Τίτλοι τέλους για το minidisc.

Χεχεχεχε...

Τι έγινε;
'Εβγαλες άκρη με το μικρόφωνο;
Πώς πάει "Νεκρανάσταση";....

όχι....δεν ρίξατε αξιόλογες προτάσεις....

παίζει καθημερινά....

Και εγώ τώρα που γράφω απο αυτό ακούω, φτου φτού μην το ματιάσω!..

Παντως με δεδομενο οτι η tascam ακομα βγαζει κασετοφωνα, νομιζω πως θα βγαζει επαγγελματικα μηχανηματα για ακομα μια 10ετια τουλαχιστον

Ναι η Τascam κρατάει θερμοπύλες αλλα και η SONY θα συνεχίζει προς το παρόν να παράγει ενα δύο βασικά deck και δισκάκια.

Άν λάβουμε υπόψιν οτι το 8track ακόμα επιβιώνει σαν φορμάτ απο τους φίλους του νομίζω οτι το minidisc έχει πολλάάάάά χρόνια ζωής ακόμη.
Τι κιαν απέτυχε σαν προιόν μαζικής κατανάλωσης; Eμείς που το αγαπήσαμε και το εκτιμήσαμε έχουμε την θέληση και τον τρόπο να το απολαμβάνουμε.

mzr-900 ακομα δουλευει και αυτη τη στιγμη απο αυτο ακουω.........
στα τοσα χρονια που το εχω μονο μια αλλαγη μπαταριας χρειαστηκε....
πεθαμενο φορματ εε? μου αρεσει το ζομπι μου που συνεχιζει!!!!!
minidisc forever!!!!

Δεν υπάρχουν πιά τέτοια φορητά προσανατολισμένα στην τόσο πολύ στην μουσική απόλαυση στην εποχή που όλοι θέλουν να ακούν απο το κινητό τους η κάτι τέτοιο και μάλιστα πληρώνουν πολλές φορές αδρά για αυτό.
Λαμβάνιντας υπόψιν και τις τιμές που βρίσκει κανείς πιά συσκευές για minidisc όντως minidisc forever! μονο για μουσικόφιλους...

Μόλις επέστρεψα από Αλόννησο και Σκιάθο. Το mz-r909 με έβγαλε και φέτος ασπροπρόσωπο μετά από 9 χρόνια συμβίωσης μαζί του :ernaehrung004: . Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια νέα μπαταρία, κατά τα άλλα δούλεψε σαν καινούργιο, φτου να μην το ματιάσω.

Έτσι μπράβο!
Με minidisc για μουσική συντροφιά πέρασα και εγώ φέτος τις διακοπές μου!..

Απάντηση: Re: Τίτλοι τέλους για το minidisc.

βασικά είχε δυό λειτουργίες που καθαρίζανε τον ανταγωνισμό από τα αποδυτήρια.

1. Αλλαγή σειράς κομματιών αν ήθελες και φυσικά...
2. track mark την ώρα της αναπαραγωγής....

ρέστα...

να συμπληρώσω...
3. προσθήκη - αφαίρεση κομματιού, εύκολα...,
4. μοντάζ τραγουδιών (κόψε-ράψε, fade in/out), στο πιτς φιτίλι..., και
5. αναλογικές/ψηφιακές εισόδους

...και τι δεν έκανε το άτιμο, την εποχή που δεν βρίσκαμε και τόσο εύκολα τραγούδια στο δίκτυο, τα usb/mp3 players στο αυτοκίνητο ήταν τουλάχιστον "εξωτικά"... και η αντιγραφή βινυλίου στο pc ήταν βάσανο!

Κατά τη γνώμη μου πάντως δεν εκτοξεύτηκε ποτέ..., αρχικά λόγω περιορισμού στη χωρητικότητα (γι'αυτό δεν δούλεψε ποτέ και σαν video?) και στη συνέχεια γιατί η ευκολία εύρεσης τραγουδιών στο δίκτυο και οι δυνατότητες των usb player απογειώθηκαν... απλά δεν υπήρχε σύγκριση...

+++
Μετά το νήμα αυτό πάντως το δικό μου πήρε πάλι τη θέση του (εντάξει δεν περνάει συχνά ρεύμα μέσα του... αλλά είδε το φως πάλι... :worshippy:)

:ernaehrung004:

Aν το είχε ανοίξει στο mp3 η Sony από την αρχή, αντί να στρουθοκαμηλίζει, ίσως και να είχε φάει τη θέση του iPod στην ιστορία...

Ειδικά όσον αφορά τα Walkman ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει from hero to zero που λένε, αλλα δεν τους βλέπω να μαθαίνουν απο τα λάθη τους όμως..

