Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Εχω διαβασει ολα τα posts για το blue sky και εδω και στο hi end και πιστευω πως μπορει αυτο το μπλεσκατουλι να παιξει καλυτερα αλλα πανω στην δυσκολια τα παρατατε !!!!
Κριμα γιατι πιστευω πως μπορει να παιξει και καλυτερα!!!!!
Αλλα μαλλον δεν υπαρχει η καταλληλη τεχνογνωσια και εκει κολαει το πραγμα σε αυτους που το σκαλισαν !!!!
Και για να μην ειμαστε και αχαριστοι εμεις που μονο διαβαζουμε και περιμενουμε απο τους αλλους την εξελιξη αυτου του Κινεζικου DVD PLAYER
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ,:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:
γιατι δεν εχουν τις τεχνικες γνωσεις για να πειραματιστουν πανω σε αυτο το player !!!

Καποιος που να ειχει αλλαξει τελεστικο , να εχει εξωτερικη τροφοφοσια ξεχωριστη για την CPU και να εχει βαλει μονωσεις και να το εχει ακουσει να παιζει υπαρχει ?????

Βρε παιδιά, τα πρίμα του "μαμά" ήταν μέτρια ή και λιγο παρακάτω σε διαφάνεια και διακριτικότητα. Εμένα τώρα (με αυτές τις αλλαγές) ήρθαν κάπου εκεί που τα θέλω. Δε μιλάω για πολλά ή λίγα πρίμα. Η στάθμη τους ήταν μια χαρά, η ανάλυσή τους όμως οχι και τόσο.

Αντε βρε μετα απο τοσα ποστ που καταλήγετε?
Μπορεουμε και εμεις οι αδαείς να καταφέρουμε να φτιαξουμε κατι καλυτερο?
Αντε μηπως και γινουμε και μεις ντιουηδες!

και να ετοιμασετε εναν οδηγο κατανοητο αμα μπορειτε για να εκμεταλευτουμε στο επακρον την κινεζικη Γενεση

Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Εγώ, αν θέλετε, θα μπορούσα να φέρω μαζί μου ένα "πορτοκαλί" απείραχτο και ένα πειραγμένο . Το πειραγμένο θα παίζει με μπαταρίες και με "μαμάτο" αναλογικό στάδιο . Δεν αλλάζω προς το παρόν τελεστικό .

Με ενδιαφέρει περισσότερο το ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της αναβάθμισης. Εδώ τουλάχιστον στην DIY αυτό νομίζω ότι προσπαθούμε να πετύχουμε. Θα με ενδιέφερε να ακούσω και αυτό του Νίκου Μαρούγκα για να διαπιστώσω εαν η αλλαγή του τελεστικού από F4558 σε AD8620 είναι σημαντική.

Νίκο Μαρούγκα, εννοείται ότι θα ήθελα να ακούσω και τη δική σου έκδοση στο σύστημά μου. Εχω και 4 Χ AD8620 στο σακουλάκι το αντιστατικό και σε περιμένουν.
Δεν βλέπω και καλά, πονάει και η μέση... ξέρεις γεράματα -bye-

Υ.Γ Υπάρχουν και τα πυκνωτάκια και αυτό το σύρμα (solder wick) που ρουφάει την κόλληση.

Γιώργο πολύ ευχαρίστως αλλά είμαι Θεσσαλονίκη.
Αν θέλεις μπορώ να σου το στείλω.
Η αν θες να περιμένεις που του ετοιμάζω μια πολύ γερή αναβάθμιση.
Αλλά ξέρεις τι γίνεται;
Είμαι μπερδεμένος.
Αυτό που προσπαθούσα να πετύχω ήταν να κάνω το BS να παίξει όπως τα άλλα players. Να του σβήσω την σκατουλίλα.
Αλλά από ότι βλέπω κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν υποβάθμιση. Ασε που το άρωμα σκατούλας είναι καλύτερο και από Chanel No5.

Για τα γούστα μου δεν κάνει.
Εμένα μου αρέσει η αλμυρή κολοκυθόπιτα.
Σε άλλους αρέσει η γλυκιά.
Θέλεις να μου φέρει ο Μορφέας στο κεφάλι όλο το ταψί;

Εχω διαβασει ολα τα posts για το blue sky και εδω και στο hi end και πιστευω πως μπορει αυτο το μπλεσκατουλι να παιξει καλυτερα αλλα πανω στην δυσκολια τα παρατατε !!!!
Κριμα γιατι πιστευω πως μπορει να παιξει και καλυτερα!!!!!
Αλλα μαλλον δεν υπαρχει η καταλληλη τεχνογνωσια και εκει κολαει το πραγμα σε αυτους που το σκαλισαν !!!!
Και για να μην ειμαστε και αχαριστοι εμεις που μονο διαβαζουμε και περιμενουμε απο τους αλλους την εξελιξη αυτου του Κινεζικου DVD PLAYER
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ,:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF:
γιατι δεν εχουν τις τεχνικες γνωσεις για να πειραματιστουν πανω σε αυτο το player !!!

Καποιος που να ειχει αλλαξει τελεστικο , να εχει εξωτερικη τροφοφοσια ξεχωριστη για την CPU και να εχει βαλει μονωσεις και να το εχει ακουσει να παιζει υπαρχει ?????
Φίλε δεν είναι ότι δεν έχουμε τις τεχνικές γνώσεις. Ολα μπορείς να τα βρεις. Ούτε ότι τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία. Αλλά πες μας σε πια κατεύθυνση να κινηθούμε. Πως εννοείς εσύ το "να παίξει καλύτερα";
Βρε παιδιά, τα πρίμα του "μαμά" ήταν μέτρια ή και λιγο παρακάτω σε διαφάνεια και διακριτικότητα. Εμένα τώρα (με αυτές τις αλλαγές) ήρθαν κάπου εκεί που τα θέλω. Δε μιλάω για πολλά ή λίγα πρίμα. Η στάθμη τους ήταν μια χαρά, η ανάλυσή τους όμως οχι και τόσο.
Τα πρίμα βελτιώνονται με την αντικατάσταση του τελεστικού.

Φίλε δεν είναι ότι δεν έχουμε τις τεχνικές γνώσεις. Ολα μπορείς να τα βρεις. Ούτε ότι τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία. Αλλά πες μας σε πια κατεύθυνση να κινηθούμε. Πως εννοείς εσύ το "να παίξει καλύτερα";
Ο καθε ενας απο εσας που γαργαλησε ξεχωριστα το μπλεσκατουλι εχει εντυπωσεις απο μια αλλαγη ή και δυο αλλα κανενας απο ολες τισ αλλαγες που εχουν αναφερθει μεχρι τωρα !!!

Τωρα πως ακουει ο καθε ενας, την καθε αλλαγη, ειναι υποκειμενικο, διοτι δεν εχουμε ολοι τα ιδια αυτια, τισ ιδιες απετισεις και τα ιδια γουστα, στο ακουσμα της μουσικης !!!!!!
Καλο θα ηταν να μπορουσαμε να εχουμε ολες τις βελτιωσεις απο εναν "κατσβιδακια" και να εχουμε συνολικη εικονα για το τι ακουγεται απο αυτο το DVD player !!!!!

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΝΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ ΤΟΥ PLAYER ΑΥΤΟΥ !!!!!!!:SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :SFGSFGSF: :firstprize:

Τα πρίμα επίσης βελτιώθηκαν αρκετά με 2 Wima 1 uF ακριβώς πάνω στα +και- 12V του τελεστικού (μηδενική απόσταση και από τη γη).
Τα μπάσα τώρα πήραν λίγο τα πάνω τους με την προσθήκη ηλεκτρολυτικών 220uF στα +-12 και 5 στον κονέκτορα που έρχεται από το τροφοτικό.

Νίκο έχεις απόλυτο δίκιο για την σκατουλίλα. Είναι ο,τι καλύτερο έχει. Χωρίς αυτήν θα φαίνονταν πάρα πολύ οι αδυναμίες του. Μα απ' αυτήν ξεκίνησε και το όλο θέμα.

Πάντως βρε παιδιά, δοκιμάστε και κάποιος άλλος τα πισσόφυλλα όπως το περιγράφω και θα με θυμηθείτε. Μιλάω για μεγάλη διαφορά στα πνευστά, στα βιολιά, στις ανάσες της φωνής. Δεν είναι ακριβώς μόνωση, πρόκειται για πιο floating ανάρτηση του μηχανισμού και δυστυχώς διαβάζει καλύτερα όπου κι αν το έχω δοκιμάσει. Το ίδιο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται αν τα 4 πόδια του μηχανισμού πατήσουν απαλά (χωρίς κάργα σφίξιμο) σε μαλακά αφρώδη πατάκια (όχι λάστιχο) ή ακριβώς πάνω στις φούσκες του γνωστού υλικού συσκευασίας. Αυτό έχει λίγο καλύτερα αποτελέσματα αλλά πρέπει ο μηχανισμός να είναι βαρύς και ζυγισμένος γιατί δεν μπαίνουν βίδες (πλιπ).

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Γιώργο πολύ ευχαρίστως αλλά είμαι Θεσσαλονίκη.
Αν θέλεις μπορώ να σου το στείλω.
Η αν θες να περιμένεις που του ετοιμάζω μια πολύ γερή αναβάθμιση.
Αλλά ξέρεις τι γίνεται;
Είμαι μπερδεμένος.
Αυτό που προσπαθούσα να πετύχω ήταν να κάνω το BS να παίξει όπως τα άλλα players. Να του σβήσω την σκατουλίλα.
Αλλά από ότι βλέπω κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θα ήταν υποβάθμιση. Ασε που το άρωμα σκατούλας είναι καλύτερο και από Chanel No5.

Nίκο καλημέρα. Σε ευχαριστώ για όλα.
Εγώ προς το παρόν σταμάτησα να ασχολούμαι με το αγαπημένο χόμπι μας, λόγω αρκετών πρόσθετων υποχρεώσεων και φόρτου εργασίας.
Θα σας διαβάζω περιμένοντας με αγωνία κάποια καλά νέα από της αναβαθμίσεις.

Καλή συνέχεια.

Με το εξωτερικό τροφοδοτικό ενώ λύθηκαν αρκετά προβλήματα (ρύθμιση τάσεων, θορύβων) στο αυτί δεν κάθεται καλά. Αρχίζει να ακούγεται σαν boom box με τονισμένα άκρα και μειωμένες αρμονικές.

Πίσω στο βρωμοπαλμοτροφοδοτικό μέχρι νεωτέρας.

Βασική πηγή θορύβου είναι το display !
Το περιεχόμενο του θορύβουν που φορτώνονται στην γραμμή των 5V δεν περιγράφεται με λόγια. Εχει απ όλα τα καλά. Παλμούς, τετράγωνα κα σε διαφορετικές περιόδους.
Η τροφοδότηση του απο ξεχωριστή γραμμή είναι απαραίτητη.

Επίσης η κύρια πλακέτα φορτώνει την γραμμή των 5V με sawtooth των 2Hz !

Αυτά προς το παρόν.

Με το εξωτερικό τροφοδοτικό ενώ λύθηκαν αρκετά προβλήματα (ρύθμιση τάσεων, θορύβων) στο αυτί δεν κάθεται καλά. Αρχίζει να ακούγεται σαν boom box με τονισμένα άκρα και μειωμένες αρμονικές.

Πίσω στο βρωμοπαλμοτροφοδοτικό μέχρι νεωτέρας.

Βασική πηγή θορύβου είναι το display !

Σε αυτη τη περιπτωση (συνηθως)βγαζεις μια φισα.
(ουτως ή αλλως δεν προσφερει και τιποτα το ιδιαιτερο)Μπορει να γινει μια δοκιμη.
Εκτος αν εννοεις, οτι θορυβει και ο microcontroler .....

Μωρέ την βγάζεις την φίσα αλλά μετά ντεν ντουλεύει το μασίν.

Στην ίδια πλακέτα είναι το display, τα κουμπιά και ο τηλεχειρισμός
icon10.gif

Οπότε we seat the boat.

Last edited:
Δεν έχει ξεχωριστό τσιπάκι display driver να του κόψεις την τροφοδοσία παρεμβάλοντας ένα διακοπτάκι κλπ.? Όλα από ένα controler τα δουλεύει το μηχάνημα?

Δεν χρειάζεται να καταφύγουμε σε διακόπτες που θα το κάνουν ακόμα πιο δύσχρηστο απ όσο είναι.

Ενα ξεχωριστό τροφοδοτικό με τα υπολογισμένα φίλτρα του θα κάνει την δουλειά.

συνηθως το display ελεγχεται απο το m/controler με μια καλωδιοταινια.
Σε τελικη , αν ειναι βεβαιο οτι ειναι υπευθηνο για το θορυβο, το ξεκολλαμε απο την πλακετα αφου ουτως ή αλλως δεν εχει και καμια σπουδαια χρησημοτητα

Δεν χρειάζεται να ξεκοληθεί τίποτα !

Βρέθει jumper που κόβει το display.

Ισως πρόκειται για την μεγαλύτερη ηχητική αναβάθμιση του bs μέχρι τώρα.

Απο αύριο τα νεότερα.

ρε σεις γιαυτο τά παρτοκαλιά παιζουν καλήτερα? δεν θορυβούν πολυ???? ίσως?
οποτε θελουμε ενα 5v για display και transport ενα 3.3 for cpu kai ενα 12αρι για τα αναλογικα ΚΑΙ ΕΝΑ BUFERRRRRRR ΣΤΗΝ έξοδο και ολλα καλα?????
αντε παμε !!!!!!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

ρε σεις γιαυτο τά παρτοκαλιά παιζουν καλήτερα? δεν θορυβούν πολυ???? ίσως?
οποτε θελουμε ενα 5v για display και transport ενα 3.3 for cpu kai ενα 12αρι για τα αναλογικα ΚΑΙ ΕΝΑ BUFERRRRRRR ΣΤΗΝ έξοδο και ολλα καλα?????
αντε παμε !!!!!!!!!!!!!!
ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!:grandpa: :BDGBDGB53: :BDGBDGB53: :flipout: