Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Η αλήθεια είναι η εξής. Η διαφορά εικόνας του χειρότερου ΗD σε σχέση με το καλύτερο SD, από τα 4 μέτρα και σε HDTV 37 ιντσών, είναι εύκολα ορατή και αντιληπτή... Σε λιγότερο από 3 μέτρα και 42 ιντσών ΗDTV είναι απλά χαοτική. Στην ίδια απόσταση δεν μπορείς πλέον να παρακολουθήσεις SD, αν βέβαια έχεις την εμπειρία του ΗD και ασχολείσαι στοιχειωδώς με το άθλημα!

Aν όπου "μέτρα" βάλεις "πόδια", συμφωνώ απόλυτα, Νίκο... :p :ernaehrung004:

Διαφωνώ Γιάννη. Η γυναίκα μου για παράδειγμα δεν χρειάζεται κάν την απόσταση των 3 μέτρων στην 42" για να καταλάβει τι παίζει.
Ήμουν και μετριοπαθής για να καλύψω και όσους δεν έχουν οξεία όραση.

Ακόμα και upscaled από το Οppo...

Με την αντικατάστάση τους ακόμα και από .mkv, τα DVD σύντομα θα πάρουν δρόμο. 4-5 Eυρώ το ένα.

Οι πιστοί του SD ας κοπιάσουν. "Ισάξιο" θέαμα - 80% φθηνότερα...

Last edited:
Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Aπό Φελίνι, Αντονιόνι, Ντε Σίκα, Κουροσάβα, Κιτάνο, Κιμ Κι Ντουκ, Τρίερ, Τρυφώ, Μπέργκμαν, Αγγελόπουλο, Ταρκόφσκι, υπάρχει τίποτα σε BluRay; :p :D

to start with...

ran300.jpg

... κι επειδή έχω και τα δύο, αν δείς τη διαφορά DVD με Blu-Ray θα σου φύγει ο τάκος !!!! :2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζουν!

Διαφωνώ Γιάννη. Η γυναίκα μου για παράδειγμα δεν χρειάζεται κάν την απόσταση των 3 μέτρων στην 42 για να καταλάβει τι παίζει.
Ήμουν και μετριοπαθής για να καλύψω και όσους δεν έχουν οξεία όραση.

Ακόμα και upscaled από το Οppo... Με την αντικατάστάση τους ακόμα και από .mkv, τα DVD σύντομα θα πάρουν δρόμο. 4-5 Eυρώ το ένα.

Οι πιστοί του SD ας κοπιάσουν. "Ισάξιο" θέαμα - 80% φθηνότερα...

to start with...

ran300.jpg

... κι επειδή έχω και τα δύο, αν δείς τη διαφορά DVD με Blu-Ray θα σου φύγει ο τάκος !!!! :2thumb22sup:

Aν υπάρχει διαφορά από το transfer, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ειδικά για την ελληνική έκδοση της ταινίας που προέρχεται από την αναλογική letterbox μήτρα του LD και προ 20ετίας τελεσινέ, το παιχνίδι είναι χαμένο από χέρι.

Εγώ αναφέρομαι ακριβώς σε αυτό που λέει ο Νίκος: σύγκριση του καλύτερου SD με το χειρότερο HD... Noμίζω πως εδώ εμπίπτει ακριβώς το Star Wars IV: A New Hope, το οποίο αποτελεί υπόδειγμα ως προς τα μέγιστα που μπορεί να δώσει σε εικόνα το DVD και η HDTV εκδοχή της ίδιας ταινίας, που βρίσκεται στο κατώτερο των 1080p (αν και υπάρχουν και πολύ χειρότερα, ακόμα και σε BluRay). E, από τα τρία μέτρα σε 42", η διαφορά υπάρχει μεν, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί χαοτική δε...

Επίσης, αν συγκρίνουμε την DVD εκδοχή του Blade Runner: The Director's Cut με την BluRay εκδοχή του Blade Runner: The Final Cut, εκεί η διαφορά φαίνεται και από τα 10 μέτρα σε 32άρα τηλεόραση. Αλλά κυρίως εξαιτίας του μακράν καλύτερου transfer...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγορ

Εγώ αναφέρομαι ακριβώς σε αυτό που λέει ο Νίκος: σύγκριση του καλύτερου SD με το χειρότερο HD... Noμίζω πως εδώ εμπίπτει ακριβώς το Star Wars IV: A New Hope, το οποίο αποτελεί υπόδειγμα ως προς τα μέγιστα που μπορεί να δώσει σε εικόνα το DVD και η HDTV εκδοχή της ίδιας ταινίας, που βρίσκεται στο κατώτερο των 1080p (αν και υπάρχουν και πολύ χειρότερα, ακόμα και σε BluRay). E, από τα τρία μέτρα σε 42", η διαφορά υπάρχει μεν, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί χαοτική δε...

Α, ΟΚ!!! Πιθανόν να ήμουν υπερβολικός. Μου αρκεί ότι ακόμα και σε αυτή την ακραία σύγκριση "η διαφορά υπάρχει" και είναι ορατή ακόμη και σε σχετικά μεγάλες τιμές ιντσαζ/απόσταση θέασης.

:ernaehrung004:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζου

Ποιά κακή τύχη είχε βρε το LaserDisc; Εκτός και αν αναφέρεσαι στα της χώρας μας.

Στις Η.Π.Α. συμπορεύθηκε για πάνω από 15 χρόνια με την βιντεοκασέτα, ως καλύτερης ποιότητας εναλλακτική για τους εραστές της μεγάλης εικόνας και ήχου, ενώ ο κατάλογος τίτλων έφτασε τους 20.000, μέχρι που το DVD το σκότωσε μαζί με την κασέτα...

Κάπως έτσι βλέπω να συνεχίζουμε, με το DVD για τους πολλούς και το BluRay για εμάς τους βλαμμένους, μέχρι που η ώρα θα είναι κατάλληλη για κάτι νέο που θα σαρώσει και θα στείλει και τα δύο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...

.

Και ότι ήμουν ετοιμος να γράψω το ιδιο…
Ετσι ακριβώς είναι ..
Το αποτυχημένο LD τα χρονια που έζησε εφτασε σχεδον το τετραπλάσιο αριθμο τιτλων από ότι εχει μεχρι σημερα το Bluray. ( Κούτσα κούτσα προς τη δόξα )…

Ενδιαφέρον το σχόλιο σου Γιάννη και ο παραλληλισμός vhs,LD με DVD, Bluray…
Λετε ο σίφουνας που θα τα παρασύρει όλα στο πέρασμα του να είναι το 3D;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγοράζου

Μακάρι! Αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-3 χρονια για να το κρίνουμε.

Η γνώμη μου είναι ότι το ΒD είρθε για να μείνει.
Mόνο το νόμιμο και φθηνό downloading μπορεί να αντιστρέψει τη πορεία του τα επόμενα 5-6 χρόνια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγορ

Δύσκολο..

Σε αυτή την αγορά, software is the king.

Αυτή τη στιγμή το software είναι απειροελάχιστο. Το καλό software μάλιστα είναι.. σχεδόν ανύπαρκτο. ;)

Οι παλιές ταινίες πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν remaster σε 3D με καλά αποτελέσματα αν δεν πέσουν (πολύ) τρελά λεφτά.

Οπότε..

Ποιος θα χαλασει μερικα εκατομυρια δολαρια για να κανει 3d μια παλια ταινια ?

Αντε να γινουν 50 ταινιες σας λεω το πολυ. Παραπανω δεν....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν αγορ

Εγώ αναφέρομαι ακριβώς σε αυτό που λέει ο Νίκος: σύγκριση του καλύτερου SD με το χειρότερο HD...