Δυστυχώς η εταιρία αυτή παρόλη την τεχνολογική της υπεροχή, ειδικά στον ήχο οδήγησε τον εαυτό της σε αδιέξοδο και δύο φανταστικά formats το minidisc και το sacd το ένα στον τάφο και το άλλο ουσιαστικά στην εγκατάλειψη αφου έχει σταματήσει να το υποστηρίζει πια απευθείας και το καταδίκασε στην αφάνεια της niche αγοράς παρότι στα αρχεία της υπάρχουν χιλιάδες τέτοια master.
Kρίμα γιατι και τα δύο (ειδικά το sacd) είχαν όλες τις προυποθέσεις για μεγαλεία όμως η παρανοικά προστατευτική και φαντασμένη sony τα καταδίκασε με την στάση της.

Ευτυχώς το Sacd υποστηρίζεται ακόμα απο μικρούς κατασκευαστές και δισογραφικές γιατι είναι το καλύτερο hires format κατα την γνώμη μου (όποιος έχει ακούσει κάποιο καλό sacd με κλασσική ή κάποιο shm sacd θα με καταλάβει).

Το minidisc το υποστηρίζουμε πια εμείς μόνοι μας, νά'ναι καλά το Ebay!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Τίτλοι τέλους για το minidisc.

Μετά το νήμα αυτό πάντως το δικό μου πήρε πάλι τη θέση του (εντάξει δεν περνάει συχνά ρεύμα μέσα του... αλλά είδε το φως πάλι... :worshippy:)

:ernaehrung004:

Έτσι μπράβο!
Γιατι φοβούνται τα καημένα μόνα τους στο σκοτάδι ...άσε που μπορεί να ανακαλύψεις τί έχανες απο ήχο τόσα χρόνια...:music-smiley-004:
Οβασικός λόγος που το χρησιμοποιώ σαν φορητό είναι οτι είναι η πιό ποιοτική και προσεγμένη ηχητικά συσκευή ακόμα και απο τα cd walkman και είναι και πιο compact και να μην παραλείψουμε και τον cool παράγοντα..:cool4: αφού ακόμα "ψαρώνει" όπου φανεί..

1998, Ήμουν 18 χρονών τότε. Μόλις είχα τελειώσει ανεπιτυχώς με τις πανελλαδικές εξετάσεις και είχει ήδη παρθεί η απόφαση να παω στην Αγγλία για σπουδές.
Ήταν η χρονιά που μόλις είχε ανοίξει η cosmote και οι αλλές 2 τότε, Telestet και Panafon είχαν λίγα χρονια ζωής. (ΑΝ θυμάμαι καλά για αυτές). Ήταν η χρονιά που η intel κυκλοφόρησε τον Pentium II και η AMD τον Κ6, τον οποίο πήρα σε νεο pc εκείνη την χρονιά στα 233ΜΗz.
Τσακωμένοι οι γονείς μου ήδη 3 χρόνια τότε (δεν τα βρήκαν ποτέ) και εγω κάπου είδα για αυτό το νεο format, το minidisc. Προσπαθούσα να πείσω τον πατέρα μου να μου πάρει το (για πάντα) αριστουργημα που τότε πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα και φυσικά σε λίγα καταστήματα, ΜΖ-R 35. Αφου μου είχε αρνηθεί κατηγορηματικά στην αρχή, άλλαξε γνώμη όταν προσφέρθηκε να με βοηθήσει η μητέρα μου...και μου έδωσε 120.000 δρχ που έκανε περίπου να το πάρω απο γνωστό μαγαζί ακριβώς απέναντυ απο το πολυτεχνείο το οποιο μου διαφευγει τώρα.
Τα CD υπήρχαν αρκετά χρόνια ήδη, και είχαμε φέτα CD στο σπίτι ήδη 10 χρόνια πριν. Και discman υπήρχαν απο αρκετά χρόνια πριν ΑΛΛΑ η μαγεία του MZ-R35 πραγματικά με κυρίεψε απο την πρώτη στιγμή. Ήταν η πρώτη φορά που CD ποιότητα στον ήχο μπορούσε να χορέσει σε οποιαδήποτε τσέπη μπουφαν, παντελονιού και χωρίς να φοβάσαι μην το πιέσεις παραπάνω σε κάποιο σημείο.
Η ποιότητα κατασκευής ήταν πραγματικά ασύλληπτη για την εποχή του, ειδικά σε κάτι φορητό. Μεταλλικό περίβλημα, στιβαρό....σχεδόν φάνταζε σμιλεμένο. Μπορούσες να γράψεις δισκάκια, να τα επαναγράψεις, να κάνεις edit τα κομμάτια, να τους αλλάξεις την σειρά στο δισκάκι, και το απίθανο τότε....να τους βάλεις ΤΙΤΛΟ!
Συντρόφεβε τα "ταξίδια" μου έναν ολόκληρο χρόνο πηγαινε-ελα στο κέντρο με το λεωφορείο, στο foundation (προετοιμασια για την Αγγλία), και για τουλάχιστον 3 χρόνια στην Αγγλία στις σπουδές μου εκεί. Το καλοκαίρι του 98 ηχογράφισε συνδεμένο στον μίκτη 2 σετ των τότε resident djs του καλοκαιρινού +SODA στα Νεα Δειλινά.
Η λέξη "σκυλί" μάλλον το αδικεί, γιατί μέχρι και σήμερα δουλεύει τέλεια και το δισκάκια του ζουν σαν καινούργια, με εγγραφές που έκανα τότε, να μου θυμίζουν μια υπέροχη περίοδο στην ζωή μου, την φοιτιτική και όχι μόνο. Το μόνο κομμάτι του που θα μπορούσε απο κατασκευής να το προδώσει ήταν η μπαταρία λιθιού, και το έκανε πριν 5 χρόνια περίπου, αλλά με τον μετασχηματιστή συνδεμένο δουλεύει όπως δούλευε πάντα....

