To Chat της Μουσικής

Δεν ειναι εδω το φεστιβαλ που πηγα το περασμενο Σαββατο, εδω ειναι στην Γερμανια, μεσα στην ιδια περιοδεια, λιγο καιρο πριν.

Αλλα ειναι ακριβως το ιδιο προγραμμα, με τα ιδια ακριβως τραγουιδα ξεκινησαν και τελειωσαν, τις ιδιες πλακες τα ιδια λογια τις ιδιες ταρζανιες (αν και σε μας εκανε λιγο περισσοτερες σκαρφαλωσε και δεξια και αριστερα στα σκαρια της σκηνης.... ) , το ιδιο πολυλογας ο τραγοπυδιστης....

Οι Hives απιστευτη ενεργεια και οσο σκεφτομαι οτι συντομα θα ειναι 30 χρονων γκρουπ δυσκολευομαι να το πιστεψω... για μενα ειναι..."νεοι", κι ομως περασαν σχεδον 30 χρονια παρουσιας.

Λοιπον το ιδιο κοντσερτο μονο που ηταν πιο αργα (αρχισαν καπου πριν τα μεσανυχτα) και ηταν πιο σκοτεινα και ηταν διπλα σε θαλασσα οπου λαμβανες και την αυρα.

Πριν να βγουν στην σκηνη ημασταν ψιλοκουρασμενοι σχεδον ετοιμοι να κοιμηθουμε, τα προηγουμενα γκρουπ ηταν και πραγματικα ηταν πραγματικα κουραστικα, ενω αλλα ηχο οπως το πρωτο το Γαλλικο ειχαν κακο, αλλα οταν βγηκαν τελικα οι Hives... ξαναψαμε.

Ακουστικα και απο αποψη πρεφορμανς ηταν ιδιο κονσερτο με αυτο και ευτυχως ο ηχος πολυ καλυτερος απο τα προηγουμενα με αλλους μηχανικους ηχου...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κατι περιεργο...
Κατι που στο φεστιβαλ εννοιωσα σαν μιαν ευχαριστη σχετικα εκπληξη ηταν ενα νεο γκρουπ απο την Νεα Υορκη οι Geese.
Eνεργεια, αυθεντικοτητα ηχου σχεδον γκαραζ, σκηνικη παρσουσια... ωραια λεω οι νεοι αξιζουν θα ψαξω να τους ακουσω την δουλεια τους που θα εχει και καλυτερη ποιοτητα ηχου...

Ε οταν τους (βρηκα και) τους ακουσα στο ινετρνετ... ε δεν μου ειπαν τιποτα. Απολυτη βαρεμαρα, απο αυτες τις μεταμοντερνικες υποτονικοτητες,,, Λεσ και ολη η ψυχη τους ηταν απουσα.
Πολυ περιεργο πραγμα ποτε δεν μπου εχει συμβει να νοιωσω τοση διοφορα σε ενα γκρουπ. Οποτε εννοειται δεν προεβη εις αγορα δισκου... αλλα η εντυπωση μοναδικα περιεργη.

Αν ημουν οποιασδηποτε μορφης παραγωγος η οτιδηποτε αλλο θα τους ελεγα να τα ξαναγραψουν και να παιξουν οπως επαιξαν στη συναυλια, πιο αυθορμητα πιο βρωμικα πιο καταιγιστικα πιο διονυσιακα εως πιο προχειρα.... να φυγει αυτη η βαρεμαρα που χαρακτηριζει ενα σωρο συγχρονες παραγωγες, γλυμενες και δηθεν ατμοσφαιρικες, που μοιαζουν εξ αλλου τοσο μεταξυ τους.

Οποτε ειμαι στην φαση οπου ακουω The Hives, Franz Ferdinand, Weezer, Liam Gallagher, και διαφορα γκρουπ Ροκ ν Ρολλ με τονικοτητα. Και φυσικα καπακι Γκαραζ ταιριαζει απταιστα.
Μετα απο καμμια μερα υσηχια Μπραμς η Μετοβεν και τουμπαλιν. Τουτεστιν Ομορφη μουσικη βδομαδα μετα την συναυλια...

• Like
Reactions: vlad66
Ειπαμε με την δικη μου, να δουμε αν θα κολησουμε το κοβιντ τωρα με το φεστιβαλ.
Τοσο πληθος οι περισσοτεροι φτιαγμενοι και να φωναζουν να ιδρωνουν να στριμωχνονται,... ειναι ευκαιρια να δουμε πως παιζει ο ιος.

Τελικα φαινεται οτι σε ανοιχτο χωρο δεν πιανει... Δεν παθαμε τιποτις μεχρι τωρα μια βδομαδα μετα....

