billpeppas
Supreme Member
Κάποιες από τις πρώτες συμβουλές που πήρα εδώ μέσα (από τον Τάσο εκ Θεσσαλονίκης - ελπίζω να είναι καλά όπου είναι) ήταν αν έχεις κάτι να ανεβάσεις που πιστεύεις ότι είναι αποδεκτό από το γούστο σου ανέβασε το. Το ψεύτικο όχι. Το να είσαι καλός στην επεξεργασία δε σε κάνει απαραίτητα καλό φωτογράφο. Δεν είναι υποχρέωση σου να ανεβάζεις φώτο του κιλού μόνο και μόνο για να ανεβάζεις.
Ξεχνάτε ένα πράγμα. Ο Ναθαναήλ είναι κινηματογραφιστής οπότε στη δουλειά του καμιά φορά επιβάλλεται η επεξεργασία. Έχετε διαφορετική αντίληψη.
Και εγώ είμαι υπέρ του original γιατί αλλιώς θα γίνω καλός στην επεξεργασία αλλά δεν θα εξελιχθώ ποτέ ως ερασιτέχνης φωτογράφος.
Στο γάμο μου ο φωτογράφος με ρώτησε αν στις φωτο του next day θέλω να με βάλει και σε καμία στον πύργο του Άιφελ, του Λονδίνου κλπ κλπ.![]()
Μεγάλη κουβέντα πάντως.
Η βασική αρχή είναι το καδράρισμα.
Είτε έχεις δικό σου ουρανό, είτε από άλλη πηγή, ο καλός ο φωτογράφος φαίνεται και πάλι.
Δεν δημιουργείται μαγικά θέμα και καδράρισμα και αρμονία.
υ.γ. ΔΕΝ ταιριάζει εδώ Κώστα @kbouk γιατί ΔΕΝ είναι AI δημιουργίες οι φωτό μου, χειροκίνητη δουλειά είναι που μπορεί να εισαχθεί άλλο στοιχείο από άλλη φωτογραφία μου.