Το chat του δικάναλου

Μην παραπονιεσαι, σου προτεινα δοκιμασμενη λυση και κατω απο το μπατζετ σου πιο πανω, αλλα φαινεται,τα ζηταει και ο ......... απαυτος σου :LOL::LOL::LOL:

Ναι μωρέ αλλά να πω την αμαρτία μου, πρωτάρης ων, με προβληματίζει να πάρω πολλά ξεχωριστά κομμάτια, και τα φοβάμαι τα μεταχειρισμένα λίγο. Δεν είναι ότι μπορώ να σας καλέσω σπίτι μου να με ξεστραβώσετε. Όποτε λίγο μου γυάλισε η ιδέα του καινούριου, ready to play, ΚΑΙ με δυνατότητα επιστροφής.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Επειδή πάντα το κίνητρο είναι ο δυνατότερος καταλύτης στις εξελίξεις... αγόρασα τους πρώτους μου δίσκους, έτσι για το γαμώτο. Θα τους στολίσω στο σαλόνι ώστε κάθε πρωί που τους βλέπω να θυμάμαι ότι πρέπει να πάρω πικάπ.
Once you go black you never go back.

Εκτος απο τον Bartok και ενα Rachmaninov - Weber αν δεν κανω λαθος που ειναι πισω-πισω τα υπολοιπα τα εχω :)

οντως εξαιρετικα εαν οι δισκοι ειναι σε εξαιρετικη κατασταση. Και Καραγιαν εκει ειναι στην καλυτερη εποχη του...

Last edited:
Είναι αδύνατο με τη μηδενική μου εμπειρία να κρίνω την κατάσταση των δίσκων, από την περιγραφή πάντως είναι από VG+ και πάνω. Αν έχει καμία σημασία η περιγραφή, δεδομένου ότι ο πωλητής έχει καλά reviews.

Μουσικά, από Friscay έχω μηδενικά ακούσματα, αλλά τα υπόλοιπα είναι όντως καλά (εκτός ίσως από τη Nachtmusik, που δε θα τη διάλεγα με Karajan).

Πάντως εγώ στη θέση σου δε θα ασχολιόμουν με καινούριο πικάπ. Βρίσκεσαι στη γη της αφθονίας, τη μεγαλύτερη αγορά καταναλωτικών ηλεκτρονικών της υφηλίου. Κάνε μια βόλτα από ένα thrift shop και δες αν έχουν κανενα vintage πικαπ και ποσα ζητάνε...φήμες λένε ότι μπορεί να βρεις διαμάντια σε πολύ καλή τιμή.

Πάντως εγώ στη θέση σου δε θα ασχολιόμουν με καινούριο πικάπ. Βρίσκεσαι στη γη της αφθονίας, τη μεγαλύτερη αγορά καταναλωτικών ηλεκτρονικών της υφηλίου. Κάνε μια βόλτα από ένα thrift shop και δες αν έχουν κανενα vintage πικαπ και ποσα ζητάνε...φήμες λένε ότι μπορεί να βρεις διαμάντια σε πολύ καλή τιμή.

Ναι και όχι. Αφενός είμαι σε σχετικά μικρή πόλη με μετρημένα στα (μισά) δάχτυλα του ενός χεριού σχετικά καταστήματα, αφετέρου χωρίς να έχω ούτε έναν άνθρωπο σαν εσάς τριγύρω να με βοηθήσει στην πρώτη στραβή, δε θέλω να πάρω γουρούνι στο σακί από eBay. Καλύτερα να ξεκινήσω με τη μέθοδο «for dummies”.

Last edited:
Ναι και όχι. Αφενός είμαι σε σχετικά μικρή πόλη με μετρημένα στα (μισά) δάχτυλα του ενός χεριού σχετικά καταστήματα, αφετέρου χωρίς να έχω ούτε έναν άνθρωπο σαν εσάς τριγύρω να με βοηθήσει στην πρώτη στραβή, δε θέλω να πάρω γουρούνι στο σακί από eBay.
1. Πας στα μετρημένα καταστήματα. https://www.yelp.com/search?cflt=thrift_stores&find_loc=Omaha, NE&start=10
2. Βγάζεις μερικές καλές φωτογραφίες από το ράφι με τα πικάπ.
3. Τις ανεβάζεις εδώ.
4. Σου λέμε τι αξίζει και τι όχι
5. Ξαναπάς στο μαγαζί, παζαρεύεις την τιμή αν είναι διψήφια και τη ρίχνεις στο μισό.
6. Βάζεις τον υπάλληλο να σου συνδέσει το πικάπ για να δεις αν το μηχάνημα λειτουργεί, στέλνει σήμα στον ενισχυτή κλπ.
7. Επιστρέφεις στο σπίτι με το νέο σου απόκτημα και από εκεί ξεκινάνε τα ωραία. Μετά σε αναλαμβάνει ο Βλαδίμηρος!

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Σε τελείως άλλο κλίμα, πήρα κι αυτό εδώ για τη σύζυγο, δωράκι για το «αγάπη μου συγγνώμη, αγόρασα πικάπ». 😎
η αγάπη σου θα πρέπει να σου κάνει μαθήματα μουσικής γιατί έχεις κολλήσει στα λαϊκά του 17-18ου αιώνα.. 😂😂

1. Πας στα μετρημένα καταστήματα. https://www.yelp.com/search?cflt=thrift_stores&find_loc=Omaha, NE&start=10
2. Βγάζεις μερικές καλές φωτογραφίες από το ράφι με τα πικάπ.
3. Τις ανεβάζεις εδώ.
4. Σου λέμε τι αξίζει και τι όχι
5. Ξαναπάς στο μαγαζί, παζαρεύεις την τιμή αν είναι διψήφια και τη ρίχνεις στο μισό.
6. Βάζεις τον υπάλληλο να σου συνδέσει το πικάπ για να δεις αν το μηχάνημα λειτουργεί, στέλνει σήμα στον ενισχυτή κλπ.
7. Επιστρέφεις στο σπίτι με το νέο σου απόκτημα και από εκεί ξεκινάνε τα ωραία. Μετά σε αναλαμβάνει ο Βλαδίμηρος!
και με αυτό το "7." ο Μαέστρος εξαφανίζεται από τον 2κάναλο... 🤣🤣🤣

Θα σου έλεγα να προτιμήσεις τα music hall.

Μοιάζουν να έχουν πολλά κοινά με τα Pro-ject, αλλά είναι πιο γνωστά στις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη.

Απότι βλέπω μάλλον συμφέρουν και οικονομικά.

Καλό φαίνεται αυτό σε λίγα χρήματα. Έχει και την ΑΤ3600.

Αν δεν σε πειράζει να φτάσεις τα $600, τότε προτίμησε αυτό αν και φαίνεται πως δεν έχει διαθεσιμότητα.

Έχει κάνει καταπληκτικό Mπετόβεν και Τσαικόφσκι.
Έφυγε νέος δυστυχώς.
Του πότε εκδόσεις είναι οι δίσκοι?

61, αν κατάλαβα καλά. Να φανταστώ ότι αφού στο εξώφυλλο δε γράφει πουθενά stereo θα είναι μονοφωνικά;

Είναι περίεργο γιατί βρήκα μια ραψωδία Rachmaninov με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές σε μια συλλογή στο Tidal και ακούγεται εξαιρετικά, ίσως να είναι remaster.

D20EBB5D-B495-42A5-AA81-C344C550951D.jpeg

61, αν κατάλαβα καλά. Να φανταστώ ότι αφού στο εξώφυλλο δε γράφει πουθενά stereo θα είναι μονοφωνικά;

Είναι περίεργο γιατί βρήκα μια ραψωδία Rachmaninov με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές σε μια συλλογή στο Tidal και ακούγεται εξαιρετικά, ίσως να είναι remaster.

View attachment 187141
Ναι, ο Ραχμάνινοφ είναι μονοφωνικός. Ο Fricsay ήταν σπουδαίος μαέστρος. Ο Κώστας Γκαβάκος είχε πει κάποτε "ότι έχω ακούσει από Fricsay είναι η καλύτερη ηχογράφηση του έργου"-με καποια δόση υπερβολής. Αλλά πραγματικά, ήταν εκπληκτικός μαέστρος. Μερικές ηχογραφήσεις του είναι πανάκριβες σε βινύλιο, ο Beethoven ας πούμε είναι απλησίαστος. Έχει κάνει τις Όπερες των Μότσαρτ/Ντα Πόντε και το Μαγικό Αυλό, που θεωρούνται ακόμα αναφοράς. Γενικά ότι βρεις απο Fricsay αγόρασε το και δε θα μετανιώσεις.

