Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Στα +/- 12 δεν θα έχεις πρόβλημα. Η κατανάλωση ρεύματος ανά πολικότητα είναι ελάχιστη, της τάξης των 10mA.
Στα 5 V η κατανάλωση σε κατάσταση "Play" είναι γύρω στα 900mA , σε κατάσταση "no play" γύρω στα 450 mA και σε κατάσταση "OFF" γύρω στα 200mA.

Ο μετασχηματιστής που έχεις φοβάμαι ότι θα αρχίσει ζεματάει. Δοκίμασέ τον για δύο ώρες στο repeat και πες μου αν ζεσταίνεται.

Στις μετρήσεις που έκανα στο στάδιο με τα +/-12ν με φορτίο 200Ω
η τάση παρέμεινε στα +/-12.00ν, Και στα 5ν με φορτίο 5Ω
η τάση που μέτρησα ήταν 5.00ν . Άφησα το τροφοδοτικό για 2 ώρες
και δεν παρατηρήθηκε καμιά αλλαγή στης τάσης εξόδου.
Η τελευταία δοκιμή είναι να το πάω σε ένα φίλο να κάνω μετρήσεις και
Με παλμογράφο.Η θερμοκρασία του μετασχηματιστή δεν ξεπέρασε τους 38,5 C

Re: Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Eχουν μπει τα τελευταία χρόνια στο λεξιλόγιό μας πολλές ξενόφερτες λέξεις.

Οπως λ.χ η λέξη εμπέδηση που προέρχεται από την Αγγλική λέξη impedance.

Κασκοδική Τοπολογία= Cascade Topology.

Οταν συνδέουμε σειριακά ένα ή περισσότερα παρομοιότυπα κυκλώματα (networks) μεταξύ τους ώστε η έξοδος του πρώτου να τροφοδοτεί την εισόδο του επόμενου σταδίου.

Στην περίπτωση του γραμμικαύ σταθεροποιημένου τροφοδοτικού που σχεδιάζουμε σε αυτό το θέμα, το πρώτο στάδιο της σταθεροποίησης τάσης τροφοδοτεί με σταθεροποιημένη τάση τον δεύτερο σταθεροποιητή τάσης. Με αυτό τον τρόπο το δεύτερο στάδιο λειτουργεί κάτω από ιδανικότερες συνθήκες. Μειώνεται δραματικά και ο κυματισμός της εναλλασόμενης τάσης (ripple) στην έξοδο του δεύτερου σταδίου ήτοι ο θόρυβος.
Απαιτείται σωστός σχεδιασμός των επιμερους σταθεροποιητών για να πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόδοση.

καλή σου μέρα.

Μην μπερδεύουμε το cascode με το cascade. :grandpa:

Το cascode είναι διάταξη δύο ενεργών ηλεκτρονικών στοιχείων (π.χ., τρίοδοι, διπολικά τρανζίστορ, fet) το ένα πάνω από το άλλο, τροφοδοτώντας με το εναλλασσόμενο σήμα το κάτω στοιχείο και παίρνοντας το κέρδος από το πάνω. Χοντρικά, το παραπάνω, με τριόδους, λειτουργεί περίπου σαν πέντοδος, χωρίς τα μειονεκτήματα της πεντόδου (όπως η χωρητικότητα εισόδου) και με μικρότερη παραμόρφωση αυτής.

Η τοπολογία cascade είναι απλώς μία διάταξη ακολουθίας δύο ενεργών κυκλωμάτων ίδιας τοπολογίας το ένα μετά το άλλο. Σύμφωνα με το λεξικό, ο όρος σημαίνει :"υδατόπτωση - καταρράκτης - διάταξη κατά κατιούσα παράθεση".

Όσο δε για τις "ξενόφερτες" λέξεις που έχουν μπει στο λεξιλόγιό μας τα τελευταία χρόνια, ας μου επιτραπεί ένας μικρός σχολιασμός:
1. Δεν αποτελεί φαινόμενο αποκλειστικά των τελευταίων ετών. Πάντοτε υπήρχαν δάνεια από άλλες γλώσσες. Τι είναι ο κεφτές, το μακαρόνι, το μαγιώ και τόσες άλλες λέξεις;
2. Στους τεχνικούς κυρίως όρους, χρησιμοποιούνται κατά κόρον οι ξένες λέξεις, είτε λόγω έλλειψης αντίστοιχης ελληνικής είτε λόγω επικράτησης. Πόσες φορές έχουμε πει "εξαεριωτήρας" αντί για "καρμπυρατέρ";
Ας μη γκρινιάζουμε λοιπόν άνευ λόγου...

Ο μύθος λέει ότι ένα CDp ευτελούς αξίας 29 μπορεί να αναπαράγει αξιοπρεπώς το ακουστικό φάσμα, σε σημείο μάλιστα να μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και high end.

Μετά και την τελευταία προσπάθεια να δω την λάμψη που κρύβει μέσα του το μπλε διαμάντι, είμαι πλέον πεπεισμένος, πως ο σάλος που ξέσπασε γύρο από το όνομα του, ήταν υπερβολικός.
Η συσκευή δεν είναι ισορροπημένη, είναι επιλεκτική, δεν δίνει την ίδια βαρύτητα σε όλα τα όργανα, στερείται μουσικότητας και το κυριότερο αδυνατεί να μεταφέρει την ενέργεια των οργάνων στον χώρο ακρόασης. Οι τοίχοι του δωματίου δεν πάλλονται στον ρυθμό του μπάσου και όσο ανεβαίνει η στάθμη το μπαλόνι ξεφουσκώνει. Μμπροστά βγαίνει μία αναλυτική αλλά όχι αληθοφανής μεσουψηλή περιοχή που σε κουράζει και ασυναίσθητα γυρνάς το κουμπί αριστερά.
Αντικατάσταση των αναλογικών στοιχείων και της τροφοδοσίας είχε βελτίωση στις λεπτομέρειες αλλά δεν έλυσε τα ουσιαστικά προβλήματα αναπαραγωγής. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρόβλημα του BlueSky βρίσκεται σε ψηφιακό επίπεδο. Ισως κάποιο DSP έχει βάλει το χεράκι του. Κρίμα γιατί κάποια καλά στοιχεία του με κάνανε να πιστέψω ότι με λίγη δουλειά μπορεί και να παίξει.
Σε καμιά περίπτωση δεν ψαχνόμουν για πηγή ούτε θεώρησα ότι το BlueSky των 29 θα μπορούσε να είναι η βασική πηγή αναπαραγωγής μου. Αλλά να, είχα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι την κρυφή ελπίδα ότι μία φτηνή μηχανή με κάποιο μαγικό τρόπο θα μπορούσε να σταθεί δίπλα σε CDp πολλαπλάσιας αξίας .
Αυτή η στιγμή δεν έχει φτάσει ακόμη. Ίσως να αργήσει , αλλά κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό.
Εγώ αποχωρώ από το project «επιχείρηση μπλε ουρανός» απογοητευμένος. Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους.

Ο μύθος καταρρίπτεται.

Μην μπερδεύουμε το cascode με το cascade. :grandpa:

Το cascode είναι διάταξη δύο ενεργών ηλεκτρονικών στοιχείων (π.χ., τρίοδοι, διπολικά τρανζίστορ, fet) το ένα πάνω από το άλλο, τροφοδοτώντας με το εναλλασσόμενο σήμα το κάτω στοιχείο και παίρνοντας το κέρδος από το πάνω. Χοντρικά, το παραπάνω, με τριόδους, λειτουργεί περίπου σαν πέντοδος, χωρίς τα μειονεκτήματα της πεντόδου (όπως η χωρητικότητα εισόδου) και με μικρότερη παραμόρφωση αυτής.

Η τοπολογία cascade είναι άλλο. Σύ απλώς μία διάταξη ακολουθίας δύο ενεργών κυκλωμάτων ίδιας τοπολογίας το ένα μετά τομφωνα με το λεξικό, ο όρος σημαίνει :"υδατόπτωση - καταρράκτης - διάταξη κατά κατιούσα παράθεση".

Όσο δε για τις "ξενόφερτες" λέξεις που έχουν μπει στο λεξιλόγιό μας τα τελευταία χρόνια, ας μου επιτραπεί ένας μικρός σχολιασμός:
1. Δεν αποτελεί φαινόμενο αποκλειστικά των τελευταίων ετών. Πάντοτε υπήρχαν δάνεια από άλλες γλώσσες. Τι είναι ο κεφτές, το μακαρόνι, το μαγιώ και τόσες άλλες λέξεις;
2. Στους τεχνικούς κυρίως όρους, χρησιμοποιούνται κατά κόρον οι ξένες λέξεις, είτε λόγω έλλειψης αντίστοιχης ελληνικής είτε λόγω επικράτησης. Πόσες φορές έχουμε πει "εξαεριωτήρας" αντί για "καρμπυρατέρ";
Ας μη γκρινιάζουμε λοιπόν άνευ λόγου...

ευτυχώς! χωρίς να είμαι Ο γνώστης της ελληνικής ή ο ορθογράφος, απλά δεν μου καθότανε καλά...

σορρυ για τα offtopic

A cascade amplifier has many of the same benefits as a cascode. A cascade is basically a differential amplifier with one input grounded and the side with the real input has no load. It can also be seen as a common collector (emitter follower) followed by a common base. Since the input side has no load there is no gain on that side and the miller effect does not come into play. In addition, Vds or Vce stays fairly constant which reduces distortion. Its advantage over the cascode is that it does not require as much voltage headroom. Its disadvantage is since it has two legs it requires twice as much current as a cascode for similar performance.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cascade_amplifier

Στα Ελληνικά, για την Αγγλική λέξη cascade φαίνεται ότι ταιριάζει καλύτερα η λέξη διαδοχική. Το είδα σε ένα paper του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Επομένως, άκυρο το κασκοδική.

Φαίνεται ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι :
Cascade=Διαδοχική

Last edited:
Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

A cascade amplifier has many of the same benefits as a cascode. A cascade is basically a differential amplifier with one input grounded and the side with the real input has no load. It can also be seen as a common collector (emitter follower) followed by a common base. Since the input side has no load there is no gain on that side and the miller effect does not come into play. In addition, Vds or Vce stays fairly constant which reduces distortion. Its advantage over the cascode is that it does not require as much voltage headroom. Its disadvantage is since it has two legs it requires twice as much current as a cascode for similar performance.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cascade_amplifier

Στα Ελληνικά, για την Αγγλική λέξη cascade φαίνεται ότι ταιριάζει καλύτερα η λέξη διαδοχική. Το είδα σε ένα paper του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Επομένως, άκυρο το κασκοδική.

Φαίνεται ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι :
Cascade=Διαδοχική

Φίλε Internet King φοβάμαι πως κάνεις λάθος.

Αν μιλάμε για τον όρο cascade, ο δόκιμος όρος είναι κασκοδικός.

Μία κασκοδική τοπολογία για παράδειγμα αναφέρεται σε τοπολογία κυκλώματος που οποίο απαρτίζεται από διαδοχικές βαθμίδες συνδεδεμένες σε σειρά (η μία μετά την άλλη).

Μην έχεις και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη σε papers (όσο αναφορά την ορολογία).

Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Ο μύθος λέει ότι ένα CDp ευτελούς αξίας 29 μπορεί να αναπαράγει αξιοπρεπώς το ακουστικό φάσμα, σε σημείο μάλιστα να μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και high end.

Μετά και την τελευταία προσπάθεια να δω την λάμψη που κρύβει μέσα του το μπλε διαμάντι, είμαι πλέον πεπεισμένος, πως ο σάλος που ξέσπασε γύρο από το όνομα του, ήταν υπερβολικός.
Η συσκευή δεν είναι ισορροπημένη, είναι επιλεκτική, δεν δίνει την ίδια βαρύτητα σε όλα τα όργανα, στερείται μουσικότητας και το κυριότερο αδυνατεί να μεταφέρει την ενέργεια των οργάνων στον χώρο ακρόασης. Οι τοίχοι του δωματίου δεν πάλλονται στον ρυθμό του μπάσου και όσο ανεβαίνει η στάθμη το μπαλόνι ξεφουσκώνει. Μμπροστά βγαίνει μία αναλυτική αλλά όχι αληθοφανής μεσουψηλή περιοχή που σε κουράζει και ασυναίσθητα γυρνάς το κουμπί αριστερά.
Αντικατάσταση των αναλογικών στοιχείων και της τροφοδοσίας είχε βελτίωση στις λεπτομέρειες αλλά δεν έλυσε τα ουσιαστικά προβλήματα αναπαραγωγής. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρόβλημα του BlueSky βρίσκεται σε ψηφιακό επίπεδο. Ισως κάποιο DSP έχει βάλει το χεράκι του. Κρίμα γιατί κάποια καλά στοιχεία του με κάνανε να πιστέψω ότι με λίγη δουλειά μπορεί και να παίξει.
Σε καμιά περίπτωση δεν ψαχνόμουν για πηγή ούτε θεώρησα ότι το BlueSky των 29 θα μπορούσε να είναι η βασική πηγή αναπαραγωγής μου. Αλλά να, είχα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι την κρυφή ελπίδα ότι μία φτηνή μηχανή με κάποιο μαγικό τρόπο θα μπορούσε να σταθεί δίπλα σε CDp πολλαπλάσιας αξίας .
Αυτή η στιγμή δεν έχει φτάσει ακόμη. Ίσως να αργήσει , αλλά κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό.
Εγώ αποχωρώ από το project «επιχείρηση μπλε ουρανός» απογοητευμένος. Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους.

Ο μύθος καταρρίπτεται.

Νίκο μου, ο μύθος έχει καταρριφθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες.
Κάποιοι θα θυμούνται τα σχόλια τα δικά μου της 2ης-3ης μέρας, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό μου, κυρίως λόγω της πλύσης εγκεφάλου που είχε προηγηθεί.
Αν θυμάμαι καλά ήμουν ο πρώτος που είπα ότι το μπλεσκατούλι ηχητικά δεν ξεπερνάει σε αξία τα 500 ευρώ. θα μπορούσα να είχα πει και λιγότερα εάν έθετα σαν παράμετρο και την κατασκευή .
Το γεγονός ότι το μπλεσκατούλι των 29 Ε έπαιζε χωρίς να κολλάει μαζί με κάποια άλλα περίεργα ηχητικά φαινόμενα μας έκανε να πιστέψουμε ότι εδώ υπάρχει ενδιαφέρον και πολύ ζουμί.

Κάναμε ένα λάθος και σε αυτό δεν φταίμε μόνο εμείς. Είναι αυτό που είπα και σε άλλο post. Nα πάψουμε να εμπιστευόμαστε τους δήθεν γνώστες και τους δήθεν τεχνοκράτες έμπειρους που γράφουν στα forums γιατί πολλοί από αυτούς δεν έχουν ακούσει ποτέ στο σύστημά τους σοβαρά HiEnd μηχανήματα. Δεν έχουν και γνώση της μουσικής.

Εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι τις γνώσεις για το HiEnd και τα αυτιά 5-6 φίλων μου που δεν γράφουν σε forums. Κάποιοι από αυτούς είναι και επαγγελματίες του χώρου της μουσικής και του audio γενικότερα . Δεν με συμβουλεύουν επειδή έχουν κάποιο συμφέρον από μένα. Οτιδήποτε συμβεί στο σύστημα, ας πούμε από κάποιο δικό μου λάθος ή από μια κακή αναβάθμιση, αυτοί το αντιλαμβάνονται αμέσως. Όταν είμαστε μόνοι, συνηθίζουμε το σύστημά μας και δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι κάτι δεν πάει καλά.
Ένας τρίτος, ποιο έμπειρος και με καλύτερα ακούσματα από εμάς, αμέσως το αντιλαμβάνεται και το πρόβλημα συνήθως διορθώνεται με δυο τρεις επανορθωτικές επεμβάσεις τις περισσότερες φορές άνευ ουσιαστικού κόστους.

Εγώ αυτή τη στιγμή ακούω το BS με νέο βελτιωμένο τροφοδοτικό μπαταρίας. Ακούγεται σίγουρα καλύτερα από το original σε όλα τα σημεία. Δεν είναι όμως αυτό που θέλω ακριβώς και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει σε συνολική απόδοση ένα ας πούμε Tascam, των 700 ευρώ.
Μου αρέσει που κάποιοι έλεγαν στην αρχή ότι το BS μόνο ένα player κατάφερε να το ξεπεράσει σε ποιότητα αναπαραγωγής. Μετά οι ίδιοι κύριοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια ή έκαναν την πάπια.

Τέτοια πλύση εγκεφάλου δεν έχω ξαναδεί σε φόρουμ με αντικείμενο τον ήχο.

Για το λόγο αυτό, και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα απέχω και εγώ με τη σειρά μου από το παρόν thread καθώς και από όλα τα παρεμφερή.

Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους. Μόλις ξεμπερδέψετε με τις όποιες αναβαθμίσεις σας προτείνω να μαζευτούμε 3-4 άτομα στο σπίτι μου να κάνουμε τις συγκριτικές ακροάσεις μας, να κάνουμε και την πλάκα μας συνοδεία οίνου και μεζέδων.

Τουλάχιστον να περνάμε καλά και την επόμενη φορά να έχουμε το νου μας.

Γεια σας και καλό Σ/Κ.

(Επικοινωνία μαζί μου για ανταλλαγή τηλεφώνων κ.λ.π μόνο με p.m).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Φίλε Internet King φοβάμαι πως κάνεις λάθος.

Αν μιλάμε για τον όρο cascade, ο δόκιμος όρος είναι κασκοδικός.

Μία κασκοδική τοπολογία για παράδειγμα αναφέρεται σε τοπολογία κυκλώματος που οποίο απαρτίζεται από διαδοχικές βαθμίδες συνδεδεμένες σε σειρά (η μία μετά την άλλη).

Μην έχεις και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη σε papers (όσο αναφορά την ορολογία).

Αρα εσύ λες τώρα, ότι το κασκοδική τοπολογλια καλά το είπα στην αρχή cascade topology
Χμ !!!
To cascode τότε πως μεταφράζεται ? Εγώ πάντως προτιμώ να χρησιμοποιώ την Αγγλική ορολογία, ορολογία την οποία διδάχθηκα όταν ήμουν νεότερος, πριν πολλά ....

http://en.wikipedia.org/wiki/Cascode

Last edited:

Ο μύθος καταρρίπτεται.

Φίλε συνφορουμίτη Νίκο (αν μου επιτρέπεις τον ενικό),
θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά ...

Εννοείται ότι τo BS είναι μία φτηνή συσκευή με σημαντικές περικοπές στο κόστος σχεδίασης.

Ομως, παρόλο που παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά στις υψηλές εντάσεις, δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμη γιατί σε απευθείας σύνδεση με το σύστημα αναφοράς μου (Sennheiser HD650 / DIY headphone amp TPA6120a2, χωρίς ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΗ και χωρίς ρυθμιστικό στάθμης - το κέρδος έχει όριστεί κυκλωματικά σε μία ορισμένη μέση τιμή αποδεκτής στάθμης ακρόασης) παίζει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά σε σημείο απορίας !!!

Το συγκεκριμένο setup το έχω για να αξιολογώ πηγές χωρίς τη συμβολή του σημαντικού παράγοντα "χώρος". Με έχει βοηθήσει αφάνταστα. Πολλές φορές, και ενώ είχα φτάσει στο συμπέρασμα να κατηγορήσω την ιδιοκατασκευή μου για περίεργη ακουστική συμπεριφορά, αποδείχθηκε πως το πρόβλημα βρισκόταν στην υπό εξέταση συσκευή.

Ημουνα προσωπικά βέβαιος ότι με την αλλαγή στο αναλογικό στάδιο της συσκευής σου δεν θα έπαιρνες αυτό που αναζητούσες.

Οι βασικές διαφορές έρχονται με την αντικατάσταση του "μαμίσιου" τροφοδοτικού, κάτι που αν δεν κάνω λάθος δεν εφάρμοσες.

Το ψηφιακό chipset είναι για μένα το δυνατό ατού του BS. Το δύνατο σημείο του αποτελεί η έλλειψη οποιασδήποτε προσοχής στον τομέα της τροφοδοσίας των ψηφιακών κυκλωμάτων.

Εγώ προσωπικά θα σου συνιστούσα να αναζητήσεις ο ίδιος, μιας και έχεις γνώσεις ηλεκτρονικών, την αιτία πίσω από την μη αναμενόμενη απόδοση. Ρίξε βάρος στην τροφοδοσία, έλεγξε το υπόλοιπο σετάπ σου και μπορεί να ενθουσιαστείς.

Φίλε Internet King, δεν είναι λόγος η παραπάνω δήλωση του Νίκου για να αποχωρήσεις. Καλά δεν ανταλάσσουμε τις απόψεις μας ? Δεν σου φόρτωσε κανένας τίποτα. :BDGBGDB55:

Φίλε συνφορουμίτη Νίκο (αν μου επιτρέπεις τον ενικό),
θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά ...

Εννοείται ότι τo BS είναι μία φτηνή συσκευή με σημαντικές περικοπές στο κόστος σχεδίασης.

Ομως, παρόλο που παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά στις υψηλές εντάσεις, δεν μπορώ να εξηγήσω ακόμη γιατί σε απευθείας σύνδεση με το σύστημα αναφοράς μου (Sennheiser HD650 / DIY headphone amp TPA6120a2, χωρίς ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΣΗ και χωρίς ρυθμιστικό στάθμης - το κέρδος έχει όριστεί κυκλωματικά σε μία ορισμένη μέση τιμή αποδεκτής στάθμης ακρόασης) παίζει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά σε σημείο απορίας !!!

Το συγκεκριμένο setup το έχω για να αξιολογώ πηγές χωρίς τη συμβολή του σημαντικού παράγοντα "χώρος". Με έχει βοηθήσει αφάνταστα. Πολλές φορές, και ενώ είχα φτάσει στο συμπέρασμα να κατηγορήσω την ιδιοκατασκευή μου για περίεργη ακουστική συμπεριφορά, αποδείχθηκε πως το πρόβλημα βρισκόταν στην υπό εξέταση συσκευή.

Ημουνα προσωπικά βέβαιος ότι με την αλλαγή στο αναλογικό στάδιο της συσκευής σου δεν θα έπαιρνες αυτό που αναζητούσες.

Οι βασικές διαφορές έρχονται με την αντικατάσταση του "μαμίσιου" τροφοδοτικού, κάτι που αν δεν κάνω λάθος δεν εφάρμοσες.

Το ψηφιακό chipset είναι για μένα το δυνατό ατού του BS. Το δύνατο σημείο του αποτελεί η έλλειψη οποιασδήποτε προσοχής στον τομέα της τροφοδοσίας των ψηφιακών κυκλωμάτων.

Εγώ προσωπικά θα σου συνιστούσα να αναζητήσεις ο ίδιος, μιας και έχεις γνώσεις ηλεκτρονικών, την αιτία πίσω από την μη αναμενόμενη απόδοση. Ρίξε βάρος στην τροφοδοσία, έλεγξε το υπόλοιπο σετάπ σου και μπορεί να ενθουσιαστείς.

Φίλε Internet King, δεν είναι λόγος η παραπάνω δήλωση του Νίκου για να αποχωρήσεις. Καλά δεν ανταλάσσουμε τις απόψεις μας ? Δεν σου φόρτωσε κανένας τίποτα. :BDGBGDB55:

ΣΥΜΦΟΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ κατουσίαν την πλάκαμας κανουμε ,δεν ανακαλύψαμε την amerika , ουτε θα καταστρέψουμε κανενα μύθο ,
Εαν θέλεται όμως καταστρέφουμε τον μυθο που πρεπει κάποιος
να δίνει ενα κάρο λεφτά για να ακούσει κατι που δεν ακούνε οι άλλοι
ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ HIEND ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΟΡΟ!!!! (ΕΓΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 20ΑΠΛΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ 5 ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΑΠΛΑ )ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥ....ΝΙΑ :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:

ΣΥΜΦΟΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ κατουσίαν την πλάκαμας κανουμε ,δεν ανακαλύψαμε την amerika , ουτε θα καταστρέψουμε κανενα μύθο ,
Εαν θέλεται όμως καταστρέφουμε τον μυθο που πρεπει κάποιος
να δίνει ενα κάρο λεφτά για να ακούσει κατι που δεν ακούνε οι άλλοι
ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ,ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΗΝ HIEND ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟΝ ΟΡΟ!!!! (ΕΓΩ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 20ΑΠΛΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ 5 ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΑΠΛΑ )ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥ....ΝΙΑ :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:

Σωστός :SFGSFGSF:

Σταύρο, έχω ξοδέψει ήδη πάνω από 200 ευρώ σε υλικά, έχω φτιάξει και εξωτερικά τροφοδοτικά ρεύματος και μπαταρίας. Ναι έγινε καλύτερο, ειδικά με τις μπαταρίες, αλλά πολλά προβλήματα παραμένουν.

Ο Νίκος άλλαξε και τελεστικούς. Τους δικούς μου δεν τους παρέλαβα ακόμα.

Προτείνω, μια μέρα να συναντηθούμε σε μια κοινή ακρόαση για να ακούσουμε τα κατορθώματά μας . Για την πλάκα μας και μόνο .

Το μόνο θετικό στοιχείο στην όλη ιστορία είναι ότι ανταλλάξαμε πολλές σχεδιαστικές απόψεις που θα μπορούσαν να μας φανούν χρήσιμες και σε άλλο projects. Αυτό ναι. Ανακαλύψαμε και τις καλλιτεχνικές δυνατότητες του μέλους Anasthom ο οποίος σε κατάλληλο χώρο θα μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά.
Εγώ τουλάχιστον του αναγνωρίζω το ταλέντο . Τα σχέδιά του δεν μπορούν να υλοποιηθούν από απλούς ερασιτέχνες αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την τέχνη.

Ο μύθος καταρρίπτεται.

....κανενας μυθος ΔΕΝ καταρριπτεται. Και ΝΑΙ, κατα ενα "τροπο μαγικο" πατησε σιντια πολλαπλασιας τιμης. Και, ευτυχως ή δυστυχως, ειναι ειναι αυτοι που το ακουσανε. Το τελειο βεβαια δεν ειναι, και ουτε το pleyer αναφορας μου ξεπερασε. Ομως, ολα τα πραγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο. Ειδικα στο audio, ολα ειναι ΣΧΕΤΙΚΑ.

Παραμενω στο project, αν και δεν εχω κανει ακομα τιποτα:grinning-smiley-043
και πιστευω οτι εν καιρω, θα υπαρξουν και αποτελεσματα, καθως υπαρχουν αρκετοι που ασχολουνται με το θεμα......

....κανενας μυθος ΔΕΝ καταρριπτεται. Και ΝΑΙ, κατα ενα "τροπο μαγικο" πατησε σιντια πολλαπλασιας τιμης. Και, ευτυχως ή δυστυχως, ειναι ειναι αυτοι που το ακουσανε. Το τελειο βεβαια δεν ειναι, και ουτε το pleyer αναφορας μου ξεπερασε. Ομως, ολα τα πραγματα δεν ειναι ασπρο μαυρο. Ειδικα στο audio, ολα ειναι ΣΧΕΤΙΚΑ.

και πιστευω οτι εν καιρω, θα υπαρξουν και αποτελεσματα, καθως υπαρχουν αρκετοι που ασχολουνται με το θεμα......

Ξανά μανα :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:
Και εγώ μαζί σου !
Στο κάτω κάτω το "ταξίδι" είναι αυτό που μετράει και όχι ο προορισμός !

Last edited:

...συμφωνώ και εγώ με τον dim das...και διαφωνώ κάθετα με τον Νίκο Μαρούγκα...πολύ απόλυτος είσαι φίλε Νίκο...και μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η "κολοκυθόπιτα"...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!-bye-

...συμφωνώ και εγώ με τον dim das...και διαφωνώ κάθετα με τον Νίκο Μαρούγκα...πολύ απόλυτος είσαι φίλε Νίκο...και μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η "κολοκυθόπιτα"...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!-bye-

Είναι πολύ δύσκολο να δεχθεί κάποιος ότι ένα μηχάνημα των 29 ευρώ από το
super market μπορεί να κοντράρετε με άλλα μηχανήματα 100πλασία από αυτό.
Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανένα oτι είναι το καλύτερο και ούτε λέμε πάρετε όλοι bluesky αλλά Βρε παιδιά για τα χρήματα που κάνει αξίζει τον κόπο να πειραματιστούμε με αυτό Και γιατί όχι να το κάνουμε καλύτερο από ότι είναι. Ακόμα και στον σχεδιασμού του κουτιού όπως πρότεινε και ο anasthom . Μπορεί τελικά να μην καταφέρουμε να κάνουμε τίποτα από όλα αυτά αλλά όπως είπα το ταξίδι είναι αυτό που μετράει και όχι ο προορισμός

Last edited:
Παιδιά δεν είναι απαραίτητο η γνώμες μας να συμπίπτουν.

Εγώ διάβασα το θέμα στην high end για ένα DVD που κοστίζει 30 και παίζει αξιοπρόσεκτα καλά.
Ο φίλος Guru είπε να μην κρίνουμε μία συσκευή χωρίς να την ακούσουμε και είχε δίκαιο.
Γεμάτος περιέργεια πήρα ένα BlueSky έτσι για να έχω γνώμη.
Είναι αλήθεια ότι η απόδοση του ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που θα περίμενε κανείς από μία συσκευή αξίας 29 .
Πρώτη μου σκέψη ήταν ότι αφού παίζει συμπαθητικά χρησιμοποιώντας τόσο φτηνιάρικα υλικά, φαντάσου πως θα αποδώσει αν αντικατασταθούν τα υλικά αυτά με καλύτερης ποιότητας αναλογικό στάδιο και τροφοδοτικό.
Παρότι ξεκίνησα με πολύ θετική διάθεση και κάνοντας μικρά βήματα κάθε φορά δεν κατάφερα να φτάσω το BS σε κάποιο καλό επίπεδο.
Τελευταία παιδεύτηκα και με την τροφοδοσία. Από αυτή περίμενα και την μεγαλύτερη βελτίωση. Αλλά μάταιος κόπος.
Τροφοδότηση από 100VA toroid και LM317-LM337, μετά από μπαταρίες μολύβδου. Μικρομετρική ρύθμιση της τάσης 5V με βήματα 10mV ψάχνοντας την καλύτερη τιμή δεν είχαν αποτέλεσμα.
Μετά από όλα αυτά έπρεπε να κρίνω το BlueSky σαν συσκευή.
Να το κρατήσω ή να μην το κρατήσω;
Αν του βάλω ένα δισκάκι μέσα θα ακούσω αυτά που είναι γραμμένα;
Θα σεβαστεί την δουλειά του καλλιτέχνη;
Μία ώρα ακρόαση μαζί του θα με ψυχαγωγήσει; θα με ευχαριστήσει;
Εχει κάτι που με ενοχλεί και δεν με αφηνει να ευχαριστηθώ το αγαπημένο μου έργο;

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, έκρινα το BlueSky ανεπαρκή, σαν συσκευή αναπαραγωγής ήχου υψηλής πιστότητας.
Και αυτό βγήκα και το είπα. Δηλαδή εγώ σαν Νίκος δεν θα χρησιμοποιώ το BS για να ακούω μουσική γιατί δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την αδυναμία του να αποδώσει με όγκο, σώματα και βαθύ χαμηλό την μουσική που ακούω.
Κάποιου άλλου μπορεί να του αρέσει, μπορεί να του μαζεύει τα μπουμαρίσματα, μπορεί διάφορα.
Και ρωτώ τώρα ανεξάρτητα αν σας αρέσει ή όχι
Αντικειμενικά όμως,
στο BlueSky:
Ακούτε-νιώθετε το χαμηλό του σαξόφωνου;
Του βιολιού μήπως;
Ακούτε το άφημα της χορδής και τον ήχο του ηχείου στο μπουζούκι;
Βλέπετε το σώμα των τυμπάνων ή ακούτε μόνο την μεμβράνη;
Μία μπότα τι βάρος έχει μέσα στην ορχήστρα; Σας πείθει ότι παίζει στον χώρο σας;
Νιώθετε την μπουνιά στο στομάχι;
Σας παρασύρει ο ρυθμός και η μελωδία; ή κάθεστε και θαυμάζετε τις αρμονικές της κιθάρας;

Δεν συνεχίζω.

Το δικό μου BlueSky δεν κατάφερε να μου μεταδώσει τίποτα από τα παραπάνω. Αν το δικό σας το κάνει τότε καλά κάνετε και το υποστηρίζετε.
Η αν πάλι κάποιον δεν τον ενδιαφέρουν τα παραπάνω όταν ακούει μουσική ή ψάχνει άλλα τα οποία του τα προσφέρει το BS, ποιος είμαι εγώ να του πω ότι κακώς κάνει.
Εγώ πάντως είμαι ευτυχισμένος που μυρίζω ξανά την μυρωδιά του πριονιδιού και των πυρωμένων αντιστάσεων του κρος.

Θα παρακολουθώ πάντως την εξέλιξη του project και θα χαρώ να διαψευτώ.

Last edited:

Παιδιά δεν είναι απαραίτητο η γνώμες μας να συμπίπτουν.

Εγώ διάβασα το θέμα στην high end για ένα DVD που κοστίζει 30 και παίζει αξιοπρόσεκτα καλά.
Ο φίλος Guru είπε να μην κρίνουμε μία συσκευή χωρίς να την ακούσουμε και είχε δίκαιο.
Γεμάτος περιέργεια πήρα ένα BlueSky έτσι για να έχω γνώμη.
Είναι αλήθεια ότι η απόδοση του ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που θα περίμενε κανείς από μία συσκευή αξίας 29 .
Πρώτη μου σκέψη ήταν ότι αφού παίζει συμπαθητικά χρησιμοποιώντας τόσο φτηνιάρικα υλικά, φαντάσου πως θα αποδώσει αν αντικατασταθούν τα υλικά αυτά με καλύτερης ποιότητας αναλογικό στάδιο και τροφοδοτικό.
Παρότι ξεκίνησα με πολύ θετική διάθεση και κάνοντας μικρά βήματα κάθε φορά δεν κατάφερα να φτάσω το BS σε κάποιο καλό επίπεδο.
Τελευταία παιδεύτηκα και με την τροφοδοσία. Από αυτή περίμενα και την μεγαλύτερη βελτίωση. Αλλά μάταιος κόπος.
Τροφοδότηση από 100VA toroid και LM317-LM337, μετά από μπαταρίες μολύβδου. Μικρομετρική ρύθμιση της τάσης 5V με βήματα 10mV ψάχνοντας την καλύτερη τιμή δεν είχαν αποτέλεσμα.
Μετά από όλα αυτά έπρεπε να κρίνω το BlueSky σαν συσκευή.
Να το κρατήσω ή να μην το κρατήσω;
Αν του βάλω ένα δισκάκι μέσα θα ακούσω αυτά που είναι γραμμένα;
Θα σεβαστεί την δουλειά του καλλιτέχνη;
Μία ώρα ακρόαση μαζί του θα με ψυχαγωγήσει; θα με ευχαριστήσει;
Εχει κάτι που με ενοχλεί και δεν με αφηνει να ευχαριστηθώ το αγαπημένο μου έργο;

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, έκρινα το BlueSky ανεπαρκή, σαν συσκευή αναπαραγωγής ήχου υψηλής πιστότητας.
Και αυτό βγήκα και το είπα. Δηλαδή εγώ σαν Νίκος δεν θα χρησιμοποιώ το BS για να ακούω μουσική γιατί δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την αδυναμία του να αποδώσει με όγκο, σώματα και βαθύ χαμηλό την μουσική που ακούω.
Κάποιου άλλου μπορεί να του αρέσει, μπορεί να του μαζεύει τα μπουμαρίσματα, μπορεί διάφορα.
Και ρωτώ τώρα ανεξάρτητα αν σας αρέσει ή όχι
Αντικειμενικά όμως,
στο BlueSky:
Ακούτε-νιώθετε το χαμηλό του σαξόφωνου;
Του βιολιού μήπως;
Ακούτε το άφημα της χορδής και τον ήχο του ηχείου στο μπουζούκι;
Βλέπετε το σώμα των τυμπάνων ή ακούτε μόνο την μεμβράνη;
Μία μπότα τι βάρος έχει μέσα στην ορχήστρα; Σας πείθει ότι παίζει στον χώρο σας;
Νιώθετε την μπουνιά στο στομάχι;
Σας παρασύρει ο ρυθμός και η μελωδία; ή κάθεστε και θαυμάζετε τις αρμονικές της κιθάρας;

Δεν συνεχίζω.

Το δικό μου BlueSky δεν κατάφερε να μου μεταδώσει τίποτα από τα παραπάνω. Αν το δικό σας το κάνει τότε καλά κάνετε και το υποστηρίζετε.
Η αν πάλι κάποιον δεν τον ενδιαφέρουν τα παραπάνω όταν ακούει μουσική ή ψάχνει άλλα τα οποία του τα προσφέρει το BS, ποιος είμαι εγώ να του πω ότι κακώς κάνει.
Εγώ πάντως είμαι ευτυχισμένος που μυρίζω ξανά την μυρωδιά του πριονιδιού και των πυρωμένων αντιστάσεων του κρος.

Θα παρακολουθώ πάντως την εξέλιξη του project και θα χαρώ να διαψευτώ.

μπορω να σου αναφερω τουλάχιστον 10 cdplayers μεχρι 1500 εψιλον με αυτα που περιγραφεις αλλα θα μe βάλουν φυλακή
ακομα και το 50αριμου χωρις να το πειραξω its a bug of shit
και να μην εισαι τόσο απολυτος με τά digital (εχω δει player 1900 eyro να μην μπορει να βγάλει την ατμόσφαιρα που εφτιαξε
το ipod !!!!!!!!!)