το ακούσαμε και αυτό....

Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

εκανα το λαθος και ειδα μερικα λεπτα και μετα συνειδητοποιησα τι ''παιζοταν'' και αλλαξα καναλι.

Ο άνθρωπος που είπε τον Κολοκοτρώνη Gay!

Αυτός είναι. Λέγεται Πέτρος Τατσόπουλος και είναι συγγραφέας.

Παρουσιάζει αυτή την εποχή το ντοκιμαντέρ που προβάλλει ο ΣΚΑΪ κι έχει θέμα την επανάσταση του 1821.
tats4534.jpg

Μέχρι τώρα, βασισμένη η σειρά στον ιστορικό(;) Θάνο Βερέμη και όχι σε ιστορικούς αναγνωρισμένους, όπως ο Παπαρηγόπουλος και τα απομνημονεύματα του στρατηγού Μακρυγιάννη, μας λέει την ιστορία, κάπως διαφορετική από αυτή που μας έμαθαν στα σχολειά.

Σαν άλλοι... Πάγκαλοι, οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ, μιλούν για αγράμματους Έλληνες, που ζούσαν αρμονικά με τους Τούρκους και, κάποια στιγμή, αποφάσισαν να επαναστατήσουν.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο οπλαρχηγός, ο ήρωας των σχολικών μας χρόνων, ήταν gay. Και, μάλιστα, αρραβωνιασμένος!

Δείτε τι γράφει στη σελίδα του στο facebook ο «έγκριτος» συγγραφέας.
Φαίνεται ότι υπάρχει μια κάστα ανθρώπων, που μισεί κάθε τι ελληνικό. Κάθε τι γνήσιο, απλό, ανθρώπινο. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι ψευτοκουλτουριάρηδες μισούν οτιδήποτε κάνει περήφανο τον Έλληνα ανά τους αιώνες και προωθούν τις συμπλεγματικές εμμονές τους, ότι οι Έλληνες ήταν παντού και πάντα άχρηστοι, βδελυροί, βρωμιάρηδες, ξεφτίλες κτλ. Όλα τα κακά του σύμπαντος είναι μαζεμένα σε κάθε Έλληνα, για τους ελιτίστες κοσμοπολίτες της διανόησης!

Γιατί πιστεύουν ότι ο αγράμματος είναι κατώτερος άνθρωπος.

Μήπως, όμως, πρέπει να σκεφτούν ότι αυτοί, οι γραμματιζούμενοι, είναι οι προδότες αυτού του τόπου;

Αυτοί οι γραμματιζούμενοι, υπογράφουν μνημόνια και ξεπουλάνε την πατρίδα μας;

Ότι αύριο - μεθαύριο, η ιστορία θα έχει και γι αυτούς μια γωνιά, που θα αναφέρει τα κατορθώματά τους;

Γιατί τις επαναστάσεις, ναι, τις κάνει ο Λαός. Που δεν ξέρει πολλά γράμματα, γιατί κάποιοι σαν κι εσάς κύριε Τατσόπουλε, φρόντισαν να τους κρατήσουν στο σκοτάδι.

Είναι, όμως, ο Λαός, αληθινός, σίγουρος για την ιστορία του και έτοιμος, αν χρειαστεί, να ξαναγράψει ιστορία. Κι όχι όπως εσείς οι γραμματιζούμενοι, να λακίσουν την ύστατη ώρα με το γελοιότατο εφεύρημα της γλώσσας, που εσείς πλάθετε και το λέτε αυτοεξορία!

Επειδή ο πραγματικός ήρωας, είναι αυτός που στέκεται απέναντι στον εχθρό. Ό,τι έκανε ο ελληνικός λαός δηλαδή στους αιώνες.

Ντροπή και στον ΣΚΑΪ. Μεγάλο το ολίσθημα. Αλλά, όταν παίρνουμε το «πακέτο» από την Εθνική Τράπεζα που είναι χορηγός της εκπομπής, τότε νομίζουμε ότι μπορούμε να ξεπουλήσουμε την πατρίδα!

πηγη : http://www.newsday.gr/article/24706/o-anthropos-pou-eipe-ton-kolokotrone-gay

http://www.inews.gr/96/o-xeftilas-tou-skai-pou-leei-ton-kolokotroni-gkei.htm

http://www.inews.gr/135/vrazoun-olo...-thkolokotronio-skai-akoma-na-parei-thesi.htm

Δεν είναι τυχαία η συγκυρία Κώστα!
Σε μια περίοδο που η κοινωνία μας έχει καταρρακωθεί, έχει πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και σε οικονομική εξαθλίωση και οι άμυνες έχουν εξασθενίσει, με περισσή χαρά κάποιοι εφευρίσκουν τρόπους να πλήξον το τελευταίο αποκούμπι που δίνει ίχνος υπερηφάνιας στον Έλληνα.
Την ιστορία του.
Αναθεωρητές του κερατά με ύφος λόγιου και βαθιά μορφωμένου μας κάνουν να νιώθουμε ένοχοι για τα δεινά που προκαλέσαμε στον πολύπαθο τουρκικό λαό.
Οι οπαδοί της κυρίας Ρεμπούση βλέπουν ορατό τον κίνδυνο συρρίκνωσης της Τουρκίας και του πολιτισμού της και ανησυχούν......

Ο Τατσόπουλος δεν ειναι πού παριστάνει τόν συγγραφέα ??

Καί επειδή είπε gay τον Θόδωρο τί έγινε??
Μήπως νομίζει οτι σοκάρει ??
Gay ξέ Gay o Θόδωρος ούτε μνημονιακό δουλάκι ήταν ,ούτε ανύπαρκτος γραφιάς πού μέ τίς πλάτες Συγκροτημάτων τύπου πήγε νά κάνει ονομα..

Η απάντηση στόν ''συγγραφέα'' θάπρεπε νάναι..

Γειά σου ρε Κολοκοτρώνη μέ τον Αρραβωνιάρη σου..

Μακάρι νάχαμε και άλλα ζευγάρια τέτοια νάστελναν στον αγύριστο τά Μνημονιακά τσιράκια..

Last edited:

Αλλως τε εχω διαβάσει απο άλλες πηγές οτι ο Θοδωράκης ο Κολοκοτρώνης ήταν αρραβωνιασμένος μέ δυό παλληκάρια ταυτόχρονα.

Και οσο νάναι 3 ζευγάρια αρ@ίδια Αρματωλών ισούνται μέ ολα τά μαραζιάρικα τών γλυφτών τού Μνημονίου..

:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: το ακούσαμε και αυτό....

Σε μια περίοδο που η κοινωνία μας έχει καταρρακωθεί, έχει πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και σε οικονομική εξαθλίωση και οι άμυνες έχουν εξασθενίσει, με περισσή χαρά κάποιοι εφευρίσκουν τρόπους να πλήξον το τελευταίο αποκούμπι που δίνει ίχνος υπερηφάνιας στον Έλληνα.
Την ιστορία του.
Αναθεωρητές του κερατά με ύφος λόγιου και βαθιά μορφωμένου μας κάνουν να νιώθουμε ένοχοι για τα δεινά που προκαλέσαμε στον πολύπαθο τουρκικό λαό.
Οι οπαδοί της κυρίας Ρεμπούση βλέπουν ορατό τον κίνδυνο συρρίκνωσης της Τουρκίας και του πολιτισμού της και ανησυχούν......

Δε συμφωνω με αυτο. Τετοια παιχνιδακια γινονται πολυ πιο ευκολα σε καιρους ευημεριας με το στομα γεματο, το (απαραιτητως) κανουργιο σπιτι τιγκα στα ηλεκτρονικα, το (καινουργιο) αυτοκινητο φτιαγμενο κλπ. Οταν ο νους παυει να δουλευει και η αυτο-ικανοποιηση και ο αυτοσεβασμος προερχονται απο την υλη.

