Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.
Ο μύθος λέει ότι ένα CDp ευτελούς αξίας 29 μπορεί να αναπαράγει αξιοπρεπώς το ακουστικό φάσμα, σε σημείο μάλιστα να μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και high end.
Μετά και την τελευταία προσπάθεια να δω την λάμψη που κρύβει μέσα του το μπλε διαμάντι, είμαι πλέον πεπεισμένος, πως ο σάλος που ξέσπασε γύρο από το όνομα του, ήταν υπερβολικός.
Η συσκευή δεν είναι ισορροπημένη, είναι επιλεκτική, δεν δίνει την ίδια βαρύτητα σε όλα τα όργανα, στερείται μουσικότητας και το κυριότερο αδυνατεί να μεταφέρει την ενέργεια των οργάνων στον χώρο ακρόασης. Οι τοίχοι του δωματίου δεν πάλλονται στον ρυθμό του μπάσου και όσο ανεβαίνει η στάθμη το μπαλόνι ξεφουσκώνει. Μμπροστά βγαίνει μία αναλυτική αλλά όχι αληθοφανής μεσουψηλή περιοχή που σε κουράζει και ασυναίσθητα γυρνάς το κουμπί αριστερά.
Αντικατάσταση των αναλογικών στοιχείων και της τροφοδοσίας είχε βελτίωση στις λεπτομέρειες αλλά δεν έλυσε τα ουσιαστικά προβλήματα αναπαραγωγής. Είμαι πεπεισμένος ότι το πρόβλημα του BlueSky βρίσκεται σε ψηφιακό επίπεδο. Ισως κάποιο DSP έχει βάλει το χεράκι του. Κρίμα γιατί κάποια καλά στοιχεία του με κάνανε να πιστέψω ότι με λίγη δουλειά μπορεί και να παίξει.
Σε καμιά περίπτωση δεν ψαχνόμουν για πηγή ούτε θεώρησα ότι το BlueSky των 29 θα μπορούσε να είναι η βασική πηγή αναπαραγωγής μου. Αλλά να, είχα και εγώ όπως και πολλοί άλλοι την κρυφή ελπίδα ότι μία φτηνή μηχανή με κάποιο μαγικό τρόπο θα μπορούσε να σταθεί δίπλα σε CDp πολλαπλάσιας αξίας .
Αυτή η στιγμή δεν έχει φτάσει ακόμη. Ίσως να αργήσει , αλλά κάποια στιγμή θα συμβεί και αυτό.
Εγώ αποχωρώ από το project «επιχείρηση μπλε ουρανός» απογοητευμένος. Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους.
Ο μύθος καταρρίπτεται.
Νίκο μου, ο μύθος έχει καταρριφθεί από τις πρώτες κιόλας μέρες.
Κάποιοι θα θυμούνται τα σχόλια τα δικά μου της 2ης-3ης μέρας, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό μου, κυρίως λόγω της πλύσης εγκεφάλου που είχε προηγηθεί.
Αν θυμάμαι καλά ήμουν ο πρώτος που είπα ότι το μπλεσκατούλι ηχητικά δεν ξεπερνάει σε αξία τα 500 ευρώ. θα μπορούσα να είχα πει και λιγότερα εάν έθετα σαν παράμετρο και την κατασκευή .
Το γεγονός ότι το μπλεσκατούλι των 29 Ε έπαιζε χωρίς να κολλάει μαζί με κάποια άλλα περίεργα ηχητικά φαινόμενα μας έκανε να πιστέψουμε ότι εδώ υπάρχει ενδιαφέρον και πολύ ζουμί.
Κάναμε ένα λάθος και σε αυτό δεν φταίμε μόνο εμείς. Είναι αυτό που είπα και σε άλλο post. Nα πάψουμε να εμπιστευόμαστε τους δήθεν γνώστες και τους δήθεν τεχνοκράτες έμπειρους που γράφουν στα forums γιατί πολλοί από αυτούς δεν έχουν ακούσει ποτέ στο σύστημά τους σοβαρά HiEnd μηχανήματα. Δεν έχουν και γνώση της μουσικής.
Εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι τις γνώσεις για το HiEnd και τα αυτιά 5-6 φίλων μου που δεν γράφουν σε forums. Κάποιοι από αυτούς είναι και επαγγελματίες του χώρου της μουσικής και του audio γενικότερα . Δεν με συμβουλεύουν επειδή έχουν κάποιο συμφέρον από μένα. Οτιδήποτε συμβεί στο σύστημα, ας πούμε από κάποιο δικό μου λάθος ή από μια κακή αναβάθμιση, αυτοί το αντιλαμβάνονται αμέσως. Όταν είμαστε μόνοι, συνηθίζουμε το σύστημά μας και δεν αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι κάτι δεν πάει καλά.
Ένας τρίτος, ποιο έμπειρος και με καλύτερα ακούσματα από εμάς, αμέσως το αντιλαμβάνεται και το πρόβλημα συνήθως διορθώνεται με δυο τρεις επανορθωτικές επεμβάσεις τις περισσότερες φορές άνευ ουσιαστικού κόστους.
Εγώ αυτή τη στιγμή ακούω το BS με νέο βελτιωμένο τροφοδοτικό μπαταρίας. Ακούγεται σίγουρα καλύτερα από το original σε όλα τα σημεία. Δεν είναι όμως αυτό που θέλω ακριβώς και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει σε συνολική απόδοση ένα ας πούμε Tascam, των 700 ευρώ.
Μου αρέσει που κάποιοι έλεγαν στην αρχή ότι το BS μόνο ένα player κατάφερε να το ξεπεράσει σε ποιότητα αναπαραγωγής. Μετά οι ίδιοι κύριοι την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια ή έκαναν την πάπια.
Τέτοια πλύση εγκεφάλου δεν έχω ξαναδεί σε φόρουμ με αντικείμενο τον ήχο.
Για το λόγο αυτό, και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, θα απέχω και εγώ με τη σειρά μου από το παρόν thread καθώς και από όλα τα παρεμφερή.
Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους. Μόλις ξεμπερδέψετε με τις όποιες αναβαθμίσεις σας προτείνω να μαζευτούμε 3-4 άτομα στο σπίτι μου να κάνουμε τις συγκριτικές ακροάσεις μας, να κάνουμε και την πλάκα μας συνοδεία οίνου και μεζέδων.
Τουλάχιστον να περνάμε καλά και την επόμενη φορά να έχουμε το νου μας.
Γεια σας και καλό Σ/Κ.
(Επικοινωνία μαζί μου για ανταλλαγή τηλεφώνων κ.λ.π μόνο με p.m).