• Like
Reactions: superfly

View attachment 187141
Ναι. Ο δίσκος με κωδικό LPM 18 710 είναι μονοφωνικός (σύμφωνα με το discogs).

Την ίδια χρονιά βγήκε και σε στέρεο με τον κωδικό 138 710.

η αγάπη σου θα πρέπει να σου κάνει μαθήματα μουσικής γιατί έχεις κολλήσει στα λαϊκά του 17-18ου αιώνα.. 😂😂

Δεν εχεις αδικο οτι αυτα ηταν τα λαϊκα της τοτε εποχης. Η κηδεια του Μπετοβεν μαρτυρα αυτην την ιστορικοκοινωνικη πραγματικοτητα οπου εγινε λαοθαλασσα για να το συνοδψουν στο τελευταιο του ταξιδι.
Μεχρι και Μπραμς και Μπερλιοζ ακομα και Βαγκνερ (ορισμενες του εισαγωγες και αριες) ηταν τα λαϊκα της εποχης και των λαων που συχνα τα μαθαιναν και τα ακουγαν και να τα "τραγουδανε" οι τριγυρω τους. Καμμια φορα να τα παιζουν σε ενα οργανο οι γειτονε τους.

Αυτα, τα φολκλορ τραγουδια τα εορταστικα, και οι θρησκευτικοι υμνοι. Ηταν η λαϊκη Μουσικη της Ευρωπης απο τον Ατλαντικο μεχρι τα Ουραλια.

Κλασσική : Qobuz (οικογενειακή συνδρομή με 100 δολάρια για τρία χρόνια )
Όλα τα υπόλοιπα μουσικά είδη : Σποτιφάι (σύντομα και σε hifi version, αν και το 320αρι μια χαρά είναι), με εξαιρετικούς αλγόριθμους να σου μαθαίνουν φανταστικά πράγματα πάνω στο γούστο σου ... Σε οικογενειακό βγαίνει ένα παρόμοιο έξοδο .... Βασικά και για κλασσική, μόνον το Σποτιφάι είναι αρκετό, αλλά ας μπεί και μια χαι-ρες πινελιά, για τα μάτια ...

Αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται ο μουσικόφιλος σήμερα και μάλλον είναι ο πιο ευτυχισμένος μουσικόφιλος όλων των εποχών ... με μηδαμινό κόστος έχει το σύνολο της δισκογραφίας του πλανήτη στην άκρη των δακτύλων του ... και έναν δάσκαλο να τον μαθαίνει , εργαλεία ανεύρεσης ,κλπ ... Απλά, τέλειο !!! [ Στα φοιτητικά μου χρόνια, δούλευα σε δισκάδικα, κλασσική εικόνα, τύπος ερχόταν, ''...φίλε ενα που πάει κάπως ταρατ-τραραρατ-λαλα..'' και εγώ (συνήθως) του έλεγα ποιο είναι ... ]

'Ολα τα παραπάνω, όταν το βασικό ζητούμενο ή χόμπυ είναι η αγάπη για την μουσική ...

Τα υπόλοιπα, είναι άλλα χόμπυ ( συλλέκτης, χαιφιντελίστας που θα πεθάνει ψάχνοντας την ουρά του και το sweet spot, και αν η υγρασία σήμερα έχει λογική να άλλαξε τον ήχο, μαστοράκι που του αρέσει να παίζει με κατσαβιδάκια, και πολλά άλλα).

Στο θέμα αυτό λοιπόν, είμαι ο ευτυχέστερος άνθρωπος - όντας ακραιφνής μουσικόφιλος- που κατόρθωσα μετά τα 50 μου (παραμένω βέβαια απίστευτα σέξυ) να απαλλαγώ από τα παράπλευρα χόμπυ (όλα αυτά που έγραψα τα έχω κάνει στον υπέρτατο βαθμό, εγώ πχ. είμαι ο παπάρας που είχα ανοίξει νήμα για την υγρασία, πανάθεμά με ) και να αφοσιωθώ, όσο ο χρόνος μου το επιτρέπει, στο θαύμα της μουσικής ΟΝΛΥ ....