To Chat της Μουσικής

Μιας και μας αποχαιρετά το 2024, σκέφτηκα να βάλουμε εδώ τους καλύτερους δίσκους (LP & CD) που αγοράσαμε μεσ' τη χρονιά.

Εγώ θα σας απασχολήσω για λίγο περισσότερο (συγγνώμη), αλλά «θέλω να τα πω».:D

MICK FLEEDWOOD & FRIENDS CELEBRATE THE MUSIC OF PETER GREEN AND THE EARLY YEARS OF FLEEDWOOD MAC
01.jpg

Συσκευασμένο 4πλό άλμπουμ με ηχογραφήσεις από την συναυλία που έγινε το 2020 τιμώντας την μουσική του Peter Green.
Εκτός των τεσσάρων LP εμπεριέχονται 2 CD, 1 DVD με ολόκληρη την συναυλία και ένα 20σέλιδο ένθετο με έγχρωμες φωτογραφίες.
Η μουσική φυσικά, βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και λόγω των εκλεκτών συμμετεχόντων.

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ - ΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ (2 LP)
02.jpg
Ήταν ο τελευταίος ελληνικός δίσκος που επιθυμούσα διακαώς, αλλά δεν θα έδινα 150€ για να τον αποκτήσω.
Ευτυχώς επανεκδόθηκε μεσ' τη χρονιά και έτσι αυτό το αριστούργημα πήρε θέση στο πλατώ και στο ράφι με τα υπόλοιπα
ελληνικά έργα, που μια αξιοπρεπής δισκοθήκη πρέπει να έχει.

MARGIE EVANS - MISTREATED WOMAN
03.jpg

Μια εξαιρετική Big Fat Mama σε έναν υπέροχο Blues δίσκο. Οι αδυναμίες δεν κρύβονται...

DRAMA - MELODRAMA
04.jpg

Ένας πολύ δυνατός blues-rock και progressive δίσκος, από τους Ολανδούς δραματουργούς από το 1971.

LEE MORGAN - TARU
05.jpg

Κυκλοφορία της Blue Note, από την σειρά «Tone Poet». Όσοι έχουν ακούσει τον L. Morgan να παίζει θα καταλάβουν,
σε όσους δεν τους είναι οικείος, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να ψαχτούν περισσότερο.

BEE GEES - BEE GEES 1st.
16.jpg

Από την πρώτη τους - και πιο αγαπημένη - περίοδο, ένας δίσκος που δεν είχα καταφέρει να βρώ σε άριστη κατάσταση.
Θεωρείται - και δικαίως - ένα ψυχεδελικό διαμάντι, αμέ πως!

IGUANA - IGUANA
08.jpg

Rock-Jazz-Blues-Prog και κάτσε καλά λέμε! Πολύ κυνηγητό και ακριβοπληρωμένος, ένεκα ελλείψεως επανεκδόσεως μετά το '72.

KALEIDOSCOPE - KALEIDOSCOPE
11.jpg

Ψυχεδελικό υπεργκρούπ από το Πουέρτο Ρίκο του '69. Τον είχα ήδη στην συλλογή μου, αλλά με άλλο εξώφυλλο. Ε, δεν θα άφηνα
αυτό το εικαστικό ψυχεδελοκολάζ να μου ξεφύγει... Δεν ξεσφραγίστηκε.

FIVE DAY RAIN - FIVE DAY RAIN
10.jpg

Πολύ ωραία ψυχεδέλεια και εξαιρετικά φωνητικά από την Sharon Tandy. Αγγλικό συγκρότημα από το 1970 που άφησε βαθιά
σφραγίδα στο συγκεκριμένο είδος.

DYKE AND THE BLAZERS - FUNKY BROADWAY
18.jpg

Να γιατί πηγαίνω στα παζάρια βινυλίου, τέτοιες δισκάρες δεν τις βλέπεις κάθε μέρα στα ράφια!

