Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν

Δεν ειναι θεμα αποψης αλλα πραγματικοτητας. Αν δεν μπορεις να διακρινεις την διαφορα στην ποιοτητα εικονας μεταξυ BR-DVD ή το συστημα σου ειναι παρωχημενο ή χρειαζεσαι επισκεψη σε οφθαλμιατρο...

ευχαριστώ ... θα τα κοιτάξω και τα δύο σε πρώτη ευκαιρεία!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι κατανα

ευχαριστώ ... θα τα κοιτάξω και τα δύο σε πρώτη ευκαιρεία!

Παρακαλω. Αν θες μπορω να σου συστήσω και καλο calibrator για τα μηχανηματα σου και καλο οφθαλμιατρο για τα ματια σου! :p

Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

..απο οπουδηποτε. Οι 576 γραμμες ειναι πολυ λιγες.

Εξαρτάται από πολλά, όπως πχ από τι απόσταση βλέπεις τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζου

Εξαρτάται από πολλά, όπως πχ από τι απόσταση βλέπεις τηλεόραση.

Ναι αν βλεπεις σε μια 29ρα τηλεοραση απο τα 6 μετρα, μπορει να μην διακρινεις διαφορες.
Ετσι ομως δεν βλεπει κανεις. Μιλαμε για νορμαλ συνθηκες θεασης.

Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Συμφωνω.. Το Bluray μπορει να μην εχει την διεισδυση που ολοι θα θελαμε (λογω πολεμων φορμα και ξεροκεφαλιας της Sony) αλλα ευτυχως επεζησε και δεν ειχε την τυχη του Laserdisk αφου πλεον υπαρχουν χιλιαδες σημαντικοι και εμπορικοι τιτλοι. Αποτελει δε μεγαλο upgrade για τους εραστες της μεγαλης εικονας, για την ακριβεια, σε θεμα αναλυσης της εικονας, χτυπησαμε ταβανι μιας που για οικιακους χωρους και μεχρι 150 ιντσες δεν χρειαζομαστε πανω απο 1080p. Βελτιωση θα δουμε ισως με ακομα καλυτερα transfers. Για το 3D θεωρω οτι ειναι αρκετα προωρη η συζητηση.. Ας βγουν και βλεπουμε.

Ποιά κακή τύχη είχε βρε το LaserDisc; Εκτός και αν αναφέρεσαι στα της χώρας μας.

Στις Η.Π.Α. συμπορεύθηκε για πάνω από 15 χρόνια με την βιντεοκασέτα, ως καλύτερης ποιότητας εναλλακτική για τους εραστές της μεγάλης εικόνας και ήχου, ενώ ο κατάλογος τίτλων έφτασε τους 20.000, μέχρι που το DVD το σκότωσε μαζί με την κασέτα...

Κάπως έτσι βλέπω να συνεχίζουμε, με το DVD για τους πολλούς και το BluRay για εμάς τους βλαμμένους, μέχρι που η ώρα θα είναι κατάλληλη για κάτι νέο που θα σαρώσει και θα στείλει και τα δύο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...

takisot said:
Για εμενα θυμα ειναι καποιος που εχει καλο a/v συστημα και το τροφοδοτει με dvd...

Θέλω να δω τον Λώρενς της Αραβίας από νόμιμη κόπια, Τάκη. Τί επιλογές έχω; :D

Δυστυχώς ο κατάλογος είναι ακόμα μικρός για να μπορέσει κανείς να απαγγιστρωθεί πλήρως από τη στάνταρ ευκρίνεια και τις ρώσσικες κούκλες, χωρίς αυτό να ισοδυναμεί με αυτοπεριορισμό...

Βρε συ, να εισαι σιγουρος οτι και ο Λωρενς θα βγει, οπως και ολοι οι γνωστοι παλιοι και νεοι τιτλοι.. Εμενα πχ. η βιντεοθηκη μου εχει αντικατασταθει σε μεγαλο ποσοστο με Bluray εκει που ειχα dvd.. Σε λιγο καιρο, θα τα πεταξω ολα τα dvd που εχω ακομα.
Για το Laserdisk εχεις δικιο για την Αμερικη, οπου εκει ειχε μια σχετικη αναπτυξη. Ομως εδω μιλαμε για παγκοσμια αγορα που απο οτι δειχνει, θα αγκαλιασει το νεο μεσο μεχρι το internet downloading γινει mainstream.
Δλδ, δεν θεωρω εμπορικη αποτυχια το Bluray, αλλα ουτε και μεγαλη επιτυχια. Φαινεται να ζει, εστω και με αναπνευστηρα κατι που εμας τους προβολακηδες μας ευχαριστει ιδιαιτερως...

Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Πρεπει να συνυπολογισουμε ισως και το ολοενα αυξανομενο μεριδιο στην πιτα που εχουν και τα αλλα προιοντα , που και αυτη παιζει τον δικο της ρολο.Δηλαδη οι υπολογιστες (λογω gaming ) τα κινητα κλπ.Βλεπω ας πουμε φιλους μου που αντιστεκονται σθεναρα στην αγορα καποιου blu ray player , προβαλλοντας σαν αιτια τις ακριβες τιμες (που τωρα πια δεν ισχυει , η πιο σωστα υπαρχουν και πολλα low budget μοντελα ) και τους λιγους τιτλους ενω συγχρονως αγοραζουν τοπ καρτες γραφικων για να παιξουν τον ταδε τιτλο με ολα τα εφε στο φουλ πχ :)
Βασικα μπερδευεις 2 διαφορετικα πραγματα. Το pc για gaming ειναι κατι για την παρτυ σου οπως αλλωστε και το κινητο (και για image). Το BR και με την ανάλογη TV ειναι κατι το οποιο μοιραζεσαι με ολη την οικογενεια.

Την εποχη του ιντερνετ, ποιος παει στα βιντεοκλαμπ; Και δεν μιλαω (μονο) για πειρατικες λυσεις, αλλα κυριως για δυνατοτητα να παραγγειλεις και να αγορασεις σπιτι σου τις αγαπημενες σου ταινιες σε Bluray.
Για εμενα θυμα ειναι καποιος που εχει καλο a/v συστημα και το τροφοδοτει με dvd...

Για ποιο λογο να αγορασω και οχι γιατι να μην το νοικιασω!!!

Λογικα οποιος εχει καλο a/v συστημα, λογικα θα εχει και ΒR.

Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Βασικα μπερδευεις 2 διαφορετικα πραγματα. Το pc για gaming ειναι κατι για την παρτυ σου οπως αλλωστε και το κινητο (και για image). Το BR και με την ανάλογη TV ειναι κατι το οποιο μοιραζεσαι με ολη την οικογενεια.

Δεν τα μπερδευω ..

Ο ατομικος η οικογενειακος προυπολογισμος μπορει να ..διευρυνθει τα τελευταια χρονια αλλα εχει παταρι η πατο αν θες :flipout:.Οταν θα αγορασεις κατι ,πολυ πιθανο να κοψεις απο κατι αλλο.Μια αλματωδη αυξηση στις πωλησεις κινητων (που μπορει να εχει καθε μελος της οικογενειας απο ενα) πχ μπορει ουσιαστικα να εχει επηρεασει τις αγορες στα ειδη εικονας.Και αυτα επι επoχης vhs η πρωτεμφανισης dvd δεν υπηρχαν η αν θες δεν προσελκυαν τον κοσμο σε τετοιο βαθμο.Μην κρινεις μονο απο τους av 'φανατικους' (με την καλη εννοια παντα :) ).

Δεν ειναι θυμα καποιος εαν αγοραζει καθετι καινουργιο που βγαινει στην αγορα. Ποσο μαλλον εαν εχει και την οικονομικη δυνατοτητα να το κανει.
Το θεμα ειναι εαν αξιζει, ο μεσος καταναλωτης και χρηστης να προβει στην αγορα ενος ΒR οταν στο βιντεοκλαμπ υπαρχουν καμια 50 τιτλοι και απο αυτους αξιζουν μονο οι 10!

Τωρα εαν καποιος εχει την οικονομικη ανεση να αγορασει BR 3D και TV 3D για δει 20 τιτλους (συμπεριλαμβανομενων χαζοκωμωδιων και χαζοθριλερ) ολους κι ολους χαλαλι του.

Μα δεν ειναι οι 20 τιτλοι 3D BR. Λιγοτεροι η περισσοτεροι δεν εχει σημασια. Σε λιγο θα εχουμε περισσοτερους.
Για τους συνδρομητες ομως του sky digital (world pack+HD) το 3D γινεται πραγματικοτητα με ενα dedicated καναλι το οποιο ξεκινα το Σαββατο και θα περιλαμβανει αρχικα ποδοσφαιρικοιυς αγωνες και αποσπασπατα απο ταινιες και ντοκυμοντερ γυρισμενα με τρισδιαστατες καμερες. Λιγο αργοτερα μεσα στο Φθινοπωρο το προγραμμα θα εμπλουτιστει με αυτουσια ντοκυμοντερ και ταινιες εως οτου δημιουργηθουν θεματικα τρισδιαστατα καναλια. Ετσι δεν μενουμε δεμενοι στα 3D BR και εχουμε τρισδιαστατη εικονα εδω και τωρα. Ο δεκτης του sky ειναι ηδη 3D ready αρα το μονο που πρεπει να προστεθει προς το παρων στην αλυσιδα παραγωγης 3D ειναι μια 3D ready tv.
Την ιδια στιγμη την δημιουργια τρισδιαστατου καναλιου ανακοινωσε και γερμανικο καναλι.

