Iskander
Established Member
Ένας ταγματάρχης αναλαμβάνει διοικητης σε ένα στρατόπεδο και ξεναγείται από τον παλιό διοικητή. Εδώ είναι οι θάλαμοι των οπλιτών, τα μαγειρία, ο όρχος, οι αποθήκες κτλ. Μετά του αναλύει το σύστημα ασφαλείας: Εδώ η σκοπιά της πύλης, του όρχου, των πυρομαχικών,..., και η σκοπιά στο παγκάκι.
-Στο παγκάκι;
-Ναι
-Και γιατί σκοπιά στο παγκάκι; Τι φυλάει ο σκοπός εδώ;
-Έλα ντε δεν ξέρω. Έτσι την βρήκα, έτσι την άφησα.
-Μα δεν γίνεται, πρέπει να μάθω.
-Να ψάξεις να βρεις τον αντισυνταγματάρχη τάδε. Ήτανε διοικητής πριν από εμένα και σίγουρα θα ξέρει.
Βρίσκει λοιπόν ο φίλος μας τον αντισυνταγματάρχη και ακολουθεί ο εξής διάλογος.
-Χαίρετε κύριε τάδε.
-Χαίρετε.
-Είμαι ο καινούργιος διοικητής στο τάδε στρατόπεδο και θα ήθελα να σας ρωτήσω...
-Για την σκοπιά στο παγκάκι;
-Ακριβώς. Γιατί υπάρχει.
-Δεν γνωρίζω. Ήθελα να την καταργήσω αλλά αυτή είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Πρέπει να κάνεις αίτηση στην μεραρχία. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και επιθεώρηση από τον μέραρχο που πρέπει να εγκρίνει την αίτηση και ακολούθως το αίτημα θα διαβιβαστεί στο ΓΕΕΘΑ. Αφού την μελετήσει ο ταξίαρχος, θα κατέβει και αυτός για επιθεώρηση, θα μελετήσει το σύστημα ασφαλείας του στρατοπέδου και θα κάνει τις προτάσεις του στο 3ο ΕΓ το οποίο αφού τις εγκρίνει θα τις στείλει στον αρχηγό. Βάλε λοιπόν μέσα άλλη μια επιθεώρηση από τον αρχηγό, και ενδιάμεσα άλλες 1-2 από τον μέραρχο για να σιγουρευτεί ότι θα τα βρει όλα στην εντέλεια ο αρχηγός. Μετά την επιθεώρηση του αρχηγού το αίτημα πάει στον υπουργό για έγκριση. Θα ακολουθήσουν αρκετές νυχτερινές εφόδοι για να σιγουρευτουν ότι τα καινούργια μέτρα δουλεύουν αποτελεσματικά και αν παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα θα ξανακατέβουν οι μέραρχοι/ταξίαρχοι κτλ για νέες επιθεωρήσεις. Όπως καταλαβαίνεις προτίμησα να αγνοήσω το θέμα.
-Ναι αλλά εγώ θέλω να μάθω γιατί μπήκε αυτή η σκοπιά. Γνωρίζετε τον προηγούμενο διοικητή;
-Ναι αλλά έχει πεθάνει. Δεν ήξερε όμως. Τον είχα ρωτήσει και εγώ. Ίσως αν ρωτήσετε τον πρόπροηγούμενο διοικητή. Είναι ένας στρατηγός εν αποστρατεία. Από ότι μου έχουν πει συχνάζει συνήθως στον καφενέ του τάδε.
Βρίσκει λοιπόν ο φίλος μας τον στρατηγό.
-Καλημέρα σας στρατηγέ.
-Καλημέρα.
-Είμαι ο ταγματάρχης τάδε και ανέλαβα διοικητής στο τάδε στρατόπεδο.
-Τι μου θυμίζεις τώρα, παλιές καλές αναμνήσεις κτλ κτλ κτλ.
Μετά από 2-3 ώρες ιστοριών από τον στρατηγό τον ρωτάει ο φίλος μας
-Ξέρετε, υπάρχει μια σκοπιά σε ένα παγκάκι. Τι εξυπηρετεί;
-Τιιιι; Δεν στέγνωσε ακόμη;
-Στο παγκάκι;
-Ναι
-Και γιατί σκοπιά στο παγκάκι; Τι φυλάει ο σκοπός εδώ;
-Έλα ντε δεν ξέρω. Έτσι την βρήκα, έτσι την άφησα.
-Μα δεν γίνεται, πρέπει να μάθω.
-Να ψάξεις να βρεις τον αντισυνταγματάρχη τάδε. Ήτανε διοικητής πριν από εμένα και σίγουρα θα ξέρει.
Βρίσκει λοιπόν ο φίλος μας τον αντισυνταγματάρχη και ακολουθεί ο εξής διάλογος.
-Χαίρετε κύριε τάδε.
-Χαίρετε.
-Είμαι ο καινούργιος διοικητής στο τάδε στρατόπεδο και θα ήθελα να σας ρωτήσω...
-Για την σκοπιά στο παγκάκι;
-Ακριβώς. Γιατί υπάρχει.
-Δεν γνωρίζω. Ήθελα να την καταργήσω αλλά αυτή είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Πρέπει να κάνεις αίτηση στην μεραρχία. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και επιθεώρηση από τον μέραρχο που πρέπει να εγκρίνει την αίτηση και ακολούθως το αίτημα θα διαβιβαστεί στο ΓΕΕΘΑ. Αφού την μελετήσει ο ταξίαρχος, θα κατέβει και αυτός για επιθεώρηση, θα μελετήσει το σύστημα ασφαλείας του στρατοπέδου και θα κάνει τις προτάσεις του στο 3ο ΕΓ το οποίο αφού τις εγκρίνει θα τις στείλει στον αρχηγό. Βάλε λοιπόν μέσα άλλη μια επιθεώρηση από τον αρχηγό, και ενδιάμεσα άλλες 1-2 από τον μέραρχο για να σιγουρευτεί ότι θα τα βρει όλα στην εντέλεια ο αρχηγός. Μετά την επιθεώρηση του αρχηγού το αίτημα πάει στον υπουργό για έγκριση. Θα ακολουθήσουν αρκετές νυχτερινές εφόδοι για να σιγουρευτουν ότι τα καινούργια μέτρα δουλεύουν αποτελεσματικά και αν παρατηρηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα θα ξανακατέβουν οι μέραρχοι/ταξίαρχοι κτλ για νέες επιθεωρήσεις. Όπως καταλαβαίνεις προτίμησα να αγνοήσω το θέμα.
-Ναι αλλά εγώ θέλω να μάθω γιατί μπήκε αυτή η σκοπιά. Γνωρίζετε τον προηγούμενο διοικητή;
-Ναι αλλά έχει πεθάνει. Δεν ήξερε όμως. Τον είχα ρωτήσει και εγώ. Ίσως αν ρωτήσετε τον πρόπροηγούμενο διοικητή. Είναι ένας στρατηγός εν αποστρατεία. Από ότι μου έχουν πει συχνάζει συνήθως στον καφενέ του τάδε.
Βρίσκει λοιπόν ο φίλος μας τον στρατηγό.
-Καλημέρα σας στρατηγέ.
-Καλημέρα.
-Είμαι ο ταγματάρχης τάδε και ανέλαβα διοικητής στο τάδε στρατόπεδο.
-Τι μου θυμίζεις τώρα, παλιές καλές αναμνήσεις κτλ κτλ κτλ.
Μετά από 2-3 ώρες ιστοριών από τον στρατηγό τον ρωτάει ο φίλος μας
-Ξέρετε, υπάρχει μια σκοπιά σε ένα παγκάκι. Τι εξυπηρετεί;
-Τιιιι; Δεν στέγνωσε ακόμη;