Το chat του δικάναλου

Το λάδι σιλικόνης που χρησιμοποιείται στον Μοντελισμό?
Εγώ στους αερογράφους έβαζα αυτό που μου πρότεινε ο Ψυθάλης για τον άξονα του Pink
...

Πιστευω οτι το λαδι σιλικονης θα προκαλει περιττη αντισταση .
Βεβαια χρησιμοποιειται κι αυτο σε καποια πικαπ. Προχειρα θυμαμαι το Well Tempered αλλα αυτο εχει πολυ διαφορετικο πηγαδι και αξονα.

Το λάδι σιλικόνης που χρησιμοποιείται στον Μοντελισμό?
Εγώ στους αερογράφους έβαζα αυτό που μου πρότεινε ο Ψυθάλης για τον άξονα του Pink
...
στα μικρά κινητηράκια και στα γρανάζια τους.. αλλά κάποιοι μηχανικοί πάνε και το αγοράζουν σε μεγαλύτερες ποσότητες και το βάζουν στα σασμάν και στα διαφορικά των κανονικών αυτοκινήτων γιατί λένε ότι δουλεύουν πολύ καλύτερα από τις κοινές βαλβολίνες. (το cSt δεν το ξέρω).

όμως εσύ κάνε ότι σου λέει ο AUDIOLYTIC γιατί ξέρει περισσότερα από ανάποδα πηγάδια κλπ...

Στο Lenco χρησιμοποίησα ένα λάδι που δεν θυμάμαι πια ,καθώς προμηθεύτηκα από προμηθευτή εξειδικευμένος σε ανακατασκευές του L75 κ.λ.π.
Τότε με την αλλαγή μπίλλιας στο πηγάδι,πέτυχα την απόλυτη ησυχία...
Γενικά είμαι σε φάση πειραματισμών στα πλατό ανάρτησης ,ώστε να πάρω ότι μπορώ μη μπαινοντας στην διαδικασία των κοστοβόρων αναβαθμίσεων,τουλάχιστον του Linn Sondek.
Θυμάμαι μικρός παραμονές Χριστουγέννων που βγαίναμε για τα κάλαντα,κάποιοι 'ανταγωνιστές' μεγαλύτεροι σε ηλικία αντί για τρίγωνα και φάλτσες φωνές,κουβαλούσαν ένα από εκείνα τα πικάπ με ενσωματωμένο ηχείο (έχω ένα αντίκα του 68 νομίζω),έβαζαν τον δίσκο με τα ...έτοιμα κάλαντα και φυσικά αντί για δεκάρες που παίρναμε εμείς οι ασυγχρόνιστοι μικροί ψάλτες ,αυτοί έβγαζαν κάποιες δραχμές..
Φαντάζεστε να βγαίναμε με το Linn τροφοδοτούμενο από μπαταρία αυτοκινήτου ,έναν παλιό δίσκο με κάλαντα που έχω και να μαζεύαμε για το Klimax upgrade???
Άντε καλές γιορτές και επί αναλογικού....Ειρήνης εν ανθρώποις ευδοκία !!!!
Εδώ που τα λέμε με Γαιτάνο θα κινδυνεύαμε περισσότερο,

Στο Lenco χρησιμοποίησα ένα λάδι που δεν θυμάμαι πια ,καθώς προμηθεύτηκα από προμηθευτή εξειδικευμένος σε ανακατασκευές του L75 κ.λ.π.
Τότε με την αλλαγή μπίλλιας στο πηγάδι,πέτυχα την απόλυτη ησυχία...
Γενικά είμαι σε φάση πειραματισμών στα πλατό ανάρτησης ,ώστε να πάρω ότι μπορώ μη μπαινοντας στην διαδικασία των κοστοβόρων αναβαθμίσεων,τουλάχιστον του Linn Sondek.
Θυμάμαι μικρός παραμονές Χριστουγέννων που βγαίναμε για τα κάλαντα,κάποιοι 'ανταγωνιστές' μεγαλύτεροι σε ηλικία αντί για τρίγωνα και φάλτσες φωνές,κουβαλούσαν ένα από εκείνα τα πικάπ με ενσωματωμένο ηχείο (έχω ένα αντίκα του 68 νομίζω),έβαζαν τον δίσκο με τα ...έτοιμα κάλαντα και φυσικά αντί για δεκάρες που παίρναμε εμείς οι ασυγχρόνιστοι μικροί ψάλτες ,αυτοί έβγαζαν κάποιες δραχμές..
Φαντάζεστε να βγαίναμε με το Linn τροφοδοτούμενο από μπαταρία αυτοκινήτου ,έναν παλιό δίσκο με κάλαντα που έχω και να μαζεύαμε για το Klimax upgrade???
Άντε καλές γιορτές και επί αναλογικού....Ειρήνης εν ανθρώποις ευδοκία !!!!
Εδώ που τα λέμε με Γαιτάνο θα κινδυνεύαμε περισσότερο,
Στην ομάδα των ψαλλόντων τα κάλαντα ,ο Vlad θα ρύθμιζε συνεχώς την VTA....:)

• Haha
Reactions: Tzimisce and vlad66
Χθες στην εκπομπή 2Night Show του Αρναούτογλου,έπαιξε αποσπάσματα με άτομα διαφορετικών ηλικιών που έψαλλαν τα κάλαντα στην Αθήνα,παλιότερες εποχές ,σε μαυρόασπρο φόντο,ανάμεσα στους οποίους ήταν και κάποιος με ένα φορητό πικάπ και δίσκο ,αν δείτε την επανάληψη της εκπομπής ,θα δείτε ότι είναι ένα άσπρο πικάπ που το κρατάει κάποιος κτυπώντας πόρτες για το φιλοδώρημα απ τα κάλαντα των Χριστουγέννων.

Έθεσες ένα σημαντικό θέμα εδώ: πρέπει να πάρω τουλάχιστον έναν δίσκο που να ξέρω ότι παίζει σωστά, για αναφορά. Ολοι όσοι έχω είναι από παλιατζίδικα, εκτός από έναν Ziggy που φαινόταν καινουριος αλλά δεν ξέρω αν πρόκειται περί σοβαρής κατασκευής. Ιδέες;
Οποιονδήποτε ECM σε ΝΜ κατάσταση.

Συγκίνηση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αγνοήστε τον ήχο, καμία σχέση με το τι ακούω εδώ που είμαι.

Πολλές απορίες, αλλά σχετικά ενθουσιασμένος… 🥳

Δυο πρώτες απορίες, ίσως κρίσιμες:

1. Αυτό το καλωδιάκι της γείωσης δεν είναι απαραίτητο από τη στιγμή που χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο phono, σωστά; Γιατί το'χω συνδέσει στα KEF με RCA to mini-jack.

2. Τα τσίκι-τσίκι είναι θέμα καθαριότητας του δίσκου, σωστά; Αν και δε φαίνεται σκόνη με το μάτι, σε κάποιους από τους μεταχειρισμένους είναι λίγο overwhelming ο θόρυβος.

Ο θορυβος αυτος ειναι ενας λογος που αγαπαμε βινυλιο!

Καλο ειναι να κανεις και καποιο treatment στο χωρο σου… το χρειαζεται.

Δε με ενοχλεί όταν απλά υπάρχει, αλλά σε μερικούς δίσκους είναι τόσο έντονο που ακούς μόνο αυτό.

Δεν ξέρω γιατί ακούγεται τόσο χάλια στο βίντεο, είναι τελείως διαφορετικό αυτό που ακούω εγώ. Θέλει σίγουρα κάποιο treatment, αλλά πρώτα περιμένω να τον γεμίσω στην τελική του μορφή ώστε να αποφασίσω.

Δυο πρώτες απορίες, ίσως κρίσιμες:

1. Αυτό το καλωδιάκι της γείωσης δεν είναι απαραίτητο από τη στιγμή που χρησιμοποιώ το ενσωματωμένο phono, σωστά; Γιατί το'χω συνδέσει στα KEF με RCA to mini-jack.

2. Τα τσίκι-τσίκι είναι θέμα καθαριότητας του δίσκου, σωστά; Αν και δε φαίνεται σκόνη με το μάτι, σε κάποιους από τους μεταχειρισμένους είναι λίγο overwhelming ο θόρυβος.
1. δοκίμασε χωρίς την γείωση και με την γείωση.. σήκωσε την ένταση χωρίς να διαβάζει δίσκο η κεφαλή και σύγκρινε.
επίσης παρατήρησε με τον ίδιο τρόπο αν αλλάζει κάτι όταν πιάνεις με τα δάκτυλα το finger lift του βραχίονα..

2. το τσίκι-τσίκι ναι είναι θέμα καθαρότητας και γενικής κατάστασης του δίσκου.. και όχι δεν αγαπάμε το βινύλιο ούτε για το τσίκι-τσίκι του, ούτε για τον θόρυβο επιφανείας. (τουλάχιστον όχι όλοι...)
καθαρός δίσκος χωρίς γρατζουνιές στα αυλάκια με καλοστημένη κεφαλή -ακόμα και φθηνή- δεν παράγει θόρυβο που θα μπορεί να ακουστεί από τα ηχεία στην θέση ακρόασης.
φυσικά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το ίδιο το πικάπ και τον βραχίονά του.

• Like
Reactions: mparaxir
Συγκίνηση.

Αγνοήστε τον ήχο, καμία σχέση με το τι ακούω εδώ που είμαι.

Πολλές απορίες, αλλά σχετικά ενθουσιασμένος… 🥳
και τώρα που μπήκες σε αυτήν (την μαύρη) τρύπα, πάρε κάτι τέτοιο για ακόμα μεγαλύτερη συγκίνηση....

:devilish:

Χθες στην εκπομπή 2Night Show του Αρναούτογλου,έπαιξε αποσπάσματα με άτομα διαφορετικών ηλικιών που έψαλλαν τα κάλαντα στην Αθήνα,παλιότερες εποχές ,σε μαυρόασπρο φόντο,ανάμεσα στους οποίους ήταν και κάποιος με ένα φορητό πικάπ και δίσκο ,αν δείτε την επανάληψη της εκπομπής ,θα δείτε ότι είναι ένα άσπρο πικάπ που το κρατάει κάποιος κτυπώντας πόρτες για το φιλοδώρημα απ τα κάλαντα των Χριστουγέννων.
δεν πιστεύω να'σουν εσύ αυτός ο κάποιος.......

1. δοκίμασε χωρίς την γείωση και με την γείωση.. σήκωσε την ένταση χωρίς να διαβάζει δίσκο η κεφαλή και σύγκρινε.
επίσης παρατήρησε με τον ίδιο τρόπο αν αλλάζει κάτι όταν πιάνεις με τα δάκτυλα το finger lift του βραχίονα..

2. το τσίκι-τσίκι ναι είναι θέμα καθαρότητας και γενικής κατάστασης του δίσκου.. και όχι δεν αγαπάμε το βινύλιο ούτε για το τσίκι-τσίκι του, ούτε για τον θόρυβο επιφανείας. (τουλάχιστον όχι όλοι...)
καθαρός δίσκος χωρίς γρατζουνιές στα αυλάκια με καλοστημένη κεφαλή -ακόμα και φθηνή- δεν παράγει θόρυβο που θα μπορεί να ακουστεί από τα ηχεία στην θέση ακρόασης.
φυσικά αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το ίδιο το πικάπ και τον βραχίονά του.

Για να το κάνουμε λίγο πιο λιανά στον νουμπά:

1. Και που να το συνδέσω το άλλο άκρο της γείωσης καρντιά μου;

2. Και τι κάνουμε για να φτιάξουμε το τσικι-τσικι εκεί που παραείναι αντιληπτό; Πλυντήριο; Επίσης, με τους στραβούς δίσκους τι κάνουμε;

2. Και τι κάνουμε για να φτιάξουμε το τσικι-τσικι εκεί που παραείναι αντιληπτό; Πλυντήριο; Επίσης, με τους στραβούς δίσκους τι κάνουμε;
2.

Πρεπει να αγοραζεις καλους δισκους. Αλλιως ειναι πεταμενα λεφτα. Αν ειναι θεμα καθαριωτητας φαινεται στον δισκο. Και διορθωνεται εν μερη.
Εαν ειναι θεμα κακης μεταχειρησης δεν γινεται τιποτα.

Οταν αγοραζεις δισκους να κοιτας την αναγραφομενη κατασταση. Να μην ειναι γενικα κατω απο -Μ η Ex. Οριακα G++ και αν εισαι τυχερος.
Ποτε γουρουνι στο σακι. Ποτε εκτος μιας κατχυρωμενης πλατφορμας (οπου η ακριβεια εξαρταται απο την φημη δηλ βαθμολογια αγοραστων).

Η βαθμολογια ειναι παντα αναλογη της προτεινομενης ποιοτητας καταστασης ενος δισκου.

• Like

1. αν δεν υπάρχει συσκευή κοντά στο πικάπ για να "ρίξουμε" την γείωση πάνω στο σασί της, κάνε μια προέκταση στο καλώδιο σύνδεσε το στην θέση της γείωσης ενός φις και βάλτο στην πρίζα.
δεν χρειάζεται πιστεύω να σου πω τι να προσέξεις και πόσο επικίνδυνο είναι αν συνδέσεις το καλώδιο της γείωσης του πικάπ στην θέση του φις απ'όπου παίρνει τα 130v του δικτύου σου.......

2. αν ο δίσκος έχει πολλές και βαθιές χαρακιές, γιατρειά δεν υπάρχει... να σου πω πως δοκιμάζω restoring μτχ δίσκου εγώ;;
δεν έχει νόημα.. εδώ μέλη που ασχολούνται χρόνια με το βινύλιο, δεν το κάνουν.. άσε που δεν είναι πανάκεια.. από ένα σημείο και μετά, δεν μπορεί να γίνει τίποτα.
απλά δεν αγοράζω κάτι που εξαρχής βλέπω ότι δεν φτιάχνεται.. αυτό το "εξαρχής" θα το καταλάβεις με τα χρόνια και την εμπειρία που αποκτάς σιγά σιγά.
τα ίδια και χειρότερα με τους στραβούς.. αν έχεις δισκάδικο κοντά σου που έχει ειδική συσκευή, έχει καλώς..
τον δικό μου τρόπο ισιώματος, ....άστον καλύτερα.... ακόμα και όταν τελειώσω έναν νέο τρόπο που ετοιμάζω, πάλι πολύ δύσκολος θα είναι για πολύ κόσμο.

• Like

Πλυντήριο και ακρόαση τουλάχιστον 15 λεπτά μετά τον καθαρισμό.

Για τους στραβούς δίσκους, μόνο ειδική πρέσα και με ποσοστό επιτυχίας που ποικίλει αναλόγως ποιότητας του υλικού και στραβώματος του δίσκου.

Μη ρωτάς που τα ξέρω. Είχαμε πλυντήριο δίσκων στο κατάστημα και όλες τις πληροφορίες από άνθρωπο που ασχολείται με αυτά και μας το πρότεινε. Έχω πλύνει εκατοντάδες βινύλια. Μέχρι που βαρέθηκα το θόρυβο του μηχανήματος, εξαιρετικό κατά τα άλλα, και το δώσαμε σε άνθρωπο που ήθελε να ασχοληθεί.

Αν το αγαπάς ή το αγαπήσεις το άθλημα, αξίζει η επένδυση σε ένα καλό μηχάνημα καθαρισμού.

Όποτε για τη γείωση, αφού δεν ακούω τίποτα περίεργο, να μην το δοκιμάσω καλύτερα και μπλέξω… 😎

Ο μοναδικός δίσκος που είχα καινούριος παίζει μια χαρά με ανεπαίσθητο θόρυβο. Οι άλλοι που είχα πάρει γουρούνι στο σακί έχουν από πολύ έως παρά πολύ θόρυβο. Το εξωφρενικό είναι ότι η μουσική ακούγεται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ, δυναμικές, χροιές, τα πάντα όλα, αλλα τα σκρατσαρισματα χαλάνε την εμπειρία. Γι αυτό σκεφτόμουν μήπως υπήρχε ελπίδα να στρώσουν, αλλα μάλλον απλά θα πρέπει να προσέχω απο δω και πέρα. Όλοι αυτοί υποτίθεται ότι ήταν ποιότητας VG- VG+

• Like