Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Ολα καλα! :p

hanayashiki_04.jpg

Σε παρακαλώ πολύ να λείπουν οι προσβολές και οι αηδίες.... μπορείς να εκφράζεις ότι απόψεις θέλεις (ακόμα και αν είναι λάθος , κάνουν κακό στο χώρο η δεν ξέρω τι ) αλλά το να είσαι αναξιοπρεπής απέναντι στον συνομιλητή σου είναι απαράδεκτο.

ΥΓ
Τεσπα, δεδομένου ότι θα έχω γεράσει και δεν θα έχω όρεξη όταν μας πλασάρει το επόμενο format-αρπαχτή η microsoft η δεν ξέρω ποιός , παρακαλώ τους mod να μου δώσουν μόνιμο ban για να μη μπαίνω στο πειρασμό να ασχολούμαι με την πάρτι σας.
(βασικά το απαιτώ... εκτός αν υπάρχει κάποια επιλογή διαγραφής λογαριασμού η κάτι τέτοιο)

ευχαριστώ παιδιά... καλή συνέχεια σε όσους παλεύουν ακόμα λέγοντας τα αυτονόητα :)

Last edited:
Κυρίως για κάποιους άλλους πάει ... ας μην αναφέρω λεπτομέρειες γιατί δεν έχει και νόημα. Εξάλλου δεν έχω χρόνο πλέον ούτε τίποτα νέο να πω ... και αν δεν γυρίσει σύντομα ο κόσμος ανάποδα όλα έχουν ξεκαθαρίσει .
Το πολύ-πολύ να έχουμε ανάλογες χαζομάρες ... είχα προσπαθήσει να το κόψω με αποχή αλλά δεν υπάρχει λόγος.

Δεν θα κάνω άλλο post εδώ, αλλά ας γίνω μόνιμο ban εφόσον κάποιος το δει ... αλλιώς θα το ζητήσω με πμ ή σε άλλο topic.
(επίσης ας σβήσει και αυτό το ποστ.. )

ΥΓ
Όποιος από τους υπεύθυνους έχει όρεξη ας βοηθήσει να σπρώξουμε λίγο ακόμα το BR στην χώρα μας ... ώς ΕΛΛΗΝΕΣ βέβαια έχουμε παράδοση να σαμποτάρουμε με κάθε τρόπο ότι αξίζει, αλλά κάποια στιγμή ας το τελειώνουμε.
Κρίμα είναι γιατί έχουν ίσως και αρνητική "προσφορά" πάρα πολλά ελληνικά forum .

Last edited:
Δεν είναι καλοί-κακοί , απλά διαφορετικές αντιλήψεις.

Εσύ μίλησες για επίθεση που δέχτηκε το BD, προφανώς από "κακούς". Οι καλοί δεν κάνουν επιθέσεις.

Ο κόσμος επιλέγει φυσικά ένα format που θα το έχει για πολλά χρόνια ώστε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
Εσείς φυσικά επιλέξατε το HD-dvd με τα 30gb για 2d ταινίες.

Τη στιγμή που λόγω 3D θα χρειαστεί να αλλάξουν όλες οι συσκευές, τι ακριβώς κερδίσαμε; Χωρίς υπεκφυγές παρακαλώ, και χωρίς αναφορές στην παιχνιδομηχανή, η οποία επίσης δεν υποστηρίζει τα νέα πρότυπα 3D, και δεν πρόκειται να τα υποστηρίξει ποτέ λόγω έλλειψης HDMI 1.4.

Και αφού τώρα όλα τα επόμενα format θα είναι σε BR γλυτώσαμε την φασαρία για το νέο τρίγωνο 3d δισκάκι με ασορτί player που θα ετοίμαζε η Microsoft να μας χώσει , η το ορθογώνιο των ανταγωνιστών τις.
Περιμένουμε το καλοκαιράκι να δούμε σιγά-σιγά και τις πρώτες 3d ταινίες στο ps3 μας και όλα καλά παιδιά. :)

Για κάτσε.. Τι ακριβώς κερδίσαμε σαν καταναλωτές που καθιερώθηκε το BD αντί από το HD DVD? Πάλι δεν καλούμαστε να αλλάξουμε όλες τις συσκευές μας αν θέλουμε 3D; Βέβαια, η Sony κέρδισε και παρα-κέρδισε.. Μονοπώλιο είναι αυτό.. Μια χαρά λεφτά βγάζει. Το κλειστό standard κέρδισε, και αυτό πάντα είναι εις βάρος του καταναλωτή, ότι και να λέει η Sony (και η κάθε Sony).

Όπως έγραψα και παραπάνω, το PS3 είναι ανάξιο λόγου όσο αφορά το 3D, καθότι δεν υποστηρίζει πλήρως το νέο standard.

Κυρίως για κάποιους άλλους πάει ... ας μην αναφέρω λεπτομέρειες γιατί δεν έχει και νόημα. Εξάλλου δεν έχω χρόνο πλέον ούτε τίποτα νέο να πω ... και αν δεν γυρίσει σύντομα ο κόσμος ανάποδα όλα έχουν ξεκαθαρίσει .
Το πολύ-πολύ να έχουμε ανάλογες χαζομάρες ... είχα προσπαθήσει να το κόψω με αποχή αλλά δεν υπάρχει λόγος.

Δεν θα κάνω άλλο post εδώ, αλλά ας γίνω μόνιμο ban εφόσον κάποιος το δει ... αλλιώς θα το ζητήσω με πμ ή σε άλλο topic.
(επίσης ας σβήσει και αυτό το ποστ.. )

Στο παρόν νήμα δεν υπάρχει αιτία για ban κανενός. Επίσης, τα ban δεν γίνονται μετά από αίτηση μέλους. Σε όποιον δεν αρέσει, μπορεί απλά να μην μπαίνει.

ΥΓ
Όποιος από τους υπεύθυνους έχει όρεξη ας βοηθήσει να σπρώξουμε λίγο ακόμα το BR στην χώρα μας ... ώς ΕΛΛΗΝΕΣ βέβαια έχουμε παράδοση να σαμποτάρουμε με κάθε τρόπο ότι αξίζει, αλλά κάποια στιγμή ας το τελειώνουμε.
Κρίμα είναι γιατί έχουν ίσως και αρνητική "προσφορά" πάρα πολλά ελληνικά forum .

Κανείς δεν σαμποτάρισε τίποτα σε αυτό το φόρουμ. Όλοι απόψεις λέμε. Όποιος δεν αντέχει τον αντίλογο, σημαίνει ότι μάλλον έχει ξεμείνει από επιχειρήματα.

Προϊόντα σπρώχνουν αυτοί που βγάζουν, άντε και τα fanboys.
Εμείς εδώ είμαστε χομπίστες.

Σιγά μην ανάγουμε και σε Εθνικό Στόχο τη διάδοση του BluRay.

Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο ... στην Αμερική πχ υπάρχει σημαντική πτώση στις πωλήσεις dvd που εξισορροπήται από μικρή αύξηση στο video-on demand , και πάρα πολύ μεγαλύτερη στα bluray.
Μπορεί ο θάνατος του dvd να μην είναι άμεσα αναμενόμενος ,άλλα είναι πλέον σίγουρος ... θα περάσουμε αργά η πιο γρήγορα στο hd.

Έσοδα πωλήσεων κινηματογραφικών ταινιών σε δίσκους για το 2009 στις Η.Π.Α.:

DVD-Video: $7.630.000.000

BluRay.....: $1.100.000.000

Πηγή: http://www.reuters.com/article/idUSTRE5BU0HS20100105

Ενδεικτικά, τα αντίστοιχα ποσά μεταξύ DVD και VHS στις H.Π.Α. για το 2001 (4ος χρόνος κυκλοφορίας του DVD και χωρίς να συνυπολογιστεί και ο πληθωρισμός παρακαλώ):

DVD-Video: $5.400.000.000

VHS........: $4.900.000.000

Πηγή: http://goliath.ecnext.com/coms2/gi_0199-2010263/New-Report-Details-Home-Video.html

Άρα, μάλλον έχει δίκιο ο φίλος acoustics να ισχυρίζεται:

Για 4 χρόνια κυκλοφορίας (από το 2006) μπορούμε άνετα να πούμε ότι σέρνεται (και φυτοζωεί).

Οντος τα είχαμε πει στην αρχή αυτού του topic χρόνια πριν για την επάρκεια των 30gb του hd-dvd ... ευτυχώς για όλους πέθανε .

Αυτή την στιγμή υπάρχει νέα γενιά BR 4x , που σε συνδυασμό με ένα νέο ps3 η pc θα καλύπτουν 100% και τις απαιτήσεις του όποιου νέου codec ...
(η αύξηση χωρητικότητας στα 75 ως -200 gb είναι θέμα χρόνου και οικονομικό , εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας.)

Σε καμία περίπτωση δεν θα είχαμε τέτοιες δυνατότητες με το HD-DVD και τώρα θα έψαχναν πως να μας πλασάρουν νέο δισκάκι (ή ότι άλλο ) με όλα τα "ωραία" που αυτό συνεπάγεται.

Mάλλον δεν θα τα δούμε και ποτέ αυτά τα δισκάκια. Ήδη Sony και Panasonic παλεύουν για την κυκλοφορία δίσκων BluRay μονής στρώσης, χωρητικότητας 35,4GB προκειμένου να μειώσουν το κόστος, καθώς 4 χρόνια μετά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν το ποσοστό απόρριψης στις γραμμές παραγωγής δίσκων πολλαπλών στρώσεων...

φιλε μου blizard εγω σαν ουδετερος αναγνωστης δεν καταλαβα καποια προθεση πολεμου εναντιον των bd....ισα ισα....το προβλημα πιστευω ολων μας ειναι οτι οι εταιρειες κοιτανε να λανσαρουν νεες 'μοδες' πχ 3d... οπως ειπε και ο δημητρης μια τετοια κινηση προβλεπει τεραστιο χωρο για δημιουργια βαθους καινουργιο προβολεα καινουργιο player καινουργιο ενισχυτη....παντα ετσι γινοταν και ετσι θα γινεται για θυμηθειτε τι ειχε γινει με την ελευση του laserdisc!!!!! και μετα.....το χαος......το blu κατα την αποψη μου ειναι ο αντικαταστατης του dvd....αλλα μην ξεχναμε και εναν ακομη παραγωντα την ΜΑΤΡΟΣΚΑ!!! προσπαθειστε να φανταστειτε εαν την εποχη που βγηκαν τα dvd ειχαμε τις ταχυτητες στο νετ που εχουμε τωρα....το κοβω πολυ χλωμο να ειχε επιβιωση το dvd.....ολα ειναι θεμα εποχων......

Last edited:
Στις Η.Π.Α. είχαν dsl και κατέβαζαν divx, αλλά παρόλαυτα οι πωλήσεις DVD ήταν 5-10 φορές υψηλότερες σε σχέση με το BluRay για τα αντίστοιχα χρόνια παρουσίας.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η δακτυλοδεικτούμενη πειρατεία, φέρει πολύ μικρό μερίδιο ευθύνης για την κατάντια πωλήσεων του BluRay. Βασικός υπαίτιος είναι η απληστία κάποιων οικονομικών διαχειριστών, που προκειμένου να δείξουν πλασματικούς στόχους, βάλθηκαν να καταστρέψουν την αγορά οπτικών δίσκων μια ώρα αρχύτερα.

Η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε για την κυκλοφορία των BluRay/HDDVD, ήταν πολύ νωρίς για να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο boom με του DVD στην εποχή του. Το DVD σε σχέση με το προηγούμενο μαζικό μέσο οικιακής διανομής ταινιών που αντικατέστησε (VHS) ήταν έτη φωτός μπροστά σε όλους τους τομείς, γι' αυτό και "αγκαλιάστηκε" από το καταναλωτικό κοινό σε χρόνο dt.

Τα ΒluRay/ΗDDVD, απλώς μας έφεραν καλύτερη ποιότητα εικόνας/ήχου και τίποτα άλλο ουσιώδες παραπάνω, μάλιστα στην αρχή, με τις διάφορες ασυμβατότητες και τους τεράστιους χρόνους φόρτωσης, η ευχρηστία πήγε αρκετά βήματα πίσω. Eπίσης, ενώ η ποιοτική διαφορά DVD/VHS ήταν εμφανέστατη ακόμα και σε 14άρα τηλεόραση, η ποιοτική διαφορά BluRay/DVD απαιτεί για να φανεί μεγέθη οθόνης ή αποστάσεις θέασης, που δεν συνηθίζονται ακόμα έξω από τον χώρο των φανατικών του ήχου και της εικόνας. Επόμενο ήταν, να αποτελέσουν απλώς ένα νέο τύπου-niche market, ανάλογο με του LaserDisc την εποχή της κασέτας (και μία επιπλέον πηγή "μητρών" για ρώσσικες κουκλίτσες, μετά τα τηλεοπτικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας).

Ως αντικαταστάτη του LaserDisc πάντως, θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε αρκετά επιτυχημένο... :D

Εξάλλου δεν έχω χρόνο πλέον ούτε τίποτα νέο να πω ...

Aυτο ειναι ορατο....

.

:flipout:

Και τι ειναι το BR σπονσορας της Ακροπολης ή του εθνικου μας χρεους και πρεπει να το παρουμε πατριωτικα ? :flipout:

Ήδη Sony και Panasonic παλεύουν για την κυκλοφορία δίσκων BluRay μονής στρώσης, χωρητικότητας 35,4GB προκειμένου να μειώσουν το κόστος, καθώς 4 χρόνια μετά ακόμα δεν έχουν καταφέρει να μειώσουν το ποσοστό απόρριψης στις γραμμές παραγωγής δίσκων πολλαπλών στρώσεων...

:flipout: :flipout:

Να δεις που θα αγορασουν τα δικαιωματα του HD-DVD αυτοι ετσι οπως πανε αναγνωριζοντας οτι το φορμα εκεινο ηταν σοφα φτιαγμενο για τα δεδομενα της εποχης του και αγγιζε την χρυση τομη κοστους αποδοσης.....

Ως αντικαταστάτη του LaserDisc πάντως, θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε αρκετά επιτυχημένο... :D

Το μόνο κακό είναι πως ενώ στο LaserDisc έδιναν προτεραιότητα στις μεγάλες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο BluRay μας έχουν φλομώσει στην εμπορική πατάτα... :flipout: :flipout: :flipout:

Το μόνο κακό είναι πως ενώ στο LaserDisc έδιναν προτεραιότητα στις μεγάλες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, στο BluRay μας έχουν φλομώσει στην εμπορική πατάτα... :flipout: :flipout: :flipout:

Α μην το λες....

Ακομα την παλευω με μια φιλη μου να μου χαρισει τα Star Wars σε laserdisc.

Eιναι η μονη εκδοση που μου λειπει :D

Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

:flipout: :flipout:

Να δεις που θα αγορασουν τα δικαιωματα του HD-DVD αυτοι ετσι οπως πανε αναγνωριζοντας οτι το φορμα εκεινο ηταν σοφα φτιαγμενο για τα δεδομενα της εποχης του και αγγιζε την χρυση τομη κοστους αποδοσης.....

Ξέχασες να αναφέρεις την ευκολία επεξεργασίας και μοντάζ που έδινε την δυνατότητα σε απλούς χρήστες να φτιάχνουν μόνοι τους δισκάκια HD-DVD με τις προσωπικές τους λήψεις εύκολα στο σπίτι, ακόμα και με το ταπεινό Pinnacle Studio 10.

Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

ΥΓ

Μα φίλε μου δεν φταίνε για όλα οι καημένοι οι Έλληνες!!
Στην παλιά διαμάχη VHS-BETA επικράτησε παγκοσμίως το πρώτο που ήταν και χειρότερο....

Στις Η.Π.Α. είχαν dsl και κατέβαζαν divx, αλλά παρόλαυτα οι πωλήσεις DVD ήταν 5-10 φορές υψηλότερες σε σχέση με το BluRay για τα αντίστοιχα χρόνια παρουσίας.

Κατά την προσωπική μου άποψη, η δακτυλοδεικτούμενη πειρατεία, φέρει πολύ μικρό μερίδιο ευθύνης για την κατάντια πωλήσεων του BluRay. Βασικός υπαίτιος είναι η απληστία κάποιων οικονομικών διαχειριστών, που προκειμένου να δείξουν πλασματικούς στόχους, βάλθηκαν να καταστρέψουν την αγορά οπτικών δίσκων μια ώρα αρχύτερα.

Η χρονική στιγμή που επιλέχτηκε για την κυκλοφορία των BluRay/HDDVD, ήταν πολύ νωρίς για να δημιουργήσει ένα αντίστοιχο boom με του DVD στην εποχή του. Το DVD σε σχέση με το προηγούμενο μαζικό μέσο οικιακής διανομής ταινιών που αντικατέστησε (VHS) ήταν έτη φωτός μπροστά σε όλους τους τομείς, γι' αυτό και "αγκαλιάστηκε" από το καταναλωτικό κοινό σε χρόνο dt.

Τα ΒluRay/ΗDDVD, απλώς μας έφεραν καλύτερη ποιότητα εικόνας/ήχου και τίποτα άλλο ουσιώδες παραπάνω, μάλιστα στην αρχή, με τις διάφορες ασυμβατότητες και τους τεράστιους χρόνους φόρτωσης, η ευχρηστία πήγε αρκετά βήματα πίσω. Eπίσης, ενώ η ποιοτική διαφορά DVD/VHS ήταν εμφανέστατη ακόμα και σε 14άρα τηλεόραση, η ποιοτική διαφορά BluRay/DVD απαιτεί για να φανεί μεγέθη οθόνης ή αποστάσεις θέασης, που δεν συνηθίζονται ακόμα έξω από τον χώρο των φανατικών του ήχου και της εικόνας. Επόμενο ήταν, να αποτελέσουν απλώς ένα νέο τύπου-niche market, ανάλογο με του LaserDisc την εποχή της κασέτας (και μία επιπλέον πηγή "μητρών" για ρώσσικες κουκλίτσες, μετά τα τηλεοπτικά κανάλια υψηλής ευκρίνειας).

Συμφωνώ απόλυτα .

ΥΓ
Τεσπα, δεδομένου ότι θα έχω γεράσει και δεν θα έχω όρεξη όταν μας πλασάρει το επόμενο format-αρπαχτή η microsoft η δεν ξέρω ποιός , παρακαλώ τους mod να μου δώσουν μόνιμο ban για να μη μπαίνω στο πειρασμό να ασχολούμαι με την πάρτι σας.
(βασικά το απαιτώ... εκτός αν υπάρχει κάποια επιλογή διαγραφής λογαριασμού η κάτι τέτοιο)

ευχαριστώ παιδιά... καλή συνέχεια σε όσους παλεύουν ακόμα λέγοντας τα αυτονόητα :)

Προτείνω να μπεί στα all time classic του φόρουμ !! :flipout:

Έσοδα πωλήσεων κινηματογραφικών ταινιών σε δίσκους για το 2009 στις Η.Π.Α.:

DVD-Video: $7.630.000.000

BluRay.....: $1.100.000.000

Πηγή: http://www.reuters.com/article/idUSTRE5BU0HS20100105

Ενδεικτικά, τα αντίστοιχα ποσά μεταξύ DVD και VHS στις H.Π.Α. για το 2001 (4ος χρόνος κυκλοφορίας του DVD και χωρίς να συνυπολογιστεί και ο πληθωρισμός παρακαλώ):

DVD-Video: $5.400.000.000

VHS........: $4.900.000.000

Πηγή: http://goliath.ecnext.com/coms2/gi_0199-2010263/New-Report-Details-Home-Video.html
Για να το κάνουμε λιανά, ενώ όλοι είχαν το 2000 έγχρωμη τηλεόραση και άρα την δυνατότητα να δουν με μάτια τους την ουσιαστική βελτίωση του dvd ... 4 χρόνια μετά οι μισοί επέμεναν σε αγορά vhs.

Και στατιστικά οι κάτοχοι HDTV τώρα επιλέγουν BR αντί dvd σε τρομερά γρηγορότερους ρυθμούς.

Υπολόγισε ότι πριν 2.5 χρόνια μόνο το 25% είχαν HD-TV (σε τεράστιο ποσοστό μικρή 720p) , τον πόλεμο των format και ότι ακόμα και σήμερα το ποσοστό δεν πρέπει να είναι πάνω από 55% ...

Με απλά λόγια, τα στατιστικά που έδωσες δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση στο συμπέρασμα που έβγαλες... είναι μπακάλικη χρήση στατιστικής και ωμή εκμετάλλευση της με αποτέλεσμα να βγαίνει τελείως λάθος εντύπωση.

φιλε μου blizard εγω σαν ουδετερος αναγνωστης δεν καταλαβα καποια προθεση πολεμου εναντιον των bd...
Πρέπει να διαβάσεις παλιά κείμενα, η να μας επιτρέψουν να τα κάνουμε copy paste για να δει ο κόσμος τι έλεγαν κάποιοι και με τι τρόπο φέρονταν σε όσους διαφωνούσαν τότε, σε πράγματα μάλιστα που πλέον έχουν διαψευστεί πανηγυρικά.

Και τι ειναι το BR σπονσορας της Ακροπολης ή του εθνικου μας χρεους και πρεπει να το παρουμε πατριωτικα ? :flipout:
Ο κλασικός ο μάγκας ο Ελληνας ... θυμάμαι πχ χαρακτηριστικά όταν είχαμε μείνει τελευταίοι στο dsl και ο ΟΤΕ μας έλεγε πως μας αρκεί το pstn και δεν αξίζει η επένδυση .... ανάλογες κλασικές απόψεις.

Περίμενε να σου το φέρουν όλα στο πιάτο, κάτσε στο dvd μέχρι να είσαι ο τελευταίος και πάντα να βρίσκεις κάτι να γκρινιάζεις μέχρι να πάρει BR ο γείτονας Αλβανός και ζηλέψουμε ... σιγά τα νέα :)