Την γνωμη σας για 55αρα

giannismarav

New member
20 December 2017
15
Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλές γιορτές να έχουμε , είμαι σε αναζήτηση 55αρας και μετά από το " μάτι" που έπαιρνα σχεδόν έναν χρόνο στα γραφόμενά σας , είπα να σας ζητήσω και εγώ την βοήθειά μου . Δεδομένα : απόσταση 2,3 με 2,5 μέτρα - θέαση ακριβώς απέναντι - φωτισμός θα έλεγα ελάχιστος - και χρήση ταινίες , αθλητικά (οτε tv σε λίγο καιρό) , και playstation 4 pro από το κανακάρη , τηλεοπτικό μου είναι αδιάφορο.
Διαθέσιμο ποσό 1.200 με 1.500.
Μιας και έχω καταλήξει με όσα έχετε γράψει στις παρακάτω:
1) LG OLED55B7V , 2) LG OLED55C7V , & 3) SONY KD55XE9005 Ίσως και σαν 4) η SONY KD55XE9305
Ερωτήματα : Οι 2 πρώτες LG OLED έχουν ουσιαστικές διαφορές η μόνο στο χρώμα πλαισίου και στην βάση? Ομοίως οι 2 SONY έχουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα ? και αυτό που με βασανίζει η χρήση games του γιόκα (σε νορμάλ ώρες ) ενδείκνυται για τiς OLED ? (burn in??????)
Συμπέρασμα : παρόλου που σας διάβαζα έμεινα μετεξεταστέος , δεν ξέρω τι είναι το burn in πόσο σοβαρό είναι και αν το καθαρίζει το πρόγραμμα καθαρισμού πάνελ που πήρε το μάτι μου ότι έχει η LG. Συγνώμη για το ζάλισμα , ευχαριστώ εκ τον προτέρων , οι προτάσεις σας σίγουρα θα πιάσουν τόπο.
[h=1][/h]

Re: ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ 55ΑΡΑ

oi lg εχουν ομοιο πανελ και ομοια εικονα, οι διαφορες είναι αισθητικές με τη c7 να έχει καλύτερο ήχο αλλα και της b7 μια χαρα είναι για tv (την έχω δει και ακούσει από κοντά δε το λέω έτσι). Η 9305 τώρα έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας ελαφρώς από την9005 αλλά πολύ υψηλότερη φωτεινότητα από την 9005 και τις lg που βοηθάει στη απεικόνειση του hdr.Δεν ξέρω όμως αν αξίζει μια διαφορά χρημάτων πέρα του10-20%.burn in είναι το μονιμο αποτύπωμα που αφήνει μια στατική εικόνα στο πάνελ της οθόνης (συνήθως μετά από πολύωρη χρήση) αλλά έχω την εντύπωση πως πιο πολύ προβάλεται ως πρόβλημα από τον ανταγωνισμό απο ότι πραγματικά είναι.

lg oled, μην το σκεφτεσαι! 200 ευρω διαφορα απο την 9005 (πολυ καλη τηλεοραση αλλα led!)

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια , θα κινηθώ για την oled όταν με το καλό γίνει η παραγγελία και παραλάβω θα έχετε και μια παρουσίαση με τις εντυπώσεις στο αντίστοιχο θέμα .:aktion033:

2.5 Μ ειναι πολλα για 55 ρα ,αν μπορεις να κατεβασεις την αποσταση στα 2 μετρα θασαι ποιο σωστα !

Μια απόσταση μεταξύ 2μ έως 2,5μ είναι μια χαρά, ακόμα και για λίγο παραπάνω, έως και 2,8μ.
Τα 2,5μ όμως για 55αρα μια χαρά είναι.

Ρε παιδιά τι 2 μέτρα λέτε; Τα διαβάζω συνέχεια αυτά, κόλπα του μαρκετιν. Θα στραβωθούμε στα 2 μετρά μπροστά από 55αρα. 2,5-3 μέτρα είναι καλά. Αν είναι να πάμε δίπλα από την τηλεόραση για να βλέπουμε 4Κ καλύτερα να μην το βλέπουμε. Στις 8Κ θα καθόμαστε ένα μέτρο μπροστά από 65αρες.