• Like
Εχω μια προσφατη εμπειρια σε συναυλια απο ενα συγκροτημα που εφτιαχνε την μουσικη που το εκφραζε... και μονο...
Αλλα θα στην δηιγηθω αυριο για να δεις τι εννοω (γενικα) ....
Επειδη κραταω τις υποσχεσεις μου θα το δηιγηθω στο νημα του μουσικου τσατ για να μην ξεδρομισω το νημα απο τον δρομο του....

Λοιπον στο φεστιβαλ Ροκ που πηγα πριν μια βδομαδα ακριβως τετοια ωρα περιπου βγηκε το τριτο γκρουπ που ηταν ενα ονομαζομενο Caroline απο Αμερικα νομιζα αλλα ποιος νοιαζεται απο που ηταν... τελικα αποδηχτηκε οτι ηταν Βρετανοι αλλα και παλι σκοτιστικαμε.

Λοιπον το γκρουπ ηταν αγνωστο για το περισσοτερο κοινο φανταζομαι οπως και για μενα. Οποτε εγινε υποδεχτο θερμα και με προσδοκιες.

Βλεπω 6-7 ατομα στην σκηνη... Βιολοντσελο, Βιολι, καποιο πνευστο δε θυμαμαι και φυσικα τα γνωστα ηλεκτρικα οργανα της ροκ συν ντραμς.

ΩΡΑΙΑ λεω μπορει να πιασαμε λαυρακι !

Αριζουν να παιζουν... καλα... σκεφτομαι... ειναι αναγκη να αρχισουν "πειραματικα" για να μας ξαφνιασουν αργοτερα.

Ειχαμε υπομονη και καλη θεληση.... περιμεναμε... μια φορα (ενα τραγουδι που να το κανει ο θεος τραγουδι) δυο, τρια... πειραματιζονταν. Στην κοσμαρα τους αδιαφορουσαν για το κοινο που αρχισε να παγωνει εως να αγανακτει. Γαργαρισμοι και ομφαλοσκοπησεις μερχι αηδιας, Το φιναλε ηταν ενα κοματι οπου ολα τα οργανα επαιζαν μια νοτα (ΜΙΑ) ολα μαζι σε εξαρση καθε 9-10 δευτερολεπτα ...αυτο κρατησε δεκα λεπτα ενα τεταρτο. Ο κοσμος επαψε να εχει υπομονη κατανοηση... και ευγενεια. Το φαγανε το γιουχαρισμα οσο αυξανε ο αριθμος των νοτων που παιζαν καθε χ διαστημα και τελος φαγαν και τα ζαρζαβατικα που ειχαν ξεμεινει απο φαγοποτι ... ειπαν ευχαριστω και φυγαν με ψιλα βηματακια.

Και καλα να παθουν. Ερχονται να τα πουν μεταξυ τους με υφος κοιτατε ποσο πειραματιζομαστε και αγνοοντας το κοινο. Ομαδικος αυνανισμος με μαρτυρες χιλιαδες ατομα. Ε οχι στο λαϊβ στην ωρα της αληθειας αυτα δεν περνανε. Θα περνουσαν εαν υπηρχε λυση του μυθου, οπως ξεραν να κανουν καποιοι Κριμσον, η Γιες ... πιο αλλα το πολυ το κολοβαρεμα το βαριεται και ο πιο καλοπροαιρετος ακροατης...

Πειραματισμος σου λεει ο αλλος. Τι ειναι ενας πειραματισμος ; Τι ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ενας πειραματισμος. Μια διαδικασια προσπαθεις μεσα πειραματων να φτασεις σε ενα αποτελεσμα.

Εαν το αποτελεσμα επιτυχει παρουσιαζεται δειχνεται και κρινεται. Η διαδικασια δοκιμαζεται απο τους ειδικους για να εξακριβωθει και να αναπαραχθει σαν διδασκαλια στους επομενους του ιδιου κλαδου κλπ... Εαν δεν υπαρχει κανενα αποτελεσμα κανεις δεν καθεται να βλεπει ενα πειραματισμο που αυτοπειραματιζεται.

Φυσικα οποια συγκριση με τον επιστημονικο χωρο ειναι μονο για να θυμομαστε τι σημαινει πειραματισμος και οτι εχει καποιον σκοπο και παραληπτες αυτου.

Αυτο το "πειραματικο" της μουσικης, "ααα πειραματιζονται ειναι για τους λιγους" οντως ειναι για λιγους ελαχιστους...και τοσο το καλυτερο να το χαιρονται αυτοι οι λιγοι. Το διαπιστωσα το περασμενο Σαββατο και το διαπιστωσαν και οι Καρολαϊν. Τωρα ο αλφα η ο βητα μουσικοκριτικος μπορει να βαυκαλιζεται με αυτο και να λεει τι ακουω ρε ο μπαγασας που δεν ακουνε οι αλλοι...
Ε ας το ακουει. Αφου δεν πληρωνει και τους δισκους.

• Haha
Το είχα πάθει και εγώ αυτό με τους Van De Graaf Generator..Περίμενα πως και πως να τελειώσουν για να ανέβουν στη σκηνή οι Porcupine Tree..
Καλοί χρυσοί αλλά είχα σκυλοβαρεθεί. :)

Το είχα πάθει και εγώ αυτό με τους Van De Graaf Generator..Περίμενα πως και πως να τελειώσουν για να ανέβουν στη σκηνή οι Porcupine Tree..
Ε καλά τώρα και συ....
Porcupine Tree περίμενες να ανέβουν, τι να σου έκαναν όλοι οι άλλοι;;; :ROFLMAO:

(σαν να έρθει εδώ κάποιος να ακούσει τον ζουμπά χειμώνα καιρό και να του πω -..περίμενε μία ωρίτσα να ζεστάνω τον ενισχυτή με την Αρτεμη πρώτα...)

Ε καλά τώρα και συ....
Porcupine Tree περίμενες να ανέβουν, τι να σου έκαναν όλοι οι άλλοι;;; :ROFLMAO:

(σαν να έρθει εδώ κάποιος να ακούσει τον ζουμπά χειμώνα καιρό και να του πω -..περίμενε μία ωρίτσα να ζεστάνω τον ενισχυτή με την Αρτεμη πρώτα...)
Όχι κάνεις λάθος..Είχα όλη την καλή διάθεση αλλά δεν..
Ευτυχώς λάκισαν και κάτι boomers που είχαν έρθει αποκλειστικά για τους Vdgg (τι τουπέ Θέμου) και χορτάσαμε συναυλία μετά.
Εν τω μεταξύ οι Vdgg είχαν ντυθεί στα λευκά και εγώ έψαχνα γύρω μου μην εμφανιστεί το Άγιο πνεύμα και έχουμε τίποτα ντράβαλα. 😁

• Haha
Με Peter Hammil?

Η δίκαιη σύγκριση θα ήταν άμα έβλεπες τους Γκράαφ στα 70ς ...

Κατά τα λοιπά, από καλλιτεχνικό μέγεθος, η προσπάθεια σύγκρισης και μόνον συνιστά ιεροσυλία ... :p:p:p

• Like
Reactions: superfly
Η δίκαιη σύγκριση θα ήταν άμα έβλεπες τους Γκράαφ στα 70ς ...

Κατά τα λοιπά, από καλλιτεχνικό μέγεθος, η προσπάθεια σύγκρισης και μόνον συνιστά ιεροσυλία ... :p:p:p

Θυμασαι που μιλαγαμε για το Still Life ?

Συχτηριαζα γιατι δεν βρισκεις Van Der Graaf σε βινυλιο, δεν υπαρχουν νεες εκδοσεις των δισκων απο την εταιρια ουτε επανεκδοσεις και οτι βρισκεις σε μεταχειρισμενο σε Mint ειναι πανακριβο... Ε λοιπον βρηκα προχτες ΝΜ βινυλιο και εξωφυλλο και το παραγγειλα !! Το περιμενω Τριτη Τεταρτη μαζι με το Τομμυ των Χου ( οχι το Τομμυ της ταινιας που το εχω και ειναι επισης καλο και καπου βρισκεται στο Πατρικο)... Φυσικα τα ειχα σε Ψι ντι αλλα ηθελα και τα βινυλια. Για το Τομμυ βρισκεις ευκολα Still Life oμως σε καλη τιμη δυσκολο !
Eιμαι πολυ χαρουμενος με την ευρεση αυτης της ευκαιριας. Καιρο το ηθελα να το ακουω σε βινυλιο.
Μια και μιλησαμε για VDG ...

Last edited:
Καλά μπορούμε να γράφουμε με τις ώρες για να ακυρώνουμε ο ένας τον άλλον.
Το περί ορέξεως κολοκυθόπιτα νομίζω θα ήταν η ιδανική κατάληξη..
Για όλη την παρέα μου οι Oasis ας πούμε και τα παράγωγά τους αποτελούν μεσαιωνικό βασανιστήριο..
Εγώ ας πούμε γουστάρω ότι έχει να κάνει με Jason Molina,Songs Ohia,Vic Chesnutt,Spain,Smog,Bill Callahan κ.α ,κάποιοι φίλοι μου βαριουνται ενώ κάποιοι άλλοι όχι..
Οι ίδιοι φίλοι μου που ασπάζονται όλους τους παραπάνω , γουστάρουν επίσης την death metal σκηνή της Φλόριντα (κάτι που συμβαίνει και με μένα) αλλά ακούν πολύ χαρντκορ που εγώ δεν ψήνομαι..

Ωκεανός η φάση έτσι; 😉

Μπορώ να γράφω με τις ώρες..Οι γκουρού για κάποιους,είναι άλλη μια μπάντα για κάποιους άλλους.

Ψάχνοντας λίγο στο pitchfork είδα ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. 🤗

Attachments

• Screenshot_2022-07-10-13-38-38-563_com.android.chrome-01.jpeg
    Screenshot_2022-07-10-13-38-38-563_com.android.chrome-01.jpeg
    156.8 KB · Views: 20
  • Screenshot_2022-07-10-13-42-28-860_com.android.chrome-01.jpeg
    Screenshot_2022-07-10-13-42-28-860_com.android.chrome-01.jpeg
    99.8 KB · Views: 16
  • Screenshot_2022-07-10-13-39-30-280_com.android.chrome-01.jpeg
    Screenshot_2022-07-10-13-39-30-280_com.android.chrome-01.jpeg
    175 KB · Views: 16
  • Screenshot_2022-07-10-13-40-23-989_com.android.chrome-01.jpeg
    Screenshot_2022-07-10-13-40-23-989_com.android.chrome-01.jpeg
    129.7 KB · Views: 15
Σπύρε δεν έγινε προσπάθεια ακυρώσεως σου... Καλά έκανες και βαρέθηκες...

Απλά, εμείς οι παλιόγεροι έχουμε ένα κάτι με τους vdgg και πρέπει να το εκφράσουμε.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Love
Reactions: Haagenti
Το δέρμα του έχει υμνηθεί εδώ μέσα....αμα ήταν έτσι οι παλιόγεροι.....
Και το δικό μου δέρμα αν το δεις είναι στην πένα..Προχθές με τράβαγε μια δασκάλα απ' το γιακά να με βάλει στο λεωφορείο να πάω σχολείο.. :)
Αλλά εδώ δεν μιλάμε για το δέρμα ,μιλάμε για μουσική.. Αν μπεις στο Rolling Stone,ο Kendrick Lamar πχ , έχει εκτοπίσει όλους τους boomers..Και μην πει κανείς ότι ξεπουλήθηκε το Rolling Stone γιατί αυτές είναι συζητήσεις για δεκαπενταχρονους μεταλλάδες.

Για τον Liam που έβαλα πιο πάνω έχουν βγει και ένα σωρό meme..
"Φάε το φαγητό σου αλλιώς θα βάλω να παίξει Liam" και άλλα πολλά...
Όχι και να τον παρουσιάσουμε σαν αυθεντία και να ακυρώνουμε κάποιους άλλους που δεν τους καταλαβαίνουμε..
Και στην τελική,άνθρωπο που γυρνάει ντάλα καλοκαίρι με ένα μπουφάν δεν τον βάζω στο σπίτι μου. 😂

• Like
  • Haha
Reactions: opsim and superfly
Και επειδή κάναμε κουβέντα για στροφή των συγκροτημάτων σε μονοπάτια που αρκετοί δεν είναι ικανοί να τα διαβούν,ας πάρουμε μια ιδέα από την αποδοχή που είχε αυτή η στροφή.
Δεν εμπιστεύομαι τους reviewers μπορεί να ισχυριστεί κάποιος;
Γιατί αυτοί δεν ακούνε μουσική;
Η γιατί να εμπιστευτούμε αυτόν που δεν εμπιστεύεται τους reviewers και να μην εμπιστευτούμε το δικό μας αυτί που τυγχάνει να έχει την ίδια γνώμη με του reviewer;
Στο Pablo Honey δεν ήτανε το Creep;

Attachments

• Screenshot_2022-07-10-17-15-48-514_com.android.chrome-01.jpeg
    Screenshot_2022-07-10-17-15-48-514_com.android.chrome-01.jpeg
    218.2 KB · Views: 13
  • Screenshot_2022-07-10-17-14-50-759_com.android.chrome-01.jpeg
    Screenshot_2022-07-10-17-14-50-759_com.android.chrome-01.jpeg
    159.3 KB · Views: 13
  • Screenshot_2022-07-10-17-15-08-197_com.android.chrome-01.jpeg
    Screenshot_2022-07-10-17-15-08-197_com.android.chrome-01.jpeg
    192 KB · Views: 16