To Chat της Μουσικής

Να κάνω μια υπόθεση ότι μπορεί να είναι εφαρμογή αναλγητικού σε περίπτωση που πονέσουν τα αυτιά από κάποιο άκουσμα.....

Χαχαχαχχα καλοοο εεεεε.....

ο κορυφαιος ν ζωη συνθετης της παγκοσμιας μουσικης ιστοριας
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Paul 80 ετων σημερα

Attachments

• 436257906_122143745228123123_883670756393611636_n.jpg
    436257906_122143745228123123_883670756393611636_n.jpg
    81.4 KB · Views: 32
Ενδιαφέρουσα ανάλυση για την παραγωγή μουσικής στην χώρα μας..
Πως οι Τράπερς Νίκησαν τα Μονοπώλια | Greekonomics #31
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κάποτε, πολλά χρόνια πριν....Θα το φανταζόταν κάποιος στη σημερινή Ελλάδα; Εγώ Όχι
Ο Μητρόπουλος και η Φιλαρμονική Νέας Υόρκης στην Αθήνα το 1955;;;

Νέες παραλαβές . Έκαστο sacd 5 ευρώ.

sacd.jpg

Για ήχο και εικόνα τα blu ray 13 - 18 και ο Αττίλας 6 ευρώ.

blu ray.jpg

Φαίνεται ότι λόγω του πολέμου ο Gergiev δεν πουλάει στην Γερμανία (αγορά από jpc.de)

• Like
Reactions: vlad66
Κάποτε, πολλά χρόνια πριν....Θα το φανταζόταν κάποιος στη σημερινή Ελλάδα; Εγώ Όχι
Ο Μητρόπουλος και η Φιλαρμονική Νέας Υόρκης στην Αθήνα το 1955;;;
cov.jpg
Από το αρχείο μου με τις σπάνιες ηχογραφήσεις.

Πάλι από το αρχείο με τις σπάνιες ηχογραφήσεις.

Britten's_War_Requiem_(1963_recording).jpg
To 1963 η decca εξέδωσε το War Requiem του Britten. Ο Britten ήθελε για συμβολικούς λόγους τραγουδιστές από Γερμανία, Ρωσία και Βρετανία (Fischer-Dieskau, Vishnevskaya, Pears). Μέσα σε πέντε μήνες πούλησε 200.000 αντίτυπα.

Το έργο περιλαμβάνει ορχήστρα χορωδία σοπράνο στο κέντρο, δεύτερη ορχήστρα δωματίου με δύο τραγουδιστές δεξιά και χορωδία αγοριών αριστερά.

H ηχογράφηση, του έργου ήταν από τα σπουδαία επιτεύγματα του παραγωγού δίσκων John Culshaw και έμεινε στην ιστορία της δισκογραφίας.

front.jpg
Η ηχογράφηση αυτή έγινε ένα χρόνο αργότερα. Είναι οι ίδιοι τραγουδιστές με τον Haitink- Concertgebouw. Εδώ ο Britten διευθύνει την ορχήστρα δωματίου.

Πάνο @superfly είδα ότι τσίμπησες οπότε πάρε μια φοβερή όσο και ακριβέστατη περιγραφή του δίσκου της χρονιάς (κατ' εμέ) από το Rocking Gr.

• Like
Reactions: superfly
Χθεσινή συγκομιδή...Ανάμεσά τους και ο δεύτερος αγαπημένος δίσκος για φέτος. (Πάνω δεξιά)

View attachment 243484

Edit..Για κάποιο λόγο δεν φαίνεται η φώτο,αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να επιμεληθεί
Νομίζω πως ήταν μεγάλο το αρχείο.

IMG_20241211_155130.jpg

• Like
Reactions: superfly and grio
Μερικές από τις καλύτερες μελωδίες των 90's κουβαλούν οι Teenage Fanclub στις πλάτες τους. .Μουσικές για να ρολάρεις (sic) , να ερωτευτείς ,να ταξιδέψεις στις τελευταίες στιγμές της ανεμελιάς.

Από την άλλη ο δίσκος των Wednesday θα μπορούσε να κάνει πάταγο αν είχε κυκλοφορήσει στις αρχές των 90's.
Είχε την ατυχία να ανοίξει τα φτερά του στην εποχή της υπερπληροφόρησης .
Γλυκόπικρο κιθαριστικά όσο και φωνητικά, με την Karly Hartzman να σέρνει τη γλυκιά φωνή της μέσα σε καλοφωτισμένα δαιδαλώδη σοκάκια, αφήνοντας πίσω της μια νοσταλγία για τα χρόνια που πέρασαν χωρίς να τα καταλάβεις.

Τέλος ο μακαρίτης Steve Albini ,ο οποίος δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει το τελευταίο του δημιούργημα με τους Shellac στον αέρα,
καθόρισε με το Atomizer (1986) των Big Black μεγάλο μέρος των πειραματισμών των επόμενων γενεών.
Δίσκος ορόσημο μαζί με το You're Living All Over Me των Dinosaur Jr. που κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα .

Messenger_creation_FB271735-54E9-4778-8234-D44290B10ABF (1).jpeg

Και μια σφήνα..
Το Pond Scum του Will Oldham aka Bonnie Prince Billy ειναι μια συλλογη απο ζωντανες εμφανισεις στο bbc.
Αυτο που δεν ηξερα και που εμαθα προσφατα ειναι οτι ενα απο τα αγαπημενα μου κομματια απο αυτον, το Jolly Five (64) ,ειναι παρμενο απο τη ποιητικη συλλογη Gitanjali, του ινδου ποιητη ,συγγραφεα,ζωγραφου και φιλοσοφου Rabindranath Tagore, ο οποιος εζησε απο το 1861 εως το 1941 και πηρε το βραβειο Nobel λογοτεχνιας το 1913..

Gitanjali_title_page_Rabindranath_Tagore.jpg_DSC0008 (1).jpg

Ποιά είναι η γνώμη σας για τον Jai Uttal ;;;

τον ακούω το τελευταίο διάστημα και με έχει συνεπάρει....

στην αρχή χωρίς να ξέρω νόμισα ότι άκουγα κάποιον Ινδό.. ξετρελάθηκα !!

βρήκα χρόνο και τον έψαξα.. ταμπλάς μου ήρθε...!!

ΝεοΥορκέζος με την βούλα ο τύπος και το "Jai" ψευδώνυμο..

πάρτε μια "γεύση" και μάλιστα με ινδικό στίχο.. (τώρα αν οι ινδοί τον ακούνε και γελάνε, ποιός ξέρει... εμείς ινδικά δεν ξέρουμε...)

κάπου διάβασα ότι η (τώρα) γυναίκα του είναι Ινδή.. πάντα τον τράβαγε το ινδικό στοιχείο φαίνεται...