Αν μιλάς γι' αυτό μαζί σου. Έχω δεί DVD καλύτερο από Blu-Ray. Αυτές όμως είναι οι εξαιρέσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το Blu Ray κέρδισε την μάχη, αλλά οι καταναλωτές δεν

Το γραψα και αλλου...
Μιυ θυμιζει εντονα την εποχη που "μας πουλησαν" τις πανακριβες 16/9 32 Inch crt. Και τοτε το 16/9 ηταν "αμεσο"...
Και το περιεχομενο υπηρχε..
10 χρονια μετα ακομα συζηταμε γιατι δεν ειναι ολα 16/9...
Και τωρα συζηταμε για ψευτο 3d?
Γιατι για κανονικο 3d θα ξεκινησω να γελαω και σταματηστε με οταν υπαρξει στο ellada...
Το pseudostereo το θυμαστε?
Υπαρχει κανεις που να του αρεσε?
Ταινια 3d με γυαλακια εχετε δει για πολυ ωρα?
Απο πονοκεφαλο πως πηγαμε?
Ειδικα δε αν ειναι και pseudo? Ωχχχ....
Συμφωνα με πληροφοριες οι παραγωγοι παρακεταμολης χρηματοδοτουν το νεο 3d standard. :P

Το μονο καλο της υποθεσης ειναι οτι ετσι θα πεσουν γρηγοροτερα οι απαραδεκτα ακριβες μεγαλες τηλεορασεις..

Προσωπικά δεν θα κάνω καμμία σοβαρή αναβάθμιση μεχρι να κυκλοφορήσει ευρέως το πραγματικό 3D : Συσκευή χωρίς τηλεόραση που θα σου δημιουργεί στο χώρο τις εικόνες (πιθανολογώ σε 15 χρόνια).
Την αγορά BR δεν τη θεωρώ σημαντική αλλά ούτε και αναγκαία στη παρούσα φάση (σε 3-4 χρόνια ίσως).

Το 3d είναι ακόμα στην αρχή , λογικά και δεν ασχολούνται οι περισσότεροι.
(εκτός αν βγει κανά 3d-BR της Τζούλιας , οπότε ίσως το δούμε ζεστά :)

Πάντως για BR έχει έρθει η ώρα του ... οι τιμές έπεσαν αρκετά , ταινίες υπάρχουν , και όποιος αγοράζει fullHD-tv και βάλει έστω μια μετριότατη ταινία που δεν είχε αντέξει να δει με τον προηγούμενο εξοπλισμό του ,καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι. Η ωραία αίσθηση , οι εικόνες που σου μένουν , και προσωπικά σας προτείνω να αφήσετε αρχικά όλα τα rip και να κάνετε το κόπο να ενοικιάζετε ότι υπάρχει στο video-club.
Πιστεύω είναι η καλύτερη συνταγή από οτιδήποτε άλλο.

Last edited:
Ψάξε για κάτι άλλο, ο συγκεκριμένος είναι καθαρά λάθος.

1)Το 3D είναι BR ... αλλά και κάθε νέο format θα γράφεται σε BR δισκάκι .
2)Οταν εμφανιστεί το νέο format που παρά τις νέες δυνατότητες συμπίεσης που θα δίνει η υπολογιστική ισχύς του μέλλοντος απαιτεί πάνω από 200 gb όγκου για αρχίσουν να σκέφτονται αντικαταστάτη του BR , θα έχουν περάσει τόσα πολλά χρόνια που δεν θα θυμάσαι καλά τι ήταν το dvd :)

Αν θέλουμε να κάνουμε παραλληλισμούς, κάποιος που έχει ίσως λογική είναι (VHS , LD) και (DVD , HD-DVD).
Το HD-DVD ήταν καταδικασμένο να παραδώσει στο BR όπως έκανε και το LD στο dvd , αν και το προϊόν της Microsoft ώς καθυστερημένη αρπαχτή δεν θα έπρεπε να συγκρίνεται με ένα format που νομίζω ήταν πρωτοπόρο για την εποχή του.

Last edited:
Αν και από τους πρώτους υποστηρικτές του BR, και έχοντας κάνει την επιλογή μου ενώ ακόμη ο "πόλεμος" μαινόταν, δεν το βλέπω να περπατάει το BR.
Οι ματρόσκες από τη μία, η μικρή παραγωγή από την άλλη, η κακή οικονομική συγκυρία από την παράλλη, πάμε για απευθείας HDdownloading. Οι εταιρίες πλέον βγάζουν δισκάκια για να τα αγοράζουν 10, να τα ριπάρουν και να τα κατεβαζουν 1.000.000. Μέχρι πότε θα κάνουν το κορόιδο;

Στη δουλεια, 9 στου 10 συναδελφους οταν ακουν BR νομιζουν οτι ειναι μαρκα aftershave.

Kαι οι υπολοιποι μη φανταστειτε οτι ειναι ειδημονες, απλως "κατι" εχουν ακουσει ( "το παιζουν οι καινουργιες τηλεορασεις")

Ο μυθος λεει οτι υπαρχει καποιος στα περιχωρα που ασχολειται με το θεμα αλλα δεν τον εχω βρει ακομη.

Προς το παρον πολυ δυσκολα τα πραγματα για το BR.

Οι ματρόσκες από τη μία, η μικρή παραγωγή από την άλλη, η κακή οικονομική συγκυρία από την παράλλη, πάμε για απευθείας HDdownloading. Οι εταιρίες πλέον βγάζουν δισκάκια για να τα αγοράζουν 10, να τα ριπάρουν και να τα κατεβαζουν 1.000.000. Μέχρι πότε θα κάνουν το κορόιδο;
Δεν μπορεί να αντικαταστήσει η αγορά ηλεκτρονικών δικαιωμάτων μιας ταινίας (virtual αγορά ? ούτε λέξη δεν ξέρω αν έχουμε ακόμα :) , την φυσική αγορά ενός Blu-ray.

Ακόμα και όταν αρχίσει να περνάει στην νοοτροπία μας μετά από πάρα-πάρα πολλά χρόνια, δεν θα είναι καθόλου δύσκολο μαζί με μια αγορά του φυσικού μέσου να σου προσφέρουν τα "δικαιώματα κατεβάσματος" προσθέτοντας επιπλέον value στο προϊόν τους.
(ακόμα και οι ενοικιάσεις με τα αυτοματοποιημένα συστήματα θα αντισταθούν πολύ καλά πιστεύω)

Το downloading κάποια στιγμή λογικά θα αντικαταστήσει τα πάντα όλα ... ακόμα και σκληρό δίσκο.
Πραγματικά δεν μπορώ να υποθέσω όμως, αν και πότε εμφανιστεί η ανάγκη για μια ταινία που θα απαιτεί 300 υπερσυμπιεσμένα GB .... ούτε σε τι φάση θα είναι ο χώρος του downloading τότε για να προβλέψουμε αν θα επενδύσουν σε αντικαταστάτη του BR-disk ή θα τα αφήσουν όλα 100% στο downloading κάνοντας το BR το τελευταίο φυσικό μέσο που θα δούμε στο χώρο.

ΥΓ
Με λίγα λόγια ησυχία και βαρεμάρα για πάρα πολλά χρόνια στο πόλεμο των format... μόνη διασκέδαση να βλέπουμε πως θα χορεύουν οι γνωστοί μας "επαγκελματίες" του χώρου, όταν θα προσπαθούν επιτέλους να πείσουν για την αγορά των δικαιωμάτων αντί δωρεάν κατέβασμα.
(τρέξτε αγοράστε και ενοικιάστε κανά BR τώρα που προλαβαίνετε, γιατί αύριο θα αγοράζεται μόνο ματροσκες :)

Last edited: