Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Re: Απάντηση: Το Blue Sky στην χειρουργική κλίνη.

Έτσι πως πάτε θα σας βγεί το BS κανά χιλιαρικάκι!
ΠΩΛΗΤΑΙ DVD PLAYER DV865 ΜΕ FULL EXTRA ( EXTERNAL SUPPLY WITH SUPER REGULATOR, OP-AMP OPA627, ΕΠΙΧΡΥΣΑ ΒΙΣΜΑΤΑ, ΜΟΝΩΣΗ ΠΙΣΣΟΧΑΡΤΟ, EXTERNAL CLOCK ) BONUS EXTERNAL BUFFER !!!!!

ΤΙΜΗ 1099 ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ !!!!!!
ΤΩΡΑ ΓΕΛΑΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ !!!!
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ !!!!!!:idea: :idea: :idea:

Σχετικά με το καθάρισμα της γραμμής των 5Volt.

Ενας μεγάλος παράγοντας του θορύβου είναι το display.
Για να διακόψετε την λειτουργία του ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Αφού αφαιρέσετε την πλακέτα του display και κοιτώντας το κανονικά απο μπροστά θα βρείτε τρια jumpers συρματάκια. Ενα οριζόντιο, ένα κάθετο και ένα διαγώνιο. Κόβουμε το οριζόντιο.
Θα απενεργοποιήσει την οθόνη και τα πλήκτρα χειρισμού πάνω στην πρόσοψη αλλά θα αφήσει τον τηλεχειρισμό σε λειτουργία.

Δοκιμάστε το και αν δεν σας κάνει την διαφορά μπορείτε πολύ εύκολα να το κολλήσετε και πάλι.

Enjoy

Μάλιστα! Δηλαδή το δικό μου είναι η πιο Hi-End version που είναι πορτοκαλί ?
Τα δυο αυτά χρώματα είναι πολύ κοντά στο φάσμα και μπορεί να είναι κάποιο τρικ από το φιμε πλεξι γκλας που έχει μπροστά ,κυκλωματικά δεν πιστεύω να διαφέρουν .

Προχώρησα και στην αλλαγή του τελεστικού.

Ο μαμάτος F4558 έγινε μια μαύρη σκόνη.
Στη θέση του τοποθετήθηκε ο OP275GS (SOIC) της Anal Log Devices
Extra πυκνωτές bypass δεν έβαλα ακόμη, γιατί ήθελα να δω πως παίζει αρχικά χωρίς αυτούς τους πυκνωτές.
Δεν παρατήρησα κάποια ταλάντωση στον παλμογράφο ή κάποια άλλη αδυναμία του κυκλώματος. Ο νεος τελεστικος λειτουργεί σε χαμηλή θερμοκρασία και παίζει μια χαρά.
Ο OP275 περιλαμβάνει στο κύκλωμά του και ένα πρόσθετο στάδιο bufffer (στην έξοδο) και αυτό φαίνεται να βοηθάει αρκετά την συμπεριφορά του τελεστικού σε όλους τους τομείς ειδικότερα όταν τα interconnects έχουν σχετικά μεγάλο μήκος ή είναι υψηλής χωρητικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το στάδιο της αναλογικής εξόδου στο "μπλεσκατούλι" δεν περιλαμβάνει κάποιο πυκνωτή εξόδου, σε σειρά δηλαδή με το σήμα.
Εάν ισχύει αυτό που λένε, ότι ο καλύτερος πυκνωτής στον κόσμο είναι ο "κανένας πυκνωτής" τότε το μηχάνημα αυτό έχει στην έξοδό του τον καλύτερο πυκνωτή του κόσμου. :BDGBGDB55:

Μια ακόμα παρατήρηση.
Στο κύκλωμα της εξόδου, δηλαδή μετά τον τελεστικό, υπάρχει και μια αντίσταση τύπου επιφανειακής στήριξης τιμής 1KΩ σε σειρά με το σήμα.
Θα δοκιμάσω να την αφαιρέσω και να τοποθετήσω μια αντίσταση Holco ή Kiwame πολύ μικρότερης τιμής, γύρω στα 100Ω αρχικώς και μετά βλέπουμε. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά αλλάζουμε την αντίσταση εξόδου της συσκευής από 1KΩ σε 100Ω . Με τον νέο τελεστικό, πιστεύω ότι τα 100Ω θα κάτσουν πολύ καλά. Ελπίζω να μην έχουμε κάποια ανεπιθύμητη ταλάντωση.

Η χαμηλότερη αντίσταση εξόδου πιστεύω ότι θα βοηθήσει αρκετά και την απόδοση στα μπάσα με καλύτερο έλεγχο και ποιο σωστή για τα γούστα μου πάντα απόσβεση.
Πάντως, κι ως έχει το μπλεσκατούλι, με τον νέο τελεστικό και με την εξωτερική ανεξάρτητη τροφοδοσία, μπορώ να πω ότι παίζει αρκετά καλά.
Με την αλλαγή του τελεστικού έχω την αίσθηση ότι το μπλεσκατούλι απέκτησε και περισσότερο σώμα αλλά και μια ποιο ξεκάθαρη συμπεριφορά στις υψηλές .
Με τους νέους τελεστικούς έχει γράψει μέχρι στιγμής γύρω στις 10 ώρες λειτουργίας. Για να δούμε , θα αλλάξει καθόλου ο ήχος μετά από τις 100 ώρες ?

Πάντως σας βλέπω λίγο χαλαρούς τελευταία κι όλο θεωρίες αναμασουλάτε. Αντε μπράβο , για κουνηθείτε λίγο από το πληκτρολόγιο ... -bye-

Last edited:
Μετά τον τελεστικό εκτός από την αντίσταση του 1ΚΩ υπάρχει στο κύκλωμα και ένας μικρός πυκνωτής επιφανειακής στήριξης που σε συνδιασμό με αυτή την αντίσταση δημιουργεί ένα πρόσθετο φίλτρο LPF. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα φίλτρα στην εξοδο μιας συσκευής ειδικά όταν αυτά δεν ακολουθούνται από έναν ενεργο buffer. O πυκνωτής αυτός δεν φαίνεται τι τιμή έχει αλλά τον κόβω να είναι γύρω στα 500pF . Ακολουθεί μια αντίσταση shunt παράλληλα δηλαδή με την έξοδο τιμής γύρω στα 25KΩ.
Αφαιρώντας την αντίσταση του 1Κ από την πλακέτα ουσιαστικά απομονώνεται το κύκλωμα LPF που ακολουθεί. Τοποθέτησα λοιπόν μια αντίσταση Dale RN65 τιμής 100Ω από την έξοδο του τελεστικού απευθείας στα RCA της αναλογικής εξόδου παρακαμπτοντας με αυτό τον τρόπο ολόκληρο το φίλτρο και ταυτόχρονα πολλές πρόσθετες πίστες και κολλήσεις.

Η επιλογή της αντίστασης Dale έγινε μετά από ακρόαση. Δοκιμάστηκε μια Holco και μια Kiwame. Η Dale έδωσε τον ποιο σωστό και ισορροπημένο ήχο με τις άλλες δύο αντιστάσεις να υπερτερούν μεν σε κάποια συχνοτική περιοχή αλλά να χάνουν σε άλλες. Απίστευτες αντιστάσεις αυτές οι καφετιές της Dale και μάλιστα αρκετά ποιο οικονομικές από τις άλλες τις so called audophile. Oi Dale αντιστάσεις αναφέρονται σαν military grade.

Ηχητικά το μπλεσκατούλι άνοιξε κι άλλο. Ποιο καθαρό στα πρίμα, με καλύτερο χαμηλό και αρκετά καλή περιγραφή. Μου αρέσει τώρα περισσότερο από πριν. Με τα καλώδια ιντερκονεκτς έχει γίνει τώρα ποιο ανεκτικό γιατί πλέον δεν φορτίζεται η έξοδος από τα πρόσθετα πυκνωτικά φορτία.

Διαβαζω περιμενοντας να δω που θα φτασετε,δεν παιζεστε με τιποτα,μπραβο σας.
Εγω μια απλη ερωτηση θελω να κανω=ποια εναι η σωστη φορα στο 865? διοτι οταν βαζω την φαση στο καφε καλωδιο της παροχης,ο διακοπτης και η ασφαλεια του player δεν εχουν φαση αλλα ουδετερο ,ποια ειναι η σωστη φορα?.Η ειναι λαθος στο δικο μου .Λογικα δεν επρεπε να παει φαση στον διακοπτη????

άλλαξα χτες το καλώδιο ρεύματος στο bs μου με θετικά πρώτα στοιχεία.
Η ερώτηση είναι
Θέλει αλλαγή και το κομμάτι που πάει στο διακόπτη της πρόσοψης ή να μην ασχοληθώ?
(θεωρητικά μόνο το ον οφφ κάνει...)

Μου έκανε εντύπωση η εξαιρετικά ομαλή περιστροφή του δισκου στον οδηγό...

Δημήτρη, δεν το έχω κάνει αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει κι κει θετικά στοιχεία.

Τώρα πια παίζω με το εξωτερικό τροφοδοτικό στο οποίο έχω καλώδιο απο κουλούρα ηλεκτρολογικό για την διασύνδεση και υποδοχή για τα 220.