειας που ενώ δεν ήταν ενοχλητικό εμένα όμως μ έτρωγε . Ξέρετε πώς είναι να είσαι άρρωστος , άλλωστε αν δεν ξέρατε δεν θα διαβάζατε τώρα τούτες εδώ τις αράδες .
Την επόμενη φορά που θα αγοράσω TV ( σε κάνα εξάμηνο) θα την ψάξω καλύτερα και πάντα με τα μάτια μου αγνοώντας τις όποιες κριτικές διαβάσω οπουδήποτε .
Υ.Γ το παραπάνω κείμενο δεν έχει σκοπό να αμφισβητήσει κανέναν απ όλους όσους κατά καιρούς έγραψαν εκθειαστικά λόγια για το μοντέλο αυτό της Samsung . Είναι καθαρά η άποψη μου και οφείλω να την πω έτσι ώστε να υπάρχουν κα οι δυο πλευρές .