Καθόλου κόλπα του μάρκετινγκ. Βέβαια είναι κάτι σχετικό και δε μπορώ να σου μεταδώσω την αίσθηση ούτε να στο τεκμηριώσω. Στα 3 μέτρα θες 65αρα αλλιώς τσαμπα συζητάμε για 4κ, μαύρα, αντιθέσεις.. Προσωπική άποψη μη παρεξηγηθω αν είναι να κάθεσαι πάνω από 3 μέτρα καλύτερα 65αρα lcd παρά η η καλύτερη 55αρα oled

Πάντως στο προηγούμενο σπίτι είχα 55αρα LCD KS8000 στα 2 μέτρα θέασης και τώρα έχω την OLED 55B7V στα 3 μέτρα. Στην πρώτη περίπτωση καμιά φορά ζαλιζόμουν μετά από ώρες θέασης και έκανε ακόμα πιο έντονο το χάλι των ελληνικών καναλιών, καλά για γωνίες θέασης άστα ... όσο για την δεύτερη περίπτωση αν και πολλά τα μετρά όπως λέτε έχω χαζέψει με την εικόνα και την συνολική εμπειρία. Με αυτή την λογική να βάλουμε τα κινητά μας 10 εκατοστά από τα μάτια για να διακρίνουμε το 2K και τις μελλοντικές 8K TV να τις παρακολουθούμε από 1 μέτρο απόσταση. Το βρίσκω υπερβολή να λέμε πως στα 2.5 μέτρα θες 65αρα.

Καθόλου κόλπα του μάρκετινγκ. Βέβαια είναι κάτι σχετικό και δε μπορώ να σου μεταδώσω την αίσθηση ούτε να στο τεκμηριώσω. Στα 3 μέτρα θες 65αρα αλλιώς τσαμπα συζητάμε για 4κ, μαύρα, αντιθέσεις.. Προσωπική άποψη μη παρεξηγηθω αν είναι να κάθεσαι πάνω από 3 μέτρα καλύτερα 65αρα lcd παρά η η καλύτερη 55αρα oled

Ok το 4Κ να το καταλαβω. Το μαυρο κυριως αλλα και η αντιθεση εν μερη τι σχεση εχει με το αν θα εισαι 2 ή 3 μετρα απο την 55αρα? Δε μιλαμε για 2 με 10 αλλα 2 με 3.

Εγώ πάντως βλέπω πλέον απο 2.5m στις 65' και μου φαίνεται νορμάλ. Συνήθεια είναι. Στην αρχή φαίνεται τεράστια. Μετά από λίγο διάστημα συνηθιζει το μάτι.

Προσωπικα στα 3 μέτρα προτιμώ τη μεγαλύτερη οθόνη της 65αρας από την 55 ολεντ πχ . Είπα για μαύρο και αντιθέσεις γιατί προσωπικά θεωρώ ότι το μέγεθος και η κινηματογραφική αίσθηση είναι μεγαλύτερης σημασίας χαρακτηριστικό από αυτα. Ότι θέλει και ότι προτιμά ο καθένας. Για το 4κ βέβαια δεν είναι θέμα αίσθησης πολύ απλά δεν το ξεχωρίζεις από το hd.

Προσωπικα στα 3 μέτρα προτιμώ τη μεγαλύτερη οθόνη της 65αρας από την 55 ολεντ πχ . Είπα για μαύρο και αντιθέσεις γιατί προσωπικά θεωρώ ότι το μέγεθος και η κινηματογραφική αίσθηση είναι μεγαλύτερης σημασίας χαρακτηριστικό από αυτα. Ότι θέλει και ότι προτιμά ο καθένας. Για το 4κ βέβαια δεν είναι θέμα αίσθησης πολύ απλά δεν το ξεχωρίζεις από το hd.

To 4k ομως εχει και HDR, κατι που δεν παιζει σε HD, αρα εχεις αλλα ωφελη.