Γκατζετάκιας απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μάλλον είναι η no1 ηλεκτρονική συσκευή στην καρδιά μου. Είμαι πολύ συναισθηματικά δεμένος με αυτο το μηχανηματάκι και δεν περιμένω πολλούς να καταλάβουν το γιατί.

lem144_mini_md.jpg

Ήθελα να τα γράψω όλα τα παραπάνω, και συγνώμη για το ξέθαμα του θέματος...

Καλώς όρισες στην παρέα μας!
Να είσαι βέβαιος ότι πολλοί εδώ μέσα σε καταλαβαίνουν. Όλοι είμαστε συνδεμένοι με κάποιο μηχανάκι που μας έχει συντροφέψει σε σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

Όσο για μένα έκανα την πρώτη μου επαγγελματικού επιπέδου ηχογράφηση σε mini disk.
Ένα ζευγάρι πυκνωτικά μικρόφωνα, μία μικρή, φορητή κονσόλα και το mini disk ως εγγραφέας.
Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, υπάρχουν κι' άλλοι... -bye-

Φίλε Octap καταρχάς καλωσήλθες στο forum. Mας τιμά που με το πρωτο σου post επέλεξες να "αναστήσεις" το ρομαντικό αυτό νήμα.

Το κείμενο σου περιγράφει με ακρίβεια τους λόγους που όλοι οι "κολλημένοι" εδώ αγαπήσαμε και ακόμα αγαπάμε το φορμάτ αυτό, ένα μείγμα απο τα μοναδικά του ακόμα και σήμερα features, απο την εκπληκτική του ποιότητα και φυσικά απο τις όμορφες αναμνήσεις απο την εποχή που το ανακαλύψαμε και το ζήσαμε οι περισότεροι σε τρυφερές η σχεδόν τρυφερές περίπου ηλικίες.

Ειμαστε πολύ χαρουμενοι να σε έχουμε εδώ στο club των δηλωμένων τρελλών που ακόμα επιμένουν, εγώ έχω ένα Mzr30 ένα Mzr35 και ένα Deck sony minidisc mds JB 930 που βρήκα demo κυριολεκτικά καινούριο χωρίς ουτε μία ώρα σε βιτρίνα γνωστου καταστήματος το καλοκαίρι στα 150 ευρώ και τα χαίρομαι όλα κανονικά σαν να μην πέρασε μια μέρα!!!

Φοβερό κομμάτι στιβαρή συσκευή,όμορφη, το σόνυ το είχα σε ασημί made in japan που να βρεις να γράφει τέτοιο πράμα στις μέρες μας.Τελικά αποφάσισα να το πουλήσω σε συμφουρίτη αλλά κράτησα, δε ξέρω γιατί, 10 δισκάκια για ανάμνηση.
Θυμάμαι τη διαφήμιση που έλεγε... ''Γράφεις/σβήνεις ένα εκατομύριο φορές στο ίδιο χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητα του ήχου.
Όπως επίσης ό,τι το αγόρασα με την αιτιολογία να γράψω τις, κασσέτες που είχα στα δισκάκια του που ήταν αναλοίωτα, αλλά αντέγραφα και επιλογές απο cds με ναί τον τίτλο των τραγουδιών και όχι μόνο γιατί στο fade to black των metallica είχα καταφέρει να κάνω να περνάνε τα λόγια του τραγουδιού..ώρες ατελείωτες μαζί του.
Δε προχώρησε το mini disc εξαιτίας του cd πιστεύω που απο ένα σημείο και μετά μπορούσε ο καθένας να γράφει τραγούδια σε cd's απο τους υπολογιστές και ήταν πως να το πω,το κάτι παραπάνω,αφού με τα cds έκανες, και κάνεις ακόμη, τη δουλειά σου παντού..

Last edited:
Έχω δυο walkman,τα οποία τώρα πια δεν λειτουργούν.
Όμως τα έχω εκεί στο συρτάρι να τα χαζεύω για την πανέμορφη και στιβαρή κατασκευή τους,καθώς και για τις αναμνήσεις τους...
Ψάχνοντας βρήκα μια σελίδα,που έχει όμορφες φώτο απο τα περισσότερα player...

http://www.flickriver.com/groups/1324672@N22/pool/interesting/

αυτή η βλακεία της σόνυ να τα κρατάει όλα κλειδωμένα....
πότε επιτέλους θα μάθει.
Το έχει κάνει το λάθος τουλάχιστον 2-3 φορές γερά...