JULIE DRISCOLL AND BRIAN AUGER - OPEN
07.jpg

Τρίτη και άκρως επιτυχημένη προσπάθεια να κατέχω αυτόν τον πολυαγαπημένο δίσκο σε άριστη κατάσταση.
Jazz-funk & Soul στα καλύτερά τους, από τους Εγγλέζους πρωτοπόρους του είδους, δισκάρα!

3D AVENUE BLUES BAND - 3D AVENUE BLUES BAND
15.jpg

Όταν έχεις φίλους που ακούνε σχεδόν την ίδια μουσική με εσένα, τότε κρατάς τα αυτιά σου ανοιχτά και
αποκτάς πανάγνωστα αριστουργήματα, τα οποία στοιχίζουν πάμφθηνα - επειδή ακριβώς είναι άγνωστα.

GENE HARRIS AND THE THREE SOUNDS - LIVE AT "THE IT" CLUB
19.jpg

Classic Series αγαπούλες. Μην το χάσετε!

PAPPO'S BLUES - PAPPO'S BLUES
13.jpg

Δυνατό και καλογραμμένο Blues-Rock από την Αργεντινή του 1971. Ο Pappo θεωρείται μέχρι σήμερα, ο Πατριάρχης
της Blues σκηνής την χώρα του.

PURPLE OVERDOSE - THE SALMON'S TRIP
06.jpg

Ζωντανή ηχογράφηση (ίσως η καλύτερη ελληνική) του συγκροτήματος, που πακεταρίστηκε σε ένα κουτί με δύο βινύλια,
πολλές μικρές και μεγάλες αφίσες, κάρτες, παλιά προγράμματα συναυλιών και ένα 12σέλιδο booklet με πληροφορίες
και σπάνιες φωτογραφίες. Το κουτί κυκλοφόρησε σε 500 - αριθμημένα με το χέρι - αντίτυπα. (Το δικό μου 10/500)

DONALD BYRD - ROYAL FLUSH
12.jpg

Μου έλειπε και το τσίμπησα με το που κυκλοφόρησε, τόσο απλά.

KAREN CARROLL AND RUDY ROTTA - BLUES GREATEST HITS
20.jpg

Είναι πολύ δύσκολο να βρείς σπουδαίες Big Fat Mamas σε σχετικά σύγχρονες ηχογραφήσεις. Όταν όμως εμφανίζονται,
δεν χασομεράω καθόλου και ποτέ δεν βγήκα χαμένος, απλώς τόσες πολλές που έχω, δεν ξέρω που... θα χωρέσουν!

THE DOORS - L.A. WOMAN
14.jpg

Ο πιο ακριβός μέσα στη χρονιά, αλλά όταν η Analog Productions εκδίδει έναν πολυαγαπημένο δίσκο, δεν μπορώ και
δεν θέλω ν' αντισταθώ. Τελικά χαλάλι τα λεφτά, είναι υπερπαραγωγή και δίνει νέα ακουστική εμπειρία.

JOHN LEE HOOKER - BLACK RHYTHM AND BLUES
09.jpg

Διπλός δίσκος - συλλογή στην ουσία - από διάφορα σπάνια 45ρια, που κυκλοφόρησε μόνο από την γαλλική Disques Festival
το 1975. Περιέχει πραγματικά διαμάντια blues & boogie.

MILT JACKSON AND COLEMAN HAWKINS - BEANBAGS
17.jpg

Δύο γίγαντες στην Atlantic το 1959. Mainstream Jazz & Blues σε υψηλό επίπεδο. Αδιαπραγμάτευτο αν πρέπει να προστεθεί
στη δισκοθήκη.

Περιμένω νέα σας. Η χρονιά που έρχεται θα είναι καλύτερη, σας το υπόσχομαι και ΣΑΣ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ!

Καλή Χρονιά καλοί μου φίλοι. Υγεία και ευτυχία με πολλή μουσική!
Αυτή τη στιγμή οι καμπάνες της γειτονικής εκκλησίας, προγραμματίστηκαν
και παίζουν το «Αρχημηνιά κι Αρχηχρονιά».

Τα δωράκια μου από τον γυιό μου!
334f9761-e1ec-49f7-9984-27479e9088dd.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66 and superfly
Γιατί θυμάμαι ότι είχε βγει σε περιορισμένο αριθμό:
Δεν θυμάμαι καθόλου φίλε.
Κάπου το είδα προχθές στα 225 ευρώ αλλά δεν μπήκα να δω αν υπάρχει διαθεσιμότητα. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες,με τον καημό θα μείνω. :(

• Like
Reactions: superfly
Δεν θυμάμαι καθόλου φίλε.
Κάπου το είδα προχθές στα 225 ευρώ αλλά δεν μπήκα να δω αν υπάρχει διαθεσιμότητα. Υπάρχουν άλλες προτεραιότητες,με τον καημό θα μείνω. :(
Kοίτα οι εκδόσεις που περιλαμβάνει το κυτίο κυκλοφορούν και μεμονωμένα οπότε νο προμπλεμ.....

• Like
Reactions: Haagenti
Όταν έχεις ζήσει τους δράκους από πρώτο χέρι, οι ιστορίες τους σου μοιάζουν οικείες.
Το βινυλιακό μου setup κολυμπάει στη μετριότητα, το ίδιο και οι δίσκοι μου. :)

IMG_20250207_131444 (1).jpg

• Love
  • Like
Reactions: superfly and vlad66
Λοιπόν.
Τα πρώτα δύο έχουν τη δική τους θέση στο πάνω ράφι της μουσικής που αγαπάμε και είναι σε όλους γνωστά.
Τα είχα σε cd αλλά ήθελα να δοκιμάσω τη τύχη μου σε ψηφιοποιημένο βινύλιο. Λολ.

Τα επόμενα δύο είναι τόσο διαφορετικά μουσικά αλλά και τόσο ίδια.
Οι Lalalar είναι μια μπάντα από τη Κωνσταντινούπολη που αρέσκεται σε ανατολίτικες φόρμες (λογικό) και θυμίζει αρκετά όλα εκείνα τα ψυχεδελικά γκρουπ που ξεπήδησαν στη Τουρκία τη δεκαετία του 70 με τη διαφορά ότι έχει σύγχρονη παραγωγή..Επίσης αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά το εγχείρημα, θα δει ότι η βάση είναι η ηλεκτρονική μουσική και όχι η ψυχεδέλεια.
Από την άλλη οι Tropical Fuck Storm με τον πρώτο τους δίσκο τάραξαν λίγο έως αρκετά την τάξη και την ασφάλεια (sic) του...μετρονόμου με τις αλλοπρόσαλλες σε τέμπο συνθέσεις.
Εδώ συνεχίζουν με την ίδια μαεστρία να αποπροσανατολίζουν τη γαλήνη του παλιοροκά (καθόλου υποτιμητικός όρος, ίσα ίσα) και να απευθύνονται πάνω κάτω στο κοινό που μπορεί να εκστασιάζεται με το παράδοξο.
Δική μου πρόταση,όπου βρείτε τον πρώτο τους δίσκο, τσιμπήστε τον με κλειστά μάτια.

IMG_20250319_123352.jpgIMG_20250319_123422.jpg

Λοιπόν.
Τα πρώτα δύο έχουν τη δική τους θέση στο πάνω ράφι της μουσικής που αγαπάμε και είναι σε όλους γνωστά.
Τα είχα σε cd αλλά ήθελα να δοκιμάσω τη τύχη μου σε ψηφιοποιημένο βινύλιο. Λολ.

View attachment 249126

Σου χαμογέλασε η τύχη με αυτά τα δύο ή μάπα το καρπούζι;