Σε περιοδους σαν την σημερινη, ο κοσμος συσπειρωνεται και βρισκει αποκουμπι σε περασμενα μεγαλεια, αρνουμενος οποιαδηποτε προσπαθεια σπιλωσης της ιστοριας του, γιατι πλεον μονο αυτη εχει για να διατηρησει την αξιοπρεπεια και τον αυτοσεβασμο του.

Δε θα περασουν καλα στο Σκαι με αυτο...

Re: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Εγω ρε παιδια περιμενω να δω και τα επομενα επεισοδια για να διαμορφωσω αποψη.... (Γιατρεεεεε.... (Σπυρο) ειναι σοβαρη η κατασταση μου?:nounder:)

Παντως αν και το πρωτο ξεκινησε λιγακι σοκαριστικά, αργοτερα μετριαστηκε... Μου φανηκε πως ηθελε να προκαλεσει...

Re: Απάντηση: το ακούσαμε και αυτό....

Την ιστορία του.

+1000

Και εγώ έτσι νομίζω, ότι τώρα που είμαστε στα γόνατα προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν.

Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Ο Τατσόπουλος δεν ειναι πού παριστάνει τόν συγγραφέα ??

Καί επειδή είπε gay τον Θόδωρο τί έγινε??
Μήπως νομίζει οτι σοκάρει ??
Gay ξέ Gay o Θόδωρος ούτε μνημονιακό δουλάκι ήταν ,ούτε ανύπαρκτος γραφιάς πού μέ τίς πλάτες Συγκροτημάτων τύπου πήγε νά κάνει ονομα..

Η απάντηση στόν ''συγγραφέα'' θάπρεπε νάναι..

Μακάρι νάχαμε και άλλα ζευγάρια τέτοια νάστελναν στον αγύριστο τά Μνημονιακά τσιράκια..

Πολύ σωστά! Καμία σημασία για την προσφορά του ανθρώπου.
Η ουσία είναι ακριβώς αυτή, το θέμα όμως είναι το αισχρό παιχνίδι που παίζουν και έχει ξεφύγει από κάθε όριο.
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τι νόημα έχει να αναφερθεί σε μια "ιστορική" τηλεοπτική παραγωγή?
Γιατί δεν μας λένε και τι νούμερο σώβρακο φορούσε και αν το έπλενε στο χέρι?
Προσωπικά νομίζω ότι είναι μια συνέχεια της εκστρατείας "οι Έλληνες είναι απατεώνες, ψεύτες, κλέφτες κλπ".
Μπορεί να μην αφορά σκεφτόμενους ανθρώπους αλλά δημιουργεί μια εντύπωση και συμβάλλει στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας του τύπου "τώρα που είστε στα γόνατα, δεν θα σας αφήσουμε τίποτε όρθιο, μείνετε χάμω"

Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο θέμα το οποίο δεν γνωρίζω, η "κατηγορία" ότι μας μαθαίνουν ιστορία διαφορετική από αυτή των σχολείου, δεν νομίζω ότι αποτελεί επιχείρημα. Εκτός αν η Ιστορία του σχολείου και τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη είναι κάτι σαν τα ιερά κείμενα που δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητεί κανένας λόγω της θεόπνευστης προελεύσεως.
Μήπως να απαγορεύσουμε και την πώληση βιβλίων Ιστορίας που δεν γουστάρουν οι μεγάλοι "κριτικοί" μας; Ή μπορούμε να τα συγκεντρώνουμε και να τα καίμε, έχει μεγαλύτερη πλάκα...

ΥΓ. Φυσικά και η συγκυρία και η θέση του ΣΚΑΙ απέναντι στα πράγματα δεν είναι τυχαία, αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο.

Last edited:

Δεν είναι και πρωτότυπα αυτά τα απανταχού τίποτα της ελληνικής τηλεόρασης. Gay ήταν και ο Μεγαλέξανδρος.....ας έβρισκαν κάτι άλλο, βρε αδερφέ,.....κάτι σε trans, ας πούμε, θα ήταν πιο πιασάρικο και σκηνοθετικά αρτιότερο...

Ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο θέμα το οποίο δεν γνωρίζω, η "κατηγορία" ότι μας μαθαίνουν ιστορία διαφορετική από αυτή των σχολείου, δεν νομίζω ότι αποτελεί επιχείρημα. Εκτός αν η Ιστορία του σχολείου και τα απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη είναι κάτι σαν τα ιερά κείμενα που δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητεί κανένας λόγω της θεόπνευστης προελεύσεως.
Μήπως να απαγορεύσουμε και την πώληση βιβλίων Ιστορίας που δεν γουστάρουν οι μεγάλοι "κριτικοί" μας; Ή μπορούμε να τα συγκεντρώνουμε και να τα καίμε, έχει μεγαλύτερη πλάκα...

ΥΓ. Φυσικά και η συγκυρία και η θέση του ΣΚΑΙ απέναντι στα πράγματα δεν είναι τυχαία, αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο.

έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας η αμφισβήτηση των πάντων μέσω extreme απόψεων και εν μέσω παράξενων συγκυρίων , ωραία ο Γιώργης ήταν gay ... ε και τι να κάνουμε τώρα ? να παραδεχθούμε ότι είχαμε απόγονο πούστη ? ( στα αρχί@@@ μας δλδ) και να απαρνηθούμε κάθε σύνδεση με την πρόσφατη ιστορία μας παραδεχόμενοι ότι είμαστε μπάσταρδοι τυχαίοι

η να πέσουμε στην κατηγορία του γηγενούς εθνικιστή προστάτη της φυλετικής καθαρότητας

μυστήρια επιτηδευμένα και συνάμα μπερδεμένα όλα αυτά ...

Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

[...]
[...]

:flipout:
Κορυφαίο...
Έτσι είναι, αν θες να μετατοπίσεις το βάρος από την πολιτική και κοινωνική κατάσταση της εποχής και να κάνεις την Ιστορία Cosmopolitan για να πουλήσεις, αυτά συμβαίνουν.
Διότι όταν η Ιστορία γίνεται τηλεοπτικό προιόν και μετράς έσοδα από διαφημίσεις, τότε μεταβάλλονται και οι στόχοι. Αντί ακρίβειας, μελέτης, αντικειμενικότητας, χρησιμοποιείς ως εργαλεία την πρόκληση, το ιστορικό "κουτσομπολιό", την αποσπασματική προβολή, το δέντρο αντί του δάσους. Και τελικά "καταφέρνεις" ακόμα και τις αλήθειες να τις θάβεις σε έναν ορυμαγδό ασυναρτησιών που δεν μπορούν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους της προπαγάνδας που είναι η εξύψωση της υποτέλειας και της δουλοπρέπειας, είτε εθνικής είτε ταξικής.

Last edited:
έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας η αμφισβήτηση των πάντων μέσω extreme απόψεων και εν μέσω παράξενων συγκυρίων , ωραία ο Γιώργης ήταν gay ... ε και τι να κάνουμε τώρα ? να παραδεχθούμε ότι είχαμε απόγονο πούστη ? ( στα αρχί@@@ μας δλδ) και να απαρνηθούμε κάθε σύνδεση με την πρόσφατη ιστορία μας παραδεχόμενοι ότι είμαστε μπάσταρδοι τυχαίοι

η να πέσουμε στην κατηγορία του γηγενούς εθνικιστή προστάτη της φυλετικής καθαρότητας

μυστήρια επιτηδευμένα και συνάμα μπερδεμένα όλα αυτά ...

Συμφωνώ, και το εξηγώ στο από πάνω ποστ, απλά λέω ότι θέλει προσοχή το πού πατάμε για να κάνουμε κριτική. Μπορεί να είναι σάπιο το σανίδι και να πέσουμε σε καμμιά τρύπα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Αντί ακρίβειας, μελέτης, αντικειμενικότητας, χρησιμοποιείς ως εργαλεία την πρόκληση, το ιστορικό "κουτσομπολιό", την αποσπασματική προβολή, το δέντρο αντί του δάσους. Και τελικά "καταφέρνεις" ακόμα και τις αλήθειες να τις θάβεις σε έναν ορυμαγδό ασυναρτησιών που δεν μπορούν να κρύψουν τους πραγματικούς στόχους της προπαγάνδας που είναι η εξύψωση της υποτέλειας και της δουλοπρέπειας, είτε εθνικής είτε ταξικής.

Επειδή, δεν έτυχε να δω την ''ομορφιά'' και το recorder μου αρνήθηκε πεισματικά να το γράψει βγάζοντας το μήνυμα:

''Error: No paparies allowed''

Μήπως ανέφερε ο συγγραφέας και τις πηγές από τις οποίες προκύπτουν όλα αυτά τα ωραία ιστορικά κουτσομπολιά?

μπαμπά τι σημαίνει gay ???

άκου παιδί μου ,,,

σε ένα νησί ναυαγούν ένας ψηλός και ένας κοντός

μετά από λίγο καιρό οι βιολογικές ανάγκες των ναυαγών πρέπει να βρουν διέξοδο ( μάνα θέλω να πηδηχτώ από το παράθυρο ένα πράγμα .. )

συμφωνούν αλλαξοκωλιά εκάστη εβδομάδα μετά περιτροπής

αρχής γενομένης με το ψηλό επιβήτορα ,,, τελειώνει η εβδομάδα και φτάνει η εκ περιτροπής συμφωνημένη σειρά του ψηλού να πάρει το ρόλο του ...

αμ δε ...

ο ψηλός το παίζει ιαπωνας ... ΕΓΩ ΣΥΜΦΏΝΗΣΑ ΚΑΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ????

ΟΧΙ ΡΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!

ε παιδί μου ο ψηλός είναι ο πούστης ...

μη μου πείτε ότι είμαι offtopic :fahne90:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βιοι ηρώων,αγίων και διαβόλων στα 1821.

Επειδή, δεν έτυχε να δω την ''ομορφιά'' και το recorder μου αρνήθηκε πεισματικά να το γράψει βγάζοντας το μήνυμα:

''Error: No paparies allowed''

Μήπως ανέφερε ο συγγραφέας και τις πηγές από τις οποίες προκύπτουν όλα αυτά τα ωραία ιστορικά κουτσομπολιά?

Δεν έχω ιδέα αν και θα ήθελα να γνωρίζω. Άλλωστε ανέφερα ήδη ότι δεν το γνωρίζω το θέμα και δεν παρακαλουθώ τη σειρά εκτός των πρώτων περίπου είκοσι λεπτών του πρώτου επεισοδίου. Γρήγορα αντελήφθην αυτό που έγραψα παραπάνω, κάποιες αλήθειες, πολλές υπερβολές, πολύ κακές προθέσεις.

Tι να αναφέρει ρε Γιάννη??

Είπε ότι έκανε πλάκα στο Facebook....και μάλιστα υπεραμύνθηκε απο τα λίγα που είδα στους ταγματασφαλίτες Λυριτζή-Οικονομου το πρωι σήμερα...

Ότι να ναι.....τα σανίδια είναι στέρεα και κρατάνε όσο μπορούν, τα καρφιά που είναι πάνω τους είναι σάπια....

Στο βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού, αναφέρουν την Μικρασιατική καταστροφή σε μια πρόταση σαν, "συνωστισμό" στο λιμάνι της Σμύρνης...

Βάλτε και τις σειρές της ελληνικής τηλεόρασης με τα τούρκικα, βάλτε και την συνεκμετάλλευση του αιγαίου.....

Όχι ότι είμαι απόλυτος σε κάποια θεωρία, απλώς καχύποπτος....