Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Φυσικά και μπορεί να μειωθεί η συγκεκριμένη τιμή στο 317.
Επειδή λοιπόν με έτρωγε το χέρι μου, έκανα το παρακάτω, γιατί όπως λέει και ό φίλτατος Κος Τυροβολάς, τα ηλεκτρόνια καταπιέζονται και συμπιέζονται μέσα στα SMD και αυτό δε το θέλουμε! είπα λοιπόν και γώ να βάλω κανονικό τσιπάκι, με δυσκόλεψε αλλά άξιζε!!! Μη με ρωτήσατε πώς κατάφερα να κολλήσω κανονική βάση εκεί...μερικά ουισκάκια και κάμποσα Dark Arts!!!!!

Attachments

• 135-3506_IMG.JPG
    135-3506_IMG.JPG
    36.4 KB · Views: 106
Απάντηση: Re: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Φυσικά και μπορεί να μειωθεί η συγκεκριμένη τιμή στο 317.
Επειδή λοιπόν με έτρωγε το χέρι μου, έκανα το παρακάτω, γιατί όπως λέει και ό φίλτατος Κος Τυροβολάς, τα ηλεκτρόνια καταπιέζονται και συμπιέζονται μέσα στα SMD και αυτό δε το θέλουμε! είπα λοιπόν και γώ να βάλω κανονικό τσιπάκι, με δυσκόλεψε αλλά άξιζε!!! Μη με ρωτήσατε πώς κατάφερα να κολλήσω κανονική βάση εκεί...μερικά ουισκάκια και κάμποσα Dark Arts!!!!!

σίγουρα το έχεις κολλήσει εκεί πέρα ή μας κάνεις πλάκα;:joker:

Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Πάνο, επρεπε να είχες βάλει λάμπα διπλοτρίοδο στη θέση του opamp .
Δεν ακολουθείς τις οδηγίες μας, κάνεις του κεφαλιού σου. :smash:

Μές το μυαλό μου είσαι! Αυτή ήταν η αρχική μου πρόθεση! Έχω καμπόσες 6021W subminiature διπλοτριόδους για εκεί, αλλά βαρέθηκα να φτιάχνω άλλο τροφοδοτικό υψηλής τάσης, όμως τωρα με την βάση εκεί δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Για να δούμε, έχουμε λοιπόν 2Χ15 τροροειδή, άρα 60V με ένα διπλασιασμό πάμε στα 160-170V περίπου, βάzουμε καί ένα μοσφετάκι με ζένερ και την πάμε πιο κάτω και καναδυό πηνιάκια και πυκνωτές για το φίλτρο στην είσοδο της τριόδου και έχουμε ένα υπέροχο λαμπάτο LPF-στάδιο εξόδου...απλά πράγματα δηλαδή, όπως στα CD audio aero! Και αν θέλουμε να γίνουμε fancy αφήνουμε και τον OPA εκεί που είναι και έχουμε 2 εξόδους για όλα τα γούστα!:Banane0:

Εάν έχεις ήδη έναν λαμπάτο προενισχυτή με ικανά αποθέματα ενέργειας στο τροφοδοτικό του, παίρνεις από εκεί το B+ .
Για την τροφοδοσία των νημάτων (12V) φτιάχνεις ένα 12βολτο εξωτερικό τροφοδοτικό ή χρησιμοποιείς το υπάρχον παλμοτροφοδοτικό του BS. Πρέπει να μετρήσουμε πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει το παλμοτροφοδοτικό του BS στα 12V. Εναλλακτικά πάιρνουμε τα +5V@1Α από το παλμοτροφοδοτικό του BS και τροφοδοτούμε κάθε σκέλος της διπλοτριόδου ξεχωριστά. Με μια μετατροπή τα +5V θα μπορούσαν να γίνουν +6.3 Volts.

Ο τελεστικός στην έξοδο φεύγει και στη θέση του μπαίνει μια διπλοτρίοδος ECC82 σε τοπολογία Cathode Follower (C.F) για να έχουμε και χαμηλή αντίσταση εξόδου. Θα μπορούσε να μπει και ένα mosfet.

Το LPF δεν με απασχολεί τόσο πολύ. Ενα απλό παθητικό φιλτράκι 6dB/octave θα μείωνε αρκετά τα images της αποψηφιοποίησης . Κάποια DACs είναι τελείως άφιλτρα .
Εχω και ένα DAC της Αυdio Nemesis που είναι σχεδον άφιλτρο και ακούγεται μια χαρά. Το I/V το κάνει παθητικά και κάπου εκεί στο κύκλωμα υπάρχει και ένα μικρό πυκνωτάκι για το LPF. Ακολουθεί ένα buffer με δύο μόνο JFET, ένα p-type και ένα n-type και τροφοδοσία +/-30V . Στην αναλογική έξοδο του Nemesis εμφανίζονται κανονικά τα images της αποψηφιοποίησης που ακολουθούν τις σειρές Fourrier. Δεν ακούγονται όμως αυτοί οι υπέρηχοι. Ασε που μέχρι να φτάσουν οι υπέρηχοι στα tweeters των ηχείων εχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο από τον pre, τον τελικό και τα καλώδια.

Eχουμε τρελαθεί τελείως ;

Last edited:
Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Εάν έχεις ήδη έναν λαμπάτο προενισχυτή με ικανά αποθέματα ενέργειας στο τροφοδοτικό του, παίρνεις από εκεί το B+ .
Για την τροφοδοσία των νημάτων (12V) φτιάχνεις ένα 12βολτο εξωτερικό τροφοδοτικό ή χρησιμοποιείς το υπάρχον παλμοτροφοδοτικό του BS. Πρέπει να μετρήσουμε πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει το παλμοτροφοδοτικό του BS στα 12V. Εναλλακτικά πάιρνουμε τα +5V@1Α από το παλμοτροφοδοτικό του BS και τροφοδοτούμε κάθε σκέλος της διπλοτριόδου ξεχωριστά. Με μια μετατροπή τα +5V θα μπορούσαν να γίνουν +6.3 Volts.

Ο τελεστικός στην έξοδο φεύγει και στη θέση του μπαίνει μια διπλοτρίοδος ECC82 σε τοπολογία Cathode Follower (C.F) για να έχουμε και χαμηλή αντίσταση εξόδου. Θα μπορούσε να μπει και ένα mosfet.

Το LPF δεν με απασχολεί τόσο πολύ. Ενα απλό παθητικό φιλτράκι 6dB/octave θα μείωνε αρκετά τα images της αποψηφιοποίησης . Κάποια DACs είναι τελείως άφιλτρα .
Εχω και ένα DAC της Αυdio Nemesis που είναι σχεδον άφιλτρο και ακούγεται μια χαρά. Το I/V το κάνει παθητικά και κάπου εκεί στο κύκλωμα υπάρχει και ένα μικρό πυκνωτάκι για το LPF. Ακολουθεί ένα buffer με δύο μόνο JFET, ένα p-type και ένα n-type και τροφοδοσία +/-30V . Στην αναλογική έξοδο του Nemesis εμφανίζονται κανονικά τα images της αποψηφιοποίησης που ακολουθούν τις σειρές Fourrier. Δεν ακούγονται όμως αυτοί οι υπέρηχοι. Ασε που μέχρι να φτάσουν οι υπέρηχοι στα tweeters των ηχείων εχουν μειωθεί ακόμα περισσότερο από τον pre, τον τελικό και τα καλώδια.

Eχουμε τρελαθεί τελείως ;

Προφανως το Audio Nemesis δεν κανει υπερδειγματοληψεια (ειναι ΝοnOs δηλαδη). Πες μας πως ακουγεται το BlueSky σε σχεση με το Audio Nemesis ?
Ποιο παιζει καλυτερα??

Όπως είπαμε και εχθές το τροφοδοτικό που έφτιαξα δεν χώραγε μέσα στο Bluesky αλλά κάθε εμπόδιο σε καλό, βρήκα ένα κουτάκι σχετικά όμορφο και άνετο οπότε αποφάσισα να το βάλω μέσα, και μια που υπάρχει άπλετος χώρος είπα να βελτιώσω και το τροφοδοτικό . Έβαλα λοιπόν στα 7812 και 7912 2 zener 5,1v οπότε η τάση ανέβηκε στα +/-17 ν και μετά έβαλα και ένα LM317 / LM337 και πήρα στον έξοδο +/-12.00ν που αν θέλουμε το ανεβάζουμε έως +/-15.00ν ( για όσους θέλουν να πειραματιστούν και με άλλους τελεστικούς) . Το ίδιο έκανα και στο στάδιο των +5ν
Ρύθμισα την τάση του πρώτου LM317 στα +9ν και το δεύτερο στάδιο το ρύθμισα στα +5.00 ν ακριβώς .

Attachments

• dsc002.jpg
    dsc002.jpg
    77.2 KB · Views: 49
  • dsc001.jpg
    dsc001.jpg
    39.9 KB · Views: 53
  • dsc000.jpg
    dsc000.jpg
    67.2 KB · Views: 58
Δώστε μου λίγο χρόνο και θα ανεβάσω ένα πιο ανθρώπινο σχέδιο γιατί αυτό είναι οπως βλέπετε και εσείς ειναι πρόχειρο. :jester:

Last edited:
Εμένα θα με ενημερώσει κάποιος πόσο χώρο χρειαζόμαστε για όλα τα εξαρτήματα , περιλαμβανομένου και του τροφοδοτικού στο κουτί ;;;

ΑΝ είναι έυκολο τις 3 διαστάσεις του κάθε εξαρτήματος , πχ πλακέτες, τροφοδοτικά , το μηχανισμό ανάγνωσης κτλ.

μη με κράξεται απλά δεν το έχω ανοίξει ( κι ούτε πρόκειται) γιατί δεν έχω επαφή με το άθλημα. Απλά για το σασί που λέγαμε να σχεδιαστεί Internet King. Κάτι έχω στο μυαλό μου , δοκιμάζω τώρα σχεδιάκια να δώ που θα καταλήξω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Προφανως το Audio Nemesis δεν κανει υπερδειγματοληψεια (ειναι ΝοnOs δηλαδη). Πες μας πως ακουγεται το BlueSky σε σχεση με το Audio Nemesis ?
Ποιο παιζει καλυτερα??

Το Audio Nemesis είναι ουσιαστικά ένας κλώνος της σχολής Kusumoki.
Tα υπο-προϊόντα της αποψηφιοποίησης (υπέρηχοι) περνουν στην ανάλογική έξοδο του DAC σχεδόν αφιλτράριστα.

Ηχητικά το DC-1 της Α.Nemesis μου άρεσε πολυ και το αγόρασα. Ο ήχος του μου θύμιζε ένα αναλογικό πικάπ ή έναν πολύ καλό αναλογικό δέκτη.
Ζεστός ήχος χωρίς δυναμικές εξάρσεις που δεν κουράζει ποτέ όσες ώρες και να ακούς μουσική. Χάνει όμως κάπως σε δυναμικά και ανάλυση.

Το μοναδικά του ίσως μειονέκτημα είναι η χαμηλή στάθμη της αναλογικής εξόδου (0,75 V RMS @0dB) κάτι που διορθώνεται βέβαια ανεβάζοντας το volume στον προενισχυτή.

Oταν ακούς μουσική με το Audio Nemesis DC-1 ξεχνάς τις όποιες ατέλειες του συστήματός σου ή τα καλώδια και απολαμβάνεις το ποτό σου ή το τσάι σου διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο ξαπλωμένος στον καναπέ μακριά από το sweet spot.

Το DC-1 δεν είναι για τους "ψαγμένους" χαϊεντάδες που επιζητούν τα τρομερά δυναμικά, την ταχύτητα, τις φοβερές αναλύσεις και τα μεγάλα σώματα από το σύστημα Είναι για τους ακροατές μουσικόφιλους που αρκούνται και σε κάτι λιγότερο δυναμικό αρκεί αυτό που ακούνε να μην ενοχλεί και να ακούγεται ευχάριστα. Και ας είναι κάπως flat σε δυναμικές αντιθέσεις.

Συγκριτικά με το BS και πάντα στο δικό μου σύστημα το Nemesis εξακολουθεί να είναι γενικώς καλύτερο σε όλους τους τομείς . Με το Nemesis αισθάνεσαι ότι έχεις δώσει πάνω από 800 ευρώ . Με το BS ποτέ δεν αισθάνθηκα κάτι τέτοιο. Ελπίζω κάποια πράγματα να βελτιωθούν όταν θα έχω ολοκληρώσει τις αναβαθμίσεις μου με το "μπλεσκατούλι".
Εμείς να 'μαστε καλά. Δείτε αυτό το θέμα και σαν μια ευκαιρία για να γνωριστούμε καλύτερα.

Last edited:

Εμένα θα με ενημερώσει κάποιος πόσο χώρο χρειαζόμαστε για όλα τα εξαρτήματα , περιλαμβανομένου και του τροφοδοτικού στο κουτί ;;;

ΑΝ είναι έυκολο τις 3 διαστάσεις του κάθε εξαρτήματος , πχ πλακέτες, τροφοδοτικά , το μηχανισμό ανάγνωσης κτλ.

μη με κράξεται απλά δεν το έχω ανοίξει ( κι ούτε πρόκειται) γιατί δεν έχω επαφή με το άθλημα. Απλά για το σασί που λέγαμε να σχεδιαστεί Internet King. Κάτι έχω στο μυαλό μου , δοκιμάζω τώρα σχεδιάκια να δώ που θα καταλήξω.

Δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένη λύση.
Υπάρχουν δύο λύσεις για την τροφοδοσία. Αυτή μπορεί να μπει είτε σε ξεχωριστό κουτί είτε εντός της συσκευής. Στην πρώτη περίπτωση το μέγεθος του βασικού σασί θα μπορούσε να είναι το ίδιο. Το εξωτερικό τροφοδοτικό δεν ξέρουμε ακόμα τι μέγεθος θα έχει. θα είναι κάπως μακρόστενο και με το μισό πλατος αυτού του BS.
Στη δεύτερη περίπτωση, αν μπει το τροφοδοτικό στο ίδιο σασί, το νέο σασί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά 10 εκατοστά μεγάλύτερο σε πλάτος , κατά 3 εκ ψηλότερο και κατά 3 εκ βαθύτερο. Αυτά σαν μια πρώτη εκτίμηση.

Δες το πρώτα σαν σχέδιο και αργότερα αποφασίσουμε για τις τελικές διαστάσεις,

Last edited:
…ρε παίδες για μας τους Μπετόβεν που δεν ακούμε διάφορες στους ήχους αλλά μόνο μουσική και μας αρέσει η εικόνα κάνα upscale στα 1080p από την HDMI έξοδο του Vaddis 962 παίζει η ζητάμε πολλά ?

Τροφοδοτικού συνέχεια, νομίζω ότι τώρα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα

:2thumb22sup:

Χμ.....παρατηρήσεις:

1. γιατί 78ΧΧ 79ΧΧ στο πρώτο στάδιο; Τα μειονεκτήματα τους (αργοί, θόρυβος...) μεταφέρονται στο δεύτερο στάδιο. Τι παραπάνω κοστίζουν τα LM?

2. 2Χ10000 μF είναι ολίγον υπερβολική τιμή για έναν τελεστικό ο οποίος χρειάζεται 10mA για να δουλέψει. Τόση χωρητικότητα δεν έχει ούτε ο μπέρυ στην τροφοδοσία του. Άσε που θα παθαίνουν πλάκα τα 78,79ΧΧ για να τους φορτίσουν.

3. Γιατί αυτή η ασυμμετρία τιμών στις αντιστάσεις του διαιρέτη τάσης μεταξύ θετικού και αρνητικού LM?

4. Λείπουν οι πυκνωτές C adj, τουλάχιστον 10μF , που βελτιώνουν το Ripple Rejection κατά 15db τουλάχιστον.

Η National είναι πολύ συγκεκριμένη στα Data sheet των LM......:singer:

Έτοιμο το πρώτο δείγμα .

my.php

my.php

my.php

my.php

my.php

my.php

my.php

my.php

my.php

περιμένω σχόλια , προτάσεις κτλ.

Εντυπωσιακό, δε λέω. Αλλά κάπως .....γιαπωνέζικο μου φάνηκε.

Κάτι σε πιο ελληνικό δεν έχει; Κάτι σε ....Παρθενώνα :flipout: