Το Chat της Head Fi

Χωρίς καθόλου σκέψη και ψάξιμο, είδα μπροστά μου μια προσφορά, και μαζί με κάτι points κλπ που είχα, τσίμπησα αυτό με κάτι σαν $100, πιο πολύ από περιέργεια. Λέτε έκανα σαχλαμάρα;

Δεν έχω ενισχυτή κανονικό, έχω όμως ένα Focusrite Scarlet 2i4 για τελείως άλλη χρήση, που θεωρητικά μπορεί να κάνει και τέτοια δουλειά.

Last edited:
Με 'γεια ! Καλοάκουστα !

Σαν φανατικός hifiman-άκιας θα σου πω ότι σίγουρα δεν πέταξες τα χρήματα σου, ειδικά τώρα αν μιλάμε για 85 ευρώ...

Δεν γνωρίζω τα μοντέλα του drop, καθώς εκδίδονται συνεχώς νέα με τρελλούς ρυθμούς ( υποθέτω ότι ο Fang ανακυκλώνει τα περισσεύματα των υλικών γι'αυτό και πετυχαίνονται τόσο χαμηλές τιμές, όταν πριν 8-9 χρόνια χώναμε 500αρες και χιλιαρούμπες, ενώ ακόμη και πρόσφατα τα Ananda BT μου στοίχισαν 900 ευρώ ) αλλά σίγουρα η όλη σχεδίαση των ακουστικών αυτών επιτρέπει να ακούς υπέροχα πράγματα που άλλα ακουστικά δεν κατορθώνουν.

Υποτίθεται ότι οι σχεδιάσεις για την drop είναι ευαίσθητες και μπορούν να παίξουν πχ. με την καρτούλα που ανέφερες, ωστόσο, αν κάποια στιγμή πάρεις από το drop κάποιο δυνατό ενισχυτάκι, σίγουρα θα απογειωθεί η εμπειρία.

ΥΓ. Κάτι έχει το νερό εκεί που είσαι, εξελίσσεσαι με ταχείς ρυθμούς σε σούπερ χαιφιντελά, ευτυχώς προς το παρόν χωρίς να ματώνεις οικονομικά :--)
Στο επιτρέπει βέβαια και η εποχή και η χώρα.

• Like
Reactions: Maestro
Με 'γεια ! Καλοάκουστα !

Σαν φανατικός hifiman-άκιας θα σου πω ότι σίγουρα δεν πέταξες τα χρήματα σου, ειδικά τώρα αν μιλάμε για 85 ευρώ...

Δεν γνωρίζω τα μοντέλα του drop, καθώς εκδίδονται συνεχώς νέα με τρελλούς ρυθμούς ( υποθέτω ότι ο Fang ανακυκλώνει τα περισσεύματα των υλικών γι'αυτό και πετυχαίνονται τόσο χαμηλές τιμές, όταν πριν 8-9 χρόνια χώναμε 500αρες και χιλιαρούμπες, ενώ ακόμη και πρόσφατα τα Ananda BT μου στοίχισαν 900 ευρώ ) αλλά σίγουρα η όλη σχεδίαση των ακουστικών αυτών επιτρέπει να ακούς υπέροχα πράγματα που άλλα ακουστικά δεν κατορθώνουν.

Υποτίθεται ότι οι σχεδιάσεις για την drop είναι ευαίσθητες και μπορούν να παίξουν πχ. με την καρτούλα που ανέφερες, ωστόσο, αν κάποια στιγμή πάρεις από το drop κάποιο δυνατό ενισχυτάκι, σίγουρα θα απογειωθεί η εμπειρία.

ΥΓ. Κάτι έχει το νερό εκεί που είσαι, εξελίσσεσαι με ταχείς ρυθμούς σε σούπερ χαιφιντελά, ευτυχώς προς το παρόν χωρίς να ματώνεις οικονομικά :--)
Στο επιτρέπει βέβαια και η εποχή και η χώρα.
Θαενκς, κάτσε να'ρθουν πρώτα γιατί κάπου πήρε το μάτι μου αποστολή από βδομάδα.

Δεν είχα ποτέ μου "σοβαρά" ακουστικά, αν και πάντα είχα σχετικά αξιοπρεπή για την κατηγορία τους (τα τελευταία μου ήταν τα Sony XM2 και μετά τα AirPods Prο, ενώ κάποια φεγγάρια 5-6 χρόνια πριν είχα περάσει κι από κάτι Sennheiser Momentum). Γενικά η ακρόαση με ακουστικά δεν ήταν ποτέ μεγάλη μου αγάπη γιατί τη συνδύαζα με δουλειά κλπ, άρα όχι αφοσίωση. Βλέποντας όμως πόσο αλλάζει η αίσθηση σε near field ακρόαση στα ηχεία, άρχισα να αναρωτιέμαι τι ψάρια μπορούν να πιάσουν κάποια καλά ακουστικά.

Δεν ξέρω αν αυτά είναι η κατάλληλη λύση για τέτοια δοκιμή, αλλά δεν ήθελα να σκάσω παραπάνω λεφτά για δοκιμαστικό παιχνίδι σε αυτή τη φάση. Η λέξη χαϊφιντελάς σε τέτοια μπάτζετ είναι σχεδόν βλάσφημη, μάλλον φανατικός μουσικόφιλος που έμεινε παραπάνω χρόνια από όσο άντεχε μακριά από σωστή αναπαραγωγή.

Για να δούμε..!

Χωρίς καθόλου σκέψη και ψάξιμο, είδα μπροστά μου μια προσφορά, και μαζί με κάτι points κλπ που είχα, τσίμπησα αυτό με κάτι σαν $100, πιο πολύ από περιέργεια. Λέτε έκανα σαχλαμάρα;

Δεν έχω ενισχυτή κανονικό, έχω όμως ένα Focusrite Scarlet 2i4 για τελείως άλλη χρήση, που θεωρητικά μπορεί να κάνει και τέτοια δουλειά.
Μεγειές, μεγειές. Το Drop έχει μερικές εξαιρετικές προσφορές σε ενισχυτή, π.χ. αυτόν που έχω εγώ (χωρίς το ειδικό κύκλωμα για Sennheiser) και παίζει καταπληκτικά. Σίγουρα είναι λίγο πιο ακριβό απο τους γνωστούς της Schiit, αλλά δε θα περιμενεις μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία για να τους παραλάβεις. Και θα έχουν και καλύτερο φινίρισμα.

εδιτ: αυτό έχει και το βελτιωμένο τροφοδοτικό ipower, που το δικό μου δεν είχε.

• Like
Reactions: Maestro
O ifi Zen Can Siganture 6XX κυκλοφορεί κανονικά και εκτός drop στο Ελληνικό δίκτυο καταστημάτων της iFi
(Για τους εν Ελλάδι διαμένοντες…)

Μεγειές, μεγειές. Το Drop έχει μερικές εξαιρετικές προσφορές σε ενισχυτή, π.χ. αυτόν που έχω εγώ (χωρίς το ειδικό κύκλωμα για Sennheiser) και παίζει καταπληκτικά. Σίγουρα είναι λίγο πιο ακριβό απο τους γνωστούς της Schiit, αλλά δε θα περιμενεις μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία για να τους παραλάβεις. Και θα έχουν και καλύτερο φινίρισμα.

Βαλτός είσαι τώρα! Κάτσε να τα δούμε, κάτσε να δούμε πως παίζουν με το focusrite, και μετά βλέπουμε. Νομίζω πως αν κάποια στιγμή πάω σε ενισχυτή θα προτιμήσω κάποιον που να εκτελεί και χρέη DAC με USB (αφού το 99% των ακροάσεών μου είναι Tidal/Qobuz)

Ήρθαν επιτέλους (μας γκάστρωσαν, έχει φάει φρίκη η χώρα από τη χιονοθύελλα πριν λίγες μέρες). Ανάμεικτες εντυπώσεις σε πρώτη φάση, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ ανοιχτά ακουστικά πιο πριν για να καταλάβω, χρειάζεται λίγος χρόνος προσαρμογής. Πάντως νομίζω είναι αρκετά άνετα, ενώ γενικά η αίσθηση είναι απολαυστική, με κάποιες ενστάσεις σε κάποιες χροιές (πχ έγχορδα).

Το Focusrite από άποψη έντασης μάλλον με καλύπτει, βέβαια ανάλογα την ηχογράφηση έχει το gain είτε στο τέρμα είτε κοντά στο τέρμα. Πιθανώς λοιπόν να τα αδικώ, και να χρειάζομαι ενισχυτή.

Το θέμα είναι ότι έχω φτάσει σε μια ηλικία/φάση που δε θέλω να συλλέγω μπιχλιμπίδια που σκονίζονται, οπότε αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να δώσω κάτι τις παραπάνω και να πάρω κάτι θεωρητικά καλύτερο (πχ Sennheiser 6XX), ώστε να είναι και τα μόνα μου ακουστικά.

F738A7E0-F018-4565-8E52-5329CBF76327.jpeg

• Like
Reactions: ZaBBaLos
Ήρθαν επιτέλους (μας γκάστρωσαν, έχει φάει φρίκη η χώρα από τη χιονοθύελλα πριν λίγες μέρες). Ανάμεικτες εντυπώσεις σε πρώτη φάση, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ ανοιχτά ακουστικά πιο πριν για να καταλάβω, χρειάζεται λίγος χρόνος προσαρμογής. Πάντως νομίζω είναι αρκετά άνετα, ενώ γενικά η αίσθηση είναι απολαυστική, με κάποιες ενστάσεις σε κάποιες χροιές (πχ έγχορδα).

Το Focusrite από άποψη έντασης μάλλον με καλύπτει, βέβαια ανάλογα την ηχογράφηση έχει το gain είτε στο τέρμα είτε κοντά στο τέρμα. Πιθανώς λοιπόν να τα αδικώ, και να χρειάζομαι ενισχυτή.

Το θέμα είναι ότι έχω φτάσει σε μια ηλικία/φάση που δε θέλω να συλλέγω μπιχλιμπίδια που σκονίζονται, οπότε αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να δώσω κάτι τις παραπάνω και να πάρω κάτι θεωρητικά καλύτερο (πχ Sennheiser 6XX), ώστε να είναι και τα μόνα μου ακουστικά.

View attachment 193005
πολύ όμορφα και ποιοτικά φαίνονται.
από την φωτογραφία δεν πιστεύω την τιμή!

πολύ όμορφα και ποιοτικά φαίνονται.
από την φωτογραφία δεν πιστεύω την τιμή!

Όντως, η τιμή είναι κλοπή. Στην όψη φαίνονται πολύ ποιοτικά, θα δούμε στη διάρκεια ζωής τους τι ψάρια πιάνουν.

Εν τω μεταξύ (LOL) έψαχνα μισή ώρα να δω ποιό είναι το L-R, και δεν το έβρισκα πουθενά, οπότε αποφάσισα ότι, οκ, είναι απολύτως συμμετρικά άρα συνδέεις τα δυο καλώδια όπως σου αρέσει.

Μετά από 3 ώρες ακρόασης και ψαχουλέματος, τελικά τα είδα τα γράμματα L-R, αφού φαίνονται μόνο υπό γωνία σε καλό φως. Φυσικά, τα είχα συνδέσει ανάποδα :ROFLMAO:. Αλλά δε βαριέσαι.

Το κουφό είναι ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπω σε κουτί να μην υπάρχει απολύτως τίποτα σε έντυπο (ούτε καν ένα καρτελάκι με specs, warranty information, κλπ.). Εκτός βέβαια αν μου έδωσαν κάνα μεταχειρισμένο και ξέχασε ο προηγούμενος να τα ξαναβάλει μέσα.

• Like
Reactions: vlad66 and vadergr
Χωρίς ενίσχυση της προκοπής δεν παίζουν αυτά τα πράγματα. Το είπαμε εξαρχής.

Δεν ξέρω τα HFM μοντέλα του drop αλλά για τα γούστα μου, κάθε σοβαρό ζευγάρι ΗifiMan είναι ανώτερο από τα 6χχ που και αυτά θα ήθελαν ενίσχυση για να δείξουν τις αρετές τους.

Τα HiFiMan έχουν πάντα θέμα με τις χροιές.
Όλα φέρουν μια χαρακτηριστική ενίσχυση σε κάποιο σημείο των υψηλών συχνοτήτων.
Και φυσικά θέλουν ρεύμα για να παίξουν.
Είναι πιο αναίσθητα από την επίσημη τιμή που δημοσιεύεται.

Στο drop εκτιμώ ότι θα έχει πολλές επιλογές.

Απλά δεν το παρακολουθώ για να σου πω κάτι συγκεκριμένο.

Τα παιδιά σίγουρα θα έχουν σταμπαρει κάτι.

Για πείτε καμία ιδέα για ενισχυτή με USB DAC μέχρι τα 2-2μιση κατοστάρικα... Τα ακουστικά θα είναι μονίμως στον υπολογιστή, οπότε κρίμα να μπλέκουμε με RCA κλπ
Στο Αμέρικα που είσαι δες κάτι σε Schiit ή JDS labs.

Θα σου πρότεινα αρχικά τον Hel αλλά δεν βλέπω να έχει στοκ όμως έχει σε στοκ τον Asgard με ενσωματωμένο dac module , ο οποίος είναι φυσικά και πολύ καλύτερος.
Και ελαφρώς ζεστός ώστε να ταιριάζει με την αψάδα των HiFiMan.

έτσι όπως σας διαβάζω μου ανοίγει η όρεξη για ακουστικά της προκοπής και τα συναφή τους...
βλέπω και τις φωτογραφίες και σκανδαλίζομαι ακόμα περισσότερο..
κακές παρέες είστε...... 🤣

Στο Αμέρικα που είσαι δες κάτι σε Schiit ή JDS labs.

Θα σου πρότεινα αρχικά τον Hel αλλά δεν βλέπω να έχει στοκ όμως έχει σε στοκ τον Asgard με ενσωματωμένο dac module , ο οποίος είναι φυσικά και πολύ καλύτερος.
Και ελαφρώς ζεστός ώστε να ταιριάζει με την αψάδα των HiFiMan.

Ο Asgard με το USB ανεβαίνει στα 350...

Καλά, η αλήθεια είναι ότι δε μιλάμε για κόστη αυτοκινήτων ή σπιτιών, απλά με καίει το ότι φοβάμαι μήπως τους παραγκωνίσω και σκονίζονται. Θέλω να δω πρώτα πόσο θα ακούω, για να αποφασίσω αν έχει νόημα. Ως τώρα πάντως μου καλάρεσε η αίσθηση.