Χμ.. Αν μιλάμε για 3D τηλεόραση όπως έχουν οι Αμερικάνοι (επιλεγμένα events / προγράμματα) εδώ και έναν χρόνο+, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

Καμία σχέση με BD 3D. Μιλάμε για πορτοκαλί-πράσινα γυαλιά (μπλιαχ..).

Ξέρει κανείς περισσότερα;

Αν και :offtopic:..

Aπό Φελίνι, Αντονιόνι, Ντε Σίκα, Κουροσάβα, Κιτάνο, Κιμ Κι Ντουκ, Τρίερ, Τρυφώ, Μπέργκμαν, Αγγελόπουλο, Ταρκόφσκι, υπάρχει τίποτα σε BluRay; :p :D

Aπό Φελίνι, Αντονιόνι, Ντε Σίκα, Κουροσάβα, Κιτάνο, Κιμ Κι Ντουκ, Τρίερ, Τρυφώ, Μπέργκμαν, Αγγελόπουλο, Ταρκόφσκι, υπάρχει τίποτα σε BluRay; :p :D

Φασουλι,φασουλι γεμιζει το σακουλι...:flipout:

http://www.criterion.com/library/bluray

Υποτιτλοι ελληνικοι...:BDBDG54:

Χμ.. Αν μιλάμε για 3D τηλεόραση όπως έχουν οι Αμερικάνοι (επιλεγμένα events / προγράμματα) εδώ και έναν χρόνο+, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

Καμμια σχεση με τα 3D γυαλια του παρελθοντος. Μιλαμε για την νεα 3D τεχνολογια. Τα εγχρωμα γυαλια ειναι για το χρονοντουλαπο της ιστοριας. καλη η προσπαθεια μεν αλλα για τοτε οχι για τωρα. Μιλαμε για 3D της ποιοτητας και της τεχνολογιας του avatar. Αν ηταν ετσι δεν θα χρειαζομασταν νεες 3D τηλεορασεις παρα μονο εγχρωμα γυαλια.
Περισσοτερες πληροφοριες www.sky.com/3D

H συζήτηση προφανώς πρέπει να στραφεί στο αν το downloading θα υπερνικήσει το Βlu Ray, έτσι δεν είναι?

Γιατί αλλιώς, μεγάλα παιδιά είμαστε το έχουμε καταλάβει... το BluRay ή οποιαδήποτε αντίστοιχη πηγή εικόνας 1080p υπήρχε, σε λογική consumer τιμή τελικά θα υπερνικούσε τις 576 του SD.

Αντίστοιχο θέμα υπήρχε πριν λίγα χρόνια με το VHS-DVD αλλά και τις CRT-Plasma-LCD. Πέρασαν χρόνια για να πλησιάσουν τις τιμές των παροχημένων αντιπάλων τους και να γίνουν πλειοψηφία και σχεδόν το ίδιο συμβαίνει με το DVD-BD. To αισθητά καλύτερο στο τέλος νικά.

Οι λόγοι που δεν έγινε αυτό συντομότερα έχουν χιλιο-ειπωθεί.
Λίγο το οικονομικό, λίγο οι περιορισμένοι τίτλοι, λίγο η ευκολια και αύξηση του downloading, λίγο η περιορισμένη διαφήμιση, λίγο η απουσία των Κινέζων από το άθλημα... Λογική η καθυστέρηση!

Η αλήθεια είναι η εξής. Η διαφορά εικόνας του χειρότερου ΗD σε σχέση με το καλύτερο SD, από τα 4 μέτρα και σε HDTV 37 ιντσών, είναι εύκολα ορατή και αντιληπτή... Σε λιγότερο από 3 μέτρα και 42 ιντσών ΗDTV είναι απλά χαοτική. Στην ίδια απόσταση δεν μπορείς πλέον να παρακολουθήσεις SD, αν βέβαια έχεις την εμπειρία του ΗD και ασχολείσαι στοιχειωδώς με το άθλημα!

Tελικά όλοι γνωρίζουμε τι θα αγοράσουν οι περισσότεροι μόλις χαλάσει το DVDp τους: Ένα BDp!
Το κόστος του οποίου ήδη είναι κοντά στα 100 Ε ενώ κυκλοφορούν πλέον χιλιάδες τίτλοι (πάνω από 500 με Ελληνικούς υπότιτλους).

H αύξηση των πωλήσεων σε μένα λέει ότι στις αναπτυγμένες χώρες τέτοια εποχή τα Χριστούγεννα του 2011 το BD θα έχει πάρει κεφάλι.

Δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο ευτυχώς ή δυστηχώς!

:ernaehrung004:

Last edited:

Ξέρω εγώ γιατί το έψαξα. Δεν είναι τα πρασινομπλέ γυαλιά του anaglyph 3D αλλά τα πολωτικά με το SKY.
Εννοείται ότι είναι παθητικό 3D. Χρειάζεται τις νέες τηλεοράσεις και αυτό.
Στις TV και τα blu ray που συζητάμε θα είναι ενεργό 3D με active shutter glasses.

Να σας πω τώρα για το autostereoscopic 3D χωρίς γυαλιά και την φωτογραφική κάμερα της Fuji που το έχει και που έπαιζα πριν από λίγο σε ένα κατάστημα ή θα είμαι παντελώς off topic; :fahne90:

Last edited:
Καμμια σχεση με τα 3D γυαλια του παρελθοντος. Μιλαμε για την νεα 3D τεχνολογια. Τα εγχρωμα γυαλια ειναι για το χρονοντουλαπο της ιστοριας. καλη η προσπαθεια μεν αλλα για τοτε οχι για τωρα. Μιλαμε για 3D της ποιοτητας και της τεχνολογιας του avatar. Αν ηταν ετσι δεν θα χρειαζομασταν νεες 3D τηλεορασεις παρα μονο εγχρωμα γυαλια.
Περισσοτερες πληροφοριες www.sky.com/3D

Εκτός αν ο δέκτης που πουλάνε εδώ και καιρό υποστηρίζει HDMI 1.4 (απίθανο προς αδύνατο), δεν μιλάμε για ίδιο standard με το BD 3D.

Μάλλον μιλάμε για πιο "φτωχό" 3D ακόμα και από αυτό που θα υποστηρίζει το PS3 (κατά πάσα πιθανότητα σήμα 1080i).

Ξέρω εγώ γιατί το έψαξα. Δεν είναι τα πρασινομπλέ γυαλιά του anaglyph 3D αλλά τα πολωτικά.
Εννοείται ότι είναι παθητικό 3D. Χρειάζεται τις νέες τηλεοράσεις και αυτό.
Στις TV και τα blu ray που συζητάμε θα είναι ενεργό 3D με active shutter glasses.

Με πρόλαβες.. Αυτά διαβάζω και εγώ..

Να σας πω τώρα για το autostereoscopic 3D χωρίς γυαλιά και την φωτογραφική κάμερα της Fuji που το έχει και που έπαιζα πριν από λίγο σε ένα κατάστημα ή θα είμαι παντελώς off topic; :fahne90:
Άστα να πάνε off topic.. Παραδίπλα please, γιατί έχει ενδιαφέρον.. :p

Εκτός αν ο δέκτης που πουλάνε εδώ και καιρό υποστηρίζει HDMI 1.4 (απίθανο προς αδύνατο), δεν μιλάμε για ίδιο standard με το BD 3D.

Μάλλον μιλάμε για πιο "φτωχό" 3D ακόμα και από αυτό που θα υποστηρίζει το PS3 (κατά πάσα πιθανότητα σήμα 1080i).

Ο δεκτης σαφως δεν υποστηρίζει HDMI 1.4. Και αφου προκειται για δορυφορικη μεταδοση σαφως επισης προκειται για 1080ι.
Να προσθεσω εδω οτι σε ανακοινωση του ο sky δηλωνει οτι το 3D του θα ειναι συμβατο και με ενεργα και με πολωτικα γυαλια.
Ωστοσο συγκρινοντας το HD του sky (ταινιες και ντοκυμοντερ) με το HD του BR η διαφορα ειναι απειροελαχιστη τετοια που να μην υπαρχει λογος ανησυχιας.
Βεβαια μεγαλο ρολο παιζει η τηλεοραση και ο scaler που φοραει. Με τη cinema της philips ειμαι περαν του δεοντος ευτυχης σε βαθμο που ηδη εχω προ-παραγγειλει τον 3D αντικαταστατη της.
Αν λοιπον ειμαι ευτυχης με το δορυφορικο HD θα ειμαι το ιδιο ευχαριστημενος αν γινει το ιδιο και με το 3D.
Για το ps3 δεν εχω ιδεα συνεπως δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
Νικος

Last edited: