Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Τωρα τα εφτιαξες στο photoshop ετσι ? :flipout:

Ελα ομολογα το....

Με κατάλαβες βλέπω.... :flipout:

Πάντως όπως φαίνεται στην πίτα (85% - 15%) ακόμη και στο Αμέρικα που σε τέτοια θέματα απέχει έτη φωτός από εμάς, το BD έχει πολύ δρόμο μπροστά του.

Επικρατηση του bluray εναντι του dvd δε βλεπω να υπαρχει στο αμεσο μελλον.
Δε μπορουν 2000 τιτλοι να συναγωνιστουν τις δε ξερω ποσες δεκαδες χιλιαδες του dvd
και οσο οι εταιριες κυκλοφορουν και τους νεους τιτλους και στα 2 φορμάτ (για να τα τσεπωνουν απο 2 μεριές) ,
την επικρατηση του bd την βλεπω χλωμη

Last edited:
Κατά την προσωπική μου άποψη, η δακτυλοδεικτούμενη πειρατεία, φέρει πολύ μικρό μερίδιο ευθύνης για την κατάντια πωλήσεων του BluRay. Βασικός υπαίτιος είναι η απληστία κάποιων οικονομικών διαχειριστών, που προκειμένου να δείξουν πλασματικούς στόχους, βάλθηκαν να καταστρέψουν την αγορά οπτικών δίσκων μια ώρα αρχύτερα.
Η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε για την κυκλοφορία των BluRay/HDDVD, ήταν πολύ νωρίς για να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο boom με του DVD στην εποχή του. Το DVD σε σχέση με το προηγούμενο μαζικό μέσο οικιακής διανομής ταινιών που αντικατέστησε (VHS) ήταν έτη φωτός μπροστά σε όλους τους τομείς, γι' αυτό και "αγκαλιάστηκε" από το καταναλωτικό κοινό σε χρόνο dt.
Τα ΒluRay/ΗDDVD, απλώς μας έφεραν καλύτερη ποιότητα εικόνας/ήχου και τίποτα άλλο ουσιώδες παραπάνω, μάλιστα στην αρχή, με τις διάφορες ασυμβατότητες και τους τεράστιους χρόνους φόρτωσης, η ευχρηστία πήγε αρκετά βήματα πίσω. Eπίσης, ενώ η ποιοτική διαφορά DVD/VHS ήταν εμφανέστατη ακόμα και σε 14άρα τηλεόραση, η ποιοτική διαφορά BluRay/DVD απαιτεί για να φανεί μεγέθη οθόνης ή αποστάσεις θέασης, που δεν συνηθίζονται ακόμα έξω από τον χώρο των φανατικών του ήχου και της εικόνας. Επόμενο ήταν, να αποτελέσουν απλώς ένα νέο τύπου-niche market, ανάλογο με του LaserDisc την εποχή της κασέτας (και μία επιπλέον πηγή "μητρών" για ρώσσικες κουκλίτσες, μετά τα τηλεοπτικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας).
Ως αντικαταστάτη του LaserDisc πάντως, θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε αρκετά επιτυχημένο... :D
Ανεφερες οτι ηθελα να αναφερω πριν διαβασω το μηνυμα σου.:SFGSFGSF:
Απλα θα προσθεσω οτι σε καμια περιπτωση δεν μπορει να γινεται συγκριση μεταξυ VHS->DVD και DVD->BR.
Στην πρωτη περιπτωση εχουμε μεταβαση απο αναλογικο σε ψηφιακο ενω στην δευτερη περιπτωση απλα μια αναβαθμιση του ψηφιακου.
Στην πρωτη περιπτωση εχουμε πολλα θετικα του DVD σε σχεση με το VHS και γιαυτο ο κοσμος ανταποκριθηκε αμεσα στην νεα τεχνολογια του DVD.

Σχετικα με τα παραπανω, μπορει να γινει συγκριση με τον ψηφιακο ηχο. Η μεταβαση απο κασετα σε CD ηταν πανηγυρικη (μεγαλη ανταποκριση του κοσμου σε σχεση με VHS->DVD) ενω η αναβαθμιση του CD σε SACD ηταν μετρια (παρολο την πιο ευκολη επεξεργασια ενος CD σε SACD).
Η τεχνολογια προχωραει με γρηγορους ρυθμους και το BR δεν θα μπορεσει να καλυψει την διαφορα στα νεα φορμα που ερχονται. Ηδη υπαρχει το 3D οπου τις σημερινες συσκευες BR τις καθιστα αχρηστες.

-Για να το κάνουμε λιανά, ενώ όλοι είχαν το 2000 έγχρωμη τηλεόραση και άρα την δυνατότητα να δουν με μάτια τους την ουσιαστική βελτίωση του dvd ... 4 χρόνια μετά οι μισοί επέμεναν σε αγορά vhs.
-Και στατιστικά οι κάτοχοι HDTV τώρα επιλέγουν BR αντί dvd σε τρομερά γρηγορότερους ρυθμούς.
-Υπολόγισε ότι πριν 2.5 χρόνια μόνο το 25% είχαν HD-TV (σε τεράστιο ποσοστό μικρή 720p) , τον πόλεμο των format και ότι ακόμα και σήμερα το ποσοστό δεν πρέπει να είναι πάνω από 55% ...
-Με απλά λόγια, τα στατιστικά που έδωσες δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση στο συμπέρασμα που έβγαλες... είναι μπακάλικη χρήση στατιστικής και ωμή εκμετάλλευση της με αποτέλεσμα να βγαίνει τελείως λάθος εντύπωση.
-Πρέπει να διαβάσεις παλιά κείμενα, η να μας επιτρέψουν να τα κάνουμε copy paste για να δει ο κόσμος τι έλεγαν κάποιοι και με τι τρόπο φέρονταν σε όσους διαφωνούσαν τότε, σε πράγματα μάλιστα που πλέον έχουν διαψευστεί πανηγυρικά.

Για να αξιολογηθει σωστα μια στατιστικη ερευνα θα πρεπει να αναλυθουν πολλοι παραμετροι.
πχ τον 10/2001 αγορασα το πρωτο μου DVD,353 ευρω (phlilips 712 entry level). Πως θα μπορουσε να γινει προσιτο στον κοσμο με τετοια τιμη? Ετσι, λογικο ειναι οτι ο κοσμος αγοραζε και για τα επομενα 4 χρονια VHS. Επισης τοτε τα βιντεοκλαμπ ειχαν μια μικρη γκαμα τιτλων οπου πολλα ηταν χωρις ελληνικους υποτιτλους!

και γω εχω HDTV αλλά δεν εχω BR (βολευομαι με τα mkv :2thumb22sup:)

Τι να θεωρησω οτι οτι το 55% ειναι λιγο η πολυ?

πολλοι ελεγαν οτι ο πολεμος στον κολπο θα ηταν ενα νεο βιετναμ για τους αμερικανους αλλά στο τελος καταφεραν να παρουν τα πετρελαια απο τους ιρακινους.:violent-smiley-030:

Δεν καταλαβαινω γιατι μαλωνετε,
Η ουσια ειναι οτι η βιομηχανια ειναι ετσι κατασκευασμενη για να μας δημιουργει καινουργιες αναγκες και να αγοραζουμε. Το θεμα ειναι ποσο τσιμπαμε η ποσο early adopters ειμαστε.
Για να μιλησω μονο για τον εαυτο μου τα εχω σκασει πολλες φορες και θα τα ξανασκασω παλι με τα 3D προιοντα.
Ειμαι ανιατη περιπτωση αλλα δεν κατηγορω κανενα και κανενα προιον. Ειμαι ελευθερος να σταθμισω τις αναγκες μου και να αποφασισω αν θα ελιλεξω το ταδε η το δεινα προιον.
Για ενα πραγμα δεν μπορει να διαφωνησει ομως κανεις.
Το BR ειναι σαφεστατα ανωτερο του DVD το οποιο με τη σειρα του ηταν ανωτερο απο το VHS (μιλαμε για ποιοτητα εικονας και οχι για τη διαφορα αναλογικου ψηφιακου σηματος αφου το δευτερο με συμπιεση μπορει να ειναι πολυ χειροτερο ποιοτικα απο το πρωτο)
Ε εφτασε ο χρονος φαινεται το 3D BR να αντικαταστησει το απλο BR. Ειναι ο νομος της φυσικης συνεχειας. Οσο κι αν ενας παππους φωναζει για τα πλεονεκτηματα του παλιου εναντι του καινουργιου ο παλιος ειναι αλλιως αλλα ο νεος ειναι ωραιος.
Καλως ορισες λοιπον 3D BR
Nikos

Last edited:
Φιλε, μαλλον εισαι εκτος θεματος.
Δεν συζηταμε ποιο φορμα ειναι καλυτερο (σαφεστατα το BR) αλλά ποιο φορμα θα επικρατησει ωστε να αποφασισουμε στο εαν θα προβουμε στην Α ή στη Β αγορα (ετσι τουλαχιστον εγω καταλαβαινω το θεμα του τοπικ).

Ναι μεν, οι εταιριες ειναι που καθοριζουν και κατευθυνουν την αγορα αλλά αυτοι που θα προβουν στην αγορα των προιοντων τους ειναι οι καταναλωτες.

Για θύμα, μια χαρά τα λες!

Άντε ... προς αναμονή του 5D UV-ray!

Εγω ειπα ειμαι early adopter και δεν μασαω ειτε με πουν θυμα ειτε οχι.
Εγω τουλαχιστο ευχαριστιεμαι καθε πραγμα στον καιρο του και δεν περιμενω να ...ωριμασει η τεχνολογια για να αγορασω και στο μεταξυ να χανω επεισοδια.
Εσεις που δεν ειστε θυματα η δεν αισθανεστε θυματα περιμενετε....εσεις χανετε οχι εγω!
Νικος

Ελάχιστα αν απομακρυνθείς από την (ίδια) τηλεόραση, δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ DVD και Blu-ray.

Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Ελάχιστα αν απομακρυνθείς από την (ίδια) τηλεόραση, δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ DVD και Blu-ray.

Προφανώς κάνεις πλάκα...

Το blue-ray είναι ο καλύτερος σύντροφος του βιντεοπροβολέα. . .
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους-bye-

Συμφωνω.. Το Bluray μπορει να μην εχει την διεισδυση που ολοι θα θελαμε (λογω πολεμων φορμα και ξεροκεφαλιας της Sony) αλλα ευτυχως επεζησε και δεν ειχε την τυχη του Laserdisk αφου πλεον υπαρχουν χιλιαδες σημαντικοι και εμπορικοι τιτλοι. Αποτελει δε μεγαλο upgrade για τους εραστες της μεγαλης εικονας, για την ακριβεια, σε θεμα αναλυσης της εικονας, χτυπησαμε ταβανι μιας που για οικιακους χωρους και μεχρι 150 ιντσες δεν χρειαζομαστε πανω απο 1080p. Βελτιωση θα δουμε ισως με ακομα καλυτερα transfers. Για το 3D θεωρω οτι ειναι αρκετα προωρη η συζητηση.. Ας βγουν και βλεπουμε.

Δεν ειναι θυμα καποιος εαν αγοραζει καθετι καινουργιο που βγαινει στην αγορα. Ποσο μαλλον εαν εχει και την οικονομικη δυνατοτητα να το κανει.
Το θεμα ειναι εαν αξιζει, ο μεσος καταναλωτης και χρηστης να προβει στην αγορα ενος ΒR οταν στο βιντεοκλαμπ υπαρχουν καμια 50 τιτλοι και απο αυτους αξιζουν μονο οι 10!

Τωρα εαν καποιος εχει την οικονομικη ανεση να αγορασει BR 3D και TV 3D για δει 20 τιτλους (συμπεριλαμβανομενων χαζοκωμωδιων και χαζοθριλερ) ολους κι ολους χαλαλι του.

Όχι απλό θύμα ..... θυματάρα είσαι άμα έχεις κάνει τέτοιου είδους ...... επένδυση (!!!) για τα 10 βλου-ρέι του βιδεο κλαμπ!

Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Προφανώς κάνεις πλάκα...

όχι,
απλά δεν συμφωνώ με τα στερεότυπα.

Πρεπει να συνυπολογισουμε ισως και το ολοενα αυξανομενο μεριδιο στην πιτα που εχουν και τα αλλα προιοντα , που και αυτη παιζει τον δικο της ρολο.Δηλαδη οι υπολογιστες (λογω gaming ) τα κινητα κλπ.Βλεπω ας πουμε φιλους μου που αντιστεκονται σθεναρα στην αγορα καποιου blu ray player , προβαλλοντας σαν αιτια τις ακριβες τιμες (που τωρα πια δεν ισχυει , η πιο σωστα υπαρχουν και πολλα low budget μοντελα ) και τους λιγους τιτλους ενω συγχρονως αγοραζουν τοπ καρτες γραφικων για να παιξουν τον ταδε τιτλο με ολα τα εφε στο φουλ πχ :)

Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Όχι απλό θύμα ..... θυματάρα είσαι άμα έχεις κάνει τέτοιου είδους ...... επένδυση (!!!) για τα 10 βλου-ρέι του βιδεο κλαμπ!

Την εποχη του ιντερνετ, ποιος παει στα βιντεοκλαμπ; Και δεν μιλαω (μονο) για πειρατικες λυσεις, αλλα κυριως για δυνατοτητα να παραγγειλεις και να αγορασεις σπιτι σου τις αγαπημενες σου ταινιες σε Bluray.
Για εμενα θυμα ειναι καποιος που εχει καλο a/v συστημα και το τροφοδοτει με dvd...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγορ

όχι,
απλά δεν συμφωνώ με τα στερεότυπα.

Δεν ειναι θεμα αποψης αλλα πραγματικοτητας. Αν δεν μπορεις να διακρινεις την διαφορα στην ποιοτητα εικονας μεταξυ BR-DVD ή το συστημα σου ειναι παρωχημενο ή χρειαζεσαι επισκεψη σε οφθαλμιατρο...

Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Την εποχη του ιντερνετ, ποιος παει στα βιντεοκλαμπ; Και δεν μιλαω (μονο) για πειρατικες λυσεις, αλλα κυριως για δυνατοτητα να παραγγειλεις και να αγορασεις σπιτι σου τις αγαπημενες σου ταινιες σε Bluray.
Για εμενα θυμα ειναι καποιος που εχει καλο a/v συστημα και το τροφοδοτει με dvd...

....dvd από το internet?