Το 2006 σε δίσκους.

Δισκοι που προτεινω για το 2006 αναμεσα σε αυτους για τους οποιους εχω αποψη, χωρις καμια σειρα αξιολόγησης. Τα γραφω όπως μου έρχονται.

killers-sams town
TV on the radio - Return to cookie mountain. Το προηγουμενο ηταν καλυτερο
Thom Yorke - The eraser. Σκοτεινο, καλο.
Yo la tengo - I am not afraid of you and i will beat your ass. Τα’παμε για αυτό.
Bob Dylan - Modern times
RHCP - Stadium Arcadium. Για αυτό τα παραειπαμε κιολας!
Raconteurs - Broken boy soldier
Gnarls Barkley - St. Elsewhere. Καλουτσικη ποπ χωρις σκοτουρες.
The Mars Volta – Amputechture. Τα παραειπαμε και για αυτό
Damien Rice - 9
The Roots - Game Theory
The Strokes - First Impressions Of Earth
Pearl Jam - Pearl Jam
Muse - Black holes and revelations
Tool -10,000 Days. Ερχεται και το live τους…
Neil Young - Living with war. Πολύ καλος δισκος με στιχους μαχαιριά στο κοκκαλο. Μακαρι να ειχαμε και εμεις καποιον τραγουδοποιο να τα λεει με αυτόν τον τροπο.
Patricia Barber – Mythologies
Joanna Newsom – Ys
Αhmad Μansour - Public Domain. Mακαρι να μπορουσα να εδινα αντιγραφα ασφαλειας σε ολους σας.

Θα επανελθω (απειλή).

Last edited:
Δισκοι που προτεινω για το 2006 αναμεσα σε αυτους για τους οποιους εχω αποψη, χωρις καμια σειρα αξιολόγησης. Τα γραφω όπως μου έρχονται.

killers-sams town
TV on the radio - Return to cookie mountain. Το προηγουμενο ηταν καλυτερο
Thom Yorke - The eraser. Σκοτεινο, καλο.
Yo la tengo - I am not afraid of you and i will beat your ass. Τα’παμε για αυτό.
Bob Dylan - Modern times
RHCP - Stadium Arcadium. Για αυτό τα παραειπαμε κιολας!
Raconteurs - Broken boy soldier
Gnarls Barkley - St. Elsewhere. Καλουτσικη ποπ χωρις σκοτουρες.
The Mars Volta – Amputechture. Τα παραειπαμε και για αυτό
Damien Rice - 9
The Roots - Game Theory
The Strokes - First Impressions Of Earth
Pearl Jam - Pearl Jam
Muse - Black holes and revelations
Tool -10,000 Days. Ερχεται και το live τους…
Neil Young - Living with war. Πολύ καλος δισκος με στιχους μαχαιριά στο κοκκαλο. Μακαρι να ειχαμε και εμεις καποιον τραγουδοποιο να τα λεει με αυτόν τον τροπο.
Patricia Barber – Mythologies
Joanna Newsom – Ys
Αhmad Μansour - Public Domain. Mακαρι να μπορουσα να εδινα αντιγραφα ασφαλειας σε ολους σας.

Θα επανελθω (απειλή).

Ελπίζω να μην είναι όλοι αρκετά επίπεδοι έως βαρετοί .:flipout:

Re: Απάντηση: Το 2006 σε δίσκους.

καλά αυτό γράφτηκε το 1985 και κυκλοφόρησε σε cd το πρωτον το 1996

Την έχω και εκείνη την εκδοχή: της ECM είναι καλύτερη - πιο ατμοσφαιρική και υποβλητική.
είδες; όσο σκαλίζεις, βρίσκεις :grandpa:

μετά σου φταίνε τα 70'ς ;-bye-

μου φταίει το πρώτο μισό των 70ς : μετά το πράγμα έφτιαξε:award: , απελευθερώθηκε απ την αρχή ;) και εξερευνήθηκαν καινούργιες επικράτειες Θόρυβου: όλα καλά. :smile:

Το 2006 σε δίσκους λοιπόν . Ως συνήθως κι αυτήν την χρονιά αγόρασα πολλές επανεκδόσεις παλαιών αριστουργημάτων και αρκετούς δίσκους , φρέσκιας παραγωγής . Η σύγκριση στις περισσότερες των περιπτώσεων απέβη μοιραία για τους νέους , τουλάχιστον αυτούς που κινούνται στον χώρο της ποπ και του ροκ . Εφ’ όσον είθισται πλέον να διαλέγουμε ( παράδοση που ξεκίνησε από πέρυσι ) τα καλύτερα κάθε χρονιάς , ιδού μερικές προτάσεις από αυτά που άκουσα και με ευχαρίστησαν , αν μη τι άλλο , και που θα τα ξανακούσω κάποια στιγμή σίγουρα.

Sonic Youth – Rather Ripped
Dictaphone – Vertigo II
Triosk – The headlight Serenade
Hebden/Reid – The Exchange Session Vol. I
Loka – Fire Shepherds
Belle & Sebastian – The Life Pursuit
Decemberists – The Crane Wife
Various – Warp Works & 20th Century masters
The Divine Comedy – Victory for the Comic Muse
Isobell Cambell / Mark Lanegan – Ballad of the Broken Seas
Βοb Dylan – Modern Times
Yo la Tengo - I am not afraid of you and I will kick your ass

Θανάσης Παπακωνσταντίνου – Η βροχή από κάτω ( ο πρώτος ελληνικός δίσκος εδώ και χρόνια που είχε κάτι καινούργιο να πεί )

Πολύ ενδιαφέρον το κουτί των Tortoise “ A Lazarus Taxon” με 3 cd και ένα DVD , με διάφορα ακυκλοφόρητα κλπ .

Υ.Γ. Τους «Πειρατές» τους πήρα , αλλά δεν έχω γνώμη ακόμη , μιάς και είναι τελείως έξω από τα ακούσματα μου , οπότε δυσκολεύομαι να το κρίνω

ιδού μερικές προτάσεις από αυτά που άκουσα και με ευχαρίστησαν , αν μη τι άλλο , και που θα τα ξανακούσω κάποια στιγμή σίγουρα.

Το θέτεις πολύ καλά.:D
Ευχαριστούμε Ντοκ :smileJap:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το 2006 σε δίσκους.

υπαινίσσεσαι κάτι για το γούστο μου ;

Κάθε άλλο: ο τρόπος που το θέτεις μου άρεσε πολύ: "δίσκοι που μου άρεσαν και θα τους ξανακούσω" - δεν το θεωρώ καθόλου λίγο στις μέρες μας.

Να προσθέσω και αυτά:

Cat Power / Dear Sir - ακόμη καλά κρατιέται..

Mark Isham / The black dahlia - η ταινία ήταν μάπα, το σάουντρακ όμως;

Ξυδάκης - Αρβανιτάκη / Γρήγορα η ώρα πέρασε - με στίχους από Σαπφώ η απόλυτη Ελληνική δισκάρα της χρονιάς παρόλο που δεν ακούω Ελληνικά..συστήνεται ανεπιφύλακτα σε όλους και για την παραγωγή.

μήπως είμαστε νοσταλγοί και τίποτα απ αυτά που ακούμε δεν κυκλοφόρησε το 2006; :nounder:

Αναμένω...:cool:

Εγώ θα ψιλοσυμφωνήσω...Το 2006 πέρασε με τρία δισκάκια που μένανε μόνιμα κοντά στο player που βγήκανε το '58, το '64 και το '98!

MILES DAVIS, O.S.T. Ascenseur pour l' echafaud,
LALO SCHIFRIN, Metamorphosis (Μανώλο, merci για την ανακάλυψη),
EDVARD GRIEG, Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 16.

Υπάρχουν πάντως κάποια κομμάτια που αναφέρθηκαν και τα ανακαλύπτω τώρα και αυτό είναι το θετικό του thread...