Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.
Προφανως το Audio Nemesis δεν κανει υπερδειγματοληψεια (ειναι ΝοnOs δηλαδη). Πες μας πως ακουγεται το BlueSky σε σχεση με το Audio Nemesis ?
Ποιο παιζει καλυτερα??
Το Audio Nemesis είναι ουσιαστικά ένας κλώνος της σχολής Kusumoki.
Tα υπο-προϊόντα της αποψηφιοποίησης (υπέρηχοι) περνουν στην ανάλογική έξοδο του DAC σχεδόν αφιλτράριστα.
Ηχητικά το DC-1 της Α.Nemesis μου άρεσε πολυ και το αγόρασα. Ο ήχος του μου θύμιζε ένα αναλογικό πικάπ ή έναν πολύ καλό αναλογικό δέκτη.
Ζεστός ήχος χωρίς δυναμικές εξάρσεις που δεν κουράζει ποτέ όσες ώρες και να ακούς μουσική. Χάνει όμως κάπως σε δυναμικά και ανάλυση.
Το μοναδικά του ίσως μειονέκτημα είναι η χαμηλή στάθμη της αναλογικής εξόδου (0,75 V RMS @0dB) κάτι που διορθώνεται βέβαια ανεβάζοντας το volume στον προενισχυτή.
Oταν ακούς μουσική με το Audio Nemesis DC-1 ξεχνάς τις όποιες ατέλειες του συστήματός σου ή τα καλώδια και απολαμβάνεις το ποτό σου ή το τσάι σου διαβάζοντας ένα ωραίο βιβλίο ξαπλωμένος στον καναπέ μακριά από το sweet spot.
Το DC-1 δεν είναι για τους "ψαγμένους" χαϊεντάδες που επιζητούν τα τρομερά δυναμικά, την ταχύτητα, τις φοβερές αναλύσεις και τα μεγάλα σώματα από το σύστημα Είναι για τους ακροατές μουσικόφιλους που αρκούνται και σε κάτι λιγότερο δυναμικό αρκεί αυτό που ακούνε να μην ενοχλεί και να ακούγεται ευχάριστα. Και ας είναι κάπως flat σε δυναμικές αντιθέσεις.
Συγκριτικά με το BS και πάντα στο δικό μου σύστημα το Nemesis εξακολουθεί να είναι γενικώς καλύτερο σε όλους τους τομείς . Με το Nemesis αισθάνεσαι ότι έχεις δώσει πάνω από 800 ευρώ . Με το BS ποτέ δεν αισθάνθηκα κάτι τέτοιο. Ελπίζω κάποια πράγματα να βελτιωθούν όταν θα έχω ολοκληρώσει τις αναβαθμίσεις μου με το "μπλεσκατούλι".
Εμείς να 'μαστε καλά. Δείτε αυτό το θέμα και σαν μια ευκαιρία για να γνωριστούμε καλύτερα.