1998, Ήμουν 18 χρονών τότε. Μόλις είχα τελειώσει ανεπιτυχώς με τις πανελλαδικές εξετάσεις και είχει ήδη παρθεί η απόφαση να παω στην Αγγλία για σπουδές.
Ήταν η χρονιά που μόλις είχε ανοίξει η cosmote και οι αλλές 2 τότε, Telestet και Panafon είχαν λίγα χρονια ζωής. (ΑΝ θυμάμαι καλά για αυτές). Ήταν η χρονιά που η intel κυκλοφόρησε τον Pentium II και η AMD τον Κ6, τον οποίο πήρα σε νεο pc εκείνη την χρονιά στα 233ΜΗz.
Τσακωμένοι οι γονείς μου ήδη 3 χρόνια τότε (δεν τα βρήκαν ποτέ) και εγω κάπου είδα για αυτό το νεο format, το minidisc. Προσπαθούσα να πείσω τον πατέρα μου να μου πάρει το (για πάντα) αριστουργημα που τότε πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα και φυσικά σε λίγα καταστήματα, ΜΖ-R 35. Αφου μου είχε αρνηθεί κατηγορηματικά στην αρχή, άλλαξε γνώμη όταν προσφέρθηκε να με βοηθήσει η μητέρα μου...και μου έδωσε 120.000 δρχ που έκανε περίπου να το πάρω απο γνωστό μαγαζί ακριβώς απέναντυ απο το πολυτεχνείο το οποιο μου διαφευγει τώρα.
Τα CD υπήρχαν αρκετά χρόνια ήδη, και είχαμε φέτα CD στο σπίτι ήδη 10 χρόνια πριν. Και discman υπήρχαν απο αρκετά χρόνια πριν ΑΛΛΑ η μαγεία του MZ-R35 πραγματικά με κυρίεψε απο την πρώτη στιγμή. Ήταν η πρώτη φορά που CD ποιότητα στον ήχο μπορούσε να χορέσει σε οποιαδήποτε τσέπη μπουφαν, παντελονιού και χωρίς να φοβάσαι μην το πιέσεις παραπάνω σε κάποιο σημείο.
Η ποιότητα κατασκευής ήταν πραγματικά ασύλληπτη για την εποχή του, ειδικά σε κάτι φορητό. Μεταλλικό περίβλημα, στιβαρό....σχεδόν φάνταζε σμιλεμένο. Μπορούσες να γράψεις δισκάκια, να τα επαναγράψεις, να κάνεις edit τα κομμάτια, να τους αλλάξεις την σειρά στο δισκάκι, και το απίθανο τότε....να τους βάλεις ΤΙΤΛΟ!
Συντρόφεβε τα "ταξίδια" μου έναν ολόκληρο χρόνο πηγαινε-ελα στο κέντρο με το λεωφορείο, στο foundation (προετοιμασια για την Αγγλία), και για τουλάχιστον 3 χρόνια στην Αγγλία στις σπουδές μου εκεί. Το καλοκαίρι του 98 ηχογράφισε συνδεμένο στον μίκτη 2 σετ των τότε resident djs του καλοκαιρινού +SODA στα Νεα Δειλινά.
Η λέξη "σκυλί" μάλλον το αδικεί, γιατί μέχρι και σήμερα δουλεύει τέλεια και το δισκάκια του ζουν σαν καινούργια, με εγγραφές που έκανα τότε, να μου θυμίζουν μια υπέροχη περίοδο στην ζωή μου, την φοιτιτική και όχι μόνο. Το μόνο κομμάτι του που θα μπορούσε απο κατασκευής να το προδώσει ήταν η μπαταρία λιθιού, και το έκανε πριν 5 χρόνια περίπου, αλλά με τον μετασχηματιστή συνδεμένο δουλεύει όπως δούλευε πάντα....
Γκατζετάκιας απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μάλλον είναι η no1 ηλεκτρονική συσκευή στην καρδιά μου. Είμαι πολύ συναισθηματικά δεμένος με αυτο το μηχανηματάκι και δεν περιμένω πολλούς να καταλάβουν το γιατί.
Ήθελα να τα γράψω όλα τα παραπάνω, και συγνώμη για το ξέθαμα του θέματος...