Το chat του δικάναλου

Πως να στο εξηγήσω; Ακούω την ίδια έκδοση από τοπικό αρχείο στο NAS και από qobuz και ακούω διαφορές σα να ακούω το ίδιοCD απο διαφορετικά player: η ίδια ισορροπία οργάνων, οι ίδιες χροιές, ίδια αντήχηση, ίδιο φύσημα (αν είναι αναλογική ηχογράφηση( απλά λιγότερο ή περισσότερο ξεκάθαρα. Πρόκειται ξεκάθαρα για την ίδια έκδοση, δε μπορώ να βρω κάποια"υπογραφή" του qobuz. Kάποιες φορές θα ευχόμουν να υπήρχε.

Ας πούμε σε αυτή την ηχογράφηση, του μέγιστου Jean-Francois Pontrefact
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το αρχείο του qobuz είναι μετριότατο, το βινύλιο που έχω είναι από τις ωραιότερες ηχογραφήσεις μουσικής δωματίου που έχω. Υποψιάζομαι ότι έγινε ένα μάστερινγκ τη δεκαετία του 90 και έκτοτε τίποτα. Αυτό παίρνεις από το qobuz, δεν έχει καλύτερο.

Δεν είναι προσβλητική η συμπεριφορά σου, απλά δεν είναι συζήτηση, λες κάτι και είναι θέσφατο, δεν εξηγείς πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα. Απαιτείς από τον απέναντι σου να το δεχτεί ασυζητητί. Εν τω μεταξύ εγώ ρωτάω γιατί πραγματικά θα ήθελα να μάθω τη συλλογιστική σου και πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Κώστα, δεν απαιτώ από κανέναν να ασπαστεί και να δεχτεί το οτιδήποτε από αυτά που λέω ούτε είναι αυτός ο σκοπός μου όταν γράφω κάτι..
Όπως αναφέρεις τα βιώματα σου το ίδιο κάνω και εγώ όπως και ο καθένας μας εδώ πέρα, απλά με διαφορετικό τρόπο..
Η δική μου συλλογιστική στα συμπεράσματά μου είναι διαφορετική από όλους εδώ σύμφωνα με αυτά που διαβάζω, οπότε δεν θέλω να μπαίνω σε αυτές τις συζητήσεις γιατί είμαι σίγουρος ότι θα γίνω δυσνόητος και ίσως αντιπαθής...
Όχι ότι με έχει ορίσει έτσι κάποιος στο φόρουμ..

Πως να στο εξηγήσω; Ακούω την ίδια έκδοση από τοπικό αρχείο στο NAS και από qobuz και ακούω διαφορές σα να ακούω το ίδιοCD απο διαφορετικά player: η ίδια ισορροπία οργάνων, οι ίδιες χροιές, ίδια αντήχηση, ίδιο φύσημα (αν είναι αναλογική ηχογράφηση( απλά λιγότερο ή περισσότερο ξεκάθαρα. Πρόκειται ξεκάθαρα για την ίδια έκδοση, δε μπορώ να βρω κάποια"υπογραφή" του qobuz. Kάποιες φορές θα ευχόμουν να υπήρχε.

Ας πούμε σε αυτή την ηχογράφηση, του μέγιστου Jean-Francois Pontrefact
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το αρχείο του qobuz είναι μετριότατο, το βινύλιο που έχω είναι από τις ωραιότερες ηχογραφήσεις μουσικής δωματίου που έχω. Υποψιάζομαι ότι έγινε ένα μάστερινγκ τη δεκαετία του 90 και έκτοτε τίποτα. Αυτό παίρνεις από το qobuz, δεν έχει καλύτερο.

Δεν είναι προσβλητική η συμπεριφορά σου, απλά δεν είναι συζήτηση, λες κάτι και είναι θέσφατο, δεν εξηγείς πως έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα. Απαιτείς από τον απέναντι σου να το δεχτεί ασυζητητί. Εν τω μεταξύ εγώ ρωτάω γιατί πραγματικά θα ήθελα να μάθω τη συλλογιστική σου και πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.
Ντροπή σου που δεν το έχεις βγάλει στα βινύλια.😊